2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Oyyy cnm benm ellerine sağlık uzun uzun yazmışsın..
Ben çalışan anne olacağm için mecbur süt sağma makinası edinmiştim.. Bu yazıyı okuyunca oh iyiki dedim.. Demek ki cidden işe yarıyormuş..
Zaten o ihtimale karşı kaşık biberon almıştm.. Oda memeyi red etmemesine sebeb oluyormş işimi garantiye almştm..
Ama emzik konusunda hastanede bile verme taraftarıym onun bir zararı olduğunu bendr düşünmüyorum 🎈
Sağlıkla büyüsün minik prens ♥️
Sen nasılsın dikş yerlerin felan daha iyimisin?

Veee anne kazanır :KK70:
Ben hala bu hafta doğurmayacaksn diyenlerdenim :KK70: karadeniz inadı fenadır :KK70:
Tut kız kendini :KK70:
Şaka bir yana sana şey sorcaktm bu sancıyı nasıl anlıosnz nasıl bişi
Regl ağrısı gibi felanmı

Beklediğimiz haber :halay::halay::halay::halay:
Gözümüz aydın :KK70::KK70:
Benim bebeğimde emzikten sonra mememi daha iyi tuttu canım zaten emmeyi kuvvetlendirdi ver bencefe dinleme kimseyi😂 iyiym vanım ya bi ara altında kanama olmustı biraz sonra gecyi o da öksürmeye gülmeye falan baglı olabiliyormus eşime sürekli diyodum beni güldürme diye dikişlerim ağrıyodu o da kendince moral veriyodu kanattı en son🤣

Acı eşiğim yüksek heralde canım o yüzden çok yükselmedikçe hissetmiyorum.nst de 70 80 olan sancılarımda var ama ben sadece 100 e çıkanı hissettim ama yinede şiddetli bi şekilde hissetmedim.ilk hamileliğimde düzenli ama hafif sancılarım vardı en azından ben öyle hissermiştim o halimle 2 saat kadar evde vakit geçirdim duşumu aldım nişanım gelmese hala evde dururdum zaten.hastaneye gittiğimde hala rahattım ama sancım tavandı resmen ebe sen bu sancıyla ne kadar rahatsın böyle dedi 🤷🏻‍♀️
Ay darisi basimiza az sancili dogumlar insallah kolayda dogurmussundur masallah

Kızlar selam. Bugün kontrolümüz vardı. Beyne giden kan akışında artış devam etmiş. Müşade altında tutalım dedi yatış verdi. Ciğer geliştirici yapılacak sancı verilecek bebeğin kalp atışında azalma olursa sezeryana alacak eğer azalma olmazsa herşey yolunda giderse yarın öğlen çıkış yapacağız
Geçmiş olsun canım ben de yeni çıkış yapıp eve geldim inşallah sen de hayırlısıyla çıkarsın yarın 🥰
Güzel canım teşekkürler ben de o şekilde standart paket alırım herhalde doğumdan bir hafta sonra başka fotoğrafçıya konsept çekime götürmeye düşünüyorum Allah izin verirse . 🥰🥰
Rica ederim 🥰
Cekilemiyecek gibi bir agri mi canim yoksa rahat mi karsiladin 80e cikinca
Yok canım adetin ilk günü yaşanan ağrı gibi gayet de dayanılır bir ağrı yani hiç korkma

Ay darisi basimiza az sancili dogumlar insallah kolayda dogurmussundur masallah
Amin inşallah canım Rabbim sağlıklı ağrısız acısız doğumlar nasip etsin hepimize ama normal ama sezaryen herşeyden önce bebeklerimizin ve bizim sağlığımız önemli olan 🤲🏻 ilkinde 5 cm açıklığım vardı kuzum ama sonra suyum geldi mekonyumlu bi şekilde daha fazla açılmayı bekleyemeyiz bebek yutmadan almamız lazım zehirlenebilir dediler 10 dk içinde apar topar sezaryene aldılar kaldıki bebeğim yutmuş birde ameliyathanede onu kusturmuşlar şükürler olsunki o da kusmuş.

