2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Selam anneler :) bu grup kurulup hamilelik günlerini sayarken buralardayım sonra uğrayamadım pek ara ara okudum yazılanları. Sanırım çoğunluk emziriyor yavrusunu maşaallah. Biz 43 günlük olduk ama emmek istemiyor oğlum bazı günler hiç emmiyor hatta :KK43: meme +mama gidiyoruz ama çoğunluk mama :KK43: var mı emziremeyip çoğunlukla mama veren

Bizde değiştirdim aptamili denicem doktor onun sindirimi daha kolay dedi. Golden ilk başta başlayacaktım ama en çok alerji yapan marka dediler. Şimdi yine yapamadı bekliyorum olmadı tekrar değiştireceğim
Aptamilin normali epey gaz yapıyor bilginiz olsun. Aptamil comformil gazlı olan bebekler için. Biz ona geçince biraz daha rahatladık

Kizlar ben cok gerginim ya herseye canim sıkılıyo bagirmak istiyorum. Bunaliyorum. En ufak daginiklik bile beni germeye yetiyo. En ufak aksaklikta patliyorum. Neden boyle oldum ki anlamadim 😢😔 aslinda biliyorum esim artik cok yogun ve iki kizimda benim yanimda buyuk olanda ilgi bekliyor birine yetsem oteki ihmal oluyo. Oyun oynamak istiyo benim vaktim yok uykusuz oluyorum yemegi zor yapiyorum esim eve 12de geliyo. Her gece yatirmak icin buyuk mucadele basliyor aglama krizleri vs. 1 bucukta yatiyor anca kucuk bebegimde 3e dogru uyuyor benim pertim cikiyo yinede evi toparlayip yatayim diyorum ses oluyo diye esimle ters dusuyoz. Cunku erken kalkmasi gerekiyor. Gunduz tekrar ayni maraton basliyor. Kiz kardesim yanimda ama oda talimatla is yapiyor. Bastan savma yapiyor soyleyip uyarinca bilmiyordum abla diyo ama sonra yine ayni seyi yapiyor. Oda beni ayri yipratiyo.. cok bunaldim yaa ben herseye yetebilirim diyorum o gun herseyi hallediyorum cok rahatliyorum ama ertesi gun hastalaniyorum yerimden kalkamiyorum hersey ihmal oluyo deliriyorum😒 nereye kadar dayanacagim bilmiyorum. 😢😢
Hicde kendini yıpratma. Hersey olduğu kadar. Cocuklarin uyuyunca yat sende uyu. Kardesinin yaptigi kadariyla memnun kal. Ben kendimi sirf bebegime adadim. Cok titiz birisiyim normalde ama bebekle zor oluyor. Esim sabah 4 de kalkıp ise gidiyor. Ama yinede isten gelince evi biraz toplayıp yemek yapıyor. Eger bebege o bakarsa ben evi toplayıp yemek yapiyorum. Yani kendini hirpalamaya degmez canim her şeye yetemezsin. Sana bisey olduğunda hastalandiginda sana muhtac olan iki cocugun ne yapsınlar.

Selam anneler :) bu grup kurulup hamilelik günlerini sayarken buralardayım sonra uğrayamadım pek ara ara okudum yazılanları. Sanırım çoğunluk emziriyor yavrusunu maşaallah. Biz 43 günlük olduk ama emmek istemiyor oğlum bazı günler hiç emmiyor hatta :KK43: meme +mama gidiyoruz ama çoğunluk mama :KK43: var mı emziremeyip çoğunlukla mama veren
Belkide biberona alismistir. Sütünü sag biberonla ver canim. Emmek zor geliyordur, biberondan kolay akiyo.

Belkide biberona alismistir. Sütünü sag biberonla ver canim. Emmek zor geliyordur, biberondan kolay akiyo.

