• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bende bugün kontrole gittim, bugün 37+2 yiz, kilomuz 3450 gr. Sonunda doğum şeklini konuştuk doktorumla, bebeğin iri gidiyor haftasına kadar beklersek 4 ü geçecek, ben ilk doğum yapan hastalarıma iri bebeklerde normal doğumu önermiyorum dedi, ayrıca bizim bebeğin kafası da 2 hafta kadar önde gidiyor, suyumuzda biraz fazla. Bunları göz önünde bulundurarak istersen haftaya 38+3ten sonra bebeği alabiliriz dedi, ama yine de çatı muayenesi yaparız normal doğum denicem dersen dedi, ama sezeryanın daha mantıklı olacağı üzerinde konustu daha cok, ne diyorsunuz kızlar ne yapmalıyım, normal diye diretip o an geldiğinde olmayıp sezeryan olması da cok yüksek ihtimal bebeğin iriliği vs dan dolayı, ne diyorsunuz siz olsanız ne yapardınız?

Kızlar bende bugün kontrole gittim, bugün 37+2 yiz, kilomuz 3450 gr. Sonunda doğum şeklini konuştuk doktorumla, bebeğin iri gidiyor haftasına kadar beklersek 4 ü geçecek, ben ilk doğum yapan hastalarıma iri bebeklerde normal doğumu önermiyorum dedi, ayrıca bizim bebeğin kafası da 2 hafta kadar önde gidiyor, suyumuzda biraz fazla. Bunları göz önünde bulundurarak istersen haftaya 38+3ten sonra bebeği alabiliriz dedi, ama yine de çatı muayenesi yaparız normal doğum denicem dersen dedi, ama sezeryanın daha mantıklı olacağı üzerinde konustu daha cok, ne diyorsunuz kızlar ne yapmalıyım, normal diye diretip o an geldiğinde olmayıp sezeryan olması da cok yüksek ihtimal bebeğin iriliği vs dan dolayı, ne diyorsunuz siz olsanız ne yapardınız?
Cati muayenesine gore karar ver canim bence, belki catin zaten musait degil vaginal doguma

Sağol kuzum gelecek inşallah. Perşembe dedi doktor. Ama tansiyon yine yüksek çıktı sinir oldum valla
Selizay ya valla ne çektin diycem başından beri cinsiyet bile kız denildi erkek oldu 😅 valla bu çocuk çok haşarı olacak. Parmakta oynatacak♥️ bence bi takip et yükselirse yine gidersin acile.

Biz kavuştuk güzel anneler darısı bekleyenlere 🥰 3300 gram 50 cm doğdu kızım, bende şimdilik iyiyim spinal sezaryen oldum yavaş yavaş uyusuklugum geçmeye basladi. Çok gazliyiz sadece inşallah gazimiz düzene girer 😔
Gozunuz aydin olsuunn, Allahim saglikla buyutmeyi nasip etsin insaAllah 🤲🏻😍 gecmis olsun sanadaa

Bence olabılır fifii fifii mesela gününe az kaldı deneyebılırsın açılmayıda hızlandırır.ama işte o ilk sütü dolapta saklamak ne kadar doğru bılemedım
Ay evet ilk sut cok degerli yaa nekadar saklayabilirim ki 🥹 akisina birakicamm artik, belki tetikler diye yine kendimi temizlige verdim ama bakalimm 😆 yuruyuse cikicaktim onada yoruldumm artik yarin bolbol yuruyus yaparim 🙈

Canım benim de bebeğim kilo olarak oldukça fazla görünüyor. Tabi yanılma payı var ama doktorum normal doğumu diretip risk almam aldırmam dedi. Bebeğin omuz takılması falan oluyormuş allah korusun. Yani şöyle diyor 3800'dediğimiz bebek 4300 de doğabilir 3500 de. 3500 doğarsa sezeryan doğurmuş olursun ama sağlıklı olursunuz. Ama 4300 gelirse o zaman doğum travmaları yaşanabilir böyle bir riski de almayız dedi. Bence doktoruna güven.

