2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Canım ben ilkinde buharda pişmiş yada haşlanmış sebzeyi çatalla ezip verdim, pütürlüydu yani. Meyveli de cam rendede ezdim. Çok su şeklinde değildi onlarda. Bunda da öyle yapacağım. Ama ben 6 aylık olana kadar bekliyorum. Daha küçükken nasıl olur bilemiyorum. Az az denersin belki yutabilirse verirsin.
Bizimde doktor ek gidaya gecmemizi soyledi Bende sebzeleri buharda pişirdim sonra catalla ezdim meyvelerde direk cam reddeden geçirdim biraz puturlu oldu ama bir sikinti yasamadik cok sukur insallah boyle gider

Bizimde doktor ek gidaya gecmemizi soyledi Bende sebzeleri buharda pişirdim sonra catalla ezdim meyvelerde direk cam reddeden geçirdim biraz puturlu oldu ama bir sikinti yasamadik cok sukur insallah boyle gider
İnşallah canım. Bebeğe de bağlı biraz. Kimisi her türlü yiyor kimisi ne yapsan yemiyor. İnşallah böyle devam eder minik prenses 🥰

3 gün sonra 5. ayı bitireceğiz. Niyetim 6.ayda başlamak ama herkes başlamış ek gıdaya. Ben de kararı doktora bıraktım 😬

Bir de bugün çok canım sıkıldı. Bebeğim günde 3 kez 90-100 ml mama içiyor. Bugün yarım saat hiç durmadan ağladı, emmedi de. Sütü sağdım 20 ml ancak çıktı. Mama verdim yüzü güldü bebeğimin. Emin’im ki doktor bunları duyunca ek gıdaya geçelim diyecek

Ben uyguladım canım direk doktor direk başla dedi kuraldan bile bahsetmedi sanki böyle çok geç kalmışım gibide şaşırınca afalladım bian bende ebeye söyledim nasıl başlayayım diye oda valla ben ebeyim ama çocuklarım 40 ı öıktı başladım tattırmaya ek gıdaya nezaman geçtim bilmiyorum arada kaynadı dedi içimden söylene söylene döndüm🙃

Teşekkür ederiz teyzesii

Bunu toplu olarak yaziim dedim kaselerim normalde sofrada sosluk olarak kullanıyorum sebzemde şöyle yaptım patatesi haşladım yumuşak patatesten 1 çay kaşığı aldım karnıbahardanda ufak bi parça kabak 1 dilim en üst taraftan daha küçük olsun diye yani aslında korkuyorum bugün akrabam vardı koyduğum havucu gördü mesela bune ben bukadarı havuçtan sayıp eline bile vermezdim değil mamadan sayayım diyr dalga geçti onun tadımları bile benim koyduğumdan fazla oluyomuşmuş 🙈 neyse ben kendi cahil taktiğimle dedim bugün patates havuç ertesi gün kabakta ekle dün bişi olmadıysa bugün olursa kabaktan bil gibi düşündüm😂 arı mama verdim ama ona pişmanım çünki o bayadı belkide 10 kaşık yemiştir kaşıklarımızda silikon uçlulardan
Ama durcam tabi artık iyi oldu sorduğum şimdi en iyisi interbetten araştıriim bizim ebeden falan iş çıkmıcak çünki o kesin😊 yoğurdunuda kendi mamasından 2 ölçekli süt hazırladım ondan yapmıştım en masum o geliyor şimdi gözüme inşallah kabız falan olmaz gerçi yedirdimya 3 kere kaka yapıyo yediğinden beri demek fazla geldiğinden☹️
Karnıbahar 8 aydan sonra kuzum az vermişsin ama takip et karnıbahar brokoli gibi değil onu 6 7 ayda verebiliyoruz o daha yumuşak hazmı kolay gaz oranı daha düşük sen bilirsin ama paylaşmak istedim gaz ve pisik yapabilir

