• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kizlar size bisey soracağım zorla zorla biraz önce memeyi verdik tuttu ama emerken aşırı canım acıdı 5 dakika sonra bıraktı memeyi kağıt gibi ezmiş yanu ucu yuvarlak olan memeyi yatık hale getirmişti emzirmek böyle mi oluyor emdi emmedi mi anlamadım bile mememin ucu da acayip acıyor. Emzirmek böyle mi oluyor? Kahverengi kısmın da tamamını almıyor anlayamadım.

Kizlar size bisey soracağım zorla zorla biraz önce memeyi verdik tuttu ama emerken aşırı canım acıdı 5 dakika sonra bıraktı memeyi kağıt gibi ezmiş yanu ucu yuvarlak olan memeyi yatık hale getirmişti emzirmek böyle mi oluyor emdi emmedi mi anlamadım bile mememin ucu da acayip acıyor. Emzirmek böyle mi oluyor? Kahverengi kısmın da tamamını almıyor anlayamadım.
Ağzını actiginda memeyii elinizi C seklnde tutarak sıkıp agzina verin. Sadece ucu alms olablr

Kızlar sezaryen den ne kadar süre sonra regil oldunuz ya ben hala olmadım 58 günlük olduk 🤷‍♀️ Kırkımız çıkalı 20 gün olcak hamile olmaktan korkuyorum 🤦‍♀️Bir seferlik korunmasız ilişkimiz oldu kırkım çıktığı günün akşamı 😩

Sağıorm ama emmediği içim aktif değil
Öyle cok çıkmıor..
Bide gnde 3-4 kere anca sağıorm
Valla canım hiç üzülme benim asla emmedi çok çaba harcadım ama emmedi tabi emmeyince sütümde azaldı sağıyorum bende çoğunlukla mama kullanıyorum sütüm az olduğu için sadece sabah 75 ml akşam 75 ml süt çıkıyor ama en azından az da olsa sütümü içiyor deyip rahatlatmaya çalışıyorum kendmi 🥺

Kızlar sezaryen den ne kadar süre sonra regil oldunuz ya ben hala olmadım 58 günlük olduk 🤷‍♀️ Kırkımız çıkalı 20 gün olcak hamile olmaktan korkuyorum 🤦‍♀️Bir seferlik korunmasız ilişkimiz oldu kırkım çıktığı günün akşamı 😩
1 ay 16 günluguz hala olmadım.

Ne yapmayı düşünüyorsun kuzum sağiyor musun? Ben de ne yapacağımı bilemedim valla
Memenin ucunu tutarsa kağıt gibi ezilir ve mene ucu yaraları oluşur. Ilk emzirme zamanında yaraların oluşması normal. En geç iki haftada geçer. Emzirdikten sonra yıkayıp meme ucu kremi surebilirsin. Ve üstünü strec film ile kapatiyordum. Göğüs ucum yumusasin diye. Bu işlemi gece yapıyordum gündüz ise kendi sütümü sürüyorum göğüs ucuna. Ve açıkta bırakıyorum süt kuruyana kadar. Iyı geldi. Gün içerisinde birkaç defa da suya tutuyorum göğsümü. Rahatlatıyor. Bunlar yara için çözümdu. Güzel bir şekilde emzirme için işaret ve baş parmağın ile göğsünü sıkıştır. Bebeğin ağzını açar açmaz ver. Emerken ağzını balık gibi yapacak. Pes etmeden aynen devam etmelisin. Hepsi zamanla geçiyor. Bütün kahverengi kısmı almak zorunda değil. Benim kahverengi kısım çok büyük hepsini alamıyor. Ama ağzı balık gibi açılmış oluyor.

