• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
o istatistiklere doktorlar bile takılmayın demeye başladı her çocuk farklı diye. Ama doğal olan uyumaları. Ama yok anam uyumuyor yani uyumuyor 😀 gece uyanınca gülen cocuk olabilirmi ya beni görünce gülüyo ne ara gülecek kadar ayıldın😀😀
Keşfedileceke koooocaaaaman bir dünya var uyuyup da zaman mı kaybetsinler 😂

Canım bu aylarda o kadar kasma. İlla 4 uyku olması şart değil 3 veya 4. Ve uyanık kalma süresi de artık 3 saate kadar çıkabiliyor sen uyuku işaretlerine bak. Bu aylar düzenli uykuya geçiş ayları olduğu için çok esnek ve oynak 😅 6.aydan sonra filan artık saatler tam oturmaya başlıyor.
Saate göre uyutmuyorum şu an tam olarak aslında. Mesela bakıyorum mız mızlanmaya başlıyor, gözünü ovuşturuyor o zaman saate bakıyorum 2 saat olmuş uykusu gelmiş diyorum ama uyutmaya çalışınca yine ağlıyor. Sürekli oynayalım gezelim istiyor.

Ağzın bal yesin 6. Aydan sonra uyusunlar nolurısn😀😀😀
Valla bak kesin uyur diyemem 😅 benim kız anca 1 buçuk yaşta güzel uyumaya başladı 😅 ama en azından 5.aydan sonra aşağı yukarı ne zaman uyur ne kadar uyur bu konular oturmaya başlıyor, düzenli uyku saati oluyor (tabi anne saatlere önem verir, dikkat ederse).

Ama yani yaklaşık 2 yaşa kadar siz bi bebek annesisiniz illa uyku sorunları olacak bunu kabul edin 😬😅 hatta daha sonrasında da hala uyumak istemeyen yaramazlar olabiliyor

Saate göre uyutmuyorum şu an tam olarak aslında. Mesela bakıyorum mız mızlanmaya başlıyor, gözünü ovuşturuyor o zaman saate bakıyorum 2 saat olmuş uykusu gelmiş diyorum ama uyutmaya çalışınca yine ağlıyor. Sürekli oynayalım gezelim istiyor.
Ben de henüz saatli uyutmaya başlamadım dediğin gibi. Karnı tok, altı temiz ama sürekli mızırdanıp duruyorsa uyanalıda en az 1-2 saat olmuşsa uyutmayı deniyorum. Uyursa ne ala 😅 hergün uyku ihtiyacı farklı oluyor ondan henüz saatliye geçemedik. Mesela evveli gün öğlen nerdeyse 4 saat uyudu (arada emip uyumaya devam etti) sonraki gün Gündüz toplasan 2 saat bile uyumadı 🤷🏻‍♀️

Ben de henüz saatli uyutmaya başlamadım dediğin gibi. Karnı tok, altı temiz ama sürekli mızırdanıp duruyorsa uyanalıda en az 1-2 saat olmuşsa uyutmayı deniyorum. Uyursa ne ala 😅 hergün uyku ihtiyacı farklı oluyor ondan henüz saatliye geçemedik. Mesela evveli gün öğlen nerdeyse 4 saat uyudu (arada emip uyumaya devam etti) sonraki gün Gündüz toplasan 2 saat bile uyumadı 🤷🏻‍♀️
Bağıra bağıra şarkı söylüyoruz şu an mesela 🤣 en sevdiği şey

