• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar merhaba 10 gün önce kanamam olmuştu bu gun tekrar kanamam oldu belimde ve karnımda adet sancısına benzer ağrı sancı var yogun bi kanamam yok ama her tuvalete çıkmamda görüyorum doktora gittim sorun gorunmuyo dedi ama risk var dedi korkuyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ultrason goruntumude ekledim lütfen 😢

Eklentiler

• 15613088405634196360566427043979.jpg
    15613088405634196360566427043979.jpg
    63,6 KB · Görüntüleme: 85
İnşallah canım, ultrasyon görüntüsüne alttan mı bakılıyor yoksa karından mı? İlk gebeliğim olduğu için Bilgi sahibi değilim. Zaten ben şuan daha 8 haftalığım ama yinede merak ediyorum. Ona göre randevu alacağım birde o yüzden soruyorum.
Benim de ilk gebeliğim sora sora öğreniyorum walla 🤗🤗🤗 karından bakıyor canım 🥰

Slm hanımlar ben bu gün alışveriş çıktı hamilelik pantolon elbisesi aldım daha 10 haftalık ama kıyafetlerim olmuyor büyük beden alsam Doğumdan sonra giyilmez bi kereden hamilelik adım giyince kızım anne sen 10 haftalık olduğuna emin misin beş aylık duruyor dedi 😂

Ben daha yeni başladım hamilelik boyunca mı kullanacağız. Kan ilacı vermedi mi? Bide bunları tahlil yapmadan verdi dogum da kan ihtiyacı olabiliyor o yüzden kan takviyesi için kullanmanız gerekiyor dedi herkes kullanıyor galiba
Ben de kullaniyorum decavit. Gebelikten once folic trio kullanmistim.

Canim ben de 9.haftamdayim ve ayni senin gibiyim. Ne pisirsem ne yesem acaba diye düşünüp duruyorum. Canim istemiyor bisey ve yemege oturunca hemen doyuveriyorum. Aslinda böyle olmasinda da bir hayir vardir..belki de istahimiz cok acik olsaydi simdiden kilo alırdık.. Oglumda cok istahliydim 15 kg aldim. Bu sefer daha temkinli gitmek istiyorum ve istahsiz olmak kotu de hissettirse, kilo almadigim icin mutluyum. Gerçi, şu istahsizlik yakinda gecer diye düşünüyorum. Cok takmayalim kafamiza..sonunda hepimiz saglicakla yavrularimiza kavuşalim insallah😇
Hİç bişey yiyememektense kilo almayı tercih ederim doğrusu aç gezmek çok kötü ya halsizlik oluyo iş falan yapamıyorum ilgilenmem gereken 2 oğlum var onlarla bile doğru düzgün ilgilenemiyorum ama her şerde bi hayır vardır diyorum hayırlısı olsun inşAllah canım

Ben ilk hamileligimde folik asitten demir ilacına, vitamin takviyesinden magneyumdan kalsiyuma her seyi kullandim. Hamileligin sonunda karaciger kaldirmadi sanirim ve gebelik kolestazi yasadim. Yaşadığım sureci (aglaya aglaya sabahlara kadar kasinmalarim) bir kenara koyuyorum ani anne-bebek ölümüne neden olma riski ve sonuc olarak 1 ay erken dogum yasadim. Gecen bi arastirirken kolestaz yasayan herkesin demir ilaci kullandiktan sonra karaciger enzimlerinin yukseldigini ilaci birakinca dustugunu yazmislar.
Bu hamileligimin “dogal yasam” ilkesine dahil oldugum surece denk gelmesinin de cok etkisi var mutlaka ama okuduklarimdan daha cok etkilenerek folik asit bile kullanmadim. Sadece hurma yiyorum. Ve bu cok onemli bayanlar; kan tahlilimde fol. degerim “normal kabul edilen(!)” degerden yuksekti. Yani bir de “garanti olsun” diye sentetik vitamin takviyesi kullansam degerim cok cok yuksek olacakti.
Doktorların her anneye standart olarak ilac vermelerine anlam veremiyorum ve sizin de sorgulamanizi nacizane tavsiye ediyorum. Doktorlar bilmiyor mu bu degerlerin dusuklugu kadar yuksekliginin de tehlike arz ettigini?

