Nasil bir his afedersiniz vajinanizda acayip bir sizi seklinde miBen açılmayı hissediyordum. Yani yalancı sancı değilse zaten doğum sancısiyla birlikte açılmada oluyor
Aa ne hosBen de hissetmemistim açılmayı hastaneye gidince öğrenmistim. Bazıları da sancıyı hissetmiyor geçen hastanede bi kıza doğurmak üzeresin çok sancin var dediler o da hiç hissetmiyorum demişti eve gidip çantanı getir doğuma alcaz demişlerdi mesela
Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah canim hepimize
Canım Akika kurbanı bebek doğduktan sonra maddi açıdan uygun olunan ilk anda kesilir.Çocuk ergenliğe girene kadar zamanı var yani uzun bi süreçKızlar bir şey sorucam ayrıntılı bilgisi olanlar beni aydınlatsın lütfen.
Akika kurbanı bebek doğduktan sonra 1 hafta icin de kesilmeli mi ? Kesilen tüm kurban dagitilmali mi ?
Şimdi gördüm mesajı canım.Cevabını yazdımRica ederim canimben de pek bilgili degilim malesef N Nursen5252 arkadasimiz ilahiyat mezunuydu diye aklimda kalmis o daha iyi biliyordur muhtemelen
Amin canım inşallahAllah kolay dogumlar nasip etsin insallah canim hepimize
Mide bulantısı bende de var sabahları zor kahvaltı yapıyorum evet son trimester zor gerçekten ama minik ellere kavuşmayı hayal edince hiçbirinin önemi kalmiyo şunun şurasında ne kaldıBenim.bide bi anda sırtıma agri vurup midem bulanio zorms cidden 35tenn sonrasi
Ay ben hep bu hamileler neden bacakları ayrık yürür acaba diye düşünürdüm ta ki kendimde cevabını bulana kadarAy kuzummm yürürken bile guluolae bana yaaaaaa bacaklarim ayrık ayrık zor yuruom
Ben de kanamayla gitmiştim meğer 7 cm açıklık varmış kişiden kişiye değişiyor bu hissetme konusu. Sanci da hissetmemiştim adet ağrısı gibi ağrı vardı karnımda. Ne zaman suyumu patlattılar o zaman başladı yerinde durdurmayan sancılarAynen canım onunla alakalı sanırım.kardeşiminde kanaması vardı diye koştuk gittik hastaneye sancısı onunda yüksekti ama o hiç hissetmemiş ben yine hafif hissetmiştim
Günlerimiz de aynı seninle canımsanki ben yazmışımdün gece ben de çıkacak diye korktum. Günde bir iki kere de sancı giriyor. hazırlık yapıyor vücudumuz sanırım doğuma
Tamam canım teşekkür ederimBuluğ çağına kadar kesilebiliyor diye biliyorum akika kurbanından kendin de yiyebiliyorsun ama adak kurbanı ise tümünü dağıtmak zorundasın
Öyleyse en iyisi sünnet olanı yapıp imkan varken 7 gün içinde kesmek teşekkür ederim canımkzlrgn05 Canım kıza bir erkeğe iki kesiliyor. 7 günlükken olması güzel ama 7 yaşına kadar da kesebilirsin. Ailede yiyebiliyor biz birini direk kursa göndericez diğerini akrabalarımız için kebap vuralım diyoruz. Hiç biri zorunlu değil ama güzel olanı 7 günlükken saçını kesmek, sünnet ettirmek ve akikasını kesmek.❤
Ayrıntılı bilgi icin çok teşekkür ederim canım:)Canım Akika kurbanı bebek doğduktan sonra maddi açıdan uygun olunan ilk anda kesilir.Çocuk ergenliğe girene kadar zamanı var yani uzun bi süreçAkika kurbanının etini kesen kişi ve ailesi yiyebilir fakat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması daha uygun olur elbette Ben yurt dışında kestireceğim.İşk kızımın akikasını da bu şekilde kestirmiştim Rabbim kabul etsin şimdiden canım.
Tabiki söylerler doktorlar kötü bir durumda aileler hazırlıklı olsun diye hiçbir şey saklamıyorlar benimki ne zamandır iki hafta önde ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı seninkinde de bişey yoktur iki hafta önde olması çok sorun değil zaten büyüklüğün gittikçe artmaması önemli ki ultrasonlar da zaten garanti değerler vermiyorMaşallahh ne güsel..
Benm eşimin yeğeni hidrosefali
O yüzden telaş yaptm
İçim rahatladı yaa eğer görüniyorsa..
Görürlerse söylerler zaten
Hekeste farklı hissedile bilir cnm.Nasil bir his afedersiniz vajinanizda acayip bir sizi seklinde mi
Aynen öyle canım.inşallah bu doğumlarımızda ilki gibi olur gerçi benim sezaryen görünüyor şuan ama ben planlı olarak değilde ya sancım ya suyum geldiğinde gitmek istiyorumBen de kanamayla gitmiştim meğer 7 cm açıklık varmış kişiden kişiye değişiyor bu hissetme konusu. Sanci da hissetmemiştim adet ağrısı gibi ağrı vardı karnımda. Ne zaman suyumu patlattılar o zaman başladı yerinde durdurmayan sancılar
Rabbim en hayırlısını en sagliklisini versin inşallah saglikla kavuşalım yavrularımızaAynen öyle canım.inşallah bu doğumlarımızda ilki gibi olur gerçi benim sezaryen görünüyor şuan ama ben planlı olarak değilde ya sancım ya suyum geldiğinde gitmek istiyorum
Teşekkür ederiz ya aydınlattığınız içinKız çocuğa neden 1 akika erkeğe 2 akika kesiliyor diye soru işaretleri oluştu sanırımBurda kesinlikle İslamda kadın-erkek ayrımı olduğu sonucuna ulaşılmamalı.Ki ben İslamın kadına daha fazla değer verdiğini düşünenlerdenim Peygamberinizin Zengin olan sahabeye bebekleri için 1 den daha fazla kurban kesmeleri konusunda yönlendirmesi var.Normal şartlarda kız için de erkek için de 1 tane akika yeterlidir.Erkek çocuklarınıza 2 akika kesiniz gibi bi teşvik yok kesinlikle.Peygamberimizin soyunun devamını sağlayan da kız evladıdır;böylesi bi ayrımı Peygamberimiz asla yapmamıştır.Hayatını incelediğimizde bunu daha net görebiliriz
Evet ilk dogumumda. İnşallah bundada hiç farketmeden baya olur açıklığım çünkü kendi sancimi biraz evde çekmek istiyorum suni sancı vermişlerdi hızlandırmak için mafolmustumIlk dogumda mi canim