3 gün sonra 5. ayı bitireceğiz. Niyetim 6.ayda başlamak ama herkes başlamış ek gıdaya. Ben de kararı doktora bıraktım 😬
Kaşıkla ilaç verirken takip et emmiyorsa kaşığı ıhlamur verebilirsin ben öyle yapıyorum yutmayı öğrensin kaşıkla diye 5 kaşık kendi kaşıklarıyla 180 günde başlıcam tadima

Karnıbahar 8 aydan sonra kuzum az vermişsin ama takip et karnıbahar brokoli gibi değil onu 6 7 ayda verebiliyoruz o daha yumuşak hazmı kolay gaz oranı daha düşük sen bilirsin ama paylaşmak istedim gaz ve pisik yapabilir
Çok sağol canım benim vermem bidaha internettende araştırıcam nasıl oluyormuş bu bailangıçlar neyle başlanabiliyormuş vs diye vicdan yaptım zaten 😊

Çok sağol canım benim vermem bidaha internettende araştırıcam nasıl oluyormuş bu bailangıçlar neyle başlanabiliyormuş vs diye vicdan yaptım zaten 😊
Ya çok farklı 2 haftadır uğraşıyorum bende 5 haftalık listeyle bu bitince iki ogunluye geçcez bakalım onu kaç haftada hazırlıcam böyle böyle 3 yasa kadar giderim inşallah ikinci çocukta herşey hazır olcak en azından 😊 ben bile netten bakıyorum biliyorken cogu şeyi

Kaşıkla ilaç verirken takip et emmiyorsa kaşığı ıhlamur verebilirsin ben öyle yapıyorum yutmayı öğrensin kaşıkla diye 5 kaşık kendi kaşıklarıyla 180 günde başlıcam tadima
Teşekkür ederim 🙏🏻 İlaçlarını kaşıkla veriyorum , yutmaya yeni yeni başladı. Bakalım hele bi doktora gidelim , o ne derse o ☺️

Canim mutlaka öğürdüğü zamanlar olacak. Sakin kalıp kontrollü bir şekilde öğürmesine izin ver. Dildeki öğürme bölgesi bizde daha gerideyken, bebeklerde kendini koruyabilmeleri için daha önde. Büyüdükçe geriye doğru gidecek ve daha rahat yiyecekler.
Evet öyle bişey olursa kesinlikle panik yaparm
Hatta senin msjı okumadan önce kara kara düşünüodm
Normalde paniğim zaten 🙈🙈🙈

Kanka sen nie eksik kaldn :KK70: :KK70:

Bir de bugün çok canım sıkıldı. Bebeğim günde 3 kez 90-100 ml mama içiyor. Bugün yarım saat hiç durmadan ağladı, emmedi de. Sütü sağdım 20 ml ancak çıktı. Mama verdim yüzü güldü bebeğimin. Emin’im ki doktor bunları duyunca ek gıdaya geçelim diyecek
Dr randevunuz ne zamana cnm?

Ya çok farklı 2 haftadır uğraşıyorum bende 5 haftalık listeyle bu bitince iki ogunluye geçcez bakalım onu kaç haftada hazırlıcam böyle böyle 3 yasa kadar giderim inşallah ikinci çocukta herşey hazır olcak en azından 😊 ben bile netten bakıyorum biliyorken cogu şeyi
Valla 2. Çocuktada hazır olunmuyormuş ben bitane büyüttüm 11 yaşına geldi hattaha ama halime bak😂 gerçi ben tam cahildim pek bişey anlamadım büyük kızımda 16 yaşındaydım anne olduğumda yeni girmiştim hattaha eski usuldümde ne deseler yapıyodum mesela sebzelere okadar erken başlamıştımki eski kafaların dediğigibi ben herşeyi verdim bak hiç bişey olmadı😂 ama sebzeleri bahçemden alıyordum mesela yav 4 aylıkken kemik suyuna çorba yapıp biberona süzüp içiriyodum rabbim korumuş yavrumu yani bukadar cahil olmasada bırak 1 sene öncesini dünki yaptığını bile bugün yapamıyosun herşeye yeni zehirler ekleniyor tıp ilerliyor zararlar daha kolay ortaya çıkıp öğreniliyor vs vallaha ucuz atlattım yine cahillikle 2 gün geçirmişim allahtan çok azdı allahtan biyerlerine bişey olmadı kuzumun inşallah olmazda ben şimdi bi durdum haftaya tadım başlama cesaretim olur didik didikte araştırıyom bakalım artık herhalde yaşına girince ek gıdaya geçerim😂