Ben ilk hamileligimde folik asitten demir ilacına, vitamin takviyesinden magneyumdan kalsiyuma her seyi kullandim. Hamileligin sonunda karaciger kaldirmadi sanirim ve gebelik kolestazi yasadim. Yaşadığım sureci (aglaya aglaya sabahlara kadar kasinmalarim) bir kenara koyuyorum ani anne-bebek ölümüne neden olma riski ve sonuc olarak 1 ay erken dogum yasadim. Gecen bi arastirirken kolestaz yasayan herkesin demir ilaci kullandiktan sonra karaciger enzimlerinin yukseldigini ilaci birakinca dustugunu yazmislar.
Bu hamileligimin “dogal yasam” ilkesine dahil oldugum surece denk gelmesinin de cok etkisi var mutlaka ama okuduklarimdan daha cok etkilenerek folik asit bile kullanmadim. Sadece hurma yiyorum. Ve bu cok onemli bayanlar; kan tahlilimde fol. degerim “normal kabul edilen(!)” degerden yuksekti. Yani bir de “garanti olsun” diye sentetik vitamin takviyesi kullansam degerim cok cok yuksek olacakti.
Doktorların her anneye standart olarak ilac vermelerine anlam veremiyorum ve sizin de sorgulamanizi nacizane tavsiye ediyorum. Doktorlar bilmiyor mu bu degerlerin dusuklugu kadar yuksekliginin de tehlike arz ettigini?
Çok haklısınız bir sürü ilaç kullanıyoruz ve bunlar mutlaka iyi bir etkisi varsa bile doğrudan bir sürü iç organımızı kötü bir şekilde etkiliyor. Sanırım bazı doktorlar çok önemsemiyor gelişigüzel ilaç yazıyor.

Aaa yazdıklarınızı okuyunca endişeye kapıldım çünkü en son tahlil verdiğimde benimde karaciğer enzimlerim yüksek çıktı bende demir ilacı maltofer ve folik asit kullanıyorum doktora sorucam eğer bunlardan dolayı yükseliyorsa doktoruma bırakacağımı söylüycem

Merhabalar bizim de yarın 9. Haftamız doluyor ve 10. Haftaya giriyoruz inşallah 🙏🏻 İlk 6 hafta kadar hiç bulantım yoktu fakat son 3-4 haftadır inanılmaz mide bulantısı var. Özellikle de su içince artıyor bulantılar. Malum hamilelikte bol bol su içmek de inanılmaz önemli.. ne yapacağımı şaşırmış haldeyim😞 siz günde kaç litre kadar su içiyorsunuz?

Merhabalar bizim de yarın 9. Haftamız doluyor ve 10. Haftaya giriyoruz inşallah 🙏🏻 İlk 6 hafta kadar hiç bulantım yoktu fakat son 3-4 haftadır inanılmaz mide bulantısı var. Özellikle de su içince artıyor bulantılar. Malum hamilelikte bol bol su içmek de inanılmaz önemli.. ne yapacağımı şaşırmış haldeyim😞 siz günde kaç litre kadar su içiyorsunuz?
Ben evdeyken neredeyse 1 lt zor iciyorum. Unutuyorum su icmeyi. Evde cocuk olunca hengameden karnimdakini unutuyorum valla. Sonra aklima geliyor aa hic su icmedim diye:/

Cok dogru.. Ben de tum ilaclari kullanmistim. Ve hamileligimin son ayi müthiş bir kasintiyla hastaneye gittigimde gebelik kolestazi suphesiyle bir suru tahlil yapildi. Cok sukur kolestaz cikmamisti ama o kasintilara dayanamiyordum. Allah kimseye vermesin gercekten.. Doğumdan 20 gun kadar sonra anca hafiflemisti. Belki de benim de kullandigim ilaclar agir geldiginden olmustur dusuncesiyle suan folik asiti kullanmıyorum desem yeri var. Haftada bir veya iki kez aliyorum. (O da Folbiol un mg.i cok fazla oldugu icin folidoce marka kullaniyorum) zaten Devlet hastanesinde tahlillerimi yaptirmistim yarin sonuclari almaya gidince degerlerim normalse ilac kullanmak istemedigimi belirtecegim..

Back