• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar 35+1 deyim bugün.bu hafta bebek doğarsa küveze girer mi?malum 1 haftadır düzenli sancılarım var tedirginim bu konuda.
Benim doktor 35+2 yim dün ciğer geliştirici vurdurdu .kilosu 2.600 2800 olursa girmez genelde dedi. 2019 temmuz annelerindeyken 33haftalık doğum yapan arkadasın bebegi 3kilo doğmustu ve kuvöze girmemişti . Bebeğin gelişimi ile alakalı girse bile fazla kalmaz diyorlar

bizim ebeveyn banyosundaki su çok rahat ayarlanıyor. Yatağa havlusunu açıyorum. Yanıma da bir tane müslin bez alıyorum. Tek kolumda bebeği tutarken diğer elimle de suyu hemen ayarlayıp yıkıyorum. müsline sarıyorum poposunu. Sonra götürüp havlunun üzerine yatırıyorum. Çok pratik ve tertemiz oluyor. Silince ister istemez kalıntılar olabiliyor kenarlarda köşelerde. O da pişik yapıyor hemen.
Kendimi şu an asla hayal edemiyorum tek başıma tek kolumda bebeği tutup yıkadığımı😅 biz de geliriz değil mi o kıvama 🤭

Kızlar 37+3 teyim 29.Haftadan beri nstde sancım çıkıyor 29. Haftadakini hissederek gitmiştim ama sonraki nstlerde ağrım olmamasına rağmen ağrım çıktı devamlı 3-4 gündür de belim inanılmaz ağrıyor ara ara hafifliyor ama şiddeti aynı su fazla diye doktor ağrın olabilir normal dedi bebeğin hareketleride iyi acaba doğum yakinmidir 29. Haftada erken doğum riskin var demişti ağrıdan dolayı ama rahim ağzı normaldi
Benimde sancim var canim ama acilma olmadigi icin bi sknti yok simdilik sen kontrollerinde soyle acikligina bak

Kızlar günaydın ben kendimi zorlayıp hala okula gidiyorum cumartesi günü 37 hafta olucak. Doğum iznine ayrılmak için doktordan rapor mu almak lazım. Bi de ayriyeten dikekçe de yazmam gerekiyor mu

Kızlar günaydın ben kendimi zorlayıp hala okula gidiyorum cumartesi günü 37 hafta olucak. Doğum iznine ayrılmak için doktordan rapor mu almak lazım. Bi de ayriyeten dikekçe de yazmam gerekiyor mu
Evet doktordan rapor alıp bunu okul idaresine teslim ediyorsun, dilekçe istemediler benden

çalışabilir raporu almamışmıydın canım 32 de
normalde çalışabilir raporu aldığın zaman , o raporda çalışacağın son tarih yazıyor , o tarihe kadar çalışıp işi bırakıyorsun , rapora gerek olmuyor bir daha , çünkü zorunlu izne ayırıyor devlet

Ben korse kullanmadım ilk hamilelikte ama 20 kg almıştım ilk ay sonunda 13 kilom gitmişti.4 kilo da zamanla gitti.3 kilo bana kalmıştı
Çok iyi vermişsin canım. Kilo her türlü bir şekilde gidiyor bence ama incelmek için korseye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum bende çok fark etti taktığım andan itibaren

Kızlar 35+1 deyim bugün.bu hafta bebek doğarsa küveze girer mi?malum 1 haftadır düzenli sancılarım var tedirginim bu konuda.
Oki hafta once benin oglusum 35+1de dogdu. Kuvezdeydi ama acik bir sekilde burundan sut verildi ve makinaya bagliydi kalp atisini takip etmek icin. 4. Gun kuvezden cikarip besige aldilar ve burundaki hortum haric tum kablolari cikmisti.

Coger gelistirici gibi seyler yapilmadi tum kontrolleri iyidi. Korkacak bisey yok su an herseyi gelismis zaten hastanede kalsada sirf kilo almasini bekledikleri icin kalirsiniz diye dusunuyorum. Turkiyede nasil yaparlar nasil olur bilmiyorum ama bence kuvezlik bi durumu olmaz.

ben bu hafta gidince bunu bi sorayım şu çocuk oğlak burcu olmadan doğsaydı hayırlısıyla 😂

Bende oğlak Burcu olmasından çok korkuyordum ne yalan söyleyeyim hiç anlasamiyorum ozellikle kadınlarıyla 🤣bizde akrep burcu bekliyorduk kendisini ama yay erkeği olacağım diye tutturdu 🤣 ateş su toprak uclusu evde nasıl bir kaos yaşayacağız bakalım 🤣🤣🤣

