2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Merhaba kızlar 2. ya da 3.doğumu olacak annelere bir sorum olacak doğumla ilgili. Sezeryan doğum olursa sonda takılıyor normal doğum olursa da lavman yapılıyor diye biliyorum ben doğumdan önce. Bunlar her doğumda yapılıyor mu acaba bir de ne kadar acıyor ?
Canım ben sezaryen olmuştum doğumdan önce sonda takılmıştı doğumdan sonra kendime gelince çıkardılar lavmanıda istemediğini söylersen yapmıyolarmış eltim yaptırmamış şuan nasıl bilmiyorum ama 😊

Merhaba kızlar 2. ya da 3.doğumu olacak annelere bir sorum olacak doğumla ilgili. Sezeryan doğum olursa sonda takılıyor normal doğum olursa da lavman yapılıyor diye biliyorum ben doğumdan önce. Bunlar her doğumda yapılıyor mu acaba bir de ne kadar acıyor ?
Amerikada yapilmiyor lavman iki dogumda da yapilmadi. Ilk dogumda epidurali erken almistim dolayisiyle tuvalete kalkamadigim icin sonda takilmisti ikincisinde o da olmadi. Turkiye icin cok bilmiyorum tabi.

Ayni ben cok anac ruhluydum ikiz kardeslerimi neredeyse ben buyuttum dayimin cocuklari yegenler konu komsu cocugu elimden gecmistir 😅
En son köyde bi kadin akrabamizin bebeğinin altını değiştirdikten sonra kizlar bi de şu bezlerini yikasaniz keşke demişti eski poşet bezlerdendi 🙈 ondan sonra biraz geri çekmiştim kendimi. Yokk artik iyy demiştim 😂 akillanmisim belli.

Kağan kocatepe videoları var banu çiftçi de öyle diyor. Işınla değil ses dalgalarıyla görüntü alınıyor diyorlar kendi doktorum da aynı şeyi söylüyor. Hatta riskli gebelere daha sık bakıyoruz onların bebeklerini kaybetmeleri lazimdi zararlıysa dedi.
Doktorun yalancısıyım.
Anladım canım. Ben araştırmadım açıkçası.annem çok araştırır eder o söylüyor sürekli. Ben de bi dinleyim birkaç doktor :)

Hahaha aaa..... Kedi köpekte duydum bit pire geçer diye tembihlediklerini annelerin. Ama bebeklerden ilk duydum....

Bende severim ama temiz bebekleri. Böyle kusmuk kokmicak. Üstü başı temiz olacak...
Kiz defalarca geçti. Tatillerde köye giderdik ne zaman birine çok yaklassak bana da kardeşime de bit gelirdi.😅 Sonra ayikla pirincin taşını tabi.. 🙊

@Mincir38 , çok güzel geçti Canım anlatayım,
Kızlar selam ben bugün 21+2 de ayrıntılı ultrasona girdim, bir perinatologa gittim. 1 saat sürdü o kadar güzel baktı ki kalbine ciğerlerine omurgasına beynine her seyi ikişer kez ölçtü ellerine ayaklarına parmak boğumlarına kadar baktı çok memnun kaldım. Hiç-bir problem çıkmadı çok şükür bebişim öyle güzel poz verdi ki Bana çok özlemişim 450 gram olmuş 27 cm olmuş boyu da güzel kızımın. Bu da fotoğrafı:)
Oy oy maşallah sana güzel kiz 🥰 Allah tamamına erdirsin canim yaa.. bol bol video foto çekmişsindir de. Ne güzel. Darısı bizlere inşallah

Ben sezeryan olmuştum. Lavmani hatırlamıyorum ama yapildi sanirim. Onda acı olmaz zaten.olsaydi hatirlardim 🤭 ama sonda canımı çok acıtmıştı. Bazı kişilere bayilttiktan sonra yapıldığını duymuştum.ama bizim hastane çok önemsemiyor o konuyu. Çok acıdı deyince de şaşırmışti hemşire veya ebe.. bazi arkadaslarim da hiç acımadı demişti. Ben çok hassasim demekki

İyi akşamlar kızlar herkes iyidir inşallah 🙏
Biz de detayliya girdik bugün Rabbime bin şükür bir sıkıntı görülmedi yavrumun keyfi yerindeydi 55 dk sürdü hep oynadı zıpladı tekmeledi :) Sadece bende birinci evre böbrek genişlemesi varmış sıkıntı yaratmaz dedilee, kendi doktorumu aradım o da sorun yok kafanı takma tadını çıkar bebek iyi iste dedi. Rabbim yavrularımızı korusun sağlıkla büyüsün sağlıkla gelsinler inşallah 🤲🌸
Maşallah canım. Sağlıkla gelsin yavrucaklarimiz 🥰

Yalanci dogum sancisi bu haftalarda olmuyor sanirim canim 34 35 de oldugunu biliyorim ama
Ben de 24. Haftalarda baslar diye okudum ilk gebelik değilse daha erken de baslayabilir yaziyo nette. Vücut doğuma hazırlık yapiyo canım normal ya da bebek pozisyon değiştirdi bilmiyorum ilk defa bugün bu kadar sertleşti karnım ama sonra geçti

İyi akşamlar hanımlar 20 haftalık gebeyim bugün kasıklarımda belimde sancı sekkinde ağrı var arada bir kasigima krampta giriyor yaşayan var mı

İyi akşamlar hanımlar 20 haftalık gebeyim bugün kasıklarımda belimde sancı sekkinde ağrı var arada bir kasigima krampta giriyor yaşayan var mı
İhmal etmeyin doktorunuzu arayın benim de vardı bugün doktorumu aradım kızdı bana daha önce niye aramadın diye apar topar gittim doktora ama çok şükür sıkıntı yokmuş bebeğimde doktor kramp kanama su gelmesi ve bebek hareketlerine dikkat etmen gerekiyor en ufak bişeyde mutlaka ara dedi ben de 22+3 teyim bu arada

İhmal etmeyin doktorunuzu arayın benim de vardı bugün doktorumu aradım kızdı bana daha önce niye aramadın diye apar topar gittim doktora ama çok şükür sıkıntı yokmuş bebeğimde doktor kramp kanama su gelmesi ve bebek hareketlerine dikkat etmen gerekiyor en ufak bişeyde mutlaka ara dedi ben de 22+3 teyim bu arada
Hareketleri iyi bebeğin çok şükür kanamam felanda yok canım acile gideyimmi acaba

Doktorunuza ulaşabiliyorsanız önce doktorunuzu arayın benim birkaç gün önce kasılmalarım vardı ihmal ettim aramadım bugün aradım bana çok kızdı

X