• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar oğlum sürekli kusuyor her mama verişimde çoğunu geri çıkarıyor her zamanki ölçüsünde veriyorum ama bir haftadır böyle doktor görmem lazım dedi en erken salı sabahı için randevu bulabildim aynı durumu yaşayan var mı doktorunuz size ne dedi yine kilodan düşecek yine hastaneye yatacak diye korkuyorum
Benim bebeğim de son zamanlarda çok kusmaya başladı. Acaba üşüttü mü diye korktum ama şunu farkettim, gece falan hiç kusmuyor akşamları çok hareketli olduğu zamanlarda kusuyor hep. Onu da engelleyemiyorum yeteri kadar besleniyordur herhalde. Kilo alımı iyiydi çok şükür. Her zaman mı kusuyor senin bebeğin yoksa hareketli olduğunda mı çıkarıyor

Kızlar ilk zeka kartları aldım minnoşuma 🙈🙈🙈

Sizde aldınızmı? Alan varmı?
Biz cok eğlenmeye başladık.. Bence görsel zeka olarak iyi gelir bebeklere diye düşünüyorum.. Cok bilgim yok ama 🙈🙈🙈
Bunları ilk kızımda kullanmıştım. Şimdi onunla birlikte bebise gösteriyoruz🥰 gösterdiğim her şekil hakkında bir kaç cümle kuruyorum. Ne olduğunu ne işe yaradığını falan anlatıyorum.

Bunları ilk kızımda kullanmıştım. Şimdi onunla birlikte bebise gösteriyoruz🥰 gösterdiğim her şekil hakkında bir kaç cümle kuruyorum. Ne olduğunu ne işe yaradığını falan anlatıyorum.
Oyyy sağlıkla büyüsün inşallah
Demek ki doğru yapıorm🙈
Bizimki sevdi gözleriyle felan ama önemli olan doğru izah.. Sevindim 🙈

Saol kuzum :(

Yaa az önce araştırdığım kadarı ile sanırım bu zamanlarda artık dış dünyaya daha cok adapte olmaya başlayp seslere daha cok odaklanıorlarmış ondanmış..
İnşallah ondandır..
Bu saaten sonra daha cok sesli ortamda bırakacam.. Mesela müzik açacam..
Sessiz ortama alışsn istemiorm.. Hep ürkecek uyanacak... Müziği daha sesli şekilde açarm..
Ben de öyle istedim ama olmuyor bu kez de sesten uyumuyor uyumayınca burnumdan getiriyor

Benim bebeğim de son zamanlarda çok kusmaya başladı. Acaba üşüttü mü diye korktum ama şunu farkettim, gece falan hiç kusmuyor akşamları çok hareketli olduğu zamanlarda kusuyor hep. Onu da engelleyemiyorum yeteri kadar besleniyordur herhalde. Kilo alımı iyiydi çok şükür. Her zaman mı kusuyor senin bebeğin yoksa hareketli olduğunda mı çıkarıyor
Her mama yedikten sonra kusuyor yatırsam da kucağımda tutsamda kusuyor geceleri mama verdiğimde de kusuyor uyurken kusarsa boğulma olayından korkuyorum hala reflü yatağında yatırıyorum yastıklarını iyice sıkıştırıp yan yatırıyorum ama büyüyor artık kendi kaya kaya iniyor reflü yatağından

Ben de öyle istedim ama olmuyor bu kez de sesten uyumuyor uyumayınca burnumdan getiriyor
Cnm işte alışma süreci.. İlk başlarda öyle olacak.. Ama sen sanırm biraz fazla yorulmuşsn.. Anladğm kadarıyla tahammülün azalmış.. Ama hepsi geçecek
Güzel günler yakında

Bana da herkes acelen ne öğrenir onları zaten diyor😂 yeni nesil annelerin kaderi bunları duymak
Ya belki ben erken öğrensin istiorm
Kime ne ona ne buna ne..
Sen cocuğuna erken öğretme ben öğretecem yani.. Ama yk anlamıolar

Bana da öyle diyolardı da herkesin kendi cocuk yetiştirme tarzı var deyip geciyodum bosver sende
Herkesin hayatına kimse karışamaz :D
Bence gayette seviolar... Ben gülünce felan aşırı mutlu oluorm
Hatta yorulup uyudu :D
Sanırım biraz cılkını cıkarmış olabilirim :D

