- 13 Aralık 2009
- 644
- 506
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #3.561
buradakı bazı arkadaslar bana solemıstı doktoruna sole kan sulandırıcı baslaman lazım dıye doktor keseyı gorunce kan sulandırıcıya baslayacagız dedı hatta ben hap ıccem sandım ama ıgneymıs sende eger telde gorusuyorsan sorarsan yazacaktır canımAslında bende onu merak ediyorum bi önceki gebeliğimde kürtaj olmak zorunda kaldım ve kan sulandırıcı kullanmam gerekiyor mu çoğu kişi kullanıyor çünkü.perşembe gidince soracağım doktora inşallah bu gebeliğimde sıkıntı olmaz.
Cok güzel yazmissin canim, aynen oyle. Belirtiler kisiden kisiye farklilik gösterir, kimi 9 ay istifra eder, kiminde hiçbir değişiklik olmaz. Hatta ayni kisinin farkli gebeliklerinde de farklı belirtiler olur, ya da hic olmaz. Bunlar basit şeyler. Kendimize dert aramayalimDün doktoruma bu mide bulantısı ve diğer belirtilerin olması ve olmaması durumunun gebeliğin sağlıklı devam edip etmemesine bir işaret midir diye sorduğumda hiç ilgisi yok bu tamamen kişiden kişiye göre değişir hatta kişilerin farklı gebeliklerinde de durum değişebilir dedi. Mesela göğüs hassasiyetim dün aniden kaybolmuştu ama dün çok şükür sağlıklı bir gebelik olduğunu gördüm, duydum. Bu belirtiler bazen kaybolup tekrar ortaya da çıkabilirmiş.
Aslında bazen kadınlar birbirlerini yanlış yönlendiriyor. Örneğin ben hamile olduğumu paylaştığım bir arkadaşımdan hemen ilk olarak "çok bulantın olacak, herşey kokacak ama merak etme bu bebeğin sağlıklı olduğunu gösterir" lafını duyup sinirlenmiştim. Çünkü böyle birşeyin olmadığını bizzat annemden biliyorum. Ne bende ne kardeşimde hiçbir belirti yaşamamış.
O nedenle bence artık bu konuda endişe edip kendimizi ve bebeğimizi huzursuz etmeyelim.
Olacak olanın önüne zaten geçilmiyor. Herşey güzel olacak diyelim, tevekkül edelim. Haftalardır o kadar evhamlıyım ki, gerçekten doktordan bunları duyunca rahatladım.Belirtisi olmayan ya da bir gün olan bir gün olmayan arkadaşlarım da bence artık rahat bir nefes alıp tadını çıkarmaya baksın. Bu günler geri gelmeyecek kızlar
Aklıma gelmemişti hiç teşekkür ederim kızımada kullanırımKeci boynuzu özü yiyebilirsin enerji veriyor cok
Gebelikte 95 miş normalde evet 109 olabilir.
94 olunca şeker yüklemesi yaptırabilirsiniz dedi doktor.
Benim de 1 düşüğüm var kalp atışı olmadan düştü o yüzden bu 2.de doktor coraspirin verdi günde 1 defa içiyorum 2 düşüğü olanlara iğne veriyoruz dedi ama hiç pıhtılaşma testi falan yapılmadı banagünaydın kızlar daha once sağlıksız gebelık gecıren herkes bu kan sulandırıcı ıgneyı olup aspırın ıcıyor mu acaba benım bu ogneler heryerımı mosmor yapıo bıde cok acıolar dun ılk defa karnımdan yaptık o da cok acıdı sızlerınde boyle mı sonrasındada agrı oluo gecmıo
Daha hiç gitmedim doktora o yüzden telefonla yazsamda pek ilgilenmiyor perşembe günü gidince soracağım inşallahburadakı bazı arkadaslar bana solemıstı doktoruna sole kan sulandırıcı baslaman lazım dıye doktor keseyı gorunce kan sulandırıcıya baslayacagız dedı hatta ben hap ıccem sandım ama ıgneymıs sende eger telde gorusuyorsan sorarsan yazacaktır canım
Canım zaten 24. Haftada şeker yüklemesi yapılıyor diye uyarmamıştır sanırım. Bir de benim ki gibi sınırda değil.E benimde 92. Dr niye uyarmadı ki
benım ılk bebegımde bole bısey olmamıstı 7 ay once bır kurtaj oldu bu arada korona gecrdık belkıde ondan verdı 2 ay once korona oldugumuzu solemıstık belkıde kanı koyulastrmıstır dıede vermıs olabılırBenim de 1 düşüğüm var kalp atışı olmadan düştü o yüzden bu 2.de doktor coraspirin verdi günde 1 defa içiyorum 2 düşüğü olanlara iğne veriyoruz dedi ama hiç pıhtılaşma testi falan yapılmadı bana
UmarimCanım zaten 24. Haftada şeker yüklemesi yapılıyor diye uyarmamıştır sanırım. Bir de benim ki gibi sınırda değil.
