• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
yaz sonuna kadar işim çok inşallah gerçekleştirebilirim.birkaç ay arayla odasını ayrma,emzirmeyi bırakma ve son olarak tuvaleti öğretmek istiyorum 🙈

yaz sonuna kadar işim çok inşallah gerçekleştirebilirim.birkaç ay arayla odasını ayrma,emzirmeyi bırakma ve son olarak tuvaleti öğretmek istiyorum 🙈
Aynen öyle bunları benim de yapmam lazım tabi hamileyken bir tık daha zorlanabilirsin ama inşallah allah bir kolaylık verir 😊

Tuvalet mi 🙄 çok erken bence...ben kısmetse seneye Nisan gbi başlarım diye düşünüyorum. Ne o yipransin nede ben ..
Emmeyi yaşını doldurunca inşallah...odasını ayırmak hayal.gecede 4.5 sefer kalkıyoruz 🤦

Aynen öyle bunları benim de yapmam lazım tabi hamileyken bir tık daha zorlanabilirsin ama inşallah allah bir kolaylık verir 😊
İnşallah inşallah 🤲🏻☺️ Haberleşelim yine ☺️
Tuvalet mi 🙄 çok erken bence...ben kısmetse seneye Nisan gbi başlarım diye düşünüyorum. Ne o yipransin nede ben ..
Emmeyi yaşını doldurunca inşallah...odasını ayırmak hayal.gecede 4.5 sefer kalkıyoruz 🤦
Bebekten bebeğe değişiyormuş ben 1,5 yaşında öğrenmişim belki kızımda öğrenir.istemezse zorlamam tabiki ama seneye iki çocuk bezlemek istemiyorum öğrenir inşallah ☺️ Yazın iki yaşa yakın oluyor Temmuz Ağustos gibi

İnşallah inşallah 🤲🏻☺️ Haberleşelim yine ☺️

Bebekten bebeğe değişiyormuş ben 1,5 yaşında öğrenmişim belki kızımda öğrenir.istemezse zorlamam tabiki ama seneye iki çocuk bezlemek istemiyorum öğrenir inşallah ☺️ Yazın iki yaşa yakın oluyor Temmuz Ağustos gibi
Eskiler sabretmiyormus aslında o yüzden bence🙂
Senin nasıl gdyor kaçıncı haftandasin. Rahat geçiyor mu...benle bir doğum yapan arkadaşım iki hafta sonra doğum yapacak tekrar. Bence çok zor bana şu an imkansız gbi geliyor..ama birlikte buyuyecekler ve birbirinlerini kiskanmayacaklar bu çok güzel geliyor kulaga

Bence tutarız zaten yemek yiyolar az emseler de olur benim sütüm de baştan beri az ama idare edecek kadar yetti şimdi günde 3 defa emziriyorum uyutacağım zaman
Bilemedim ki ya şimdi büyüğünü iki yıl emzirdim sütüm biterse vicdan azabını ömür boyu çekerim
Maşallah iyi tutmuşsun borcun da bitmiş sayılır benim 60 gün bitmez herhalde.gebelikte çok halsizdim ondan tutamadım gerçi hala halsizim bir şey değişmedi 😅

gebelik olmasa tutacaktım.artık büyüdüler süt azalsa da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.ama benim durum farklı tabi denicem yapamazsam tutmam.Allah hepimizin yardımcı olsun canım 💕

sağol canım rabbim isteyen herkese versin 🥰 bence çocukların yaş aralığı iyimiş az da olsa rahat etmişsindir büyütürken.şimdi iki bebekle ne olcak bilmem hayırlısı dediğin gibi nasip :)
Amin canim

Hayırlı cumalar arkadaşlar Allah yavrularımıza hayırlı uzun ömürler versin hayırlı insanlarla karşılaştırsın 🙏🏻 olmayanlara da nasip etsin 🙏🏻 her güzelliğin bir zorluğu var çocuk büyütmek kolay değil sonra ergenlik deli çağları okuma iş güç derken başka başka evrelere geçiyorsun 😏 8 senedir akşam yatıpta sabah kalktığımı hatırlamıyorum 🤪 ortanca oğlum yüzünden maalesef bazen diyorum bir gün akşamda herkes uyursa bende bir elimde tv kumandası bir elimde kahve içermiyim acaba 😂