Kızlar günaydın🥰 Sizlere bi kaç öneri veriyim dedim. Kesinlikle süt sağma makinesi edinin eğer mama vermek istemiyorsanız. Cünkü basta bebeginiz tam emmiyorken doyacak kadar sütünüzü sağıp sağıp verirsiniz mama yerine hemde sütünüzde coğalır sagdıkca. Cevrede herkes biberon verme memeni emmez emzik verme vs dedi ama ilk hünler o kadar zorluyduki uykusuzluk dikiş yerlerim kasıkla vercek en son sabrım kalmadı biberonuda verdim emziğide verdim ve memeide cok şükür bırakmadı bunlarıda cok umursamayın bence herkes bişey söylüyor stres oluyosun emecek cocuk zaten emiyor o memeyi. Bide erkek bebek anneleri özellikle bol bol yenidoğan kıyafet zıbın alın cünkü nerdeyse her alt acmada bi çiş kazası yasıyoruz üstü bası mahvoluyor günde 3-4 kez değiştiğim oluyor kusuyor bazen bazen bezden tasıyor yani 3-5 tane yeni doğanla idare edersin hemen büyür zaten cok alma vs demişelrdi bana yani 3-5 taneyle idare edenlete helal olsun bende daha cok vardı üstüne doğduğu hafta hemen bi 5 takım daha aldık hediye falan geldi derken ancak idare ediyoruz. Bide e bebekte süt arttırıcı malt içeceği var jokerde de var şimdiden alın bnece hastane cantanıza atın dığuödan sonra içersiniz bana kesıe biri bunu önerseymiş ilk günler süt gelsin diye gögsümü sıkmaktan mahvoldum. Bide yara olmasın diye sütyen falan hiç takmadım saldım gezdim valla memelerimi ucunada bepathen krem sürdüm lanolinli olanlar zararlı diye okuduğum için ondan cok hafif kızarıklıklarla geciyorum su an umarım fazlası olmaz. Aklımdayken sizlere yazayım dedim🙏🏻🥰
Canım verdiğin bilgiler için teşekkürler bebeğini güle güle sağlıkla büyüt inşallah 🙏 göğüs pompası olarak hangi marka kullanıyorsun memnunmusun

@snapsnap Canım fotoğrafçıyla görüştüm simdi 250 liraymis çekim. 10 pozluk bir albüm veriyormuş artı 60-70 poz çekiyorum digitalleri de veriyorum dedi. Doğum mesai saatleri içinde olursa doğumhaneye de gelip çekiyormuş. Mesai saatleri dışındaki doğum için eğer doğum anında fotoğraf istiyorsanız arıyorsunuz geliyorum saat kaç olursa olsun ama +300 lira dedi. Ben ona gerek duymadim. Doğum mesai saati dışında olursa ve çağırmak istemezseniz ertesi gün odada çekiyoruz fotoları dedi. Doğum için giriş yaptığımızda hastane fotoğrafçıya bilgi veriyormus zaten bilgin olsun ☺️

Ekstra albüm paketleri de varmış da ben bilgi almadim ilgilenmedigim için. Bu bahsettiğim standart paket.
Valla cok uygunmuş paketler...
Bizim burda anlaşmalo fotocu yok
Sen ayarlıosn..
100 tane dijital foto.. Büyük fotoğraf albümü
Doğum öncesi odada çekim
Doğum sonrası odada çekim var..
Doğuma girmek yasak şuan için.. Değişirmi bilmiyor..
Girsede girmesede 500 tl dedi

Doktorun yanından çıktım şimdi, 3110 gram boyuda 49 cm olmuş. NST istedi bekliyorum şuan, onun dışında herşey yolundaymis çok şükür 😊😌
Maşallah... Sağlıkla ilerlesin..

Kızlar doktordan geliyoruz miniğimle 🥰 2400 ağırlığında 46-47cm boyundaymış gayet iyi dedi Nst çektirdik arada 100e dayanan sancımda olsa düzensizdi 2 haftaya tekrar gidicem.en son kontrolümde bebeğim başı aşağıda sırtı sağımdaydı o kadar hareketinden sonra yerini değiştirdiğini anlamalıydım halbuki 🤭 şimdi yine baş aşağı ama sırtı solumdaydı 😄
Maşallah cnm..
Kız 100e dayanan sancımı.. Aman diyim :KK70:
Bari seninki uslu dursun :KK70:

