Merhaba, öncelikle süreciniz hayırlı olsun.
İlk olarak adetin 2. günü doktora gidiyorsunuz kontroller yapılıyor tedaviye başlanıyor. Ara ara kontrole gidip yumurtaların büyüklüğüne baktırıyorsunuz. İğne olarak Gonal F kullanmıştım ben. bir tane daha vardı ama unuttum ismini. Göbekten uygulanıyor acısı yok denecek kadar az. Sonra yumurta günü size çatlatma iğnesi için zaman veriyor, onu yaptırıyosunuz dediği saate hastanede oluyorsunuz. Bu süreç ortalama 3 hafta sürdü bende.
Sonra OPU işlemine giriyorsunuz. En fazla yarım saat sürüyor ve narkozlu. Uyandığınızda adet gibi ağrı hissediyorsunuz. Yumurta sayınızı öğreniyorsunuz ve 5 günlük serüveniniz başlıyor.
2 günde bir sizi embriyologlar arayıp kalan yumurta sayınızı söylüyor. 3. gün ya da yeterli ise sayı 5. güne kadar gidiliyor. Eğer yumurtalıkların çok uyarılmasıysa ve kan değerlerin uygunsa taze transfer oluyorsun. Değilse 2 adet geçmesi gerekiyor. Bu dinlenme süresi çok çok iyi kesinlikle tavsiye derim. Dondurulmuş yumurta başarısı da daha yüksek.
opudan sonra 1 hafta karnınız davul gibi olabiliyor. sıcak su torbası ile rahatlayın. Transfer için doktor sizi çağırıyor ortalama 3 hafta sürüyor iğne ve ilaç tedavisi ile rahim duvarına vs. bakılıyor. Sonra transfer , 10 gün sonra test.
İnşallah kolaylıkla ilerler, bende yeni bitirdim bu süreçleri kafanıza ne takılırsa mesaj olarak yazabilirsiniz. Rabbim rast getirsin işinizi.