Hayırlı cumalar arkadaşlar Allah yavrularımıza hayırlı uzun ömürler versin hayırlı insanlarla karşılaştırsın 🙏🏻 olmayanlara da nasip etsin 🙏🏻 her güzelliğin bir zorluğu var çocuk büyütmek kolay değil sonra ergenlik deli çağları okuma iş güç derken başka başka evrelere geçiyorsun 😏 8 senedir akşam yatıpta sabah kalktığımı hatırlamıyorum 🤪 ortanca oğlum yüzünden maalesef bazen diyorum bir gün akşamda herkes uyursa bende bir elimde tv kumandası bir elimde kahve içermiyim acaba 😂
8 sene sürüyor mu ya 🙄 ben yakında o keyfi yasariz saniyordum

Bilemedim ki ya şimdi büyüğünü iki yıl emzirdim sütüm biterse vicdan azabını ömür boyu çekerim

Amin canim
Ben 15 gün tuttum borçlarımdan sütüm çok ta azalmadı oruç biraz azaltıyo ama iftardan sonra ye iç bol bol tamamen kesilmez oruç yüzünden zaten küçüklükteki kadar emmiyolar o zaman sadece bizden beslenirdiler fazla emerdiler yine de sen bilirsin
Kız sende mi hamilesin yoksa 😍 tutarız dedin de arayı açmayın doğurun bence 🥰
Şimdilik değilim ama düşünüyorum bu aralar arayı fazla açmak istemiyorum 😄
Aminnn🤲 sen de peşpeşe mı yaptın çocukları o yüzden mı uykulara doyamadın 😁 büyüdükçe farklı sorunlar çıkıyo ama en azından uyku derdi biter diye umuyorum 🤭 yine de annelik çok güzel birşey dediğin gibi zorlukları da çok ama katlanırız yeter ki sağlık olsun ♥️

Neden erken olsunn, yüreklendirme postu olsun bu o zaman. Odamızı ayırdık, gecr beslenmesini kestik, çiş canı isterse söylüyo kaka da mutlaka söylüyor. Hatta abartıp gazını bile pırt yaptım diye söylüyor 😅😅
Her şey çocuktan çocuğa değişiir denemeye değer bence zaman zaman 🥰

DusunceBulutu DusunceBulutu

Neden erken olsunn, yüreklendirme postu olsun bu o zaman. Odamızı ayırdık, gecr beslenmesini kestik, çiş canı isterse söylüyo kaka da mutlaka söylüyor. Hatta abartıp gazını bile pırt yaptım diye söylüyor 😅😅

Oyy maşallah 🧿 hayalimizi yaşıyorsunuz 😃 benimki konuşmadığından söylemesi zor ama yaza belki ☺️ Gece beslenmesini ben de kestim geriye oda ayırma ve tuvalet kaldı 🙈 kaka yaparken anlayabiliyorum belki birgün yapmadan tuvalete yetiştiririm 🙈

Oyy maşallah 🧿 hayalimizi yaşıyorsunuz 😃 benimki konuşmadığından söylemesi zor ama yaza belki ☺️ Gece beslenmesini ben de kestim geriye oda ayırma ve tuvalet kaldı 🙈 kaka yaparken anlayabiliyorum belki birgün yapmadan tuvalete yetiştiririm 🙈
Darısı hepinizin başına ❤️
Lazımlık aldım ben, tuvaletten korkuyo ayakları yere değmedi için, mutlaka lazımlık alın 🙈 en tavsiye edilen duruş olarak ıkea markaydı ondan aldık memnunuz. Bende sizin gibi suratından anlayıp hadi koş koş diyerek alıştırdım. İşin tek püf noktası yaptığı kakayı göstermemek onu kaldırır kaldırmaz üstünü peçeteyle gizliyorum. Eğer görürse ve bir korku oluşursa tuvalet eğitimi uzun süre askıya alınır :(

İlk mesajınızı göremedim ama nasıl tuvalete alıştırdınız benim kız ilk hevesliydi sonra korktu şimdi gitmek istemiyor ama bende bezden kurtulmak istiyorum artık ben rahatsız olmaya başladım 😅

Uzmanlar bile en erken iki yaşın oldugunu söylüyor. Kas gelisiminin tamamlanması icin...çocuktan çocuğa değişir ama en erken 2 yaş...erken dönemde çocuk neden bir ay uğraşsın mesela...neden yipransin neden anne de yipransin.
Benimki de kakasini çömelip yapıyor anliyorum. Oda ayırmak benim için munkun değil hala çok sık uyaniyor🤦

İlk mesajınızı göremedim ama nasıl tuvalete alıştırdınız benim kız ilk hevesliydi sonra korktu şimdi gitmek istemiyor ama bende bezden kurtulmak istiyorum artık ben rahatsız olmaya başladım 😅
Kakayı anladığımda mutlaka koş kol diye götürdüm, ne zaman kendi tuvaletim gelse aldım onu da karşıma oturttum şar şur şırr gibi sesleri taklit ederek çiş yapmasını sağladım, bazen yaptı bazen yapmadı ama zamanla alıştıı.
Bazı günler hiç söylemiyor mesela bende üstüne gitmiyorum temelli bez bırakma olayına yazın geçicem hala bez baglıyorum yanii sadece söylediğinde gidip yaptırıyorum 🙈