Memeye alışınca verin ve 9 aylik olinca biraktirin diyor doktorlar . 9 aydan fazla emerse orta kulak iltihabina daha fazla yakalaniyormus .Bir de ben kızıma vermemiştim geceleri beni emzik niyetine kullandı 2 yıl boyunca ama tabi emziği biraktirmakta cok zor olsa gerek o yuzden bunda ne yaparım hic bilmiyorum

Doktorun emzik konusunda ki ayrıntılı videosu -》

Sağol canım video için. Gece huysuzlanınca verdim ama tutmadı 😄
Kendi mememden önce emzik vermeyi düşünüyorum desem :) oğlum hiç emzik almadı ve çok çektim bu sebepten ötürü. Emzik candır, inşallah bu oğlum hemen kabul eder.

Devlette sezaryen yapma ihtimali olan biri olarak bu hikaye beni çok mutlu etti :) çok sevindim güzel geçmesine.
Kabul etmedi benim kız, biraz emdi ama baktı süt yok şaşırdı tutmadı 😂😂
Biz kavuştuk güzel anneler darısı bekleyenlere 🥰 3300 gram 50 cm doğdu kızım, bende şimdilik iyiyim spinal sezaryen oldum yavaş yavaş uyusuklugum geçmeye basladi. Çok gazliyiz sadece inşallah gazimiz düzene girer 😔
Sağlıkla büyüsün canım sana da çok geçmiş olsun 💖
Kızlar bebiş çok sabırsız ve kızgın emmek istiyor ama kaşık biberondan kolaya alıştı sanırım emme refleksi veremiyor memeye. 2 saat ebe uğraştı yok yok yok. Sütüm indi ufak ufak geliyor ama çekemiyor oğlum. Kadın biberon bile daha iyi kaşık biberona göre dedi.taburcu ettiler ama bir kez daha ebe yardımcı olsun diye çıkmıyoruz şu an. Çok ağladı sinirden çenesi titriyordu. Üzülüyorum ama emmesi gerek napacağız hiç bilmiyorum.
Benim kızım da zorlandı bir emdi bir emmedi avent biberon ile verdim sütümü sağıp. 1 haftadır hep kendi emiyor meme reddi de olmadı. İstersen öyle dene canım çok işe yarıyor
Bende kontrolden çıktım.yine az az ama düzenli sancım çıktı.Cuma akşam uzun nst çekiciz Salı da kontrole gel dedi.3 hafta daha tutalım diyor bakalım inşallah durur
Durabilir canım ben 2.5 hafta tuttum bebeyi 😄
Hayırlı olsun canım 🙏😇 bende spinal sezeryan olacağım pazartesi iğne ve sonda olayı nasıl acaba 😓
İğne hiç acıtmıyor, sonda uyuşukluk varken takılıyor genelde ve hiç hissetmiyorsun hiç korkma
Kızlar hastaneye geldim çok sancım vardı nst de de çıktı ne olacak bilmiyorum sezeryan olacaktım 22 aralıkta çok erken değil mi doğum İÇİN
Açıklık pek yoksa durdururlar canım benim de başıma geldi
Parmak ucu kadar açılma başlamış dediler şimdi doktoru bekliyorum çok korkuyorum 2580 gram daha kızım
Kilosu da iyi gayet

Benim bebeğimin de iri bebek olduğunu söylüyor doktor. Hatta 40 haftayı görürse 4500ü geçer dedi ancak son ana kadar normali destekliyor 4500 üstü olursa da sezeryan tabi resmi olarak da bu böyleymiş

