• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Günler geçtikçe nasıl bir heyecan basıyor insanı ☺️ Çanta hazırlamaya başlamak lazım derken kapatma zamanı geldi demeye başladım ☺️ Artık her gün sancılar yokluyor,doğum sancısının ne olduğunu hatırlatıyor bana,ikinci ve sonraki doğumlar daha rahat olur denilse de sancı girince epiduralsiz yapamazmışım gibime geliyor.

Düzelttim dogum gününü yazınca 40 hafta oldu 38 haftadayim yoksa bu hafta alicak ilk sezaryenim diye buda öyle olucak
Benimde bebeğin iri gitmesi kafasının büyüklüğü ve suyun fazlalığı sebeplerinden normal doğum taraftarı olmadığını söylediği için doktorum sezeryan a karar verdik, inşallah sağ sağlim o güne geliriz sağlıkla alırız bebeğimizi kucağımıza canım

Doğum süreci , süt arttıcı şeyler , bebişin emmesi için öneriler , kundak vs yapılmalı mı , ilk duş şekli ve zamanı , gaz yapmayan yiyecekler , bebeğe iyi gelen sesler, dikiş bakımı ya da normal doğum için kişisel bakım şekli falan filan 😃 (ilk çocuk olunca bi bilemedim ne sorulur )
Teşekkür ederim canım benim de ilk doğum olacak. Ruh halim herkes nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız.. umarım bu rahatlık sakinlik kucağıma alınca da devam eder.. çok güzel bir kafa ama hamilelikte böyle olmak kolay tabiki bebek içeride nasılsa 😂

Arkadaslae xok kötuyum 18de sancilarim basladi direk 1dkda 1 olarak acilma 1cmdi az önce acilma 5cm olmus ama sanci 1 dk 1 beni mahvediyo sabaha kalabilir diyo ebe bu sanciya dayanilcak gibi degil allahim yardim.etsin
Allah bir avazda kurtarsin canim. Epidural icin musait degil miymis daha, fazla bilmiyorum ama ne zaman yapildigini

Son düzenleme:
Ben iyiyim canım 4-5 gün dikiş yerlerine dikkat ettim eğilip kalkarken zorladı ama sonra geçti. Sen nasılsın?
Kızlar bilen biri bana spinali epudrali bi anlatsın allah aşkına ben de spinal olacağım galiba ama ne olduğunu bilmediğim şeyden korkmaya başladım☹️
Spinal hemen etki ediyor epidural biraz daha geç, bir de iğneyi yaptıkları yer de biraz farklı oluyor. Sanırım sezaryende genelde spinal yapıyorlar. Korkacak bir şey yok ama hiç zaten iğne acıtmıyor ve 2 dakikada uyuşup hiçbir şey hissetmiyorsun. Bebeğin doğduğunda uyanık olmak çok güzel bir şey

Arkadaşlar merhaba, kasılma ve açıklık olmadan suyum geldi. Normal düşünüyordum ama sanki çok uzun sürecek gibi görünüyor. Yaklaşık 4 saattir hiç değişiklik olmadı. Hiç ağrım yok, o yüzden 11 gibi sezeryan planladılar. Bize şans ve sağlık dileyin😘
Rahat ve keyifli bir doğum olsun.. bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın ve keyifle evinize döneceksiniz 💕

Arkadaslae xok kötuyum 18de sancilarim basladi direk 1dkda 1 olarak acilma 1cmdi az önce acilma 5cm olmus ama sanci 1 dk 1 beni mahvediyo sabaha kalabilir diyo ebe bu sanciya dayanilcak gibi degil allahim yardim.etsin
Kolaylıklar diliyorum ama epidural olmadı mı? Hangi şartlarda uygun çok bilmiyorum ama normal doğumda çok konforlu oluyor denildiği için sordum

Kızlar bilen biri bana spinali epudrali bi anlatsın allah aşkına ben de spinal olacağım galiba ama ne olduğunu bilmediğim şeyden korkmaya başladım☹️
3 çeşit anestezi şekli var sezeryanda. 1. Genel anestezi, komple uyutuyorlar. 2. Epidural anestezi, belinden bir damar yolu açıp oradan veriyorlar ilacı. Bunun faydası uyuşmaz ya da uzun sürerse o damar yolundan tekrar enjekte edebiliyorlar. Ama zaten sezeryan kısa sürüyor. Sonrasında bel ağrısı daha çok olabiliyor diye duydum. 3. Sü de spinal anestezi o da belden bir iğne vuruyorlar. Ama ben hiç hissetmedim vururlarken. Sonrasında da ağrım vs olmadı. Bunun olabilecek dezavantajı yaklaşık 2 saat sürüyor uyuşma. Yani hızlı bir şekilde etki edip gözlü bir şekilde etkisi geçiyor. Ama yeterli oluyor zaman.

Maalesef devlet hastanesindeyim epidural yokmus sezeryana dönelim dayanamiuorim dedim doktor yok sabahi beklemek zorindayiz sediler
Kolay gelsin Canım. Umarım açılman hızlanır ve kolay bir doğum olur senin için. Sabaha kalmadan doğum olabilir biliyorsun, o yüzden zamana takılmamaya çalış.

Canım benim 💞 şuanda hormonların etkisiyle böyle düşünüyorsun lohusalık dönemini atlattığın da bu günlerine güleceksin. Benim koca kazık bebeğim karnımdaki bebişler ilgilenince böyle şekillere giriyor. Şöyle düşün bir anda ne kadar hazır hissederse hissetsin babalık duygusu onlara hemen geçmiyor bir anda çevresindeki muhabbet değişiyor ilgi bölünüyor birde bizim ilgimizde ister istemez bebislere hazırlıklarına vs kayınca koca kazıkların kıskançlık yaptıklarını düşünüyorum hatta kendi annelerinin bile ilgisi ondan torununa kayıyor doğana kadar ona ne gerek varlar çok abartıyorsun gibi klasik laflarını ediyorlar ne kadar kendilerine itiraf edemeseler de hem çok sevdikleri hemde kıskandıkları bir birey girecek hayatlarına tabii bunun maddi sorumluluk tarafına girmeyeceğim ama benim koca kazık bebişin hareketlerini ve laflarını düşününce böyle olduğuna karar verdim 🤣 Birde böyle düşününce çok komik oluyor kendimi sinir etmiyorum 🤣🤣🤣
Koca kazık sıfatı beniok eğlendirdi ya benimki de artık koca kazık:)

Yaa öncesinde zaten mutluysanız gebeliktendir ☺️ erkekler bizim gibi hemen bir sorumluluğa bürünemiyor canım. Ben o çift çizgiyi gördüğüm anda hemen bir sorumluluk yüklendi resmen yıllardır içtiğim sigarayı bıraktım mesela ama eşim böyle yapar mıydı bilemiyorum en basit örnek bu. Beni de çok bunaltmıştı e bebek e her gittiğimde canımı sıkıp çıkıyoduk hevesle bişeylere dokunuyorum yok erken yok gereksiz diyodu hiç mi babalık sürümü gelmedi sana diyodum sürekli. Ama eminim kucaklarına alınca o sorumluluk yüklenicek o bağ kurulcak. Onların açısından da bakmak lazım biz hissediyoruz bebeği ve annelik duygusu daha baskın babalık duygusundan. Lütfen en güzel zamanına odaklan emin ol herkeste var sıkıntı ama ben hem eşimden soğumamak hem de bu süreci kendime ve bebeğime zehir etmemek için görmezden geliyorum. Rabbim herkesin içine ferahlık versin 🙏🏻
Çok haklısın görmrzden gelmek en mantıklısı gerçekten

Back