• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba arkadaslar 39+2 de yatisim yapildi 1 cm acilmam varmis sadece hic sancim yok ama fitil koydular sancimi başlatmak icin umarim oğlusum gelir yoksa doktor yarin 2gibi sezeryan yapariz dedi birde akintim varmis cok antibiyotik kullansaydin keske dedi ebeler ama doktor gerek yok demisti anlamadim
Kolay ve keyifli bir doğum hikayen olsun.. sağlıkla kucağına al oğlunu 💕

Arkadaşlar sancı adet ağrısı gibi gelir demişti doktorum. Bugünde kontrolüm vardı aslında bir şey çıkmadı ama sol tarafimda bir ağrı şuan bir saattir geçmiyo adet ağrısı gibi değil sanki nefes alıp verirken oluyo derin nefes alsam geçiyo gibi ama sonra yine oluyo sancı bu şekilde başlar mi?

Selam hanımlar,
22.hafta serklaj olmuştum bu günlere kadar geldik çok şükür. Bebeğim 2,488 gram 47,5 cm. Dünkü kontrolde doktor nst’de bebeğin kalp atışında bir iki kez yavaşlatıp tekrar toparlama gördü. Yarın gel yine bakalım büyümediyse artık perşembe alalım dedi.
Allah biliyor korkuyorum, inşallah şu süreci hayırlısıyla atlatırız bir şekilde.
Geçmiş olsun canım. bugüne kadar gelmişsiniz bundan sonra da sağlıkla kucağına alırsın umarım.. en doğru zamanda kucağına gelsin bebeğin..

Kızlar ben çok berbat haldeyim bebeğim 24 kasım günü 3400 gram doğmasına rağmen solunum sıkıntısı çekiyor 35+6 da doğdu.entübe ettiler hala bekliyoruz küvezde şu an
Canım zamanla adım adım ilerleyecek ve sonunda tamamen sağlıklı bir şekilde kucağına gelecektir bebeğin. Beklemek zordur mutlaka ama bu zorluğun sonu aydınlık pırıl pırıl bir hayat 💕

Terzinin eteği sökük olur diye boşuna demiyorlar. Ama çok özel bir dönemden geçiyorsun. Maalesef her baba anne ile benzer sürece girip onunla benzer şeyler hissedemiyor. Bu eşinin şanssızlığı aslında. Hayatta tekrarı olmayan şeyler yaşıyoruz.. buna dahil olamıyorsa, farkında değilse ıskaladıklarının aslında kendisi kaybediyor. Yanında olmasını istemen, destek beklemen en doğal hakkın. Ama şu an bence sadece bebeğine odaklan. Doğur sağlıkla kucağına al, bebeğinle yeni yaşamına başladığında hormonların da düzene girince hala ilişkide sorgulanacak bir şeyler varsa onu da yaparsın. Bildiğin, bir çok hayatta tecrübe ettiğin şeyler o zaman işine yarayacaktır. Şu an hormonlar ve içinden geçtiğin sürecin özelliği de kırgınlıkların dozunu arttırıyor olmalı..
Ne güzel yazmışşsınız çok teşekkür ederim.

Umarım hamilelikle alakalı bişeydir. Erkekler de çok etkileniyor bence bu gebelik sürecinden. Normalde eşim çok anlayışlı hastalık konusunda özellikle. Hamilelikte de sağolsun çok destekçim oldu ama bazen ebu cehile dönüşüyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. Bide biz genel olarak şey anlam ve görev yüklüyoruz eşlerimize ben bunu anladım bu süreçte. Kimsenin yuvası dağılsın istemem düşmanımın dahil. Umarım bebiş sizi birbirinize daha çok bağlar tüm sıkıntılarınız gider canı gönülden diliyorum 🌸 Rabbim kimsenin yuvasına zeval vermesin 🙏🏻
Çok teşekkür ederim. Umarım hamileliktendir. Çünkü çok mutlu bir çift olarak gebelik sürecine çıktık. Bazen bu noktaya geleceğimize hiç girmeseydik bu sürexe diyorum. Evet anlayışlı biri ama sorumluluklar konusunda eksik gibi hissediyorum.

