2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bugün 48 günlük oldu. Ne zaman azalacak bu sancılar dersin? Ilk oğlum prematüreydi. 30 haftalık doğdu, inan böyle sancılı bir bebek değildi.
Neye ugradığımı şaşırdım. Elimden birşey.gelmiyor resmen. Ne yapsam cocuk ağlıyor.
Canım 5. 6. Haftalar tavan yapıyormuş , bence bundan sonra azalacak.bir ara iyiye gidiyor diyodun gaz damlası. Yine mi arttı sancilari

Canım 5. 6. Haftalar tavan yapıyormuş , bence bundan sonra azalacak.bir ara iyiye gidiyor diyodun gaz damlası. Yine mi arttı sancilari
Gunu var daha iyi, gunu var hic huzuru yok. Ilk başladıgı gibi de değil ama artik. Yani dengesiz bir durum. Fakat ben yoruldum uykusuzluktan..
Yarin 7. Haftamiz biter hayırlisıyla.

Kizlar bebeğime iki gün önce Bebelac mama verdim😣😣gundeuc dört kez kaka yapan bebek iki gündür kaka yapmıyor😣😣ve dün geceden beri bölük borcukk uyuyor... Başım ağrıyor uykusuzluktan😵türk kahvesi içsem bebeği daha çok çıldırtır mi acaba😣😣😣😣
Ben hergün 1 tane kahve içiyorum canım uykusunu etkilemiyor. Mama sindirim sistemini etkilemiştir çok normal

Bu haftaları hesaplarken normalde doğması gereken tarihe göre mi hesapliyoruz? Benim kuzum 10 gün erken doğdu mesela. 7. haftadayiz su an ama ben 5. hafta gibi mi dusunecegim?

En önemli bulgu fışkırır tarzda kusma, onun dışında hırıltı ve uykuda huzursuzluk da yapıyormuş. Bebeklerin çoğu yemek borusu daha tam gelişmediği için reflü geçiriyormuş zaten; ama kilo alımında sorun varsa ilaç falan veriliyormuş genelde, diğer türlü kendiliğinden geçmesi bekleniyor 6 aya kadar.

Ben de oğlumda reflüden şüpheleniyorum, çünkü bazen acı acı yutkunuyor neredeyse nefesi kesilecek gibi oluyor, bir de derin uyurken birden yüzünü buruşturup uyanıyor sanki mide suyu gelip rahatsız ediyor gibi. Kusma da var fışkırma şeklinde olmasa da. Tekrar doktora soracağım kontrole gidince.
Merhaba doktorunuza sordunuz mu

Aynen meselâ atak haftaları da normal doğum tarihine göre hesaplanıyor
Ayy çocuğum 3-4 gündür çok kıvranıyor. Emzik vermeden duramıyor. Maflor damla tarihi geçti diye attım, yenisini de almamıştim. Sadece Nurse harveys kullanmaya devam ediyordum. Ondan mı oldu acaba diyorduk eşimle. Valla ne sebep bulacagimizi şaşırdım artik.😔

Ayy çocuğum 3-4 gündür çok kıvranıyor. Emzik vermeden duramıyor. Maflor damla tarihi geçti diye attım, yenisini de almamıştim. Sadece Nurse harveys kullanmaya devam ediyordum. Ondan mı oldu acaba diyorduk eşimle. Valla ne sebep bulacagimizi şaşırdım artik.😔
Bu pazartesiden beri bizimkide Çok huzursuz ya 42 günlüğüz😵

Merhaba doktorunuza sordunuz mu
Yani genel olarak reflüden şüphelendiğimi söyledim, fışkırır tarzda kusuyor mu dediler, benimkş de sadece bir-iki kez öyle kusmuştu onu söyledim. Fizyolojik bir durum, zamanla geçer dediler bunu diyeceklerini tahmin ediyordum zaten. Yarın tekrar kontrolümüz var, bu sefer mideden acı su gelmesi olayını sorucam; çünkü gaz dışında en çok bebeğimi rahatsız eden şey o

Allah kolaylık versin hepimize geçecek inşallah güzel günler yakındır

Arkadaslar merhaba sünnet yaptirmayi planlayan varmi acaba .oğlum 2 aylik yaptırmayı dusunuyorum yoksa biraz daha büyürse genel anestezi yapılıyormuş. Erken mi davraniyorum acaba yaptıran varsa bilgi verirse sevinirim

I
Arkadaslar merhaba sünnet yaptirmayi planlayan varmi acaba .oğlum 2 aylik yaptırmayı dusunuyorum yoksa biraz daha büyürse genel anestezi yapılıyormuş. Erken mi davraniyorum acaba yaptıran varsa bilgi verirse sevinirim
46 g0nlüklen yaptrdık biz.
Tavsiyem
Ne kadar erken o kadar iyi

Biz bir ayı doldurmadan yaptırdık çok rahat oldu, sünnetten sonra bir gün kadar ağrı kesici fitil verdik, birkaç gün de enfeksiyon önleyici krem kullandık. Çok şükür hemen de iyileşti, tavsiye ederim yani yaptırmanızı

Gün geçtikçe düzelecek canım. Uykusuzluk mahvediyo evet. Gece bebek seninle mi uyuyor
Evet benimle ve esimle. Ayni odadayiz yani. 1 gece hastanede yattim ertesi gun geldik evimize. Ilk geceden annemi de kaynanami da gonderdim. Üçümüzün evleri cok yakin. Gün icinde gelirler cok yardimci olurlar. Fakat geriye kalan zamanlarda hep benimle bebek. Esim ise, buyuk oglan da krese gider.
Surekli evde olmak ve surekli bebekle olmak beni bunaltti sanirim.

Evet benimle ve esimle. Ayni odadayiz yani. 1 gece hastanede yattim ertesi gun geldik evimize. Ilk geceden annemi de kaynanami da gonderdim. Üçümüzün evleri cok yakin. Gün icinde gelirler cok yardimci olurlar. Fakat geriye kalan zamanlarda hep benimle bebek. Esim ise, buyuk oglan da krese gider.
Eğer müsaitse annen geceleride biraz destek alabilirsin. Birazda olsa gece uyuyabilsen yenilenirsin kendine gelirsin canım

Benim ilk çocuğum aynen anlattığın gibiydi. Hep ağlardı. Emerdi ağlardı. Doymuyor mama ver dediler verdim yine ağladı. Bol bol da kusardı. Çünkü her ağladıkça aç diye besleme yapardım. Meğer kolikmiş bebek. Her türlü gaz giderme yöntemlerini denedik yok geçmedi.4. Ayda çingene beşiği kurduk o biraz rahatlattı bizi ama 6. Ayda baya rahatladık. Bir de işe giderdim kabus gibiydi. Şimdi 7 yaşında pamuk gibi maşAllah.
Yeni bebeğim de pek uyumuyor ama o kadar ağlamıyor. Bugün hiç uyumadı hala uyanık ayağımda sallıyorum.
İlkinde annem eşim ben baktık. Şimdi tekim, 2 çocukluyum. Şanslısın yine de şükret ve geçeceğini bil. Allah dermansız dert vermesin inş

X