• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar yemeklerden tiksinme durumu yaşayan var mı
Var ama bebeğin sağlığı için zor da olsa yiyorum ben. Dikkat etmeye çalışıyorum yemeği çok yiyemiyorsam meyve yiyorum biraz iyi olunca biraz daha yemek yiyorum filan. Ya da tuzlu ve ekşi şeyler tercih ediyorum onlar iyi geliyor.

Offf offf..😔Ne yapicaz biz böyle bilmiyorum benimde sürekli elim göğsümde kontrol ediyorum belirtileri zamanımın yarisi kadınlar klubunde geçiyor arastirmaktan işte oldugumda çok fazla bakamıyorum sadece..İlk hamilemiyim değilmiyim,sonra ya kimyasalsa ya dış gebelikse ya boş gebelikse,bunlar geçince keseydi yok kesesiydi,embriyosu,kalp atışı derken..ikili taramasi,üçlüsü..Forumda 25.haftada olup gebelik zehirlenmesi geçirenler,suyu erken gelip 35.haftalarda kaybedenler..Bazen çok arastirmakta iyi gelmiyor bunalıma sokuyor insanı ama elden bişey gelmiyor acabalarla uyanıyoruz her gün.Tabi öncesinde kaybın varsa daha temkinli oluyorsun.
Bu yüzden çok araştırmamak lazım galiba:) Bende en ufak bir şeyde araştırırdım artık saldım. Sağlıksız olacak ise ona yapacak hiçbir şey yok istediğiniz kadar dikkat edin Allah yazmayınca olmuyor 3 kere yaşadım çok iyi biliyorum. Sağlıklı olacaksa da onun için de özel bir çaba göstermeye gerek yok. Tabi ki dikkat etmek lazım ama alan da Allah veren de.O yüzden şükredip her halimize devam :) Kafanıza çok takmayın rahat olun bebek güzel gelişsin. En sakin en relax hamilelik dönemimi geçiriyorum. Çünkü her şeyi kabullenmiş bir haldeyim. Bence öyle olmak ve sürekli düşünmemek lazım.

Bu yüzden çok araştırmamak lazım galiba:) Bende en ufak bir şeyde araştırırdım artık saldım. Sağlıksız olacak ise ona yapacak hiçbir şey yok istediğiniz kadar dikkat edin Allah yazmayınca olmuyor 3 kere yaşadım çok iyi biliyorum. Sağlıklı olacaksa da onun için de özel bir çaba göstermeye gerek yok. Tabi ki dikkat etmek lazım ama alan da Allah veren de.O yüzden şükredip her halimize devam :) Kafanıza çok takmayın rahat olun bebek güzel gelişsin. En sakin en relax hamilelik dönemimi geçiriyorum. Çünkü her şeyi kabullenmiş bir haldeyim. Bence öyle olmak ve sürekli düşünmemek lazım.
Arada kafayı yiyecek gibi olsamda aynı sizin dediğiniz gibi tevekkül ediyorum ve sonucu Allaha bırakıyorum.Olmuşla ölmüşe çare yok gerçekten de.Çok şükür bende diğerlerine göre çok rahat hamilelik geçiriyorum.Öncekinde ağrım çoktu bunda unutuyorum bile bebek olduğunu çok şükür.

Kızlar dünden beri özel bölgenin sanki girişimden başlayıp biraz daha yukarısına kadar bıçak saplanıyor gibi bi ağrı var. Ağrı giriyor 10 saniye sonra geçiyor, saatte bir de olduğu oldu 3 saatte bir olduğuda anlayamadım hiç

7. haftadasınız normal bu ağrılar zamanla geçiyor.

İdrarda protein kaçağı var sanırım ama tam sınırdaymış.Sorun olmaz bence.tabi doktor daha iyi bilir.
Önceki kaybımda tansiyon sorunu da vardı canım o yuzden olabilir mi 😑 nette yazında hem bu tarz seyler çıktı gebelik zehirlenmesi falan

Arada kafayı yiyecek gibi olsamda aynı sizin dediğiniz gibi tevekkül ediyorum ve sonucu Allaha bırakıyorum.Olmuşla ölmüşe çare yok gerçekten de.Çok şükür bende diğerlerine göre çok rahat hamilelik geçiriyorum.Öncekinde ağrım çoktu bunda unutuyorum bile bebek olduğunu çok şükür.

