2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Gunaydin kizlar herkes nasil bakalimm? Hepimize guzel bir gun olsunn Gebeliginizi ogrendiginizden beri ozellikle yeme içmede dikkat ettiginiz neler var? Haydi birbirimizi bilinclendirelim ben mesela bol su icmeye çalışıyorum, paketli gida tüketmiyorum, bitki caylari icmiyorum maydonoz yemiyorum ya da cok az yiyorum. Bu donemde çiğ sarkuterilerden uzak durmak gerekiyormus ben sadece sucuklu yumurta yedim ama pismisti sorun olmaz diye düşünüyorum onun disinda vitamin takviyesi suan iyi degilmis doktorum soylemisti ve bir arkadasim hergun soda iciyordu ama henüz onu arastirmadim sanirim mineralleri iyi geliyormus. Agir kaldirmiyorum ve bi yere uzanmamaya calisiyorum aklima suan binlar geldi

Bizim tarihler cok yakin. Belki daha cok erkendir. Gelismeleri yazalim. Pazartesi sabahtan gidicem tekrar doktora. İnsallah hersey yolunda gider hepimizin ❤❤
Ben de size çok yakınım sat 7 ağustos en son 9 eylülde gittim doktora değerim 355 di burdaki yorumları okudukça korkuyorum 16 sında ben de gidecem doktora inşallah kese görünür. Siz gidince sonuçlarınızı yazar mısınız buraya

Ayni gun gidicez tabi yazarim sizde yazin.. insallah. Hic stres yapmayalim hayirlisi neyse o olsun

Ne güzel bir post olmuş yazdıklarına ek olarak ben tuzu azalttım mesela ilk gebeliğimde hipertansiyon sorunum olmuştu apar topar doğumu alınmıştım bu sefer öyle bir sorunum olmaz inşallah.

Ben de bol su, meyve, günlük yarım avakado, kuruyemiş, vitamin takviyesi, işlenmiş gıda yasak (sucuk salam sosıs), sampuanımı degistirdim zeytinyağlı sabun kullanıyrm, makyaj malzemelerimi dogal urunlerden aldım , kremımı de degıstırdım( dr nin tavsiyesini kullanyrm). Bıtkı cayı, cay ve kahve yasak.... Ama işte spor yapmıyrm

salam sucuk sosis hepsi yasak,kahve çay ikisinden biri 1 fincan içebilirsin dedi doktor, bol bol ceviz fındık fıstık çiğ badem ve kuru erik yiyorum. her sabah katı olacak şekilde yumurta kaşar peyniri beyaz peynir yiyorum. vitamin takviyesi 3 aydan sonra vericem dedi. soda sınırsız içebilirsin dedi çünkü benim günde 2 tane hep sodam vardı. mineralli su serbest dedi.
meyve suyu asla vermedi. portakal suyu severim ben kahvaltılarda. meyve suyu vermedi, faydalı olsaydı doğa meyve ağacı yerine meyve suları üretirdi dedi hatta. meyveyi meyve olarak ye dedi. mürdüm eriği özellikle her gün ye kabızlık için dedi. muz ve diğer tüm meyveler serbest. et balık bolca tüket ama organik olmayan hiç bir tavuk ve tavuk ürünlerini asla yeme dedi ki ztn tavuk yemiyorum allahtan ben

Arkadaslar siz gidip gördünüz mü keseyi

ben kızımda 5+ larda görmştüm keseyi. o yüzden bu hafta da değil sonraki hafta gidicem doktora. zaten doktorum da izne ayrılmış.mecburen beklicem :) doktora erken gitmek kötü değil. folik asit vb desteklere erken başlarsınız iyi olur. ama 1 hafta geç gitmek de çok bir şey değiştirmez. ilk gebeliklerde bu heyecanlar ne güzel di mi :) ikinci gebelikte biraz daha geniş davranıyor insan çünkü az çok süreci tahmin edebiliyoruz

kizinda kaç haftalikkken belirtilerin başlamişti?

kızımda 6. haftada başlamıştı bulantı, kusma falan.. ilk 3 ay çok fenaydı. lavaboda yattım resmen :)

Meraba anne adayları Rabbim hepimizin sağlıkla hayirla bebeklerimizi kucagimiza almayı nasip etsin son adet tarihim 16 ağustos 22 mayıs 2020 muhtemel doğum

canım hayırlı ugurlu olsun bebişin hangi şehirdensin ve kaçıncı çocuğun bu meleğimiz?

Avokado gercekten cok faydaliymis zaten rahim ortadan bolundugunde anne karni seklinde oluyor ve cekirdegi de bebek gibi gorunuyor yani rahim ve bebek icin cok faydaliymis. Ben de kisa zamanda sampuanimi degsitirmek istiyorum ama ne kullanmaliyim bilemedim sabun saclarimi kotu yapiyor belki dogal bir sampuan bulabilirim arastirmak gerek ben hamileligimden beri ilk defa sucuk yedim yumurta icinde o da bugun misafirlikteydim pek secme şansım yoktu yedim ama birsey olmaz insaallah yaa doktoruma sorucam
Ben de kahve icmiyorum cay icersem acik bir bardak tercih ediyorum. Yumurtayi da kati hic sevmem ama dikkat etmek lazim.. kuruyemis de faydali yaglarindan dolayi cok onemliymis

Bir de her sabah iki yumurta, süt, sert peynirlerden (kalsiyum daha fazlaymış) yiyorum. Her gün havuç suyu ıcıyrm (bebeğin suyunu arttrıyormus). Yumurta tam pişmeliymiş, çiğ köfte vs yasak...

Bir de her sabah iki yumurta, süt, sert peynirlerden (kalsiyum daha fazlaymış) yiyorum. Her gün havuç suyu ıcıyrm (bebeğin suyunu arttrıyormus). Yumurta tam pişmeliymiş, çiğ köfte vs yasak...
Ya ne güzel baya bilgilendirmis seni doktorun benimki bana hicbirsey demedi ben kendi bilgilerimle birseyler yapmaya calisiyorum havuc suyunu ilk defa duyuyorum mesela deniycem ☺ peki süt pastorize paket sut mu tuketiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…