2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Canim benim de gecen hafta 10 mm iken bebek görünmedi. Muhtemelen gec dollenmedir dedi 2 ayri doktor. Bekliycez 2 hafta daha dediler. Ben de bekliyorum. Korkmayalim.
Geçtiğimiz sali da devlet hastanesine gittim. 15mm olmus kese ama bebek var yok bisey demedi. Zaten ultrason makineleri pek iyi olmuyo devletin. 2 hafta sonra çağırdı.

Kuzum daha bebek icin cok erken degil mi? Suan sadece keseye bakiliyor zaten oyle biliyorum. Benimde 5+1de kesem 6mmdi ve bisey demedi yani o zaman zaten goremiyorlar. Zaten bebek olustuktan sonra ultrasonda olcerek tam haftasi ve gununu soyleyecekler yani suan keselerle olculen bisey degil. Yolk kesesi ne gerci onu bilmiyorum ama ultrasonda gorecek kadar uzman misin bu konuda?? İstersen baska bir doktora daha git iki gun sonra

Hemen ümitsizliğe kapılmayın gec döllenmeden de olabılır. Insallah da öyledir

Ama bence başka doktora da gidin. İçiniz rahatlasın.

2. Bir doktor görüşü de almalısın bence arkadaşım. Direk boş gebelik olabilir diye moralini bozma sen hiç.

Çarsamba günü doktora gittim 6+3 olmasi gerekirken 5+5 göründü ultrasonda kese var ama kalp atisi icin erken oldugunu soyledi doktorum artik doktorum ne derse ona gore hareket edecegim tek bir doktorda kalmayi tercih ettim bakalim hayirlisi cok ilgili bir doktordu tüm sorularima sıkılmadan cevap verdi hatta ilaclarimi nasil kullanmam.gerektigini resmen ezberletti

Ok o zaman sevgili sağlıkçı en zararsız mide bulantı hapı nedir o zaman bazen çok fena oluyorum.
Beni şimdiye kadar çok şükür mide bulantım olmadı. Ama olursa dıye araştırmıştım. Tum kadınların onerdıgı ve de memnun kaldıfı ılac "Primal dr" imiş. Yine bır arastırın içinize sınerse kullanırsınız

Sevgili arkadaşlarım, hepimiz bu süreci en sağlıklı şekilde yürütmek ve sonuçlandırmak istiyoruz bu yüzden hepimiz çok heyecanlıyız. Her birimiz farklı kaynaklardan ya da doktorlardan bilgiler ediniyoruz. Ve tabiki de tavsiye de bulunup herkes faydalansın istiyoruz. Fakat her birimizin bünyesi ve yaşam şartları alışkanlıkları farklı olduğu için birine iyi gelen şey diğerine iyi gelmeyebilir. Bu nedenle bu konuda çok hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Herkes tabiki de kendine iyi gelen şeyleri söylemeli, fakat bu tek doğruymuş ya da yanlışmış şeklinde diretmemeli.

Bir örnek vericek olursam. Ben hamilelikten önce de aktif spor (yoga, koşu, pilates) yapan biriydim. Şimdi de yogaya devam etmek istiyorum. Ama kafam doktoruma soruncaya kadar çok karışıktı. Çünkü bir çok kaynak ilk 3 ay kesinlikle yapılmamalı diyordu. Çok az kaynak da hamilelikten önce de yoga yapan kişilerin ilk 3 ay yapabileceğini yazıyordu. Doktorum benim durumumu değerlendirdiğinde yogaya tabiki devam edebilirsin bu sana dahada iyi gelecek birşey zaten, koşudansa yürüyüşü tavsiye ederim gibi şeyler söyledi. Ve 10 gün aradan sonra yogaya tekrar başladım. İnanır mısınız o yoga yapmadığım 10 gündeki sıkıntılarım anında azaldı. Yani hamileyim diye günlük rutinimin dışına çıkıyordum az kalsın ki bunun rahatsızlıklarını fazlasıyla hissediyordum, sonuç olarak doktoruma güvenmeyi tercih ettim.

Bu arada dün sizlere ilk merhaba yazısından sonra aslında ikinci postu yazacaktım ama malum fazla uykucuyuz şu sıralar:) yarın yazarım dedim. Ve şimdi görüyorum ki zaten yazmışsınız. Bende kullandığım diş macunundan, yüz yıkama jelinden ve şampuanımdan o kadar rahatsızım ki, bu konuda araştırma yapan arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim. Şuan için diş macununu mercimek tanesi kadar, yüzümü de sadece akşam işten gelince jelle yıkama (sabahları karbonatla yıkıyorum) ve saçlarımı da hergünden 3 günde bir e alıştırmaya başlayarak bişiler yapmaya çalışıyorum :) Bu arada 2 yıldır vucut şampuanı yerine doğal sabun, yüz ve vucüt nemlendiricisi yerine de hindistan cevizi yağı kullanıyorum.

Ben dıs macunu olarak dr tunanın florursuz, parapensız olan macununu kullanıyorum. Önceden de kullanıyordum o yüzden devam ettim.

Ben dis macunu olarak eyup sabri tuncerin misvakli dogal dis macununu aldim henuz denemedim ama insaallah pisman olmam. Yuzum icin suan sadece suyla yikiyorum, roll on siveno kullaniyorum kremim yves rocher ama tum bunlar yine de sifir kimyasal degil biliyorum... Ben de sampuan ve gunes kremi arayisindayim. Bu konuda bildigi veya tavsiye ettigi ürün olan varsa yazarsa cok sevinirim

Bir de her sabah iki yumurta, süt, sert peynirlerden (kalsiyum daha fazlaymış) yiyorum. Her gün havuç suyu ıcıyrm (bebeğin suyunu arttrıyormus). Yumurta tam pişmeliymiş, çiğ köfte vs yasak...
evet havuç suyuda söyledi doğru bende şaşırmıştım.
ben şampuan bioblas organic oils ya da otacı kullanıyorum, diş macunum Himalaya florürsüz diyr geçiyor yeşil tüp, sabun doğal zeytinyağı sabunu kullanıyorum. Duş jeli kremi vs kullanmıyorum artık.
Nemlendirici olarakta avokado yağı ya da Hindistan cevizi sürüyorum. Her banyo sonrası da bebe yağ.

Kimyasalı az sağlıkla beslenme çabalarımız olmasa annelermiz gibi yaşasaydık keşle diyorum. Şimdi kullanacağımız yiyeceğimiz herşeyi araştırıp öyle tüketmemeiz en doğalını paylaşmamız ne kötü. Tüm bebekler sağlıklı doğsun ve büyüsün

Bende Bende 2020 mayis annesiyim insallah

roll on 1 senedir bu tarifi kullanıyorum notlarımdan yapıştıcam buraya inşallah beceririm
  • ½ karbonat (100 g)
  • ½ fincan mısır nişastası (100g)
  • 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (60 g)
  • 1 kapsül E vitamini
  • 10 damla lavanta yağı

• Önce bir kaba karbonatı koyun, ardından mısır nişastası ve Hindistan cevizi yağı ile karıştırın.
  • Daha sonra, kremsi bir doku oluştuğu zaman, E vitamini kapsülü ve uçucu yağları ekleyin.
  • Ardından, ürünü hava geçirmez cam bir kavanozun içine boşaltın ve kapağı iyice kapattığınızdan emin olun.

Ya supersin en kisa zamanda deniycem bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…