• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Canım kedi besliyormusun bilmiyorum ama genellikle hayvanlardan geçen kedilerin dışkısında bulunan bi mikrobu kapmışsın (toxo) ama atlatmışsın bu demek oluyorki bünyen bağışıklık kazanmış bu şeye ve birdaha tekrarlanması mümkün değil demişti doktorum bana. Diğerleride aynı şekilde şuan aktif değiller Hamilelikte geçirmiş olsaydın riskliydi ama değerlerine bakınca yeni olmadığı görünüyor Hatta bunları önceden geçirmiş olman iyi çünkü hamişken kapsan mazallah bebeğine zararlıydı. Yinede doktorun her ihtimale karşı Avidite testi isteyebilir. Benim deneyimlediğim buydu bana bunlar soylendi. Çok geçmiş olsun inşallah doktorunda bişey yok diyip bu açıklamayı yapar sana 😘

Kucuklugumden beri coook kedii basladim hangisinden gecti acaba😂 cok tesekkur ederim ❤😊

Ya kizlar yanlis anlamayinda yorumlar I okuyorum da pazara gider gibi doktora gidiliyo o_O yani yanlis anlmayin algilamakta zorluk cekiyorum.
Nerdeyse her hafta doktor muayeneniz oluyo
Ben bi gittim 3 hafta sonra ya randevuyu (13/12)diger randevuda 4 hafta sonra (10/01) verdi. o_O
kese ve kalp atışını duyana kadar her hafta çağırıyor ama sonrasında 3-4 haftada 1 kere çağırıyorlar yani bende öyle oldu. İlk haftalardaki hamilelik olup olmadığını garantilemek adına sık çağırıyorlar sanırım

bende soyledim yasak oldugunu belirtti ama o kadar emin bi sekilde bu antibiyotigin emzirmede ve hamilelikte rahatlikla kullanilir demesi sasirtti ben yinede parcalayip ictim
Merhaba, hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz doktor bana da verdi de

Kızlar erken mi bilmiyorum ama çatlamamak adına krem yada yağ kullanmaya başladınız mı? Hazır indirimler varken bebek yağı aldım bugün :) zaten cildim normalde de çok kuru o yüzden biraz korkuyorum

kese ve kalp atışını duyana kadar her hafta çağırıyor ama sonrasında 3-4 haftada 1 kere çağırıyorlar yani bende öyle oldu. İlk haftalardaki hamilelik olup olmadığını garantilemek adına sık çağırıyorlar sanırım
Hmmm o_O o_O o_O o_O o_O
Anladim sanirim turkiyede boyle gelisiyor
Cunki ben ilk hamileligimdede bir gittim 4 hafta sonra cagirdi
Bundada gittim kese gordu kalp atisini dinlemedik
3hafta sonraya rdvu verdi
Hayirlisi bakalim
13unde gidip duyariz insallah

Hmmm o_O o_O o_O o_O o_O
Anladim sanirim turkiyede boyle gelisiyor
Cunki ben ilk hamileligimdede bir gittim 4 hafta sonra cagirdi
Bundada gittim kese gordu kalp atisini dinlemedik
3hafta sonraya rdvu verdi
Hayirlisi bakalim
13unde gidip duyariz insallah

Ya ben de hemen gitmeyeyim büyüsün biraz diye 2 hafta bekleyip öyle gitmiştim ilk kontrole iyi ki de beklemişim geç döllenmeymiş belki hemen gitsem olumsuz şeyler duyacaktım. Aslında doktorlarla birlikte bizde de acelecilik var 4. haftada kontrole gidince sonu gelmiyor bekleyişin.
İnşallah duyarsınız sağlıkla :nazar:

Kizlarr nasıl gidiyor gebelik kaçıncı haftalardasınız?
Belirtileriniz neler?Benim ara ara olan kasık ağrılarım devam ediyor bazen adet olacak gibi anlık oluyor geçiyor. Sağ tarafta batma oluyor kasigimin ignelenme gibi sonra vajinama geliyor o ignelenme hissi.Birde Gebeliğim kesinleşmeden önce bacakların çok sızlıyordu diz ve dizden aşşagisi hala devam ediyor.Bulanti yok 5+3üm.Pazartesi ilk doktor randevum var çok heecanli ve telaşliyim😐Sizin Kasık agrilari var mı?

