2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Merhabalar ... bir sorum olucak sizlere...Kasim ayi sonunda sezaryan olabilirsin demisti doktorum.... Eylul kontrolunde.... Acaba gunu netlestirmek icin kasim ayi icinde gitsem gecmi kalmis olurum ... Hic bilgim yok o nedenle soruyorum...

Yani saglik ile ilgili bir sorun olmadiktan sonra beklemek daha iyi gibi. Bazen doktorlarinda bir dedigi digerini tutmuyor bir bakmissin bir dahakine farkli konusmus. Gerek kalmadan kanala girerler insallah

son haftalardayız artık bakalım 2 numara kim doğuracak bende biri doğurdu mu acaba diyerek giriyorum kontrole bir hafta var doğumgünüme de 9 9güne doğsa güzel olurdu aynı gün kutlardık terazi olurdu ama sağlıklı olsunda ciğerler iyice gelişsin bekleyelim biraz daha

Ya işte bende de kasılmalar çıkınca doktor da 4 günlük ilaç verdi 2 tane yiyorum açılma falan olmasın erken doğum olmasın diye o yüzden durdum bişey yapmıcam bu hafta yoksa başlayacaktım bişeyler yapmaya artık haftaya bakalım kontrolde ne olur ona göre yaparım bişeyler hayallerim hiç olamadı güya hamile platesi yapacaktım vücudu fit hamileler gibi olacaktım plasenta previa çıktı başıma sonra o düzeldi o zaman da hazırlıkları yaptım hep yoruldum ondan bişey yapamadım şimdi de böyle olunca bekleyeyim dedim aslında ilk doğum zor olur derler ne bileyim sağlıklı olsun 2 hafta daha en azından dursun içerde
Gece duş alıp yattım, belim çok ağrıyordu, sabah kalktığımda hiçbirşey kalmamıştı. Yalancı ağrılar sancılar heralde
Duş alınca bir tık ağrı oluyo bende de çok sık ta almıyorum zaten fazla da kalmamaya çalışıyorum bu aralar son zamanlarda artırırım duruma göre aman sen dikkat et azcık daha gelişsin ciğerleri bebişin

Arkadaşlar merhaba 35 haftalık gebeyim
Son günlerde doğum korkusu sardı beni mutlu olamıyorum nasıl olacak diye ilk gebelik normal doğum korkutuyor beni sezeryan danda korkuyorum kaygılarım artıyor gittikçe

Son günlerde doğum korkusu sardı beni mutlu olamıyorum nasıl olacak diye ilk gebelik normal doğum korkutuyor beni sezeryan danda korkuyorum kaygılarım artıyor gittikçe
Benide sardi yalan yok bu zamana kadar hep baska seylerle ugrasmaktan bunun ustunde duramiyordum ama simdi zaman yaklasti korku basladi. Sadece dogum korkusuda degil stres aslinda hangi saatte olacak yanliz mi olacagim kizimi nasil alicam ne yapicam. Sonra benim ilk kizimda da olan bir korku var ki ya bebekler karisirsa korkusu Allah korusun o ayri stres yaratiyor. Daha bir suru stres var. İlk doguma girmem daha kolaydi. Dogumhane girerken arkamda baska cocugum yoktu simdi oda cok duygusal yapiyor. Ama kesinlikle ilk doguma hazirlanmak daha kolaydi bu kadar korkum endisem yoktu. Saglikla doguralim insallah saglikla yavrularimizla cikalim hastaneden

Şuan surmem canim dedigin gibi, once bir kanala inme isini halledeyim de insallah
Yani saglik ile ilgili bir sorun olmadiktan sonra beklemek daha iyi gibi. Bazen doktorlarinda bir dedigi digerini tutmuyor bir bakmissin bir dahakine farkli konusmus. Gerek kalmadan kanala girerler insallah
Bence de. Hakikaten ya dengesizlik var biraz insallah girerler kuzucuklar yaa, saglikla sag salim bir geçse su günler de
Sorma ben de başından beri hunileşme, kasilma, progestan, igne, serum vs su son haftalar da sag salim geçsin de kavusalim sağlıkla, valla ne zorladilar minnoslar ben de hareketleri kısıtlamak zorunda kaldim hep bu sebeplerden

Sguat mi ben normal egilirken bile zorlanıyorum yerden birsey almak zor geliyor
Merhabalar ... bir sorum olucak sizlere...Kasim ayi sonunda sezaryan olabilirsin demisti doktorum.... Eylul kontrolunde.... Acaba gunu netlestirmek icin kasim ayi icinde gitsem gecmi kalmis olurum ... Hic bilgim yok o nedenle soruyorum...
Ekim kontrolune gitmediniz miki...günü son günlere kadar netlestirmiyorlar zaten...ama son kontrolleri aksatmayin
Herseyin hayirlisini düşün öyle dua et canım artik hersey daha kolay....sezeryanda birsey hissetmiyorsun zaten...sonraki birkac gun ağrı belki....normal doğumda da epidural baya kolaylastiriyormus işi...kuzenimin eşi son dakikaya kadar epidural yaptirmamis hatta...Dr ısrar edince yapmış cok rahat bir doğum oldu der hep....en kolayı nasılsa öyle olsun insallah

Bu arada bence bebekler doğum pozisyonuna dönmediyse cokda zorlamamak lazım...Ne bilim belki sezeryan sızın için hayırlıdır arkadaşlar bilemezsiniz ki...akışına birakmaktan yanayim

Amin

Kızım doğum anına kadar kanala girmemişti. Kanala girmesi için yerleri sildigin bir video gördüm instagramda buraya nasıl atabilirim acaba

Cuma günü kontrol var, göreceğiz bakalım kasılmalarda artış var mı. Evden çalıştığım için tüm gün oturuyorum, akşama doğru kasıklara çok baskı oluyor. Bu cuma son çalışma günüm, heyecanla bekliyorum izne çıkmayı artık :)

Bir de şunu düşünüyorum; açılma yapmayan sancı böyleyse, açılma ile birlikte nasıl bir sancı olacak acaba?
yine bu sancının aynısı oluyor canım önemli olan düzenli gelmesi sancının tabi şiddeti biraz daha fazla oluyor. Ben kızımda çok fazla yalancı sancı yaşadığım için doktorum suni verdiğinde ee ben bunu evde çekiyordum dedim oda sağolsun öylemi peki gel dedi suyumu patlattı sonra sancı daha şiddetli olmuştu

Kendime not; doktora “bu acı ne ki, ben dayanırım buna” deme
Daha doğum şeklim kesin değil ama normal istiyorum, inşallah becerebilirim.

Bu arada kuzum sen bilirsin ama kanala girip girmemesi sezeryan sebebi değil yani doktorun buna meyilli olabilir. Sen normal doğum istiyosan haklarında diret başaşağı döndüğü sürece her an doğum kanalına girebilir

Bir de şunu düşünüyorum; açılma yapmayan sancı böyleyse, açılma ile birlikte nasıl bir sancı olacak acaba?
Benim once suyum gelmeye basladi hastanede sancim baslamisti. Sanci ilk basladigi zamanlar anneme artist artist millet nasil bagiriyor bu yanlismis o gucu doğum anina saklamak gerekiyormus falan diyorum annem cok birsey diyemedi kadin ne desin sadece o an daha dur kizim falan dedi bunu diyen benim sesimi hastanede herkes duymustur saniyorum amaaa dogum aninda en guzel an bebeginin o ciktigi an muthis bir rahatlama ve yavruna kavusma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…