2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Canım sezeryan nasıl, zorluğunu yaşadın mı hiç?
Biraz acı eşiğinize bağlı sanırım. Ben hiç birşey hissetmedim.hastanede bile 1 gün kaldım. 2. Gün hastaneye gelip beni bulamayan şok olmuştu. Eve gelince misafir ağırladım. Beni yatakta bulmayı umuyorlardı. Doğum sonrası ne kadar çok hareket edersen okadar çabuk iyileşiyorsun ve daha az acı hissediyorsun. Ama yinede normal doğum yapmak isterdim. Şartlar el vermediği sürece sezeryana karşıyım. Her şeyin normali iyidir.

Kızlar aranızda pıhtılaşma sorunu olan varmı benim bir kaybım var genlerde pıhtılaşma çıktı doktor bi dahaki gebelikte gerekirse dikiş de atabiliriz dedi riskli gebeliğim olucak😑
benim war pıhtılaşma sorunum. ilk gebeliğimde de şimdi de hamilelik boyunca kan sulandırıcı iğne wuruyorum her gün. dikişi niye atıyo ki hiç anlamadım? kan pıhtılaşma sorunu bebeğe giden damarları kan pıhtısı tıkadığı için düşüğe neden oluyo. dikiş bi mantıksız geldi?

Yok işte o yapılan basit testlerde bu sorun çıkmıyor ortada.Öyle olsa en başında o kadar insan düşük yaşamaz.Bunun tahlilleri ayrı merkezlerde yapılıyor faktör testi adı altında.genelde genetikçiler yapıyor.Mesela bendeki pıhtı bozukluğu faktör 5leiden heterezigot.Bi de bunun farklı bir türü var o da homozigot.
benim de heterozigot. homozigot olması durumu cok tehlikeliymiş zaten. ay Allah korusun

X