- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Günaydın arkadaşlar, 1 yaş aşısının suçiçeğini yaptıramadık olmadığı için, doktor nimenrix 2. Dozu için 1 ay geçsin dedi tabi bu sürede suçiçeği gelirse önceliğim o olucak nimenrixten sonra bexero önerdi 3 doz dedi 1. Yaşından sonra tek doz değilmiydi bi yanlışlık var gibi geldi Size bu konuda ne söylediler
Dis curuklerini onlemek icin her gun duzenli olarak temizlememiz gerek zaten dişleri. Bebeklerde curuk cok sık gozuken bir durum ihmale birakilinca. Dis fircasi degilde bebeklere ozel uretilen parmak fircalar var onlarla ya da temiz kaynatilmis bir bezle her aksam uyumadan once dislerin temizligi yapilmasi gerek.Kızlarr bu arada bebişlerin dişlerini fırçalamayı unutmayın.. Yaman geçen hafta hastalandığında 5 gün antibiyotik ve influenza için ilaç kullandık o süreçte hiç dikkat etmedim sonra bi baktım üst dişleri siyah siyah olmuş çürük diye çok üzüldüm tabi hemen düzenli fırçalamaya geçtim ama evde silikon diş fırçası vardı hiç değişiklik olmadı sonra elimle dişine dokununca baktım çıkıyor lekeler hemen normal fırça aldım onunla fırçalayınca lekelerin çoğu gitti Allahtan çürük değilmiş kara kara düşünüyorum dişçiye nasıl götürüp ağzını açtırcam diye neyse aklınızda olsun ilaç fln kullandıktan sonra mutlaka kontrol edin dişlerini
Günaydın. Nimenrix tek doz bexero 3 doz değil miydi. Bunun standart bir uygulaması yok mu. İyice kafalar karıştı.Günaydın arkadaşlar, 1 yaş aşısının suçiçeğini yaptıramadık olmadığı için, doktor nimenrix 2. Dozu için 1 ay geçsin dedi tabi bu sürede suçiçeği gelirse önceliğim o olucak nimenrixten sonra bexero önerdi 3 doz dedi 1. Yaşından sonra tek doz değilmiydi bi yanlışlık var gibi geldi Size bu konuda ne söylediler
Evet öyle.Günaydın. Nimenrix tek doz bexero 3 doz değil miydi. Bunun standart bir uygulaması yok mu. İyice kafalar karıştı.
Nimentix 2 doz önerdi canım bana 9. Ay ve 13. Ay daha vurulmadık 13. Ayı. bexserodanda bahsetti 3 doz diye onada sordum tek doz değilmiydi diye bexsero 3 doz nimentix 2 doz dedi ama bende 1. Yaşından sonra tek doza dönüyo diye biliyodum o yüzden kafam karıştı sizlere soruyum dedimEvet öyle.
İki dozu yeterli gören doktorlar da var ama tek doz değil.
Ayce sanırım nimenrix ile karıştırdı.
O parmak fırçalardan var canım diş lekelerini çıkarmadı o o yüzden normal fırça aldım bizimkinin çürük değilmiş ama çok dikkatli olmakta fayda var lekeler resmen bikaç gün içinde oldu sanırım antibiyotik etkiledi inşallah olmasın çürük flnDis curuklerini onlemek icin her gun duzenli olarak temizlememiz gerek zaten dişleri. Bebeklerde curuk cok sık gozuken bir durum ihmale birakilinca. Dis fircasi degilde bebeklere ozel uretilen parmak fircalar var onlarla ya da temiz kaynatilmis bir bezle her aksam uyumadan once dislerin temizligi yapilmasi gerek.