İstersen muayeneden sonra bir doktor görüşü daha al içinin rahat etmesi için ama benimde bebikimin kafası 10 cm çıktı catim basık olduğu için zorunlu sezeryan dedi kilo olarakta baya önden gidiyor hemen hemen seninkiyle bir 😇 eşime doktor kanalda nefessiz kalır dediği için oda baya pimpirikli olduğu için sezeryanda karar kıldık. Ben risk alamadım. Ama muayeneden sonra detaylıca doktorunla konuş canım ♥️

İğne hiç acıtmıyor, sonda uyuşukluk varken takılıyor genelde ve hiç hissetmiyorsun hiç korkma
Hiç deneyimlemedigim bir acı oldugundan insanın gözü korkuyor. Aslında bu ignelerden kat kat fazlasını yaşadım ama böyle yorumlar okudukça rahatlıyorum teşekkür ederim canım ♥️ 🙏😇

Hayırlı olsun canım 🙏😇 bende spinal sezeryan olacağım pazartesi iğne ve sonda olayı nasıl acaba 😓

canımm gözün aydın :KK200:
sonra bize anlatırsın , sende benim gibi korkuyodun sezeryandan
nasıl geçti diye anlatırsın bize :dua::KK200:
Sagolun kızlar sizin nezdinde iyi dileklerinde dolayı herkese çok teşekkür ederim 😍 darısı kucağına almayı bekleyenlere ❤️
Kısaca anlatayım bende, devlet hastanesinde yaptım dogumumu, 6 tane sezaryeni vardı doktorun geliş sırasına göre alacaktı, 8 de hastanedeydim 2.sirada oldum çok şükür beklemedim çok, kendi asistanı ameliyat dosyası açınca dogumhaneye geçtik, son bir nst yapıldı, önlük giydirildi, sonda uyusmadan takıldı (ilk dogumumda da oyle olmuştu,sıkıntı olmadığı için bisey demedim, zaten hemşire çok çok cana yakındı, hiç anlamadım bile), sonra sedyeye yatırdılar 10 gibi ameliyathaneye geçtim. Anestezi uzmanı aşırı aşırı çok iyiydi, bütün süreç boyunca yanımdan ayrılmadı hep konuştu benimle. Spinal yapılınca hemen sıcaklık hissedip uyuşmaya başladım. Doktorum da devreye girdi bu noktada şimdi şunu yapicam, bunu hissedeceksin falan diye. 10.15 te kızım doğdu 🧿 doğar doğmaz ameliyat masasında ilk çişini yaptı hatta 🤭 acı hiç yok hiç hissetmedim. Sadece kızım çok yukaridaydi benim o yüzden gogus altından bastirdilar mecbur, bunu daha doktorum ameliyata başlamadan söyledi zaten. Kızım doğunca ten tene temas yaptılar, çok uzun tutmadilar yanımda soğuk diye. Dogumhaneye alıp giydirmisler sonrada babaya teslim etmişler. Bende 11 gibi odaya gelmiştim zaten. Odaya geldikten 2 saat sonra şu ve kahve içtim. Gazim cikincada corba. Katı gıda tuvalete çıkınca dedi doktorum. 6 saat sonra kaldırdılar beni, gazdan dolayı dikislerimde sancı var, yürüdükçe gaz çıkıyor, gaz çıktıkça dikislerim rahatlıyor. Hem genel hem spinal anestezi almış biri olarak korkmayın, panik yapmayın ve kesinlikle spinal anestezi ile doğum yapın ❤️ uzun oldu hakkınızı helal edin 😍

Selam kızlar şimdi size bugünü anlatıcam 😃 hastaneye gittim doktor 9una gün vermişti ya hani hanfendi izne ayrılmış 15 gün yokmuş ve benim bundan haberim yok . İşin kötü tarafı çocuk doktoru da çarşamba ve perşembe oradaymış kadın bana cumaya gün verdi . Hem kendi yok hem çocuk doktoru . Tesadüfen bugün gitmek istemesem haftaya kim bilir başıma ne gelecekti
Ben şok rahatlık seviyesi harika iyiki gitmişsin canım 😅

Back