- 4 Eylül 2019
- 4.647
- 3.131
- 42
- Konu Sahibi miniminikbirkus
- #2.521
Anladım kuzum, tabi haklısın hem 1. sınıf hem bebek yükü öyle birşey olsa eşin destek verir ama dersleriyle o ilgilnir sen bebeğinle ilgilenirsin. Herşeyi kendine yük alma. Benim karşı komşum o durumda kaldı oğlu 1 e giderken bebeği oldu zorlandı tabi doğal olarak şimdi oğlu 4 e geçti ufaklık 3 yaşında maşallah onu da kreşe verecek rahata erdi yani.Aynen böyle düşünüyorum ben de. 2 ay öncesine kadar aşı olmamayı, aşı olursam 3 ay korunmayı düşünüyordum. Şimdi sıkıldım beklemekten ertelemekten. aşı da olcam korunmayacağım da :) Allah korusun, allahın izniyle hayırlısı olacak ise zaten bebeğim olsun diyorum hep. oğlum 5 yaşında, ben de 31 yaşımdayım. seneye eylülde 1 e başlayacağı için en kısa zamanda gebe kalmalıyım ki eylül 2022 1.sınıfa başlayana kadar en azından 4-5 aylık olsun bebek. eylül ayına kadar çalışmalara devam edeceğim. Ekim de olmazsa bir yıl erteleme kararı aldık. Çünkü hesapladığımda kasımda hamile kalsam eylül doğum ve 1. sınıf üst üste gelecek. hem yeni doğan hem 1.sınıf hangi birine ilgimi verebilirim. önceliğim şu anda tabiki oğlum ve ona göre kararlar almalıyım o sebeple eylüle kadar hamile kaldım kaldım, kalamazsam başka bahara kalacak bebek planı :) ben kendi adıma en azından söyliyim hem yeni doğan hem 1.sınıfla uğraşamam, çalışıyorum da bırakmaya niyetim yok evde asla yapamayanlardanım çünkü. okuma-yazma dönemi oldukça zor geçiyor çevremden biliyorum.
Mayıs ayından beri deniyoruz.
ilk gebeliğim de mayıs ayında başladık, ekim de hamile kaldım.
Sabah 8.30-akşam 18.30 çalışıyorum. Eve gidene kadar 19.30-19.50 arası oluyor. E oğlumla zaman geçirmem daha önemli. Başka işe asla vakit ayırmam onunla olacağım zamandan. bu sebeple hiç zamanım yok açıkçası.
Kereşe gidiyor. en geç 21.30 da uyuyor o rada onunla olmak istiyorum doğal olarak
Herşey keşke planladığımız gibi girse hayatta. Bak ben ilk oğluma 2. ay hemile kaldım. Şimdi de onca uğraşa rağmen olmuyor kalmaıyorum. Oğlum 7 yaşında ilk okul 2. sınıfa geçti. Ben 3 senedir uğraşıyorum 2. çocuk için. Yine uğraşırım yılmam içimde ki o bebek özlemi dinmiyor ama işte yaş faktörü devreye girnce rahat olamıyorum senin kadar. Bekleme erteleme gibi bir lüksüm yok. O yüzden araştırdım aşı sonrası korunmak gerekir mi nedir ne değildir diye. Korunmayacağım bende. Cumartesi aldım randevumu .
Mayıs ayından beri deniyorsan olur Allahın izniye oğlunda da hemen hemen aynı beklemiş oalcaksın. Ama eylül de olmadı seneye atayım demem ben senin yerinde olsam. Kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş. Elbet bir destek çıkanın olur öyle birşey olsa.