• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ile hamile kalmak

değerleriniz kötü değil. ben iki katı değerlerlerle hamile kaldım hemde sadece inositol içeren folik asit kullanarak 😂 progestan eğer sağlıklı yumurtlama olduysa çok gerekli değil açıkcası. duphaston kullanmıştım ben üc ay. o da rahmin kalınlaşmasını ve bebeğin tutunmasını sağlıyor. ama bende gebelik oluşmadı o dönem.. sans işi biraz..

ama dediğim gibi ben ileri derece pcosla hamile kaldım. kilonuz olmasa da sağlıklı beslenmeye ve bol hareket etmeye dikkat edin
Merhaba hangi ürün bana da atar mısınız?

Doktor önerisi olmadan kullansam ne olur :(
ya bi sey olacağını sanmam, vitamin ve mineraller var içinde sadece.. pcos hastalarında yumurtlamayı desteklemesi için veriliyor. ama dediğim gibi benim doktorum önerdi bana, yoksa ben kendi kafama göre kullanmadım. hamileliğin 8.haftasına kadar da devam ettim bir zararını görmedim en azından 😂

ya bi sey olacağını sanmam, vitamin ve mineraller var içinde sadece.. pcos hastalarında yumurtlamayı desteklemesi için veriliyor. ama dediğim gibi benim doktorum önerdi bana, yoksa ben kendi kafama göre kullanmadım. hamileliğin 8.haftasına kadar da devam ettim bir zararını görmedim en azından 😂
Banada doktorum bu ilacı verdi bende de pcos var siz bu ilacı kullanınca kacıncı ayda hamile kaldınız acaba

Merhaba,bugün doktor kontrolünde doktorum Hafif pcos teşhisi koydu.Bizde 5aydır deniyoruz.Ne yapmam lazım neye dikkat etmem lazım.Doktor kontrolünden beri kendimi boşlukta hissediyorum,korkuyorum da eşim dışında kimseye de söylemedim.Nane çayı,yürüyüş,ve bir de günlük suda karıştıran takviye önerdi.Ben bunlar hakkında çok bilgisizm önereceğiniz şeyler var mı
Merhaba canım öncelikle kesinlikle korkma bu hastalığın en büyük sıkıntısı streste sokması insanı şunu bil ki ne zaman kafandan bişeylerş silersen stres yapmazsan o zaman herşey yoluna girer bende de var ama benim hormon sıkıntım ve adet dğzensizliğim yok herşey normal sadece ultrason görüntüm var suda karışılan takviye önerdikleri şey inositol ben de 1.5 senelik evliyim olmadı bir sürü inositol kullandım en son çare herkesin önerdiği ebru ablanın ürünle karşılaştım onun önerdiği inolac magnezyum folik asit ve ovülsyom testine başladım bence senşnde en başta yapacağın şey ovülasyon testini hayatına sokmak olsun çünkü pcos da yumurtanın ne zaman yumurtlayacağı belli olmuyor ki bunu onunla buluyorsun

Benim hormonlar düzgün sadece pco görünümü var. Sanırım kullansam iyi olacak

Merhaba kizlarr araniza yeni katildimmm 😊.

2 yıl doğum kontrol hapı kullandım, yaklaşık 1 yıl olacak birakali. Adetlerim düzenliydi fakat son iki adetim çok uzun sürdü. Doktora gittim, duphaston/didrogestron ile duzeldi. Hormon testleri yapıldı ve düşük kan, demir eksikliği, D vitamini eksikliği tespit edildi.

Hormon değerlerim:
Prolaktin 27.12,
LH 17.12,
FSH 5.48
Estradiol 52.

Doktorum PCOS teşhisi koydu 😒.
Tedavi olarak folik asit (inositol içeriyor), D vitamini ve progesteron (200 mg) verdi.
Üç ay kullanmamı söyledi. Son 1 ayım kaldı.. Gebelik olmazsa, yumurtlama testlerine bakılacak. Sizce değerlerim ne kadar endişe verici? Hamile kalmam zor mu?
(Yaşım 24, boy 1.60 kilom 58 di
şuan verdim 54.)

Amh değerin ölçüldü mü ?

Boyuna göre kilon çok iyi. Bol su iç ve günlük yarım saat yürüyüş yap. Gluteni azalt.
O kadar imkansız gibi görünen hamileliklere şahit oldum ki sakın kendini boş yere strese sokma. Değerlerin endişe verici değil normal yollada hamile kalabilirsin.

Merhaba canım öncelikle kesinlikle korkma bu hastalığın en büyük sıkıntısı streste sokması insanı şunu bil ki ne zaman kafandan bişeylerş silersen stres yapmazsan o zaman herşey yoluna girer bende de var ama benim hormon sıkıntım ve adet dğzensizliğim yok herşey normal sadece ultrason görüntüm var suda karışılan takviye önerdikleri şey inositol ben de 1.5 senelik evliyim olmadı bir sürü inositol kullandım en son çare herkesin önerdiği ebru ablanın ürünle karşılaştım onun önerdiği inolac magnezyum folik asit ve ovülsyom testine başladım bence senşnde en başta yapacağın şey ovülasyon testini hayatına sokmak olsun çünkü pcos da yumurtanın ne zaman yumurtlayacağı belli olmuyor ki bunu onunla buluyorsun
Benimde Prolaktin seviyem 24 çıktı, ve hafif polislistiksin dedi.Verdiği önerdiği şeyleri deneyeceğim umarım güzel ilerler herşey benim için 1 ay sonra kontrole çağırdı.Ovulasyon testini de sanırım 2 ay kullandım ve daha sonra beklentiye düşürdüğü için bırakmıştım şimdi tekrar şans vericem sanırım bu ay geçsin ovulasyon testini de denicem.Umarıl güzel haberler yazarım.

Benimde Prolaktin seviyem 24 çıktı, ve hafif polislistiksin dedi.Verdiği önerdiği şeyleri deneyeceğim umarım güzel ilerler herşey benim için 1 ay sonra kontrole çağırdı.Ovulasyon testini de sanırım 2 ay kullandım ve daha sonra beklentiye düşürdüğü için bırakmıştım şimdi tekrar şans vericem sanırım bu ay geçsin ovulasyon testini de denicem.Umarıl güzel haberler yazarım.
İnşallah canım benim

Back