Elimdeki kitapta dyor ki biberonla verin ten tene temas kurun gozlerinin icine bakn sevgnzi verin..emzirmkle es deger bu dyor. Bnce de hakli. Bnm sütüm hic o kadar cikmdi bnce iyiyms sutunuz de..bnm doktrm da annelik sadece emzrmk degil sevgni,sefkatini ver dinlen sen mutlu ol ki ona tahammulun olsun ona iyi davran onemi olan bu dyor. Hepmz elmzden geleni yapyoruz oldugu kadar napalm..
Valla canım hiç üzülme benim asla emmedi çok çaba harcadım ama emmedi tabi emmeyince sütümde azaldı sağıyorum bende çoğunlukla mama kullanıyorum sütüm az olduğu için sadece sabah 75 ml akşam 75 ml süt çıkıyor ama en azından az da olsa sütümü içiyor deyip rahatlatmaya çalışıyorum kendmi 🥺

Elimdeki kitapta dyor ki biberonla verin ten tene temas kurun gozlerinin icine bakn sevgnzi verin..emzirmkle es deger bu dyor. Bnce de hakli. Bnm sütüm hic o kadar cikmdi bnce iyiyms sutunuz de..bnm doktrm da annelik sadece emzrmk degil sevgni,sefkatini ver dinlen sen mutlu ol ki ona tahammulun olsun ona iyi davran onemi olan bu dyor. Hepmz elmzden geleni yapyoruz oldugu kadar napalm..
Evet valla öyle ilk zamanlar çok zoruma gidiyordu ama düşündüm de alakası bile yok o benim herşeyim yetmeye çalışıyorum demmeki anne sütündeki nasibi o kadar diyorum iyi oldunlar da meleklerimiz ♥️

Valla ben de anlamadım canım. Ben de bu yandan olmayacak bu iş bırakayım diyorum bir yandan gönlüm razı değil gideyim gittiği yere kadar diyorum.
Aynen aynen.. Sanki beni tarif etmişsn
Sağmakta artık can yakıor :(

Evet biontech oldum canım ilk dozda hiç yan etki görmedim hatta aşı olduğumu unuttum bile gece bir iki saat kolum ağrıdı o kadar. İkinci dozu 6 Eylül'de olacağım
Ayyyy şuan bunu okudum bi sevindim bi korktm.. İşe başlanadan benmde olmam lazm hep tereddütteydim
Aşı olduğun gn süt verdnmi cnm

Ayy bizim gebeliklerimizde aynı gidiodu..
Acaba bizim tarihlerdemi sıkıntı Vr

Aa aynen okul bitti dogdu okul aciliyo baslyck ama rapor ve ucretsz izn dsnuyorm. Asiyi oldum. Bence olun. Ilk dozda zaten hicbsy anlaslmyo ikinci doz hafif etklyo ama o hafif etkiyi gornce ( ben 3 kere ateslendim) insan dyo ki gerçeği naslms ki aşıda boyle oluyorsa..o yuzden bn kesinlikle tavsye ederim. Su an yapilablck daha mantikli bir onlem yok umarim tedavisi bulunur en kisa surede..
Umarım ya bıktırdı bu hastalık artık. Ben çalışacağım ilk izin almayı düşündüm ama son anda vazgeçtik 🤦🏻‍♀️ Annemlerle kalacağız bakalım neler olacak 😊

Kızlar bebişlerinizin uyku durumu nasıl? Gece ve gündüz kaçar saat uyuyorlar ve kaç saat arayla besliyorsunuz ? Bugün hemşire yeğenim çok sık beslediğimi söyledi 🙃 ben 2 saatte bir emzirip , sonra mama veriyorum doyana kadar . Hala yenidoğan gibi davranıyorum çocuğuma 😄. Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ettim 😊

Aynen aynen.. Sanki beni tarif etmişsn
Sağmakta artık can yakıor :KK43:

Ayyyy şuan bunu okudum bi sevindim bi korktm.. İşe başlanadan benmde olmam lazm hep tereddütteydim
Aşı olduğun gn süt verdnmi cnm

Ayy bizim gebeliklerimizde aynı gidiodu..
Acaba bizim tarihlerdemi sıkıntı Vr
Olabilir valla 🤷‍♀️ Sağlık olsun da

Back
X