• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bugün bizim buranın pazarı olunca aklıma geldi
Ek gıda için dondurucuya neler koyacaksınız
Veya neler kavanozlayacaksınız

Ben ilk kızımda kabak, kapya biber, şeftali, kayısı, fasulye atmıştım dondurucuya.

Şeftali, kayısı, kırmızı erik, armut, domates bunları da konserve usulü kavanozlamıştım.

Ek gıdaya geçiş kışa denk geliyor, fazla seçeceğimiz olmayabilir.

Bunları düşünmen ve bu şekilde ifade etmen bile önünde saygıyla eğilmeme yetiyor gerçekten. Çünkü ben istedim anne olmayı ama gerçeği söyliyim çok üstüme geldiğinde şikayet ediyorum hatta itiraf edeyim bazen içten içe eski hayatımı bile özlediğim oluyor. Hani yanlış anlaşılmasın artık onsuz bir hayatı düşünemem bile Allah yokluğunu göstermesin ama onun olmadığı hiç tanışmadığımız hayattaki o özgürlük hissini düşünüp iç çektiğim oluyor çok bunalınca 😔
Öyle düşündüğün için asla kendini suçlama anne olduk ama neticede insanız tabiki sıkıldığımız, bunaldığımız, isyan ettiğimiz zamanlar olacak bu süreç geçici bizimde bebeklerimiz böyle daha fazla sabır, emek, zaman sarfedicez umarım zamanla herşey yoluna girer.

Bi emzirme danışmanı regl zamanı süt azalması için vitamin takviyesi kullanabilirsiniz demiş tabi kan tahlili yaptırıp ona göre doktorunuz bi takviye verip. Bir de bol su.
Evet magnezyum ve kalsiyum tavsiye ediyorlar. Maden suyu alicam bugün. Kan,tahlil çok karışık. Ben o işleri iki çocukla halledemem😂 Karnımı doyursam kafi 😁

Valla bak kesin uyur diyemem 😅 benim kız anca 1 buçuk yaşta güzel uyumaya başladı 😅 ama en azından 5.aydan sonra aşağı yukarı ne zaman uyur ne kadar uyur bu konular oturmaya başlıyor, düzenli uyku saati oluyor (tabi anne saatlere önem verir, dikkat ederse).

Ama yani yaklaşık 2 yaşa kadar siz bi bebek annesisiniz illa uyku sorunları olacak bunu kabul edin 😬😅 hatta daha sonrasında da hala uyumak istemeyen yaramazlar olabiliyor
Ay uyusunlar bi zahmet yaaaaa 😀

Ben ilk kızımda kabak, kapya biber, şeftali, kayısı, fasulye atmıştım dondurucuya.

Şeftali, kayısı, kırmızı erik, armut, domates bunları da konserve usulü kavanozlamıştım.

Sen söyleyene kadar hiç düşünmedim 😅 ben pek buzluğa sebze atma taraftarı biri değilim genelde, besin değerlerini kaybettiklerini düşünüyorum. Her şey mevsiminde yenmeli bence. Ama bebişler için seçenek az olur kışın haklısın. Belki onun için atabilirim birkaç bi şey tadını alsın 😄

Aaa doğru bebek salçası yapayım kapyadan buzluğa atayım. Şeftali kayısı fasülye bunları nasıl atıcaz peki öyle direk atmicaz herhalde buzluğa

Hic aklima bile gelmedi sen yazana kadar, cok dogru soyluyorsun 😍 ben yapamam da kavanozlama isini anneme soyliyimm

Şeftali kayısı nasıl attın dondurucuya. Ve şeftali kayısı armut konserve usulü nasıl yapıyorsun. Bende atayım bebiş icin

Bende bişi atmıyorum dolaba hazır bebek pürelerinden alırım çok az yer zaten. Kışında ne sebze meyve varsa onu veririm.

Kızlar bu kaşık mamalar var ya onları kaçıncı aydan itibaren vericez acaba.

Ben 5.ayda tadımlara başlamıştım
Onerebileceginiz marka yada tad var mı brnim hiçbir bilgim yok ek gıda ilgili de yok galiba artık yavaştan araştırmalara başlamak lazım .aklına geldikçe onerilede bulunur musun çok memnun olurum

Sen söyleyene kadar hiç düşünmedim 😅 ben pek buzluğa sebze atma taraftarı biri değilim genelde, besin değerlerini kaybettiklerini düşünüyorum. Her şey mevsiminde yenmeli bence. Ama bebişler için seçenek az olur kışın haklısın. Belki onun için atabilirim birkaç bi şey tadını alsın 😄
Ben de pek atmam ama kışın pek seçenek yok, bulduklarımız da hormonlu olabilir.
Bir tablo vardı bulamadım, hangi besinler buzluya atılır, saklama süresi ne kadardır yazıyordu.
Tercih meselesi tabi
Ben yine az da olsa hazırlık yapıcam 🙂

Onerebileceginiz marka yada tad var mı brnim hiçbir bilgim yok ek gıda ilgili de yok galiba artık yavaştan araştırmalara başlamak lazım .aklına geldikçe onerilede bulunur musun çok memnun olurum
Bende 9 yıl oldu o işleri bırakalı yeniden başlayacağız🤗Yoğurtla başlamanızı tavsiye ederim

Bende 9 yıl oldu o işleri bırakalı yeniden başlayacağız🤗Yoğurtla başlamanızı tavsiye ederim
Ben mamada veriyorum şu an kaşık mamaya geçince mesela onubir öğün olarak mı kabul edeceğiz yoksa araya mi sıkıştıracagız 🤣

Aaa doğru bebek salçası yapayım kapyadan buzluğa atayım. Şeftali kayısı fasülye bunları nasıl atıcaz peki öyle direk atmicaz herhalde buzluğa
Şeftali ve kayısıyı iri şekilde doğrayıp küçük porsiyonlar şeklinde poşetleyip koydum.
Fasulyeyi önce biraz haşladım sonra soğuk suya koydum, şoklama deniyormuş buna.
İyice süzüldükten sonra onu da poşetledim

Şeftali kayısı nasıl attın dondurucuya. Ve şeftali kayısı armut konserve usulü nasıl yapıyorsun. Bende atayım bebiş icin
Şeftali ve kayısıyı iri iri doğradım, küçük porsiyonlar şeklinde poşetledim canım

Konserve yaptıklarımı da şekersiz olarak kaynattım, iyice yumuşayınca blender yaptım tekrar kaynattım ve kavanozladım.
Karışık kaynatıp kaldıran da var, ben ayrı ayrı yaptım.

Ayına göre sulandırıp meyve suyu da verdim, pankeklern içine de koydum, pekmezle karıştırıp meyve suyu da yaptım.

Kırmızı erik kabızlığa çok iyi geliyor mesela. Onu bol bol yapmıştım pekmezle karıştırıp verdim

Back