2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benimde bu hafta ilk defa çatı muayenesi olacak işte. Nasıl oluyo yanındaki hemsireler mi kıyafet çıkarırken falan oluyo?
Sizin doktorunuz kim? Kütahya ya taşınan siz miydiniz? Hemşire örtü veriyor. Altını çıkarıp çatala yatıyorsun, örtüyü örüyorsun.

Bizimse muayene kısmı ve usg kısmı iki ayrı oda kapıyı kapatıyor asistan sen perde arkasında soyunuyorsun under ped veriyor çatala çıkıp onla kapatıyorsun üstünü sonra doktor geliyor. Benim çatı muayenem elle oldu. Öyle ağrı sızı hissetmedim

C
Canımsın sağlıkla al kucagina inşallah, kilosu iyi bence haftan da. Sen de kan sulandırıcı iğne oluyordun demi? Ne zaman bırak dedi doktorun ?

Benim Türkiye’deki doktorum da öyleydi. Odası ile ultrason odası ayrıydı. Burada ise TheDandelion ile aynı..

Ya ben de çok sinir oluyorum böyle söylemlere. Çok kısa süre önce doğum yapan bir arkadaşım var. "Ya ne güzel sen bebeğinle kavuştun ben de çok sabırsızlanıyorum, zamanımız gelsin bizim de artık" deyince, " gelsin görcem seni, çok zor, bütün bebekler gazlı sadece benimkine özel değil, benim sütüm gelmedi, senin göğüslerin de benimki gibi büyük bak seninki de hemen gelmez, büyük meemenin işlevi küçüklere göre vasat" dahaa neler neler duymanız lazım.
Ya elbette zor olacak. Bütün hayatınız boyunca sadece kendinizden sorumluyken bir anda 20li yaşlara kadar sorumluluğunu üstlendiğiniz biri giriyor hayatınıza ve o birini Allah nasip etmeseydi eğer , kim bilir ne kadar canımız yanacak ne kadar üzülecektik. Oturup şükredeceklerine bir de dert yanıp aklı sıra korku salıyolar. Kim söyledi sana arkadaşım kolay olduğunu, madem bu kadar dert yanacaktın doğurmasaydın diyesi geliyor insanın

Cidden çok sinir bozucu. Tatile gittik iki ay önce ki her sene çıkarız bu son tatiliniz tadını çıkartın dediler gezmeyi seviyoruz eşimin müsait vakti varsa mutlaka çıkarız bu son gezmeleriniz bilmem ne tırıvırıları. Hayır siz çocuk yerine deccali dünyaya indirdiyseniz sizin sorununuz. Kınamıyorum ama insanlardan uzak telefon tabletle çocuk büyütüyolar çocuk insan içine çıkınca da haliyle huzursuz oluyor. Çok var örnekleri bu şekilde etrafımda. Allah korusun sağlık sorunu olmadığı sürece ne kendimi eve kapatırım ne keyfimden geri kalırım. Özellikle hamilelere böyle şeyler söylenmesinden nefret ediyorum her hamile her anne her bebek kendine özeldir kimse kendi yetiştiremediği yaramaz çocuğunu baz alıp genellendirme yapmasın bence. Ay daha bugün yaşandı bu konu da gerildim o yüzden pardon

Bende eğer bebiş durursa yerinde 22 Aralık düşünüyorum. Umarım zamanlarını bekler miniklerimiz ve sağlıkla gelirler. Ben oğlak olmasını istiyorum buarada

Kesinlikle öyle. Bir de zor olduğunu biz de biliyoruz. Zaten bunu bile isteye yaptım kendi adıma. Ama benden sonra doğuracak birine ben şahsen, bunun çok zor olacağını söyleyip onu demoralize edemem. " Senin de sütün gelmeyecek bak kesin görürsün" gibi bir şeyi hangi iyi niyetli insan söyleyebilir ya hu. Hani bilgiye en aç, en muhtaç olduğum bir anda bile artık bunu söyleyen insana danışmam. Kendim tecrübe ederim, okuduklarımı uygularım, ama ölsem de gidip ona danışmam.

Hep benzer söylemler, ben de bu olumsuz cümleleri çok duydum ne yazık ki. Elbette hepimiz hayatımızın bebeklerimizle birlikte değişeceğinin farkındayız. İlla negatiflere odaklanmak gerekmiyor. Sonuçta hamilelik bile ne kadar beklenmedik sorunlar yaşattı hepimize. Ama birbirimize destek olup içimizde bir canlı büyütüyor olmanın güzelliğini ön plana çıkarmaya çalıştık. Yeri geliyor kocaman insan olan eşinle bile sorun yaşıyorsun. Dünyaya sıfır bilgiyle gelen, tamamen sana muhtaç ve bağımlı bir bebeğin sorumluluğu elbette çok ağır. Ama aynı zamanda çok eşsiz ve güzel. Bu güzelliği düşünmek en büyük moral kaynağı benim için.
Sağlıkla gelsinler yeter, birlikte biriktireceğimiz harika anılar olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…