Bende oğlak Burcu olmasından çok korkuyordum ne yalan söyleyeyim hiç anlasamiyorum ozellikle kadınlarıyla 🤣bizde akrep burcu bekliyorduk kendisini ama yay erkeği olacağım diye tutturdu 🤣 ateş su toprak uclusu evde nasıl bir kaos yaşayacağız bakalım 🤣🤣🤣
Aynısından bizde de var😂2. çocuğu da hava grubuna denk getirip tamamlamayı düşünüyorum eksik kalmasın 😅

Aynısından bizde de var😂2. çocuğu da hava grubuna denk getirip tamamlamayı düşünüyorum eksik kalmasın 😅

Bende öyle kardeşi olursa onuda kova yada terazi burcuna denk getirip zodyakin tüm elementlerini evimde toplamayı düşünüyorum 🤣🤣🤣🤣 ikizlerlede pek aram yok benim burcundan önce geldiği için galiba 🤣🤣🤣🤣

Benim doktor 35+2 yim dün ciğer geliştirici vurdurdu .kilosu 2.600 2800 olursa girmez genelde dedi. 2019 temmuz annelerindeyken 33haftalık doğum yapan arkadasın bebegi 3kilo doğmustu ve kuvöze girmemişti . Bebeğin gelişimi ile alakalı girse bile fazla kalmaz diyorlar
Benim arkadaşım çocuk doktoru ona sordum.o da kiloyla alakası yok ciğer gelişimine bağlı dedi.kimisi 37 hafta doğuyor 32 haftalıktan kötü durumda oluyor, kimisi 34 hafta doğuyor küveze girmiyor dedi.benimki dün kontrolde 2700 çıktı.girer mi dedim arkadaşa kiloyla alakalı değil dedi.artık kısmet ne diyim.ciğer geliştirici benim doktor yapmadı.bu haftalarda çok önermiyormuş.internete baktım 34 den sonra gerek olmadığı yazıyor

Oki hafta once benin oglusum 35+1de dogdu. Kuvezdeydi ama acik bir sekilde burundan sut verildi ve makinaya bagliydi kalp atisini takip etmek icin. 4. Gun kuvezden cikarip besige aldilar ve burundaki hortum haric tum kablolari cikmisti.

Coger gelistirici gibi seyler yapilmadi tum kontrolleri iyidi. Korkacak bisey yok su an herseyi gelismis zaten hastanede kalsada sirf kilo almasini bekledikleri icin kalirsiniz diye dusunuyorum. Turkiyede nasil yaparlar nasil olur bilmiyorum ama bence kuvezlik bi durumu olmaz.
İçimi rahatlattın canım

ilk 1-2 ay pamuk kullanacağım. Kaka yaptığında lavaboda yıkarım. Sonra sleepy yenidoğan ıslak mendile geçeceğim. İlk kızımda da öyle yapmıştım.
Kaka yaptiginda neden lavaboda yikiyorsun ki pamuk tertemiz edio kaka yapinca biraz buyuk parca alirsin.Ben 2 yasindaki kizimda bile pamukla temizliorum cook asiri yapipta etrafina bulastrrsa lavaboda yikiyorum

bizde bütün ev toprak başak oğlak kız zamanı beklerse oğlak olacak benim yükselen de oğlak disiplinli çalışkan olması falan güzelde ahh o inatları olmasa 🤣 sağlıkla gelsinlerde bakalım huyları nasıl olacak

Evet doktordan rapor alıp bunu okul idaresine teslim ediyorsun, dilekçe istemediler benden
Tamamdır👍cevap için teşekkürler
çalışabilir raporu almamışmıydın canım 32 de
normalde çalışabilir raporu aldığın zaman , o raporda çalışacağın son tarih yazıyor , o tarihe kadar çalışıp işi bırakıyorsun , rapora gerek olmuyor bir daha , çünkü zorunlu izne ayırıyor devlet
Evet evet almıştım doğru diyorsun onda son tarih yazıyordu. İdarecim işlerden anlamıyor o yüzden emin olmak istedim canım cevap için teşekkürler

Benim arkadaşım çocuk doktoru ona sordum.o da kiloyla alakası yok ciğer gelişimine bağlı dedi.kimisi 37 hafta doğuyor 32 haftalıktan kötü durumda oluyor, kimisi 34 hafta doğuyor küveze girmiyor dedi.benimki dün kontrolde 2700 çıktı.girer mi dedim arkadaşa kiloyla alakalı değil dedi.artık kısmet ne diyim.ciğer geliştirici benim doktor yapmadı.bu haftalarda çok önermiyormuş.internete baktım 34 den sonra gerek olmadığı yazıyor
Alla alla her görüş farklı 🤷🏻‍♀️ben 30haftalıkken vurundum dünde hatırlatma dozu yapmak istedi her ihtimale karsı

Back