ek gıda 5 hafta
kızlar 5 haftalık ek gıda lisesi nasıl olmuş eksikleri varmı?
Eline sağlık canımYumurtanın sarısı ile beyazını karışık vereceksin değil mi, ayırma yok?
Sarısı önce verilir canımEline sağlık canımYumurtanın sarısı ile beyazını karışık vereceksin değil mi, ayırma yok?
Bir bilsem canım sende niye oyleAy ben neden açanıorm
Yarn pcden açmayı deniecemBir bilsem canım sende niye oyle
Kiwi aldım ben canım çok rahat ve sevdikKızlar hafta sonu mama sandalyesi alacağım , ne alayim ne önerirsiniz?
Ekran görüntüsü almıştım canım benYarn pcden açmayı deniecem
Ay ben de attım ekran goruntusu ama benimki okunmuyo hiç seninki daha guzelmis canimEkran görüntüsü almıştım canım ben
Ben de acamamistim daha önce yolladiklarinizi da. Ben uygulama kullaniyorum simdi normal tarayicidan denedim olduBir bilsem canım sende niye oyle
Benim gözler sıkıntıli da büyütüyorumAy ben de attım ekran goruntusu ama benimki okunmuyo hiç seninki daha guzelmis canim
Açamayanlar için foto yükleyim canımsangetrose güzel hazırlamış
Ekran görüntüsü almıştım canım ben
Ben de acamamistim daha önce yolladiklarinizi da. Ben uygulama kullaniyorum simdi normal tarayicidan denedim olduBal0ncuk
Çatalla ezip vercem ben canımBide heryerde püre şeklinde okudum ama deneyimli anneler ve inst. Genelde püreden bir tık daha pütürlü verilmesinin daha iyi olduğunu söylüorlar
Püreye alışınca çiğneme alışkanlığını zor kazanıolarmş..
Bu konuda fikirleriniz neler?
Ben uyguladım canım direk doktor direk başla dedi kuraldan bile bahsetmedi sanki böyle çok geç kalmışım gibide şaşırınca afalladım bian bende ebeye söyledim nasıl başlayayım diye oda valla ben ebeyim ama çocuklarım 40 ı öıktı başladım tattırmaya ek gıdaya nezaman geçtim bilmiyorum arada kaynadı dedi içimden söylene söylene döndümCanım bu senin uyguladigin mi doktorun tavsiyesi mi ? Biraz fazla birden giriş olmamış mi ek gıdaya ilk zamanlar bi kase çok fazla değil mi
Teşekkür ederiz teyzesiiHayırdır cnm
Afiyet bal şeker olmuş
185 günlüksünüz maşallah cnm ama sanki biraz fazla geldi bana
Bunu toplu olarak yaziim dedim kaselerim normalde sofrada sosluk olarak kullanıyorum sebzemde şöyle yaptım patatesi haşladım yumuşak patatesten 1 çay kaşığı aldım karnıbahardanda ufak bi parça kabak 1 dilim en üst taraftan daha küçük olsun diye yani aslında korkuyorum bugün akrabam vardı koyduğum havucu gördü mesela bune ben bukadarı havuçtan sayıp eline bile vermezdim değil mamadan sayayım diyr dalga geçti onun tadımları bile benim koyduğumdan fazla oluyomuşmuşCanım normalde üç gün kuralı var başlangıçta her gıdayı üç gün üst üste veriyorsun alerji yapıyor mu anlamak için. Ve az miktarlarda yani bir kaşık iki kaşık falan. Kase olan miktar bana da fazla geldibagırsakları alışkın değil henüz belki kabız vs yapar..
Üzerinden baya geçmiş inşallah toparlamıştır bebeğimiz hastane yatışınız olmadan. Benim de bebeğim dün bronşit tanısı konuldu. Aynı ventolin ve antibiyotik başlandı. Sizin iyileşme süreci nasıl oldu, ne kadar sürdü acabaKızlar merhaba. Bebişimin öksürdüğünden bahsetmiştim. Doktor geniz akıntısı var demişti ama ben başka bir doktora daha götürdüm bugün. Bronşit olmuş bebeğimbiraz daha ilerlese yatış vermemiz gerekecek, aşırı balgamlı ve hırıltılı öksürük dedi hava Makinesi aldık, ventolin ve antibiyotik verdi doktorumuz. Şifa olur inşallah
Canım ben ilkinde buharda pişmiş yada haşlanmış sebzeyi çatalla ezip verdim, pütürlüydu yani. Meyveli de cam rendede ezdim. Çok su şeklinde değildi onlarda. Bunda da öyle yapacağım. Ama ben 6 aylık olana kadar bekliyorum. Daha küçükken nasıl olur bilemiyorum. Az az denersin belki yutabilirse verirsin.Bide heryerde püre şeklinde okudum ama deneyimli anneler ve inst. Genelde püreden bir tık daha pütürlü verilmesinin daha iyi olduğunu söylüorlar
Püreye alışınca çiğneme alışkanlığını zor kazanıolarmş..
Bu konuda fikirleriniz neler?
Çatalla ezip vercem ben canım
Canım ben ilkinde buharda pişmiş yada haşlanmış sebzeyi çatalla ezip verdim, pütürlüydu yani. Meyveli de cam rendede ezdim. Çok su şeklinde değildi onlarda. Bunda da öyle yapacağım. Ama ben 6 aylık olana kadar bekliyorum. Daha küçükken nasıl olur bilemiyorum. Az az denersin belki yutabilirse verirsin.
Canim mutlaka öğürdüğü zamanlar olacak. Sakin kalıp kontrollü bir şekilde öğürmesine izin ver. Dildeki öğürme bölgesi bizde daha gerideyken, bebeklerde kendini koruyabilmeleri için daha önde. Büyüdükçe geriye doğru gidecek ve daha rahat yiyecekler.Aynen bende çatalla düşündüm aklıma yattı kızlar.. Tşkler