2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar hepinizden tek tek Allah razı olsun. Toplu yanıtlayayim dedim. Etiketleyemediklerim olabilir kusura bakmayın ama hepsini okudum🌸😇Sabah kendi doktoruma gittim. Kardiyoloji uzmanına yönlendirdi ama sıra bulamadım. Alfamet yazdı tansiyonun 14 olunca icersin yada yine üniversite hastanesine git dedi. Yeni doğan yoğun bakım orada var diye. İşin tuhaf tarafı su tansiyonum 14ken ben gayet iyi hissediyorum. 19ken bile iyiydim. Ensemde ağrı yok. İdrarda protein yok. Nstde sancı yok. Bebek hareketleri normal. Gelişimi suyu yerinde. 2600gr olmuş. O hastaneyi görünce daha çok tansiyonum çıktı. Birkac gündür hava çok sıcaktı bugün soğuk duş aldım iki kez. O zamanlarda 10/7 falan oldu tansiyonum. Alfamet içmek istemiyorum çünkü hemen bırakılmıyor ve süre geçiyor. Çok az vaktimiz kaldı dişimi sıkmak istiyorum. Biraz daha. Hep dua açtım sesli Kur'an dinledim yavrum çok hareketliydi gün boyu. Hep uzandım. Dua ettim Allah'a sığındım. Ara ara kalp carpintim oluyor onun dışında iyiyim. Tansiyonum sanki durduk yerde çıkıyor gibi bilemiyorum şaşırdım kaldım gerçekten
Bana sağlık ocağındaki hemşire kendini iyi hissettiği tansiyon senin tansiyonundur normaldir demişti. Birinde fenalık geçirten tansiyon başka insana birşey yapmiyormus ama hamilelik farklı tabi yüksek tansiyon ilacını sen yinede ihmal etme madem verdi Dr

Günaydınnnn ❣️ Sabahın 5inde acikarak uyanmak da hamileliğin dokuzuncu ayına dahil mi 🙈😂😂 Sabah sabah yine tuvalet için uyandım sonra uyuyamadım karnım gurulduyor 😂 Bu saatte kalktım azcik makarna yedim o da yetmedi muz aldım sütle beraber yicem şimdi 😂 Çünkü neden yemiyim hayatımızın başka hiç bir döneminde böyle serbestçe yeme hakkımız olmayacak dimi ama😄😄

Günaydınnnn ❣️ Sabahın 5inde acikarak uyanmak da hamileliğin dokuzuncu ayına dahil mi 🙈😂😂 Sabah sabah yine tuvalet için uyandım sonra uyuyamadım karnım gurulduyor 😂 Bu saatte kalktım azcik makarna yedim o da yetmedi muz aldım sütle beraber yicem şimdi 😂 Çünkü neden yemiyim hayatımızın başka hiç bir döneminde böyle serbestçe yeme hakkımız olmayacak dimi ama😄😄
Benden biri dahaaa
Yaşasn sabahın köründe uyanmak
Yaşasn yemek yemek :KK70::KK70::KK70:

Bana sağlık ocağındaki hemşire kendini iyi hissettiği tansiyon senin tansiyonundur normaldir demişti. Birinde fenalık geçirten tansiyon başka insana birşey yapmiyormus ama hamilelik farklı tabi yüksek tansiyon ilacını sen yinede ihmal etme madem verdi Dr
Doğru aslında genetik bizde bu hastalık. Diğer insanlar 13olunca fenalaşır, bizim normal tansiyonumuz 13. İnşallah sıkıntısı atlatırız su son günleri 🤲🌸

112 e 70 oldu en fazla ama genelde 111 75 falan gibi 🙄 140 90 olunca haber ver dedi doktor not alıyorum. Napıyorum anlamıyorumda valla. Ayaklarım çabuk şişiyo artık😩
Canım senin tansiyon normal ben 19/15le gittim önceki gün. Ama tabi normaldede tansiyonum 13 falan normali o da önemli senin kaç oluyordu normal hayatında

Günaydın kızlar hayırlı günler hepinize biz 36. Haftaya girdik şöyle bir iki hafta daha dişimizi sıksak yeter yavrumla 🤲🌸 Hiçbir işe elim gitmiyor günlük yemek yapmak bile zor geliyor. Eşim yapıyor artık tuzsuz tuzsuz yiyorum 🙈 karbonhidratı kestim. Bol yeşillik ve bol su tüketiyorum. Tatlı yemiyorum yapay. Tek meyve tüketiyorum. Bakalım bir kaç gün dikkat edeyim inşallah normale döner tansiyonum🤲

Evet ebelerle tanışmak da iyi olur önceden 🙈☺️ Bu arada madem aynı hastaneye gidiyoruz doğumla ilgili bir iki şey sorayım canım ben hala hiç bilgi almadim.

*Sancılarını kendi yatış yaptığın odada mi çekiyorsun yoksa sancı odasında mi oluyorsun bilgin var mı? Eğer kendi odansa oraya herkes gelebiliyordur da eğer sancı odasindaysan eşini yanına alıyorlar değil mi ben tek kalırım diye çok korkuyorum eşimin desteği çok önemli benim için.

*Eşin doğuma girebiliyor mu bazı yerler covidden dolayı almıyor ama alan özel hastane de duydum burası alıyor muymuş?

*Bir de doğumun mesai saatleri dışında olursa kendi doktorunu evden çağırmak için bir ücret veriyormussun sanırım o ücret hakkında bir bilgin var mı canim?

Bilgin vardır belki diye soruyorum canım 🥰
Canım sen bunları sorunca ben de bilmediğimi farkettim. Doğumhanede nstye eşimi almadılar mesela.
Ben bir de dışarıdan özel ebe ile anlaştım belki duymuşsundur bahartadindagebelik instagram hesabı. O doğuma ve doğumhanede sancılar esnasında benimle girebilecek onun için izin aldım doktordan.
doktoru evden çağırmaya para istemelerine şaşırdım öyle bir şey olduğunu çok düşünmüyorum ya zaten doğum parası içine dahildir bence.
Yakında hastane fotoğrafçısından doğum fotoğrafları hakkında Bilgi almaya gideceğim, doğumhanenin oradaymış ofisi, o arada eşim girebiliyor mu diye sorarım yazarım sana da.

Günaydın kızlar hayırlı günler hepinize biz 36. Haftaya girdik şöyle bir iki hafta daha dişimizi sıksak yeter yavrumla 🤲🌸 Hiçbir işe elim gitmiyor günlük yemek yapmak bile zor geliyor. Eşim yapıyor artık tuzsuz tuzsuz yiyorum 🙈 karbonhidratı kestim. Bol yeşillik ve bol su tüketiyorum. Tatlı yemiyorum yapay. Tek meyve tüketiyorum. Bakalım bir kaç gün dikkat edeyim inşallah normale döner tansiyonum🤲
İnşallah canım 🙏 Allah emeklerini boşa çıkarmasın🙏

Kızlar kaçıncı haftada çatladı göbecikleriniz
Ve hala çatlamayan varmı?
:KK70:
Çatlama bi iki tane kedi tırmığı gibi var benim ama anlaşılmıyor bile. Karnım zaten küçük benim yaa. Herkes nasil 8 aylık hamilesin sen emin misin diyor 🙈😁 iç karnım baya baya genismis onu anladım bu ikinci hamilelikte. Senin çatlamaya başladı mi peki?

X