Tek düşükte ve haftası erkende kullandırmıyorlar çünkü büyük ihtimalle bebekte kromozomsal bi sokıntı oluyor sizi etkilemesin burda yazılanlarAslında bende onu merak ediyorum bi önceki gebeliğimde kürtaj olmak zorunda kaldım ve kan sulandırıcı kullanmam gerekiyor mu çoğu kişi kullanıyor çünkü.perşembe gidince soracağım doktora inşallah bu gebeliğimde sıkıntı olmaz.
Dediğim gibi soracağım canım belkide kullandırmazTek düşükte ve haftası erkende kullandırmıyorlar çünkü büyük ihtimalle bebekte kromozomsal bi sokıntı oluyor sizi etkilemesin burda yazılanlar
evet benim de öyle midem taş gibi şişiyor az da yesem çok da yesem :) halsizlik bende de çok fazla.İyi geceler kızlar bende de 6.haftadadan itibaren başlayan hafif bulantılar devam ediyo fazla rahatsız etmiyo iştahsızlık var ama mecburen yiyorum bişeyler ve geç te kalksam erken de kalksam saat 11 de acaip yorgunluk uyku basıyo gün içinde de hafif halsizlik oluyo bir de hazımsızlık olan var mı midesinde yemek yiyorum sanki erimiyo yukarı geliyo tuzlu çubuk ve leblebiyle bastırıyorum biraz bu hissi
Onu bende okudum canım, ilk hamileliğimde adete bir hafta vardı kusmaya başladım 5. Aya kadar ikincide şimdiki gibi kusmam olmadı ağzımda bir tay başladı midemi de bulandırıyor su içiyorum acı hep ağzım. Kustuğumu hatırlamıyorum hatta 6 senelik mesajları okudum şimdiki gibi evham yapmışım şükür bişey olmamış. Ama bak 2. Oğlumdan önce 11 haftalık bebeğimi sonlandırıldık başıma kötü düşüne düşüne iş açtım ondada bişey hissetmedim diye diye gece gündüz kendimi yedim... dua ediyorum yapacak bişey yok içine girip ne olduğunu bilemeyiz artık kabul ettim sabırla Perşembeyi bekliyorum dua ediyorum iyi düşünelim elimi karnıma koyup dua ediyorumArkadaşlar mide bulantım pek olmuyor , sadece çok acıkırsam yemek hazırlarken hafif bulanıyor ama o hamile olmadan önce de böyleydi . Acıkınca midem bulanırdı .
bi kadındoğumcunun paylaşımı vardı adını unuttum eğer bulantılarınız devam ediyorsa bu bebeğinizin büyümeye devam ettiğini gösterir diye . Kafama takıldı sürekli acaba bir sıkıntı mı var diye .
yani mide bulantısı sağlıkla devam eden gebeliğin bir belirtisi değilse bile o doktora okadar kızgınım ki , doğru olmayacağını bildiğim halde yine de evhamlanmama sebep oluyor .
aranızda hiç bulantı yaşamayan var mı ?
ben de ilk gebeliğimde kürtaj oldum ama doktor benden genetik testleri istedi pıhtılaşmayla vs ilgili. çok şükür temiz çıktı. bir sorun cıksa ona göre ilaç kullanacaktım. aklınızda kalıyorsa bu testleri yaptırabilirsiniz üniversite hastaneleri yapıyor. ama gebelik öncesi yaptırmak gerekirdi tabi. doktorunuz doğru bilgiyi verecektir. kaybınız için çok üzüldüm inşallah bu sefer sağlıkla kucağımıza alırızAslında bende onu merak ediyorum bi önceki gebeliğimde kürtaj olmak zorunda kaldım ve kan sulandırıcı kullanmam gerekiyor mu çoğu kişi kullanıyor çünkü.perşembe gidince soracağım doktora inşallah bu gebeliğimde sıkıntı olmaz.
size şuan bir ilaç verdimi acaba iğne yada hap gıbıben de ilk gebeliğimde kürtaj oldum ama doktor benden genetik testleri istedi pıhtılaşmayla vs ilgili. çok şükür temiz çıktı. bir sorun cıksa ona göre ilaç kullanacaktım. aklınızda kalıyorsa bu testleri yaptırabilirsiniz üniversite hastaneleri yapıyor. ama gebelik öncesi yaptırmak gerekirdi tabi. doktorunuz doğru bilgiyi verecektir. kaybınız için çok üzüldüm inşallah bu sefer sağlıkla kucağımıza alırız