Nimenrix 1 yaştan sonra tek dozNimentix 2 doz önerdi canım bana 9. Ay ve 13. Ay daha vurulmadık 13. Ayı. bexserodanda bahsetti 3 doz diye onada sordum tek doz değilmiydi diye bexsero 3 doz nimentix 2 doz dedi ama bende 1. Yaşından sonra tek doza dönüyo diye biliyodum o yüzden kafam karıştı sizlere soruyum dedim
Yazık çocuklara ama bi menenjit için 5 aşı çok fazla neden bi seferde veya 2 seferde yeterli hhgelmez ki 9. Ayda bexseroyu tercih etmedim ateş yüzünden meğer yaptırmam gerekiyomuş
Valla tam olarak bende bilmiyorum ama ciddi yan etkisi olsa her cocuk dr u yaptirin der miydi bilmiyorumKızlar şu menenjit aşıları kafamızı karıştırıyor. Arkadaşımızın 4 yaşındaki oğlu havale geçirmişti. Beyninde iltihap oluşmuş yoğun bakımda beyin kanaması ihtimali var maalesef kendinde değilmiş kendileri kondurmuyor ama galiba çocuk menenjit. Sağlıkçı yakınlarımıza da sorduk onayladılar. İki çocuğa da nimenrix yaptırdık. Yeterli mi bexero yaptırmalı mıyız kararsız kaldık şimdi önümüzde de böyle bir örnek var ve çocuk İstanbul’da kreşe gidiyormuş. Mültecilerle birlikte maalesef menenjit riski artmış görünüyor ama bexero da ciddi yan etki olduğu tam etkilerinin belirlenmediği anlaşılıyor araştırmalarımız sonucunda. Bexero yaptıranlar ne gibi yan etkiler gördü acaba. Denize de dahil bu aşıyı yaptırmayı tekrar düşünmeye başladık.
ben nimenrixi de bexseroyuda yaptırdım canım öyle gözlemlediğim büyük bir yan etkisi olmadı ama tabi her çocukta farklı olur sizde nasıl etki gösterir bişey diyememKızlar şu menenjit aşıları kafamızı karıştırıyor. Arkadaşımızın 4 yaşındaki oğlu havale geçirmişti. Beyninde iltihap oluşmuş yoğun bakımda beyin kanaması ihtimali var maalesef kendinde değilmiş kendileri kondurmuyor ama galiba çocuk menenjit. Sağlıkçı yakınlarımıza da sorduk onayladılar. İki çocuğa da nimenrix yaptırdık. Yeterli mi bexero yaptırmalı mıyız kararsız kaldık şimdi önümüzde de böyle bir örnek var ve çocuk İstanbul’da kreşe gidiyormuş. Mültecilerle birlikte maalesef menenjit riski artmış görünüyor ama bexero da ciddi yan etki olduğu tam etkilerinin belirlenmediği anlaşılıyor araştırmalarımız sonucunda. Bexero yaptıranlar ne gibi yan etkiler gördü acaba. Denize de dahil bu aşıyı yaptırmayı tekrar düşünmeye başladık.
Umarim butun minikler sorunsuz atlatirlarCevaplar için teşekkür ederimselozy , Zeyf , mermermermer
Kızlar bexero aşısını her iki çocuğa da yaptırmaya karar verdik. Eşimle araştırdık kafamızda soru işareti kalmasını istemiyoruz. 1 yaşından sonra olduğu için 2 ay ara ile 2 aşı yaptırmaya karar verdik. 1 yaştan önce yapılırsa hem doz sayısı artıyor hemde 1 yaştan sonra hatırlatma dozu gerekiyormuş. Bakalım piyasada bulursak denize gelecek hafta yaptıracağız öykü de 1 ay sonra olacak artık.
Çok fena seninki. Ah o işaret parmakları yok mu dünyayı yönetiyorlar. Onun da yiyeceği bir zaman gelir öykü de direniyor valla iyice şirazeden kaydım sokuyorum ağzına oda pes etti artık. Ağlayana susun yeter diyorumKaan efendi kendisi yemek yemiyo ama baskalarina nasil yicegini tarif ediyo. Sabah dayisina ekmek verdi yumurtayi gosteriyo parmagiyla ıhh diye ekmekle yumurta yicekmis o da yedi sonra cayini gosteriyo ıhh diye ustunede cay icsin diye