2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Aa ne hos

Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah canim hepimize

Kızlar bir şey sorucam ayrıntılı bilgisi olanlar beni aydınlatsın lütfen.
Akika kurbanı bebek doğduktan sonra 1 hafta icin de kesilmeli mi ? Kesilen tüm kurban dagitilmali mi ?
Canım Akika kurbanı bebek doğduktan sonra maddi açıdan uygun olunan ilk anda kesilir.Çocuk ergenliğe girene kadar zamanı var yani uzun bi süreçAkika kurbanının etini kesen kişi ve ailesi yiyebilir fakat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması daha uygun olur elbetteBen yurt dışında kestireceğim.İşk kızımın akikasını da bu şekilde kestirmiştim Rabbim kabul etsin şimdiden canım.

Kız çocuğa neden 1 akika erkeğe 2 akika kesiliyor diye soru işaretleri oluştu sanırımBurda kesinlikle İslamda kadın-erkek ayrımı olduğu sonucuna ulaşılmamalı.Ki ben İslamın kadına daha fazla değer verdiğini düşünenlerdenimPeygamberinizin Zengin olan sahabeye bebekleri için 1 den daha fazla kurban kesmeleri konusunda yönlendirmesi var.Normal şartlarda kız için de erkek için de 1 tane akika yeterlidir.Erkek çocuklarınıza 2 akika kesiniz gibi bi teşvik yok kesinlikle.Peygamberimizin soyunun devamını sağlayan da kız evladıdır;böylesi bi ayrımı Peygamberimiz asla yapmamıştır.Hayatını incelediğimizde bunu daha net görebiliriz

Aynen canım onunla alakalı sanırım.kardeşiminde kanaması vardı diye koştuk gittik hastaneye sancısı onunda yüksekti ama o hiç hissetmemiş ben yine hafif hissetmiştim
Ben de kanamayla gitmiştim meğer 7 cm açıklık varmış kişiden kişiye değişiyor bu hissetme konusu. Sanci da hissetmemiştim adet ağrısı gibi ağrı vardı karnımda. Ne zaman suyumu patlattılar o zaman başladı yerinde durdurmayan sancılar

Buluğ çağına kadar kesilebiliyor diye biliyorum akika kurbanından kendin de yiyebiliyorsun ama adak kurbanı ise tümünü dağıtmak zorundasın
Tamam canım teşekkür ederim
Öyleyse en iyisi sünnet olanı yapıp imkan varken 7 gün içinde kesmek teşekkür ederim canım
Ayrıntılı bilgi icin çok teşekkür ederim canım:)

Maşallahh ne güsel..
Benm eşimin yeğeni hidrosefali
O yüzden telaş yaptm

İçim rahatladı yaa eğer görüniyorsa..
Görürlerse söylerler zaten
Tabiki söylerler doktorlar kötü bir durumda aileler hazırlıklı olsun diye hiçbir şey saklamıyorlar benimki ne zamandır iki hafta önde ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı seninkinde de bişey yoktur iki hafta önde olması çok sorun değil zaten büyüklüğün gittikçe artmaması önemli ki ultrasonlar da zaten garanti değerler vermiyor

Nasil bir his afedersiniz vajinanizda acayip bir sizi seklinde mi
Hekeste farklı hissedile bilir cnm.

Benim alt tarafımin her yeri ağrıyordu... Kasık, bel, karın, kopacak gibi her yerin sızlıyor. Birde afedersin büyügün gelmiş gibi his olusuyor ama bende böyle diye herkeste böyle olacak değil.

Mesela bazıları 2 saate doğuruyor bazılarında iki günde (ben)

Aynen öyle canım.inşallah bu doğumlarımızda ilki gibi olur gerçi benim sezaryen görünüyor şuan ama ben planlı olarak değilde ya sancım ya suyum geldiğinde gitmek istiyorum

Teşekkür ederiz ya aydınlattığınız için
doğru olmayan bilgileri paylaşıp kafa bulandırıyorlar malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…