Kızlar bu ayına göre uyanık kalma süreleriyle günlük uyku süreleri kafamı karıştırıyor. 3-4 aylık bebeğin 4 gündüz uykusu uyuması gerek diyor. Uyuma süresi en az 1 en fazla 2 saat olmalı diyor. Ama bir yandan da toplam 4-5 saat uyumalı diyor. Ama uyanık kalma süresi de bu ay için maksimum 1,5 saat. E nasıl olacak ki o benim kız 6.30 da uyanıyor. 1,5 saat sonra 8de uyutsam 1 saat uyudu diyelim. 9da geri uyandı. 1,5 saat sonra tekrar uyutsam 10.30. 1 saat uyudu 11.30da uyandı. 1,5 saat sonra 13.00. 1 saat uyusa 14.00. 1,5 saat sonra 15.30da uyudu yine 1 saat uyudu 16.30. Ee 4 uyku uyumuş oldu. Akşam da 9dan önce uyumuyor. Napıcaz şimdi akşam 8-9a kadar oturacak mı bu çocuk? 1 değil 2şer saat uyusa bu sefer de 8 saat gündüz uykusu oluyor çok değil mi? Kafam allak bullak 🤪
Benim baktığım tabloda uyanık kalma süresi 3 aylık bir bebekte 1.5-3 saat arası. Genelde 2 saatten sonra uykuya geçmek istiyor. Bazen 2 bucuk saati de buluyor. Öyle olunca aslında 3-4 uyku yapmış oluyor

Sigorta Acıbademin en kapsamlı olanı. Eşime sordum aylık 120-130 TL gibi bişi ödüyorum dedi iş yeriyle anlaşmalı. Ben doğum için de bu sigortayı yaptırmıştım oldukça memnun kalmıştım. Anlaşmalı olduğu hastaneler ve doktorların listesi var oradakileri %100 ödüyor anlaşmalı olmadıklarının ise %80ini ödüyor.
Alife ankaradaki mi? Bana medicanayı önerdiler internette hiç iyi yorumlar yok. Çankayada oturuyoruz evimize yakın olan medicana yada koruya gidicez mecburen.

Yok zaten ben uyutsam da uyumuyor ki. Canı ne zaman isterse o zaman uyuyor. Ama her gün farklı uyuyor. Ne güzel senin kızın bir düzeni varmış. Bizimki çok belirsiz. 😕
Bizimki de belirli perotlarla değişiyor gecek hafta sabah 9.30 civarı uyaniyordu bu hafta hep 7.30 civarı .bakalım haftaya ne bekliyor beni 🤣

Kızlar ben artık kabullendim benim oğlum yaramaz ve huysuz bir bebek karakteri mizacı böyle bence.
Ne yapsam memnun edemiyorum belim, bacaklarım koptu artık. Yanlış anlaşılmasın şikayet etmiyorum onu kendi bencilliğim yüzünden ben dünyaya getirdim ne olursa olsun asla sinirlenmiyorum, ilgimi sevgimi esirgemiyorum. Hiçbir zamanda keşke annem olmasaydın dedirtmicem elimden geleni yapıcam.
Ben psikoloğum bu kadar zor bi bebek olması yüzünden psikolojim bozulacak.

Kızlar ben artık kabullendim benim oğlum yaramaz ve huysuz bir bebek karakteri mizacı böyle bence.
Ne yapsam memnun edemiyorum belim, bacaklarım koptu artık. Yanlış anlaşılmasın şikayet etmiyorum onu kendi bencilliğim yüzünden ben dünyaya getirdim ne olursa olsun asla sinirlenmiyorum, ilgimi sevgimi esirgemiyorum. Hiçbir zamanda keşke annem olmasaydın dedirtmicem elimden geleni yapıcam.
Yaa bence senin bebeğin biraz daha büyüyünce harika bi bebek olcak bak görürsün. Değişiyor hepsi sürekli, bi yakınımın melek dediğim bebeği şu an canavar gibi mesela🤣 tam tersini de çok gördüm. Az daha sabır. 😘

Yaa bence senin bebeğin biraz daha büyüyünce harika bi bebek olcak bak görürsün. Değişiyor hepsi sürekli, bi yakınımın melek dediğim bebeği şu an canavar gibi mesela🤣 tam tersini de çok gördüm. Az daha sabır. 😘
Canım biz onları her halleriyle kabul etmeyi göze aldığımız için dünyaya getirdik onun bi suçu yok sonuçta. İlerde de bu karakterde olursa sabır göstermek zorundayım asla yargılayan, sürekli şikayet eden bir anne olmıcam. Umarım kimseyi incitmeyen, kadınlara, doğaya, hayvanlara saygısı olan bir evlat yetiştirebilirim tek isteğim bu.