Kızlar selam. Bugün kontrolümüz vardı. Beyne giden kan akışında artış devam etmiş. Müşade altında tutalım dedi yatış verdi. Ciğer geliştirici yapılacak sancı verilecek bebeğin kalp atışında azalma olursa sezeryana alacak eğer azalma olmazsa herşey yolunda giderse yarın öğlen çıkış yapacağız
Aaa neyden oluomuş ki o cnm..
Ciğer geliştirici vurulunca en azndan için rahat eder..
Cok geçmiş olsn

Bugün bende ilk kez nst ye gireceğim bakalım arada olan adet sancilari gözükecek mi. Ve açlık şekerinin çok düşük olması inşallah sorun yaratmamıştır. Hamileligimizi öğrendiğimize 5 haftalık 6 haftalık diye sayiyorduk çok şükür son 5 haftadan düştük şaka gibi zaman ne çabuk geçiyor
Evet ya...
Zalim zaman :KK70:
Ama son ay hiç geçmior gibi..
Bende zaman durdu :KK43:

Benim bebeğimde emzikten sonra mememi daha iyi tuttu canım zaten emmeyi kuvvetlendirdi ver bencefe dinleme kimseyi😂 iyiym vanım ya bi ara altında kanama olmustı biraz sonra gecyi o da öksürmeye gülmeye falan baglı olabiliyormus eşime sürekli diyodum beni güldürme diye dikişlerim ağrıyodu o da kendince moral veriyodu kanattı en son🤣
Yaaa çılgın çift :KK70: :KK70:
Kullanmaya başladınızmı telsizi :KK70: :KK70:

Valla cok uygunmuş paketler...
Bizim burda anlaşmalo fotocu yok
Sen ayarlıosn..
100 tane dijital foto.. Büyük fotoğraf albümü
Doğum öncesi odada çekim
Doğum sonrası odada çekim var..
Doğuma girmek yasak şuan için.. Değişirmi bilmiyor..
Girsede girmesede 500 tl dedi

Maşallah... Sağlıkla ilerlesin..

Maşallah cnm..
Kız 100e dayanan sancımı.. Aman diyim :KK70:
Bari seninki uslu dursun :KK70:

Aaa neyden oluomuş ki o cnm..
Ciğer geliştirici vurulunca en azndan için rahat eder..
Cok geçmiş olsn

Evet ya...
Zalim zaman :KK70:
Ama son ay hiç geçmior gibi..
Bende zaman durdu :KK43:

Yaaa çılgın çift :KK70: :KK70:
Kullanmaya başladınızmı telsizi :KK70: :KK70:
Aynen canım başladık ama beklentimin altında😬

Amin inşallah canım Rabbim sağlıklı ağrısız acısız doğumlar nasip etsin hepimize ama normal ama sezaryen herşeyden önce bebeklerimizin ve bizim sağlığımız önemli olan 🤲🏻 ilkinde 5 cm açıklığım vardı kuzum ama sonra suyum geldi mekonyumlu bi şekilde daha fazla açılmayı bekleyemeyiz bebek yutmadan almamız lazım zehirlenebilir dediler 10 dk içinde apar topar sezaryene aldılar kaldıki bebeğim yutmuş birde ameliyathanede onu kusturmuşlar şükürler olsunki o da kusmuş.
İlki kaç haftalık doğdu. 40 dan sonra genelde kakasını yapar diyorlar da merak ettim

Geçmiş olsun canım ben de yeni çıkış yapıp eve geldim inşallah sen de hayırlısıyla çıkarsın yarın 🥰

Rica ederim 🥰

Yok canım adetin ilk günü yaşanan ağrı gibi gayet de dayanılır bir ağrı yani hiç korkma
Benim adetlerim cok siddetli olurdu aglatirdi beni oyle ise dogururum insallah rahat

Selam kızlar bizim de kontrol vardı bugün 37+3 olduk 2900 dedi kilosuna. Haftasıyla uyumluymus şükür. Ama suyu biraz azalmış haftaya bi daha bakalım dedi başka da bi açıklama yapmadı. Son haftalarda normal diye okudum bi kac yerde ama yine de canim sıkıldı biraz. Ya birden azalırsa biterse suyu anlayamam diye kafama taktım şimdi.nst de hiç sancim çıkmadi. Hayırlısıyla kucagimiza alsaydık inşallah