Valla 2. Çocuktada hazır olunmuyormuş ben bitane büyüttüm 11 yaşına geldi hattaha ama halime bak😂 gerçi ben tam cahildim pek bişey anlamadım büyük kızımda 16 yaşındaydım anne olduğumda yeni girmiştim hattaha eski usuldümde ne deseler yapıyodum mesela sebzelere okadar erken başlamıştımki eski kafaların dediğigibi ben herşeyi verdim bak hiç bişey olmadı😂 ama sebzeleri bahçemden alıyordum mesela yav 4 aylıkken kemik suyuna çorba yapıp biberona süzüp içiriyodum rabbim korumuş yavrumu yani bukadar cahil olmasada bırak 1 sene öncesini dünki yaptığını bile bugün yapamıyosun herşeye yeni zehirler ekleniyor tıp ilerliyor zararlar daha kolay ortaya çıkıp öğreniliyor vs vallaha ucuz atlattım yine cahillikle 2 gün geçirmişim allahtan çok azdı allahtan biyerlerine bişey olmadı kuzumun inşallah olmazda ben şimdi bi durdum haftaya tadım başlama cesaretim olur didik didikte araştırıyom bakalım artık herhalde yaşına girince ek gıdaya geçerim😂
16 yaşındamıydın 😳 ya sen kendin çocukmuşsunki canım ne bileceksin kim ne dese onu yapmışsındır.birde iki çocuk arasıda çok senin.benimkilerin arasında 4 yaş olmasına rağmen yine dönüp bi nete bakıyorum aklıma her bişey takıldığında

Balım ben 40.yasında anne oldum :KK48:36 yaşında evlendim defter yaptım yazıyorum Her şeyi birde çocuk gelişimi mezunuyum ya birde başak burcuyum ya 🤣🤣🤣

Balım ben 40.yasında anne oldum :KK48:36 yaşında evlendim defter yaptım yazıyorum Her şeyi birde çocuk gelişimi mezunuyum ya birde başak burcuyum ya 🤣🤣🤣
☺️ Tam tecrübeli annesin sen dik dur bütün kozlar sende bütün güç sende var bende tecrübeliyim bende arada yaptıklarım nazae boncuğu sadece silkelendim artık aklım başımda davranıyorum son dalgınlığımı dün akşam yaptım ve kotamı doldurdum zaten çocuk kucapımda bulalıkları buzdolabına dizerek 😂:KK17:

16 yaşındamıydın 😳 ya sen kendin çocukmuşsunki canım ne bileceksin kim ne dese onu yapmışsındır.birde iki çocuk arasıda çok senin.benimkilerin arasında 4 yaş olmasına rağmen yine dönüp bi nete bakıyorum aklıma her bişey takıldığında
Evet canım aslında 15 sayıyorum hattaha çünki kızım doğduktan hemen sonra 16 oldum 🙈 oda minik doğmuştu 2300 kg gerçi bu kızımın yanında kocaman ama hatırlıyorumda oyuncak bebeklerimin kıyafetlerinden giydirip oyuncak plastik bebek arabalarına koyup mutfağa annemin yanına götürüyodum komşuu biz geldik diye geeçi bilinçsiz yapmalık değil dalgaya vurmalık hani yavrum kıymetliydi tabi küçükte olsam üzerine titriyodumda işte tamamen de bakım beslenme giyinme konusunda tecrübesizdim deli gibi herşeyi herkeze soruyodum her öneriyi dikkate alıyodum yani oy kuzularım iyiki varlar hii rabbim evlatlarımızı bize bizi onlara bağışlasın ay anılarım canlanınca analığım kabardı yine ☺️☺️:anne:

X