Bağıra bağıra şarkı söylüyoruz şu an mesela 🤣 en sevdiği şey
Benimki de çok seviyor. Miniminnacık örümcek şarkısı, mini mini bir kuş en sevdikleri kahkaha atıyor onlara.Bi de benim uydurduklarım var 🤭 geçen kızın çizgi filmlerinden kukulinin şarkısını açtım bitince ağlıyor açınca gülüyor 😂

Ayyy kıyamam canım ya ☹️ zamanla düzelir inşallah ya da sen zamanla alışır daha rahat olursun. Emekleme başlasın biraz daha oyalanır inşallah

Benimki de çok seviyor. Miniminnacık örümcek şarkısı, mini mini bir kuş en sevdikleri kahkaha atıyor onlara.Bi de benim uydurduklarım var 🤭 geçen kızın çizgi filmlerinden kukulinin şarkısını açtım bitince ağlıyor açınca gülüyor 😂
Aa biz de 2 aydır kukuli dinliyoruz. Bütün şarkılarını ezberledik 🤣 ama pop müzik daha çok seviyor. Shakira jennifer lopez falan. Kendisi de bağırıyor söylüyor güya 🤣🤣🤣🤣 ay çok şapşallar 🥲

4. Ayda hangi aşılar var?
4E1BEA4F-8709-4074-9B32-48ED6966DA7F.webp

2. Ayda yaptırdığımız verem hariç diğer aşıların 2. Dozu var.

Aa biz de 2 aydır kukuli dinliyoruz. Bütün şarkılarını ezberledik 🤣 ama pop müzik daha çok seviyor. Shakira jennifer lopez falan. Kendisi de bağırıyor söylüyor güya 🤣🤣🤣🤣 ay çok şapşallar 🥲
Ayyy çok tatlı yaa 😂 kukulinin hıçkırık şarkısı var onu biliyor musun? Bizim kız onu dinliyor Allah Allah diyorum bu ne biçim şarkı çünkü ben onu kıçıkırık kıçıkırık diye duyuyordum 😂😂😂 sonra videosunu baktım jeton düştü hıçkırıkmış

Ayyy çok tatlı yaa 😂 kukulinin hıçkırık şarkısı var onu biliyor musun? Bizim kız onu dinliyor Allah Allah diyorum bu ne biçim şarkı çünkü ben onu kıçıkırık kıçıkırık diye duyuyordum 😂😂😂 sonra videosunu baktım jeton düştü hıçkırıkmış
Ahaha bilmez miyim. Eşim de kıçıkırık diyor :D bir de şeyi çok seviyor olur mu hiç üç kulak 🤣 burnuna ağzına dokunarak söylüyorum gülüyor 😄

Alife ankaradaki mi? Bana medicanayı önerdiler internette hiç iyi yorumlar yok. Çankayada oturuyoruz evimize yakın olan medicana yada koruya gidicez mecburen.
Evet ankaradaki biz de bi kaç doktora gittik baktık ama alife yakın olduğu için tercih ettik aslında. Çünkü eşim işte oluyor analı kızlı başbaşa gitmemiz gerekiyor bazen.

Bunları düşünmen ve bu şekilde ifade etmen bile önünde saygıyla eğilmeme yetiyor gerçekten. Çünkü ben istedim anne olmayı ama gerçeği söyliyim çok üstüme geldiğinde şikayet ediyorum hatta itiraf edeyim bazen içten içe eski hayatımı bile özlediğim oluyor. Hani yanlış anlaşılmasın artık onsuz bir hayatı düşünemem bile Allah yokluğunu göstermesin ama onun olmadığı hiç tanışmadığımız hayattaki o özgürlük hissini düşünüp iç çektiğim oluyor çok bunalınca 😔

Back