Tabi canim onemli olan saglikla kavusmak kavusma giden yol pek onemli degil acikcasi

Selam kızlar bizim de kontrol vardı bugün 37+3 olduk 2900 dedi kilosuna. Haftasıyla uyumluymus şükür. Ama suyu biraz azalmış haftaya bi daha bakalım dedi başka da bi açıklama yapmadı. Son haftalarda normal diye okudum bi kac yerde ama yine de canim sıkıldı biraz. Ya birden azalırsa biterse suyu anlayamam diye kafama taktım şimdi.nst de hiç sancim çıkmadi. Hayırlısıyla kucagimiza alsaydık inşallah
Canim son haftalarda suyun azalmasi normal diyorlar artik hareketlerini sayacaksin hareketsizlik hissedersen doktora gidersin bu sekilde anlarsin ancak

Kızlar doktorum geldi açıklığa baktı açıklık yokmuş şükür bugün çıkaralım seni dedi idrarda iltihap çıkmış yine antibiyotiklere evde devam edicez ama yarın yine kontrole geliceksin Nst takibine devam edeceğiz dedi çıkış işlemlerini bekliyorum simdi ☺️
Gözün aydın canım inatlaşmayı sen kazandın sonunda 2 hafta daha beklesin kuzucuk en azından

Kızlar günaydın🥰 Sizlere bi kaç öneri veriyim dedim. Kesinlikle süt sağma makinesi edinin eğer mama vermek istemiyorsanız. Cünkü basta bebeginiz tam emmiyorken doyacak kadar sütünüzü sağıp sağıp verirsiniz mama yerine hemde sütünüzde coğalır sagdıkca. Cevrede herkes biberon verme memeni emmez emzik verme vs dedi ama ilk hünler o kadar zorluyduki uykusuzluk dikiş yerlerim kasıkla vercek en son sabrım kalmadı biberonuda verdim emziğide verdim ve memeide cok şükür bırakmadı bunlarıda cok umursamayın bence herkes bişey söylüyor stres oluyosun emecek cocuk zaten emiyor o memeyi. Bide erkek bebek anneleri özellikle bol bol yenidoğan kıyafet zıbın alın cünkü nerdeyse her alt acmada bi çiş kazası yasıyoruz üstü bası mahvoluyor günde 3-4 kez değiştiğim oluyor kusuyor bazen bazen bezden tasıyor yani 3-5 tane yeni doğanla idare edersin hemen büyür zaten cok alma vs demişelrdi bana yani 3-5 taneyle idare edenlete helal olsun bende daha cok vardı üstüne doğduğu hafta hemen bi 5 takım daha aldık hediye falan geldi derken ancak idare ediyoruz. Bide e bebekte süt arttırıcı malt içeceği var jokerde de var şimdiden alın bnece hastane cantanıza atın dığuödan sonra içersiniz bana kesıe biri bunu önerseymiş ilk günler süt gelsin diye gögsümü sıkmaktan mahvoldum. Bide yara olmasın diye sütyen falan hiç takmadım saldım gezdim valla memelerimi ucunada bepathen krem sürdüm lanolinli olanlar zararlı diye okuduğum için ondan cok hafif kızarıklıklarla geciyorum su an umarım fazlası olmaz. Aklımdayken sizlere yazayım dedim🙏🏻🥰
Ayy ben de bugün seni soracaktım canim merak etmiştim. Verdiğin bilgiler için sağol canım. Bakalım uygulamada nasıl olucaz 🙈 korse giyebildin mi peki, yoksa herhangi biseyle sarıyor musun göbeğini?
Benim de ilk sezeryandan sonra dikişlerim gülmekten hafif kanamisti. Bi gülme krizine girdim mi susturamiyordum kendimi. Artık dikişlerim nasıl ağrıyorsa o sırada bi yandan da ağlıyordum 😆😆
Allahim yardımcın olsun canım. 🌺 İnşallah herşey yolunda gider de bebeğin biraz daha durur🤲🏻

Kızlar sizleri doktorunuz hangi aralıklarla muayeneye çağırıyor cumartesi günü gitmiştim haftaya yine gel dedi. İki haftada bir çağırır diye düşünüyordum.

X