Cnm işte alışma süreci.. İlk başlarda öyle olacak.. Ama sen sanırm biraz fazla yorulmuşsn.. Anladğm kadarıyla tahammülün azalmış.. Ama hepsi geçecek
Güzel günler yakında

Ya belki ben erken öğrensin istiorm
Kime ne ona ne buna ne..
Sen cocuğuna erken öğretme ben öğretecem yani.. Ama yk anlamıolar

Herkesin hayatına kimse karışamaz :D
Bence gayette seviolar... Ben gülünce felan aşırı mutlu oluorm
Hatta yorulup uyudu :D
Sanırım biraz cılkını cıkarmış olabilirim :D
İnşallah ya gerçekten fazla yoruldum kafam çok yorgun bu aralar da oğlanın aksiliği üstünde bahane edip geri gelirler diye aklım gidiyor

Oyyy sağlıkla büyüsün inşallah
Demek ki doğru yapıorm🙈
Bizimki sevdi gözleriyle felan ama önemli olan doğru izah.. Sevindim 🙈
Dikkatini toplayıp takip etmesi bile güzel birşey bence, bebekle vakit geçirecek bir etkinlik. Hem görsel hemde işitsel olarak uyarılmis oluyor. Şekilleri, sayıları falan erken ve çok duyarsa algılaması da kolay oluyormuş. Ben etkisine inanıyorum canım. Sende dinleme kimseyi nasıl istiyorsan öyle büyüt bebişini

İnşallah ya gerçekten fazla yoruldum kafam çok yorgun bu aralar da oğlanın aksiliği üstünde bahane edip geri gelirler diye aklım gidiyor
Canım yanlış anlama ama sen ne kadar gergin olursan bebeğinde o kadar gerilip huysuzlanir. Biliyorum zor bir süreçti ama sakin kalmaya caliş. Bebeğine odaklan herşey daha kolay olur inan.🥰

İnşallah gelmiyecek cnm..
Sen kendini rahatlat.. Derin nefes al..
Bebeğine odaklan

Dikkatini toplayıp takip etmesi bile güzel birşey bence, bebekle vakit geçirecek bir etkinlik. Hem görsel hemde işitsel olarak uyarılmis oluyor. Şekilleri, sayıları falan erken ve çok duyarsa algılaması da kolay oluyormuş. Ben etkisine inanıyorum canım. Sende dinleme kimseyi nasıl istiyorsan öyle büyüt bebişini
Ayy aynen öyle..
İnşallah cnm hepimiz gönlümüze göre büyütelim

Kızlar ilk zeka kartları aldım minnoşuma 🙈🙈🙈

Sizde aldınızmı? Alan varmı?
Biz cok eğlenmeye başladık.. Bence görsel zeka olarak iyi gelir bebeklere diye düşünüyorum.. Cok bilgim yok ama 🙈🙈🙈
Ben büyük kızıma evde kendim hazırlamıştım. Resimlerin çıktısını alıp kartona yapıştırıp jelatinlemistim. Cok kullanmıştık iyi olmuştu. Ama bu defa ne zaman ne enerji var ben de 🥴 çok iyi yapmışsın. Kesinlikle faydası oluyor

Canım yanlış anlama ama sen ne kadar gergin olursan bebeğinde o kadar gerilip huysuzlanir. Biliyorum zor bir süreçti ama sakin kalmaya caliş. Bebeğine odaklan herşey daha kolay olur inan.🥰
Yok canım niye yanlış anlayayım doğru söylüyorsun o da benim ruh halimden çok etkileniyor sürekli kucağıma alıp sevmemi bekliyor almazsam huysuzlanıyor çok zor süreçti çok şükür sonunda bitti kafamı toplamam lazım kendi ailem geldi bugün en azından dertleşebilecem ailemle kv varken telefonda bile hal hatır sormaktan öteye geçemiyorduk kv ve ailesi pisletti ailem temizlemeye geldi yazık

İnşallah gelmiyecek cnm..
Sen kendini rahatlat.. Derin nefes al..
Bebeğine odaklan

Ayy aynen öyle..
İnşallah cnm hepimiz gönlümüze göre büyütelim
İnşallah canım bugün kendi ailem geldi en azından üstümdeki gerginliği atmama yardımcı olacaklar onlar gidene kadar da oğlum az daha büyür kışın güzel vakit geçiririz oğlumla

Back