2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Geçmiş olsun. 9. Ay aşısı yapmadılar bize. Devam ediyor mu ishal?

Geçmiş olsun. 9. Ay aşısı yapmadılar bize. Devam ediyor mu ishal?

sağolun evet simdi kahvaltidan sonra ilacina baslayacagiz.tam ishal gibi de değil,su gibi bi kaka degil, yemegi yiyio hemen kaka yapio, su bile içse direk kaka yapıyor.bir ishal diyet listesi vermisler nasil doyurucam bebisi bilemedim.
bu arada testi temiz çıktı şükür

Hangi asiydi. Burda da yapilmayacak dedi sağlık olacağı. Bir de menenjit aşısı yaptırdiniz mi . Hangi aylardaydi

ben bütün aşıları yaptiriyorum özel ve devlet olan.yani doktorumuz öneriyor yapılmasını.9. ayda yapilan kizamik ve kabakulak dedi saglik ocagi, 1 yasinda ikinci dozunu olacak dedi. menenjit yapıldı mi suan emin olamadim isimleri farkli farkli olduğundan karıştırıyorum.ablasinda da hepsi yapılmıştı menenjit aşısi yapildi diye ondan aklımda kalmis da olabilir.kacinci aylarda yapiliyormus baktınız mi?haftaya doktorunda kontrolü var kan tahlili bakılacak, o zaman sorarım yapmismiydik diye
Bende hafıza bile kalmadi artık, okudugumu bile anlamıyorum.

3-5-17 . Aylarda yaptiriyomus bir arkadaş söylemişti . Biz rota yaptırdık özel diğerleri devletin yaptığı aşılar

Et suyu falan mi yedi acaba onlarda yapiyor cok grcmis olsun

Et suyu falan mi yedi acaba onlarda yapiyor cok grcmis olsun

her corbasina ilikli kemik suyu koyuyorum icinde et olsa bile bir küp atıyorum.
ama 2 aydir falan yiyor bu şekilde, dokunmuş olabilir mi

3-5-17 . Aylarda yaptiriyomus bir arkadaş söylemişti . Biz rota yaptırdık özel diğerleri devletin yaptığı aşılar

3. ayda yaptirmadigimdan eminim çünkü il disindaydim ,sadece rotanin ilk dozu yapilmisti o aylarda.ama 5. ayda İstanbul'daydim ve sanirim menejit aşısı yapıldı ,emin olmak icin gidince sorarım

Herkese merhaba. Biz de gecen hafta 9.ay asimizi yaptırdık halsizlik dışında yan etki olmadı. Yine geçen cuma menenjit aşısının 2.dozu yapıldı ve 4 gun üst üste atesliydi. Ilk gece ateşi 39 u görünce aklımız çıktı ilik duş, ilac falan derken çocuk uyusa da biz basinda uyumadık sırayla nöbet tuttuk. Sonraki gunlerde ates 37,5 -38 bandindaydi. 3.gun doktora gittik tekrar idrar testi muayne vs bişey çıkmadı. Sonraki günlerin ateşini dis çıkarmasına bağladım herhangi bir enfeksiyon bulunamayinca...
Sonrasında da alerji olduk maalesef heryeri minik minik kırmızı sivilcemsi bir şeyler oldu. Bu hafta bademe başlamıştık sanırım o yapti 2 gündür bademi kestim kirmiziliklar azaldi çok şükür. Son 1 haftadir çok yıprandık kızlar Allahım kuzularimiza sağlık versin.
Bunun dışında bizde de emekleme yok ama donuyor, biz bir yere tutunca ayakta duruyor (bu anlamda aktivite masasi almalısınız alip orda oynatmanizi tavsiye ederim). Bay bay, gel gel yapiyor, alkış yapiyor babasını görünce "baba "diye bagiriyor, birini bir şey yerken görünce de "mama "diyip ağzını saplatiyor:) Doktor emeklememesini sorun olarak gormedi. Uzun sure desteksiz oturup oturamadigini sordu çok şükür kızım 7.aydan beri desteksiz oturuyor.

Emekleme bir gelişim basamağı olarak görülmüyor. Bazı çocuklar yürüdükten sonra emeklemeyi öğreniyor. Desteksiz oturma ve ayaklarının üzerine basabilme önemli. Ben de bu çocuk emeklemez diyordum bir baktım çifte atarak geliyor koltuklardan tutunarak dizlerinin üzerinde duruyor eğer bana tutunursa ayaklarının üzerine kalkıyor başka türlü cesaret edemiyor. Sağlık sorunları olmadığı sürece er ya da geç hepsini yapacaklar
Benim oğlum da mamamaa, bababa, dededede diyor ama babıldama olarak söylüyor henüz onun için anlamlı değil. Ne bay bay yapıyor ne gel gel yapıyor teklit ettiği iki şey var sadece kafa sallama ve avuç içiyle ağza vurup ses çıkarma. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

Çok geçmiş olsun

Maşallah bebişlerimize

her corbasina ilikli kemik suyu koyuyorum icinde et olsa bile bir küp atıyorum.
ama 2 aydir falan yiyor bu şekilde, dokunmuş olabilir mi
Ben bir ara her yemegine koyuyordum feci ishal oldu sonra her yemege koymamaya basladim onun yerine ördek suyu kıyma parca et koymaya basladim.ilikli kkemigi haftada 2 veriyorum birde hergun kahvalti veya ikindi öğünün icine robottan gecirdigim kuru dut uzum kayisi cig findik badem ceviz karisimindan 1 tatli kasigi koyuyorum hicbir sorun yasamadik

Ördek suyu mu
ilk defa duyuyorum.Ben kuruyemişe başlamadım henüz sadece ceviz veriyorum.Bizim babamız ve baba tarafımız çölyak hastası temkinli veriyorum çoğu şeyi..

Ördek suyu mu
ilk defa duyuyorum.Ben kuruyemişe başlamadım henüz sadece ceviz veriyorum.Bizim babamız ve baba tarafımız çölyak hastası temkinli veriyorum çoğu şeyi..
Evet cok faydali koyden kestiriyorum haslayip etini buyuk kizlara suyunu bebise inanilmaz yarari var

Ördek suyu mu
Gecmis olsun evet haklisiniz temkinli.olmanizda yarar var siz tuketiyor musunuz? Sutten geciyor ya hic oylendenediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…