- 8 Haziran 2021
- 141
- 83
- 27
-
- Konu Sahibi miniminikbirkus
- #2.501
Kadınlar kulübü diye pembe paltolu bir resmi varAdı ne uygulamanın ben bulamadım da
maşallah. 7. ya da 8. haftada kalp atışı duyuluyor cnm ben de 8. haftamda gitmiştim beklemiştim ben de. hep para tuzağı şunu da yapalım, buna da bi bakalım deyip deyip yoluyorlar tavuk yolar gibi. ilk gebeliğimde deneyimledim bunu.Benim çok şükür iyi geçiyor. Bolca uyumak istiyorum. Ayaklarım şimdiden şişti. 6 haftalığım suan. Silik bir çizgiyle öğrenmiştim. Ondan sonra test almadım yapmadım. Hiç kan da vermemiştimBugün verdim ilk kez. 1587 çıktı. Doktora da henüz gitmedim. Kalp atışını duyabileceğim haftalarda gitmeyi düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlar kan değerim nasıl sizce iyi mi.
eski zamanda ki insanlar ile bizim kuşak maalesef çok farklı. en basiti beslenme şeklimiz,Hanimlar Bisey sorucam analarimiz ve analarimizniz atalari bizi ve soylarca insani dogururken hastalik yoksa yani zorunlululik degilse ilac takviyesi kullanmadi seker yukletmedi ultrasona bile girmedi biz neden bunlari yapiyoruz ne faydasini görüyoruz cocuklar hep hiperaktif ve sıkılgan oldu ilaclarin yediklerimizin bunda etkisi olabilir mi
Yaa cok tesekkur ederımPerşembe vajinal, cumartesi karından kese gözükür muhtemelen canım
Ben de aynı düşüncedeyim. O yüzden bekliyorum. Teşekkür ederimmaşallah. 7. ya da 8. haftada kalp atışı duyuluyor cnm ben de 8. haftamda gitmiştim beklemiştim ben de. hep para tuzağı şunu da yapalım, buna da bi bakalım deyip deyip yoluyorlar tavuk yolar gibi. ilk gebeliğimde deneyimledim bunu.
2li tarama testimi mesela 2. gebelik nasip olursa yaptırmayacağım. 31 yaşımdayım aralığın üzerinde olacağımı biliyorum çünkü. down sendromu olasılığına bakıyorlar yüksek çıksa ne olcak sanki aldıracağım mesela hani. o sebeple bu sefer kendimi doktorlara para konusunda yoldurmayacağım
Bence önce doktora danış canım. Rutin kan testleri yapılıyor sana en uygun olanı doktorun söylerArkadaşlar gebelik planlıyoruz henüz doktora gitmeye fırsat bulamadım, gebelik öncesi hangi folik asit kullanıyorsunuz , bilinen bir marka yada iyi bir folik asit var midir
Yazacaktım unutmuşum canims 3 ağustos yeni batOrangeee Portuga Hali sweetdreams1985 E epitaph12 Sheraaa Princess91 C Cankirilibayan kızlar sizin batlar geride kalmış, güncelleme iletir misiniz
Ben güncelleyemiyorum çünkü halen bekliyorum regl olamadımOrangeee Portuga Hali sweetdreams1985 E epitaph12 Sheraaa Princess91 C Cankirilibayan kızlar sizin batlar geride kalmış, güncelleme iletir misiniz
Benim 31 temmuz. Bu ayı değerlendirdik inşallah 3 gün sonra adet olmam diye dua ediyorumOrangeee Portuga Hali sweetdreams1985 E epitaph12 Sheraaa Princess91 C Cankirilibayan kızlar sizin batlar geride kalmış, güncelleme iletir misiniz
Cok guzel ve aciklayici yazmissiniz tesekkur ederim benim de en cok aklimi kurcalayan folik asit olayı gidalardan alabiliyoruz diye dusunup hergu folik asit icerek tum gidalardan yesek acaba yeterlilik saglamis olur muyuz.soyle bir durum var insan adet gunune kadar hamileyse bilemiyor ve zaten hamileligin ilk 28 gunnun15 i habersizce geciyoreski zamanda ki insanlar ile bizim kuşak maalesef çok farklı. en basiti beslenme şeklimiz,
Onlar hep organik, bahçeden beslenerek büyüdü. bizler ise hazır gıdalar vs. vs.
Eskilerden hemen hemen tüm kadınlarda 1 tane de olsa ölü doğum, ya da 4 5 aylık ölen bebekler çok varmış. Bilgisizlikten kaynaklı, eskiden ultrason yoktu. Benim annem bile (90 doğumluyum) doğuma girdiğinde ikiz bebekleri olduğunu öğrenmiş, ki 90lı yıllarda ultrason olmasına rağmen. tüm gebeliği boyunca kontrole gitmemiş içinde 2 tane bebek olduğunu bilmeden geçen 7 ay. Erken doğum olmasına hastaneye gidince doktorlar çok şaşırmış, hemen ultrasona girmiş ve 2 bebek var annem, babam şok geçirmiş. :)
Anneannemin 6 aylık ölen bebeği var. gözünü hiç açmazmış, hortum ile beslenirmiş. Belki sma hastasıydı. kims bilmiyor köyde doğum yapmış doktora kontrole bebeği hiç götürmemiş gib gibi çok örnekler var.