Uzmanlar bile en erken iki yaşın oldugunu söylüyor. Kas gelisiminin tamamlanması icin...çocuktan çocuğa değişir ama en erken 2 yaş...erken dönemde çocuk neden bir ay uğraşsın mesela...neden yipransin neden anne de yipransin.
Benimki de kakasini çömelip yapıyor anliyorum. Oda ayırmak benim için munkun değil hala çok sık uyaniyor🤦
Valla artık tuvalet eğitimi değil de tuvalet iletişimi diye bir şey var…daha dogrusu artık demeyeyim çünkü nenemiz dedemiz zamanında da varmıs. Bez baglamayıp cocuk tuvalete tutulurmus dogrudan yaparmış zamanla alışırmış. Biz maalesef çocukları beze yapmaya alıştırıyoruz. Artık yeni nesil ekolojik anneler doğdugundan itibaren bez bağlamıyor 😅 youtube prema sundari tuvalet iletişimi videolarını izleyin bence 🫶🏻 Bende zorla alıştırmadım, çocuktan sinyalleri aldım istiyo diye destekledim bu yolda onu 🥰

Darısı hepinizin başına ❤️
Lazımlık aldım ben, tuvaletten korkuyo ayakları yere değmedi için, mutlaka lazımlık alın 🙈 en tavsiye edilen duruş olarak ıkea markaydı ondan aldık memnunuz. Bende sizin gibi suratından anlayıp hadi koş koş diyerek alıştırdım. İşin tek püf noktası yaptığı kakayı göstermemek onu kaldırır kaldırmaz üstünü peçeteyle gizliyorum. Eğer görürse ve bir korku oluşursa tuvalet eğitimi uzun süre askıya alınır :KK43:
İnşallah 💕 aslında lazımlık sevmediğimden klozet adaptörü almak istiyordum ama ayağının yere değmesini hiç düşünmedim umarım sıkıntı olmaz.sevmezse de dediğiniz lazımlığa bakayım ☺️ Aynen kakayı kendilerinin bir parçası sanıp gidince korkuyorlarmış göstermemeye dikkat edicem ya da baybay dicez bilemiyorum 😅😅😅
aslında bazı şeyler bizim elimizde kızımda sık uyanıyordu gece emmesini kesince o da rahatça uykusunu aldı ben de.zaten yedirip yatırınca aç da olmuyor.gece yinede uyanırsa yanıma alınca rahatça uyuyor sonra tekrar beşiğine koyuyorum.
Uzmanların bir dediği bir dediğini tutmuyor.ben çocuk söylüyorsa ya da gösteriyorsa tuvalet öğretme taraftarıyım.zaten 1,5-2 yaş arası da çok erken değil.Her çocuk hazır olmak zorunda da değil kimisi 2-3 yaş arası öğrenir

İnşallah 💕 aslında lazımlık sevmediğimden klozet adaptörü almak istiyordum ama ayağının yere değmesini hiç düşünmedim umarım sıkıntı olmaz.sevmezse de dediğiniz lazımlığa bakayım ☺️ Aynen kakayı kendilerinin bir parçası sanıp gidince korkuyorlarmış göstermemeye dikkat edicem ya da baybay dicez bilemiyorum 😅😅😅

aslında bazı şeyler bizim elimizde kızımda sık uyanıyordu gece emmesini kesince o da rahatça uykusunu aldı ben de.zaten yedirip yatırınca aç da olmuyor.gece yinede uyanırsa yanıma alınca rahatça uyuyor sonra tekrar beşiğine koyuyorum.
Uzmanların bir dediği bir dediğini tutmuyor.ben çocuk söylüyorsa ya da gösteriyorsa tuvalet öğretme taraftarıyım.zaten 1,5-2 yaş arası da çok erken değil.Her çocuk hazır olmak zorunda da değil kimisi 2-3 yaş arası öğrenir
Aa bir de ıkı katlı tabureler var plastik yine ikeada bulabilirsiniz oturunca ayak altına ondan koyup destekleyebilirsniz tabi bizimkilerin boyu henüz kurtarır mı bilmiyorum ama 😂

Tuvalet olayına dedigim gbi karşıyım ben ama gece beslenmesini nasıl kestin ...gece emmezse ağlıyor uyumuyor...bende gece beslenmesini kesmek istiyorum ama çok zor sanki

Back