Hadi şimdiden hayırlı uğurlu olsun, cevabı şimdi gördüm belki de doğum olmuş da olabilir
Ben de perinatoloğa gidiyorum, haftamız aynıymış bana da şey dedi, normalde kitabi bilgi olarak gebelik 42 hafta sürebilir ama biz 41 de dolduktan sonra 42 ye çok kalmak istemeyiz riskleri oluyor dedi. Şimdi eskiden doktor moktor yokken kimse kimsenin riskini, sorumluluğunu almıyordu tabi ve ne zaman gelirse o zaman doğuyordu bebek sağlıklı ya da değil. Anne de sağ çıkıyordu ya da çıkamıyordu. Allah korusun. Ama artık doktor kontrolünde olduğumuz için onlar da bir takım risklerden ötürü bizi, bebeği ve kendilerini gözetmek durumundalar haliyle. Benim doktorum da haftada 2 kere çağırıyor, Perşembe 40 a giriyorum. Eğer bebeğin sağlığının yolunda olduğuna dair işaretleri alırsa 41 i de doldururuz dedi. Ama hafta ilerledikçe ultrasonda ölçüm vs yapmak da çok zorlaşıyor. Ben de doktora bıraktım.
Sen de sorarsın gerekçesi neymiş. Sen biraz bunalmıştın belki sendeki o hali görüp de söylemiş olabilir sonuçta beden ve ruh sağlığı da bir bütün. Hayırlı doğumlar olsun canım zaten gelmişsin 39 a. Azcık kalmış inşallah kendiliğinden başlar bir an önce, bir avazda geçer gider. Ben de bebeğe ve akışa bıraktım kendimi ama gönül ister ki ferah bir normal doğum olsun. İnşallah öyle de olur.