şeker yüklemesi saçma birşey doğru. ama kullanılan ilaçlar bebek ve bizim için fayda sağlıyor. folik asit mesela çok önemli nörolojik problemler oluşmasın diye.
Ben de aşı olmayı artık düşünüyorum. Ama yumurtlama döneminde olmanın bir sakıncası va rmı acaba yumurtayı bastırır mı hiç bir fikrim yok. Bebek için bu dönemler çok önemliBen aşı oldum. Son dozumu vuruldum. Doktor ile de konuşmuştuk ovulasyon testi sonrası gittiğimde zaten bebek oluşsa bile 7-10 gün arası implantasyon gerçekleştiği için zararı dokunmayacağını belirtmişti. Regl oldum gebelik gerçekleşmedi ama aşı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
cnm ben ilk gebeliğimde doktorum bit tablet folik asit kilo semiz otu eder demişti ya da brokoli. hergün 1 kilo yiyemeyeceğine göre içmen lazım demişti. böyle bir örnek vermişti bana.Cok guzel ve aciklayici yazmissiniz tesekkur ederim benim de en cok aklimi kurcalayan folik asit olayı gidalardan alabiliyoruz diye dusunup hergu folik asit icerek tum gidalardan yesek acaba yeterlilik saglamis olur muyuz.soyle bir durum var insan adet gunune kadar hamileyse bilemiyor ve zaten hamileligin ilk 28 gunnun15 i habersizce geciyor
benim bat dündü. sabah test yaptım negatif çıktı. bir kaç gün bekleyeceğim, iş saatlerim de o kadar kötü ki kan bile verecek zamanım yokBen de aşı olmayı artık düşünüyorum. Ama yumurtlama döneminde olmanın bir sakıncası va rmı acaba yumurtayı bastırır mı hiç bir fikrim yok. Bebek için bu dönemler çok önemli
SEnin de mi ikinci bebek için çalışmaların?benim bat dündü. sabah test yaptım negatif çıktı. bir kaç gün bekleyeceğim, iş saatlerim de o kadar kötü ki kan bile verecek zamanım yokcumartesi gününe kadar regl olmazsam herhalde acilden alıp akşam yaparlar test dimi. gebe değilsem hemen aşı olcam. çünkü artık aşı olmayanlara kışa karantina gelecek ve daha fazla ertelemeyeceğim. çalışmalara da devam edeceğim bebek için bu kafadayım artık aşı konsunda.
korunmaya gerek yokmuşBen aşıdan sonra korunmak istemediğim için yaptırmadım
Aynen böyle düşünüyorum ben de. 2 ay öncesine kadar aşı olmamayı, aşı olursam 3 ay korunmayı düşünüyordum. Şimdi sıkıldım beklemekten ertelemekten. aşı da olcam korunmayacağım da :) Allah korusun, allahın izniyle hayırlısı olacak ise zaten bebeğim olsun diyorum hep. oğlum 5 yaşında, ben de 31 yaşımdayım. seneye eylülde 1 e başlayacağı için en kısa zamanda gebe kalmalıyım ki eylül 2022 1.sınıfa başlayana kadar en azından 4-5 aylık olsun bebek. eylül ayına kadar çalışmalara devam edeceğim. Ekim de olmazsa bir yıl erteleme kararı aldık. Çünkü hesapladığımda kasımda hamile kalsam eylül doğum ve 1. sınıf üst üste gelecek. hem yeni doğan hem 1.sınıf hangi birine ilgimi verebilirim. önceliğim şu anda tabiki oğlum ve ona göre kararlar almalıyım o sebeple eylüle kadar hamile kaldım kaldım, kalamazsam başka bahara kalacak bebek planı :) ben kendi adıma en azından söyliyim hem yeni doğan hem 1.sınıfla uğraşamam, çalışıyorum da bırakmaya niyetim yok evde asla yapamayanlardanım çünkü. okuma-yazma dönemi oldukça zor geçiyor çevremden biliyorum.SEnin de mi ikinci bebek için çalışmaların?
Ben kapamadan falan değil de başka insnalara bulaştırmak istemediğimden bulaaş riskini kaldııryor en azından ortadan bu yüzden daha çok istiyorum. Artık 3/5 sene sonrasını düşünmüyorum. Bu hastalığa yakalanıp atlattıktan sonra da bilemeyiz ki kalıcı bir hasar vermiş midir vücudumuza belki aşının vereceği zarardan daha büyük bir zarar bırakacak vücucudumuzda. Eşim de oldu o olmasaydı yine belki diretirdim ben :)Eşimin kuzani kadın doğumcu aşını ol dedi korunmana da gerek yok dedi mesela. Kimileri 3 ay korunun falan diyormuş ya....
Bat dündü rengl olmadın testte negatif çıktı öyle mi bu eşkilde olup aşı olanlar var ve gebeliklerini öğreniyorlar aşıdan sonra. Beklemekte doğru karar vermişsin. Acilden girişte yaparlar. Aşı olacağım gebe değilsem derseniz. o kadar yoğun mu çalııyorsunuz benim işim o konuda çok ii ya şükür.
siizn yaş kaç ne kadar zamandr düşünüyorsunuz?