Sanıyorum alıştı :KK43: sağacak kadar sütüm ancak 3-4 saatte doluyor. Dolması derken en fazla 70 cc iki göğüsten. Onuda mutlaka veriyorum oldukça şifa niyetine. Lıkır lıkır emziren annelere çok özeniyorum vallahi, maşaallah diyeyimde 🙈

Kızlar kakayı 2 günde bir yapıyoruz diye doktor bioga verdi. 2 gündür ne zaman versen çocuk daha çok ağlamaya başlıyor. Yararlı bakteri varmış içerisinde. Kaka da yapamadı. İşk başlarda normal mi acaba ya kullanan var mı

Ben varım süt ssgiyorum hep emmedi hic ama mama daha cok veriyorum sagarak sütüm azaliyo git gide

Kızlar kakayı 2 günde bir yapıyoruz diye doktor bioga verdi. 2 gündür ne zaman versen çocuk daha çok ağlamaya başlıyor. Yararlı bakteri varmış içerisinde. Kaka da yapamadı. İşk başlarda normal mi acaba ya kullanan var mı
Benim bebeğimde 1,5 aydan sonra 2 güne bir yapmaya başladı. Ama 2 güne 1 yapması normal diye biliyorum. Bağırsakları normal düzene alismaya çalışıyor çiş li bezlerini takip ediyorum soyup doymadigini anlamak için günde 5 bezi buluyor.

Efsane geri döndü ..Aramıza hoşgeldiniz 🌷 Nasılsınız Bebiş nasıl?

Net üzerinden bulduğunuz belli kistaslari baz almayın, Başlangıç kilosu ile güncel kilosu arasındaki farka göre hesaplayıp buluyorlar.Doktor size ona göre bilgi vermiştir. Çok içinize sinmediyse başka doktora da danışın İsterseniz
Efsane geri döndü ..Aramıza hoşgeldiniz 🌷 Nasılsınız Bebiş nasıl?

Net üzerinden bulduğunuz belli kistaslari baz almayın, Başlangıç kilosu ile güncel kilosu arasındaki farka göre hesaplayıp buluyorlar.Doktor size ona göre bilgi vermiştir. Çok içinize sinmediyse başka doktora da danışın İsterseniz
15. Günden sonra günlük 41 gr almıs cok dedi

Ben varım süt ssgiyorum hep emmedi hic ama mama daha cok veriyorum sagarak sütüm azaliyo git gide
Ben de başından beri mama emzirme gidiyorum. Erkek bebekler biraz daha rahatlarina düşkünler. Kızımda da ateslendigim için sutum baya azalmıştı. Ama kızım hiç vazgeçmedi emmekten biberonla mamayı veriyodum biberon tutmuyordu anladığı anda ağlamaya basliyodu. Önce emzirip sonra zar zor biberonu tutturuyordum. Ama oğlumda 2 3 kere bıberon ile verdim beni emmek istemedi sonra zar zor gene memeyi tutturdum... Emzirme destekleme sistemi diye bişey var sonda yardımı ile emerken mama veriyorum. Siz de öyle deneyin isterseniz....

Benim bebeğimde 1,5 aydan sonra 2 güne bir yapmaya başladı. Ama 2 güne 1 yapması normal diye biliyorum. Bağırsakları normal düzene alismaya çalışıyor çiş li bezlerini takip ediyorum soyup doymadigini anlamak için günde 5 bezi buluyor.
Ben mama da kullanıyorum ondan dolayı 2 gün fazla sonra yırtıp geçiyor

Son düzenleme:
Bugün doktora gittik 1 aylık Olucaz persembe günü cok kusuyor diye gittik cok emiyor ondan dedi fazla kilo almıs emzirme aralıgını arttır dedi 3200 dogdu 3.gün 3 40 düşmüştü bugun 4.150 cıktı günlük alımon üstünde ondan migdesi kaldırmamıstır dedi sizdeki gelişimler nasıl? İnternette normal gözüküyor bu kg 🙄
Benim bebeğimde aynı doğdu 1 aylıkken 4200 çıktı normal dedi doktor size neden fazla almış dedi ki. Kusma için Reflü yatagi tavsiye ederim çok işe yarıyor... Bir de emzirdikten hemen sonra kaldirmayin. Bı 10 dk yatsın sonra gazını cikarticaksaniz kaldırın.