Ya ben de hemen gitmeyeyim büyüsün biraz diye 2 hafta bekleyip öyle gitmiştim ilk kontrole iyi ki de beklemişim geç döllenmeymiş belki hemen gitsem olumsuz şeyler duyacaktım. Aslında doktorlarla birlikte bizde de acelecilik var 4. haftada kontrole gidince sonu gelmiyor bekleyişin.
İnşallah duyarsınız sağlıkla :nazar:
Insallah canim
Ben gittim de 5. Haftadaydim
Sen Kacinci Haftada gittin

Belirtileriniz neler?Benim ara ara olan kasık ağrılarım devam ediyor bazen adet olacak gibi anlık oluyor geçiyor. Sağ tarafta batma oluyor kasigimin ignelenme gibi sonra vajinama geliyor o ignelenme hissi.Birde Gebeliğim kesinleşmeden önce bacakların çok sızlıyordu diz ve dizden aşşagisi hala devam ediyor.Bulanti yok 5+3üm.Pazartesi ilk doktor randevum var çok heecanli ve telaşliyim😐Sizin Kasık agrilari var mı?
Kasik agrisi bendede cok oluyo. Benim ilk Dr rdvum 5+3 deydi. Keseyi gordu sadece
Bidahaki rdvumda 8+3 olmus olacak insallah
Bende asiri uyku istegim Var

Kasik agrisi bendede cok oluyo. Benim ilk Dr rdvum 5+3 deydi. Keseyi gordu sadece
Bidahaki rdvumda 8+3 olmus olacak insallah
Bende asiri uyku istegim Var
Benimde pazartesi 5+6olucak canim o gün gidicem ilk randevuya.Kasık ağrıları inşallah zararsızdir özellikle sabah yatarken yada akşam yatarken oluyor bazen de gün içinde ama şiddetli değil.

Benimde pazartesi 5+6olucak canim o gün gidicem ilk randevuya.Kasık ağrıları inşallah zararsızdir özellikle sabah yatarken yada akşam yatarken oluyor bazen de gün içinde ama şiddetli değil.
Ben sordugumda normal dedi Dr. Aciklamasinida yapti ama bunu türkçe anlamak benim icin biraz zor olacak
Yani soyle diyim kese buyudugu icin karinda Ki kaslar lastik gibi cekiyo yani anlatabildimmi bilmiyorum o_O

Dun gittim bende doktora soyledigine gore 6+5im. Bebisi kalp atisini duyduk cok sukur🙏Ama uygulamada daha ilerisini gosteryo sanirim😊 bulantilarim gecti benim suanlik. AMA batmalar.oluyo ara ara bugun mesela bicak saplanir gibi sol tarafta oldu hassasiyeti solda hissediyorum daha cok.

Kızlar erken mi bilmiyorum ama çatlamamak adına krem yada yağ kullanmaya başladınız mı? Hazır indirimler varken bebek yağı aldım bugün :) zaten cildim normalde de çok kuru o yüzden biraz korkuyorum
Ben de düşünüyorjm bunu ya :)) hatta müge bozun kendi yaptığı krem vardı. Onı yapmayı düşünüyorum

canım geç gördüm kusurabakma

hepatit b riskine yakalanma durumun yok,
uçuk yada genital uçuk daha önce geçirmişsin yeniden yakalanma ihtimalin yok,
kızamıkçık geçirme ihtimalinde yok,
toxoplazma ya dikkat et salam sucuk kokoreç vs şeyler yeme elinde açık yara varken çiğ ete dokunma . temizlipğinden emin olmadığın şeyleri yeme ve temas etme

toxoplazma ya dikkat et salam sucuk kokoreç vs şeyler yeme elinde açık yara varken çiğ ete dokunma . temizlipğinden emin olmadığın şeyleri yeme ve temas etme

Back