2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Çocuklar için anneler, anneler için şükür günü diye bir paylaşım gördüm bugün çok hoşuma gitti 💕hepimizin şükür günü kutlu olsun Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inş. Elini öpmeye, sarılıp koklamaya fırsatı olanlarda biz olmayanların yerine de kutlasın öpsün annelerini.. Rabbim evlatlarımızın güzel günlerini görmeyi nasip etsin inş 💕

Kizlar selam nasilsiniz nasil gidiyor minikler napiyorlar keyifler nasil ?
Son azilari.cikaran var mi ? Gece beslenmesine devam mi ?

Canım ben iyim şükür benim miniğim yine diş konusunda zorlanıyor en sondaki kökler patlamış dün farkettirm hafif ateş oluyor çok huysuz ve salyası da durmuyor çok ıslatıyor önünü bi bitseydi artık hayırlısıyla 😔
Sen nasılsın canım iyimisin?

Canım ben iyim şükür benim miniğim yine diş konusunda zorlanıyor en sondaki kökler patlamış dün farkettirm hafif ateş oluyor çok huysuz ve salyası da durmuyor çok ıslatıyor önünü bi bitseydi artık hayırlısıyla 😔
Sen nasılsın canım iyimisin?
Sagol cnm 1 haftadir uykularimiz cok bozuktu ogle yarim saat uyuyordu 1 2 gundur daha iyiyiz arka azilar cikiyor ondan sanirim.
Iyice buyuduler cok şükür ❤ iyilestiler dimi seninkiler

Sagol cnm 1 haftadir uykularimiz cok bozuktu ogle yarim saat uyuyordu 1 2 gundur daha iyiyiz arka azilar cikiyor ondan sanirim.
Iyice buyuduler cok şükür ❤ iyilestiler dimi seninkiler
Çok şükür canım daha iyiler🙏🧿
Aman sağlıkları yerinde olsun da herşeye çare bulunur😉
Mirkan azıları çoktan çıkarmıştı aslında hepsini tamamladı sanıyordum ama dün farkettim salya çok akıtınca baktım en dipte kökler patlamış bu sefer😞 gündüz bizmde iyice azaldı ayağımda uyuyor zaten bıraktığım an açıyor gözlerini araba farı görmüş tavşan gibi🤣🤣

Tuvalet eğitimi konusunda var mi aksiyon alan ya da almayan? Ben şimdiye kadar oluruna bırakmıştım ama artık yavaştan en azından o bilinci kazansın yazın da tamamen kapatırız bez defterini diyorum. Ama zor oluyor oturmak istemiyor lazımlığa daha hiç başarılı olamadık 😭

Tuvalet eğitimi konusunda var mi aksiyon alan ya da almayan? Ben şimdiye kadar oluruna bırakmıştım ama artık yavaştan en azından o bilinci kazansın yazın da tamamen kapatırız bez defterini diyorum. Ama zor oluyor oturmak istemiyor lazımlığa daha hiç başarılı olamadık 😭
Canım ben açıkçası çok cesaret edemiyorum çünkü tam olarak konuşmuyor sadece kelime kelime Dr larda konuşmayan çocuğu çişe zorlamayın diyorlar.
Bu sefer tekrardan bağlamak daha almak bullak ediyor onları en azından öğlen uykusundan kalktığında bezi kuru çıkıyorsa olabilir ama ben yaz sonu Eylül gibi falan düşünüyorum burası zaten Eylül Ekimde de çok sıcak oluyor
Sen başlamışsın pes etme bari Allah yardımcın olsun canım 🙏😘

Yok canım ismim aynı ama heralde çok denk gelmedik neden kusura bakıyım canım benim hiç olur mu öyle şey
Evet canım genetik kas hastalığı çıktı bende conjenital müsküler distrofi bethlem miyopati fizik tedaviye başladım ömür boyu da almam gerekecek sadece hiç duymadığım için bilgisi olan varmı bilgi almak istedim sen bu konuda aydınlatırsan sevinirim🙏
canim taniyi nasil koydular, hangi testler yapildi? cok nadir gorulen bir türü. senin ne gibi sıkıntıların var. yani genel olarak kas hastasi ile ilgili bilgi verebilirim ama acikcasi cok iyi seyler degil. sendeki etkilenimi merak ettim. umarım teshis dogru degildir. aklima gelen eşinle de aran iyi degildi sanki umarim duzeltmissinizdir. esinin destegi cok onemli bu surecte.
kaslarda gucsuzlukler baslqyacaktir. eklemlerde donmalar. akciğer kapasitesinde azalma olabilir. bir iki aylik fizik tedqvi degil ihtiyacın olan. duzenli bir sekilde yapmqn lqzim ve kendini koruman lazim. ilac destegini doktora danisabilirsin. cok gecmis olsun🙏
e conjenital müsküler distrofi bethlem miyopati

@nzh99 misskokulumm misskokulumm @dilzar BKGK BKGK @Jadesi @Nehir8077 Helinnnnn Helinnnnn @Susam_tanesi @Umudum- Ebrulipapatya Ebrulipapatya @ebru_can_ebru @BlupBlupBlup Zeyay1420 Zeyay1420 @Sonsuz umut @Aslihaydo kızlar hepimizin bayramı şimdiden mübarek olsun 💕
Etiketleyemediklerim elbette vardır unutmuşumdur. Hakkınızı helal edin. Hepinizi seviyorum 🥰
oyyy sekerparem mutlu bayramlar canimm

