2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
kızlar kızımın kollarında ve poposunun üstünde şu sekılde kızarıklıklar var doktora fotoğradını attım muayene gerekir dedi herangi bir yorum yapmadı basına gelen varmı merak ettim
Biz de yazın olmuştu. İki kolu tüm bu şekilde kabarmıştı. O dönem hastaydı ve antibiyotik kullanıyorduk. Şehir dışında olduğumuzdan o an dr a gidemedik, doktor allerji olabilir ilaçlardan demişti, allerji damlası vermişti. Denize fln soktuk sonra 4-5 güne geçmişti. Farklı bi ürün fln kullandıysanız belki böyle bi durumdur. Geçmiş olsun.

foto.jpg

kızlar gece ve sabah oglum böyle kustu . kusarken zorlandı balgam cıkarır gibi.
normalde korkmazdım da bir kere amip oldu . o zaman fıskırarak kusmuştu. Normalde kusan bir bebek degildi hiç bir zaman .
yatmadan önce gece mamasını vermiştim üstüne mama da yemişti. geceleri normalde meme mamaya uyanırdı 2 kere de içerdi az da olsa. bu sefer kusmaya uyandı . mama falan içmedi. sabah
gibi uyandı mama vereyim dedim bakayım alacak mı diye almadı . gece mamasını bebe bisküvüsü koymuştum ama biraz bayattı sanırım ondan da olabilir mi acaba dokundu mu diye düşündüm . başka aklıma yogurt geliyor. normalde pastörize sütten yapıyorum . annem bu sefer normal sütten yapmış bilemedim .

Eki Görüntüle 3165668
normalde korkmazdım da bir kere amip oldu . o zaman fıskırarak kusmuştu. Normalde kusan bir bebek degildi hiç bir zaman .
yatmadan önce gece mamasını vermiştim üstüne mama da yemişti. geceleri normalde meme mamaya uyanırdı 2 kere de içerdi az da olsa. bu sefer kusmaya uyandı . mama falan içmedi. sabah
gibi uyandı mama vereyim dedim bakayım alacak mı diye almadı . gece mamasını bebe bisküvüsü koymuştum ama biraz bayattı sanırım ondan da olabilir mi acaba dokundu mu diye düşündüm . başka aklıma yogurt geliyor. normalde pastörize sütten yapıyorum . annem bu sefer normal sütten yapmış bilemedim .
Merhaba, geçmiş olsun, nasıl oldu kuzunuz? Konuyla ilgili bilgim yok hiç. Bebe bisküvisi bayatsa ondan geçici bir şey olmuştur belki? Şifa diliyorum

Eki Görüntüle 3165668
Cok gecmis olsun daha once hic yasamadik konuyla ilgili bir fikrim de yok ama merak ettim nasil oldunuz? Bebis iyidir insallah

Kizlar bu aralar oglum geceleri sürekli uyaniyor gece beslenmesi yapmiyoruz, ağlayarak uyaniyor normalde cok guzel uyurdu biryeri ağrısa bile bir kere uyanirdi noldu ogluma bilmiyorum sizlerde durum nasil, (kardesi gülmeye ,agulamaya basladi acaba bununla bir ilgisi olabilir mi yani kiskancliktan uykusu bozulmus olabilur mi 😔

Cok gecmis olsun daha once hic yasamadik konuyla ilgili bir fikrim de yok ama merak ettim nasil oldunuz? Bebis iyidir insallah
mikrop kapmış bir yerlerden heralde. doktoru seruma katılcak bi aspirin verdi dilinde eriyen . bir de probiyotik ishale cevirdi sonrasında . ama suan iyi

Kızlar bebelerinize uyku tulumu giydiriyor musunuz memnun olduğunuz tavsiye ediceğiniz markalar var mıdır ?
Hello baby 1 tog olan kullanıyorum. Sanırım hellobabyler coğu 1 tog. oda ısısına göre seçmek lazım piyasaya göre fiyat olarak daha uygun bence owli vs göre

Kizlar bu aralar oglum geceleri sürekli uyaniyor gece beslenmesi yapmiyoruz, ağlayarak uyaniyor normalde cok guzel uyurdu biryeri ağrısa bile bir kere uyanirdi noldu ogluma bilmiyorum sizlerde durum nasil, (kardesi gülmeye ,agulamaya basladi acaba bununla bir ilgisi olabilir mi yani kiskancliktan uykusu bozulmus olabilur mi 😔
Benimki hiç kesintisiz uyumadı ki… bu ara sümüklendi diş geliyor bi taraftan iyice uyanıyor.
Kızlar bebelerinize uyku tulumu giydiriyor musunuz memnun olduğunuz tavsiye ediceğiniz markalar var mıdır ?
ebebeğinki rahat olsun diye iki yaş almıştım yedek alacağım onu daha büyük almayı düşünüyorum.

Ben ikizlerime lcwaikinin almıştım, daha önce de onu kullanmıştık, 3.5 tog. Epey sıcak tutuyor, çocuklar uyandıklarında sıcacık oluyorlar . Bizim yatak odamiz soğuk oluyor biraz. Havalar biraz iyiyken direkt bady 'nın üzerine giydiriyordum şimdi pijama gitdiriyorum içlerine. Çok memnunum çok güzel, kurutma da bie çekme bozulma toplanma olmadi.

