2021 Aralık Anneleri

kızlar merhaba arada yazan ama yazdıklarınıızı okuyan bırı olarak bır sorum olacak :)
ılk gebelıgım normal doğumdan korkuyorum ve platese karar verdım hangı hareketlerı yapayım szzce evde egzersızlere baslayan varmı ?
Instagramda simgedduman ismiyle hamile ve lohusa platesi ve egzersizlerini paylaşan bir uzman var. Bakın isterseniz. Arkadaşlara da yazacaktım sizin vesilenizle onlar da bakmak isterse yazmış olayım 😊

Kızlar sizin de kaburga kemikleriniz acıyor mu ? Benim dinlenirken bile sanki kemiğimi vurmuşum gibi acıyor ağrı da değil artık yani baya acıyor sanki göğüslerimle göbeğim arasında sıkıştı kaldı 😂

Arkadaşlar 30. Haftaya girip mide bulantısı yaşayan var mı
Ben 28+4'teyim, başlarda hiç olmayan mide bulantısı 3. trimesterda oluşmaya başladı bende. Mideme yeni yeni baskı yapmaya başladı sanırım bebiş. Sabah kahvaltıda ağır bir şeyler yediysem özellikle, birkaç saat bulantı devam ediyor. Ama sonra kendiliğinden geçiyor.

Kızlar sizin de kaburga kemikleriniz acıyor mu ? Benim dinlenirken bile sanki kemiğimi vurmuşum gibi acıyor ağrı da değil artık yani baya acıyor sanki göğüslerimle göbeğim arasında sıkıştı kaldı 😂
Benim de çok ağrım oluyor, özellikle omurgamın sağ tarafında. Çünkü skolyoz var bende (omurganın s şeklinde eğriliği). Düşük düzeyde yani ameliyat falan gerekmiyor ama sürekli ilaç kullanmak istemiyorsan (ağrı kesici, kas gevşetici vs.) sürekli spor isteyen bir hastalık. Hamilelikten önce sürekli yapıyordum. En çok da yüzüyordum ama şimdi mecbur bıraktım. Bebişin ağırlığı ile de ağrılar başladı. Yürüyüş yapmaya ve sırtımı sürekli sıcak tutmaya başladım, sanırım işe yarıyor. Ayrıca magnezyum kullanmaya başladım doktorumun tavsiyesi ile. Onun da etkisinin olduğunu düşünüyorum.

Doğum anında kanama olduğu için miktarının artmaması için söylemiştir onu. Sen doğal yollardan kan sulandırmaya çalış. Misal limon, nar, pekmez ye. Allah'ın izni ile bebişin sana tutunacak.
Limon nar pekmez kan mı sulandırıyor 🤔
Tarçın hünnapı biliyordum da bunları bilmiyordum

Benim de çok ağrım oluyor, özellikle omurgamın sağ tarafında. Çünkü skolyoz var bende (omurganın s şeklinde eğriliği). Düşük düzeyde yani ameliyat falan gerekmiyor ama sürekli ilaç kullanmak istemiyorsan (ağrı kesici, kas gevşetici vs.) sürekli spor isteyen bir hastalık. Hamilelikten önce sürekli yapıyordum. En çok da yüzüyordum ama şimdi mecbur bıraktım. Bebişin ağırlığı ile de ağrılar başladı. Yürüyüş yapmaya ve sırtımı sürekli sıcak tutmaya başladım, sanırım işe yarıyor. Ayrıca magnezyum kullanmaya başladım doktorumun tavsiyesi ile. Onun da etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Ben de yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama yürüdüğümde çok kasılmam oluyor korkuyorum o yüzden. Gece sırtımın ağrısıyla uyanıyorum çok zorlanıyorum valla.

Bende de 3 tane boyun fıtığı var hamile kalmadan önce de kürek kemiklerime doğru vururdu ağrısı çok kötü olurdum şimdi iyice kötü oldum bütün kemiklerim ağrıyor acıyor nefes almak da zorlaştı iyice hamilelik çok zormuş valla

Bir de idrar tahlilimde lokosit 14 çıkmış ama doktor sıkıntı yok dedi sanrm az birsey var diye:s enfeksiyon mu oluyr

Nasıl geçecek acaba 😔

Elhamdülillah sancım ağrım yok , sadece mide bulantısı ve gurultusu var bide su gbi ishal 🥲
Demir ilacı da yapıyor ben hapını kullanıyordum sonra damardan aldım şimdi de bir haftadır surup halinde içiyorum bayagi karın ağrısı felan yapıyor bende de
Kizlar yuruyunce ayakta kalinca karnim sertlesiyor benim de magnezyum kullaninca rahatlarim dimi
Bende de aynısı magnezyum biraz rahatlatıyor ama hiç ayakta kalamıyorum uzun sure karnım aşağıya düşecek gibi oluyor

Demir ilacı da yapıyor ben hapını kullanıyordum sonra damardan aldım şimdi de bir haftadır surup halinde içiyorum bayagi karın ağrısı felan yapıyor bende de

Bende de aynısı magnezyum biraz rahatlatıyor ama hiç ayakta kalamıyorum uzun sure karnım aşağıya düşecek gibi oluyor
İlaçların hiç yan etkisi olmaıd çok şükür bende ,ya bş yerden enfeksiyon kaptım yada dün yediğim yağlılar perişan etti beni

Kızlar afedersiniz ama basur vardı zaten ama bu kez çok büyük ve şiş. Ağrı yapıyor. Yarın genel cerrahiye gidicem fakat evde rahatlatmak ne yapmalıyım. Şimdi o bölgeye zeytinyağı sürdüm. Umarım iyi gelir. Varmı bu dertten muzdarip. Bebisler büyüdükçe basi olusuyor. Vala çok zorlanıyorum sağlıcakla bitse şu hamilelik😔😔

Yürüyüşleri bile ihmal etmiş durumdayım bu ara. 🤐
Korkacak bir şey yok. Nasıl doğmak istiyorsa öyle doğuyor. 🤷🏻‍♀️
yürüyüş hiç yapmadım kışda gelıyor hep yattım desem yerı , bende careyı boyle aramaya calısıyorum
Onu bi uzman eşliğinde yapın yanlış bi hareket yapılmaması adına
Bn günlük yürüyüşler yapıyorum
doktorum plates yoga yapabılırsın dedı

Back