Aynı senin gibiyim. Allah'ım inşallah ikimize de sağlıklı bebekler nasip eder.

Önceki kaybımda tansiyon sorunu da vardı canım o yuzden olabilir mi 😑 nette yazında hem bu tarz seyler çıktı gebelik zehirlenmesi falan
Benim ablamda da böyle bir sorun vardı ve sizinkinden çok çok yüksekteydi ama çok şükür şu an yeğenim 1buçuk yaşında.O yüzden telaş yapmayın sizinki tam sınırda.Doktor sizi yönlerdirir

Aynı senin gibiyim. Allah'ım inşallah ikimize de sağlıklı bebekler nasip eder.
Amin inşallah gece niye bilmiyorum sizin adınız aklıma geldi 😊 komik biliyorum ama rüyada bedaliza ismini ğördüm kalkıp gece profilinize göz attım 🤗 herhalde bilinçaltım böyle yaptı bana.devamlı okuyorum ya burayı herkesin ismi kalabilir.

Amin inşallah gece niye bilmiyorum sizin adınız aklıma geldi 😊 komik biliyorum ama rüyada bedaliza ismini ğördüm kalkıp gece profilinize göz attım 🤗 herhalde bilinçaltım böyle yaptı bana.devamlı okuyorum ya burayı herkesin ismi kalabilir.
:)) ilginç geldiğinden olabilir belki :)) Karadeniz de biz kelebeklere bedaliza deriz severim bu ismi o yüzden nick kullanımlarım genelde bu şekilde :))

7. haftadasınız normal bu ağrılar zamanla geçiyor.

Anladım canım saol 🤗 hiç olmamıştı dün de vajinal ultrason yapıldı onun sonrasında başlayınca tedirgin oldum ama doktora da sordum batmalar normal dedi. İlk zamanlar insan ekstra endişeleniyor ya çok acayip bişi. Bide ben ilaç kullanıyorum mecburi, oda beni ekstranın ekstrası tedirgin ediyor :( allaaaah araştır dur işte

Anladım canım saol 🤗 hiç olmamıştı dün de vajinal ultrason yapıldı onun sonrasında başlayınca tedirgin oldum ama doktora da sordum batmalar normal dedi. İlk zamanlar insan ekstra endişeleniyor ya çok acayip bişi. Bide ben ilaç kullanıyorum mecburi, oda beni ekstranın ekstrası tedirgin ediyor :KK43: allaaaah araştır dur işte
aynen öyle ama çok sıkıntı yapmayın :))

Kizlar :KK61::KK61::KK61:

Doktorum aradi tiroid sorunu olabilir dedi tekrar kan tahlili yapmam gerekli
Varmi ayni seyi yasan

Ben varım. 4.47 çıktı tiroid. Doktor ilaca başlattı beni. Sabahları aç karina içiyorum 4-5 gündür. Çok arastirdım. Hamilelikte zararı yokmuş bu ilacın. Ki zaten doktor da söyledi :) Size de geçmiş olsun korkmayın. Allah büyük dert vermesin.

Benim ablamda da böyle bir sorun vardı ve sizinkinden çok çok yüksekteydi ama çok şükür şu an yeğenim 1buçuk yaşında.O yüzden telaş yapmayın sizinki tam sınırda.Doktor sizi yönlerdirir
Sağol canım inşallah bişey olmaz

Ben varım. 4.47 çıktı tiroid. Doktor ilaca başlattı beni. Sabahları aç karina içiyorum 4-5 gündür. Çok arastirdım. Hamilelikte zararı yokmuş bu ilacın. Ki zaten doktor da söyledi :) Size de geçmiş olsun korkmayın. Allah büyük dert vermesin.
Benimde hemen yukselmiş 5.88 olmuştu ilaöı yukseltti doktor 50 mg verdi hasimato var bende sizde de öylemi

Kızlar ilk kalp atışnı duyduğunuzda neler hissettiniz? :)
Ben ağlamakla gülmek arasında kaldım ağlayamadım da gülemedim de o an bile tedirginlik vardı.Doktor 10 gün içinde bir daha gel yine dinleyelim dedi sorun yoktu ama tedbir amaçlı çağırdı.İnşallah tekmelerini de duyarız.

Back