Yok tabiki doktoruma güveniyorum. İlk hamileliğim öyle tecrübeli değilim çevremde ve hep burda çatı muayenesi falan diye duyunca gerekli bişey demekki diye düşündüm sordum kendisine ben yapmıyorum deyince şaşırdım sadece. Aslında benim büyük bi yanım hep normal istiyor ama sezaryene kayıyorum gibi doktor bi dese normal yapamazsın sevincek gibiyim 🥲
Ben de öyle biliyo musun normale gidiyoruz sezeryan dese rahatlıcam sanki

canım önceki yazdıklarını da hatırladım şimdi
belki de gebeyiz diye ekstra bir hassaslığımız vardır kuzum :KK200:
bende hamileliğimin en başında aşırı alıngan , sinirli ve herşeyi kafasına takan bir tiptim
insan sanki ekstra hassas oluyor bu dönemde
aslında hissettiklerini paylaşsan , daha çok ilgi beklediğini söylesen anlayışla karşılayıp dikkat eder belki
hamilelikten önceki ilişkiniz nasıldı peki?
Paylaştım tabiki hislerimi beklentilerimi. Hamilelikten önce her şey çok güzeldi zaten ilişkime güvenerek hamile kaldım.

Çok bi şey beklememek lazım bence bu dönem , yaparlarsa ne ala ama niye yapmadı diye düşünmek sana zarar . Kesinlikle beynimiz aynı çalışmıyor erkeklerle. Dümdüzler ve söylemedikçe anlamıyorlar . Senin düşüncelerini hislerini daha sakin vicdan yaptırır şekilde dile getirmen lazım bence canım
Taktik diyosun😊 bende olursa olur olmazsa napalım modunda bi insanım maalesef bi anlatıyorum yapmıyosa kesiyorum ümidi

Çok teşekkür ederim. Umarım hamileliktendir. Çünkü çok mutlu bir çift olarak gebelik sürecine çıktık. Bazen bu noktaya geleceğimize hiç girmeseydik bu sürexe diyorum. Evet anlayışlı biri ama sorumluluklar konusunda eksik gibi hissediyorum.
Yaa öncesinde zaten mutluysanız gebeliktendir ☺️ erkekler bizim gibi hemen bir sorumluluğa bürünemiyor canım. Ben o çift çizgiyi gördüğüm anda hemen bir sorumluluk yüklendi resmen yıllardır içtiğim sigarayı bıraktım mesela ama eşim böyle yapar mıydı bilemiyorum en basit örnek bu. Beni de çok bunaltmıştı e bebek e her gittiğimde canımı sıkıp çıkıyoduk hevesle bişeylere dokunuyorum yok erken yok gereksiz diyodu hiç mi babalık sürümü gelmedi sana diyodum sürekli. Ama eminim kucaklarına alınca o sorumluluk yüklenicek o bağ kurulcak. Onların açısından da bakmak lazım biz hissediyoruz bebeği ve annelik duygusu daha baskın babalık duygusundan. Lütfen en güzel zamanına odaklan emin ol herkeste var sıkıntı ama ben hem eşimden soğumamak hem de bu süreci kendime ve bebeğime zehir etmemek için görmezden geliyorum. Rabbim herkesin içine ferahlık versin 🙏🏻

yıkamak bana daha rahat geliyor. Pamuk ıslatmakla falan uğraşmıyorum. tek pamuk da yemiyor kakada. Evimiz baya sıcak zaten. 1 yaşında bile lavaboda yıkıyordum öyle söyleyeyim :KK48: ebeveyn banyosunda baya genişce bir lavabom var. sürekli dezenfekte ediyorum zaten.
Senin ney rahatina gidiyorsa onu yap tabi canim.Ama ben kisin hikamaya cesarette edemem gozumde almaz 😃Ben saklama kaplarindan ayarladim kucuk bisey icine parcalayip basiyorum suyunuda ekliorum islak mendil gibi oluo o surekli cantamda basumuzda oluo tek tek islatma yapmioeum yani

Back