canim taniyi nasil koydular, hangi testler yapildi? cok nadir gorulen bir türü. senin ne gibi sıkıntıların var. yani genel olarak kas hastasi ile ilgili bilgi verebilirim ama acikcasi cok iyi seyler degil. sendeki etkilenimi merak ettim. umarım teshis dogru degildir. aklima gelen eşinle de aran iyi degildi sanki umarim duzeltmissinizdir. esinin destegi cok onemli bu surecte.
kaslarda gucsuzlukler baslqyacaktir. eklemlerde donmalar. akciğer kapasitesinde azalma olabilir. bir iki aylik fizik tedqvi degil ihtiyacın olan. duzenli bir sekilde yapmqn lqzim ve kendini koruman lazim. ilac destegini doktora danisabilirsin. cok gecmis olsun🙏

oyyy sekerparem mutlu bayramlar canimm
Canım benim teşhiş doğru wes genetik test yapıldı tüm kromozomlara DNA bakıldı ne yazık ki collajen6a2 gende mutasyon var 😒
Dr um Ankara’da Ersin tan müsküler distrofi bethlem miyopati teşhis
Bahsettiğin kas güçsüzlüğü hepsini yaşıyorum canım merdiven çıkamıyorum inerken zorlanıyorum kaldırım çıkarken zorlanıyorum desteksiz çıkamıyorum yerden kalkamıyorum saçımı yana alıp tarayabiliyorum v.s bunun gibi daha birçok şey belli bir ilacı yok ama ağrılarım ve kasılmalarım kitlenmelerim için bi çok ilaç denedik olmadı şimdi antidepresan kullanıyorum
Fizik tedavide bi arkadaş fizyoterapist eve geldi 2 ay bana öğretti program oluşturduk kendim yapıyorum hergün plates ve yoga hareketleri genelde germe tarzı
Eşimle de düzelmedik canım hiç destek olmuyor bana bende ondan bişiy beklemiyorum zaten

Canım benim teşhiş doğru wes genetik test yapıldı tüm kromozomlara DNA bakıldı ne yazık ki collajen6a2 gende mutasyon var 😒
Bahsettiğin kas güçsüzlüğü hepsini yaşıyorum canım merdiven çıkamıyorum inerken zorlanıyorum kaldırım çıkarken zorlanıyorum desteksiz çıkamıyorum yerden kalkamıyorum saçımı yana alıp tarayabiliyorum v.s bunun gibi daha birçok şey belli bir ilacı yok ama ağrılarım ve kasılmalarım kitlenmelerim için bi çok ilaç denedik olmadı şimdi antidepresan kullanıyorum
Fizik tedavide bi arkadaş fizyoterapist eve geldi 2 ay bana öğretti program oluşturduk kendim yapıyorum hergün plates ve yoga hareketleri genelde germe tarzı
Eşimle de düzelmedik canım hiç destek olmuyor bana bende ondan bişiy beklemiyorum zaten
Allah eşine hidayet versin canim. Onun kalbine merhamet koysun. Sen de gününu güzel geçirmeye çalış. Boşver onu egzersizini yap çocuklarınla eğlen.konunu okudum ama cevap yazamadım. Buradan yazayım tekrar. Dualarım seninle.

Çok teşekkür ederim
Allah eşine hidayet versin canim. Onun kalbine merhamet koysun. Sen de gününu güzel geçirmeye çalış. Boşver onu egzersizini yap çocuklarınla eğlen.konunu okudum ama cevap yazamadım. Buradan yazayım tekrar. Dualarım seninle.
canım benim şu an ihtiyacım olan şey dua 🙏 Allah razı olsun hepinizden iyi ki varsınız 😘
Evet gördüm konu açtım çünkü benim gibi kimler var nasıl ilerliyorlar açıkçası bilmek istedim 😞

Çok teşekkür ederim

canım benim şu an ihtiyacım olan şey dua 🙏 Allah razı olsun hepinizden iyi ki varsınız 😘
Evet gördüm konu açtım çünkü benim gibi kimler var nasıl ilerliyorlar açıkçası bilmek istedim 😞
Cok iyi yaptin canim. Konunun tamamını okuyamadım.ama iyi olmuş bilgi alışverişi açısından 🌺

eveeeet grubumuzun ilk okullusu civan ege ye tebrikleri alabiliriz. eylulde abisiyle birlikte o da baslayacak. kaydini yapiverdik✌
wc egitimini yaza halledince hazır ve istekli olduğunu düşünüyorum umarim mutlu olur oluruz🙏
Tebrikler canım inşallah kolay adapte olur hem WC eğitimine hem de okuluna 🎉 sen de işe döneceksin sanırım .herşey gönlünce olsun🥰 ben de diğer seneye düşünüyorum nasipse 3,5 da yarım gün gider inşallah

Çok geçmiş olsun canım .umarım ilerleyişi yavaş seyreder fizik tedaviyle sıkıntıyı en aza indirirsin .Rabbim yardımcın olsun.annenlerle aranız nasıl ,yakın mı ,uzak mı oturuyorsunuz?

Minkler küçük dana oldular canım benimki ele avuca sığmaz bir halde yine aynı 😁 azı dişlerden haberim yok bakmadım bayadır ama fırçalarken de farketmedim.gece beslenmesini emzirmeyi keserken kestim .sadece isterse su veriyroum genelde yanında yatmam için uyanıyor sanırım ben yanına yatınca uyuyor tekrar.bazen de deliksiz uyuyor belli olmuyor.

Ben bir gün denedim ama ramazanda ara tatilde sabırlı olamayacağımı anlayınca tekrar bağladım.çişini rahat yapıyor 2-3 saa tutuyor da.ama kakayı bırakmada sıkıntı yaptı o zaman.banyoda suya oturttuğumda yapmasın suya diye çişini yaptırıp oturtuyırum yapıyor😀şimdi yaz tatilini bekliyorum.tatilde ilk iş bezi bırakmak olacak inşaallah.

X