Kizlar cok kotu bise oldu :KK43:
Buyuk kizim bitlenmis:cry:
Ve banada bulasmis 😭
Sabahdan beri onla ugrasiyorum
Bebege gecer mi ya cok endiseliyim😰😖

Bugün doktora gittik 1 aylık Olucaz persembe günü cok kusuyor diye gittik cok emiyor ondan dedi fazla kilo almıs emzirme aralıgını arttır dedi 3200 dogdu 3.gün 3 40 düşmüştü bugun 4.150 cıktı günlük alımon üstünde ondan migdesi kaldırmamıstır dedi sizdeki gelişimler nasıl? İnternette normal gözüküyor bu kg 🙄
yaaa doktor değişikmis bence geyat normal çok değil o zmn bana hiç emzirme demesi lazımdı oğlumda çok kusuyor ama yapacak bişey yok kızımda öyleydi kusuyolar yani 🤦🤷
Kizlar 2 aydir ilk defa bebeğim 3/4 saat uyudu gün boyu.Reflüsü olduğu için sürekli emerek bastiriyordu.İlaç kullaniyoruz cocuk rahat etti sanirim.Böyle bende rahat ettim ki 3/4 saat aralıksız uyudum.Göğüslerim sütleni o vakitte.Oh böyle bir şeyse bebek bakmak kolaymiş ben 2 aydir ne cekmişim diyorum anneme:)Doktor 5 saate kadar uyuyabilir, sonra uyanmazsa uyandir dedi.Ben yine de evham yapip 3 saate uyandirip emzirdim.Sizler kaç saate kadar uyandirmiyorsunuz uyanana kadar mi?Bir de 3/4 saatlik uyku sonrasi memede kaç dakika kalip emiyor bebişler?
saat tutmuyorum cnm bazen bı saattr baznr 3-4 saat istemiyor uzun süre emmediginfe 10-15 dk emiyor sütte hızlı geldiği için daha fazla ememiyor
Kizlar ben cok gerginim ya herseye canim sıkılıyo bagirmak istiyorum. Bunaliyorum. En ufak daginiklik bile beni germeye yetiyo. En ufak aksaklikta patliyorum. Neden boyle oldum ki anlamadim 😢😔 aslinda biliyorum esim artik cok yogun ve iki kizimda benim yanimda buyuk olanda ilgi bekliyor birine yetsem oteki ihmal oluyo. Oyun oynamak istiyo benim vaktim yok uykusuz oluyorum yemegi zor yapiyorum esim eve 12de geliyo. Her gece yatirmak icin buyuk mucadele basliyor aglama krizleri vs. 1 bucukta yatiyor anca kucuk bebegimde 3e dogru uyuyor benim pertim cikiyo yinede evi toparlayip yatayim diyorum ses oluyo diye esimle ters dusuyoz. Cunku erken kalkmasi gerekiyor. Gunduz tekrar ayni maraton basliyor. Kiz kardesim yanimda ama oda talimatla is yapiyor. Bastan savma yapiyor soyleyip uyarinca bilmiyordum abla diyo ama sonra yine ayni seyi yapiyor. Oda beni ayri yipratiyo.. cok bunaldim yaa ben herseye yetebilirim diyorum o gun herseyi hallediyorum cok rahatliyorum ama ertesi gun hastalaniyorum yerimden kalkamiyorum hersey ihmal oluyo deliriyorum😒 nereye kadar dayanacagim bilmiyorum. 😢😢
canım arada bana da oluyor herşey gözüme batıyor ama dağınıklık toz falan beni daha stres sıkıntı yapıyor artık rutine bağladım eşim yardımcı saolsun her zmn olmuyorsa da olduğu kadar kendini yıpratmamaya çalış cnm
kızlar emzirme sıklığı bebek kaç haftalıktan sonra 3 ya da 4 saate çıkıyor?
Biz 6 buçuk haftalığız şu an bı kaç haftadır o saatlerde emiyor genelde arada daha sık oluyor tabi

Ben de başından beri mama emzirme gidiyorum. Erkek bebekler biraz daha rahatlarina düşkünler. Kızımda da ateslendigim için sutum baya azalmıştı. Ama kızım hiç vazgeçmedi emmekten biberonla mamayı veriyodum biberon tutmuyordu anladığı anda ağlamaya basliyodu. Önce emzirip sonra zar zor biberonu tutturuyordum. Ama oğlumda 2 3 kere bıberon ile verdim beni emmek istemedi sonra zar zor gene memeyi tutturdum... Emzirme destekleme sistemi diye bişey var sonda yardımı ile emerken mama veriyorum. Siz de öyle deneyin isterseniz....
Memeden almiyo hic hatta bı ara gorunce bile agliyodu 🙄 nasil zoruma gidiyodu anlatamam bu ara yine deniyom ama bildigin ısırıyor sinirinden

X