Kızlar merhaba. Bebeklerinizde 1 gününüz nasıl geçiyor. Neler öğretiyor hamgi aktiviteleri yapıyorsunuz?

Memede uyumaya hala devam ediyoruz gece beslenmesini kesemedik. Var mı öneriniz?
Merhaba, bizim gunlerimiz eskiye nazaran daha rahat artik. Gunun bir kisminda kitaplarla oyalaniyoruz, birlikte okuyoruz kitaptakileri ben soyluyorum o eliyle gosteriyor, seviyor bunu oyun olarak goruyor. Muzik ve dans olayimiz da var tabi😅 muzik acip birlikte dans etmeyi seviyor😂🥳 oyun hamurlariyla oynatmaya calistim ama agzina attigi icin kaldirdim, daha erkenmis demekki. Tencere tavayla oynamaya bayiliyor genelde ben yemek yaparken o da ogrenme kulesinde tencerelerle kasiklarla oynuyor. Kendi kendine hala oyun oynamiyor cok nadir yasiyoruz o anlari. Genelde hep birlikte olmamizi istiyor yere oturup cagiriyor vs... He birde gunde en az 1saatimiz disarda geciyor hava yagmurlu olmadigi surece cikiyoruz hem bana hem ona iyi geliyor😍

Kızlar merhaba. Bebeklerinizde 1 gününüz nasıl geçiyor. Neler öğretiyor hamgi aktiviteleri yapıyorsunuz?

Memede uyumaya hala devam ediyoruz gece beslenmesini kesemedik. Var mı öneriniz?
Gece beslenmesini biz de kesmedik. Cok arastirdim en sonunda kendi akisina birakmaya karar verdim. Kime sorsam kendi kendine birakiyolar diyordu. Ve gercekten gecen gece aksam 10da uyuyup sabah8e kadar uyanmadi ben şok oldum. Biranda oldu nasil oldu anlamadim😍 tam da o gece emzirmesem mi diyodum ki bizim kiz emmeden de uyuyabildigini gosterdi. Simdi 10da uyuyup gece 4 5 gibi uyaniyor yine ama eskiden 2 3 saatte uyanirdi bu bile mukemmel. Ben daha dogru oldugunu dusundugum icin ona biraktim ve sabrettim. Herkesin dogrusu ve dinamikleri farkli bunu yapamayip direkt kesen de vardir. Umarim hepsi saglikla atlatir bu sureci🥰

Merhaba, bizim gunlerimiz eskiye nazaran daha rahat artik. Gunun bir kisminda kitaplarla oyalaniyoruz, birlikte okuyoruz kitaptakileri ben soyluyorum o eliyle gosteriyor, seviyor bunu oyun olarak goruyor. Muzik ve dans olayimiz da var tabi😅 muzik acip birlikte dans etmeyi seviyor😂🥳 oyun hamurlariyla oynatmaya calistim ama agzina attigi icin kaldirdim, daha erkenmis demekki. Tencere tavayla oynamaya bayiliyor genelde ben yemek yaparken o da ogrenme kulesinde tencerelerle kasiklarla oynuyor. Kendi kendine hala oyun oynamiyor cok nadir yasiyoruz o anlari. Genelde hep birlikte olmamizi istiyor yere oturup cagiriyor vs... He birde gunde en az 1saatimiz disarda geciyor hava yagmurlu olmadigi surece cikiyoruz hem bana hem ona iyi geliyor😍
Öğrenme kulesi konusunda çok kararsızım mutfak küçük, evde de bir kreş kadar oyuncak var diye ama sizi okudukça kule de alasım geliyor: )

Yazmışken ben de durum raporu vereyim: Bizimki fiziksel olarak çok gelişti, yürümektir, duvara tırmanmaktır, koşarken bir engel gördüğünde frene basmaktır tamam, kutular iç içe konuyor, halkalar geçiriliyor, arabalar zaten sürülüyor, onlar da ok, bir de kitap delisi, çok çok okuyor yani bakıyor, inceliyor, beraber de okuyoruz, lakin konuşmuyor: ) anlıyor ama konuşmuyor: ) çeşitli sesler var, hayvan sesleri var, suya bürst diyor, bir şeyi vermediyse "veeeee" diye bağırıyor. Sizinkiler nasıl konuşma açısından?

Hala 2 uyku uyuduğu için gece 22.00 yi bulmaya başladı uyku, tek uykuya geçiş dönemine girdik ama geçemedik daha.

Ocak ya da Şubatta kreşi bir daha deneyeceğiz.

Büyüyorlar: )

Kızlar merhaba, 16 aylık bir kızım var ve son zamanlarda saçları dökülüyor.
Bir yandan da hızla uzuyor ve gürleşiyor.
Hiç kazıtmadık, bebeklik saçları da bu durumda. Ben mi evham yapıyorum bilemiyorum.
Başına gelen var mı?

X