2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Gecmis olsun evet haklisiniz temkinli.olmanizda yarar var siz tuketiyor musunuz? Sutten geciyor ya hic oylendenediniz mi?

gluteni sakinmiyoruz erken yaşlarda özellikle bebeklik döneminde bagirsaklarin alismasi için ufak ufak vermek gerekiyormus.yani ek gidaya başladığımızda glutensiz beslemek yarar saglamayip aslinda bagirsagin o maddeye alismasini geciktiriyormus.hafif bir ishal gibi oldugu için aklima o geldi goturdum hemen.doktor çölyak olsa gluteni yedigi an direk tepki verir vücudu dedi,kusma ve gelisim geriligi olurdu mutlaka dedi.
Allah korusun cok zor bir hastalık , eşime yemeği ayri pisiriyorum hep,makarnasi ekmegi ayri hep benim süt maceram maalesef ise basladiktan 1 ay sonra sona erdi.mamaya basladik gunde 3 öğün kadar mama iciyor

Allah yardimcinjz olsun sut icinde uzulmeyin nasibi okadarmis onemli olan genel sagligi mutlulugu .benimde emmiyordu biliyorsunuz zor dondurdum memeye bu seferse sag gogsumden 15 ml den fazla sut gelmiyor sadece sol meme besleniyor ordan da ne alirsa artik

yok kafama takmıyorum,beklenen bir durumdu ben dogdugundan beri sagarak besledim cok cok emek verdim kalbim ferah bu konuda ,son damlasina kadar elimden geldigince anne sütü verdim.
Nasip dediğiniz gibi.Az da gelse vermeye devam edin bir arkadasimda dogdugundan 2 yasina kadar sadece tek meme besledi

Oldugu kadar artik napalim gittigi yere kadar emer nasilsa yasina yaklasiyorlar ek gida da aliyorlar sonucta anne sutu alanda almayanda buyuyor saglikli mutlu olsunlarda gerisi onemli degil

Merhabalar. Günde ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Valla kaka durumuna gore degisiyor gun geliyor 4 5 defa kaka yapiyor oyle zamanlarda 7 8 kere degisiyor bez eger 1 kere kaka yaparsa 4 5 defa falan degistiriyorum bazen bezi hic islanmiyor sadece 4 defa gece bagladigim sabaha kadar kaliyor

Bebiş şimdi nasıl? Takip ettiğim bir kadının kızı ceviz yedikten sonra ishal olmuştu ama buara şirketteki arkadaşlarımın çocukları hasta ishal ve kusma kan kaka temiz ama doktor enfeksiyon demis kardan sonra sulara birşey oldu buara salgın var demiş ins basit birseydir
Eşinin çölyak hastalagini hatırlıyorum buara çevremdeki insanlar gluten vermiycem diye türlü türlü unlar alıyorlar zararlarını anlattılar acaba dedim bende mi alsam tedirgin oldum ama smdi sen böle açıklama yapınca kesmekte mantikli değil

Bizimki garip bisiydi sürekli kaka yapma hali
eli her yerde , halıyı dişliyor parke yaliyor, geçen ablası tv izlerken onun ayagiyla diş kaşıyordu gözüm karardı
illa mikrop aliyor bir yerlerden..
Gluten kesme bence aile öykünüz de yok, durduk yere sindirim hassasiyeti oluşturma

Bebiş iyi şuan bizimki dişle de ilgili olabilirmis,ust disler 4 oldu alt 2

İyi olmanıza sevindim dişler inci gibi dizilmis belkide diştir kısa sürede çok çıkarmış
O yalama bizdede var terlikleri yalamasi dışında saldım artık
Aslında mikrosupsuz beni korkutuyor bu kış grip olmadik bebisi ucbes kişi dışında gören yok hergun parka gidiyoruz ama kise birbirine dokunmuyor iki çimene koyuyorum çevreden AA pistir kızım hasta olur linci köpek seviyoruz ayy yazık dokundurma çocuğu köpek leş gibi linci hem azcik mikrop alsın istiyorum doğal bağışıklığı güçlü olsun hemde hasta olmasından korkuyorum

büyük kızımda cok titizlendim hataydı ,krese bi başladı direk alerji oldu toz görmemiş çocuk tabii(yani ben oyle saniyodum)..
mecburiyetten 30 aylikken krese vermiştik..alerjik oksuruk yüzünden geniz eti şişti, burun tamamen tıkandı.agizdan nefes almaya baslayinca bademcikler büyüdü de büyüdü..bu sefer solunum etkilenince kulaklarda sıvı birikti, ama ne sıvı! duyma kaybi basladi.
ve sonuç 3 bucuk yasinda geniz eti alindi, bademcikler küçültüldü iki kulağa da tüp takıldı..ben çok ağlamıştım cok iyi bir KBB doktumuz var herkese tavsiye ederim ihtiyacı olan, bana bunun bağışıklık ile alakasi yok yipratma kendini demisti.Alerjik bunyesi varmış meğer, umarim ajerjik cocuklar olmazlar cidden cok zor, ayda 5 gün gidebiliyordu ameliyattan önce okula.. şuan Allah'a şükür iyiyiz, boy atak yapti hatta, meger cocugumun gelisimini de etkiliyormus.
Sen en doğrusunu yapiyosun, keske pandemi olmasaydi da kalabaliga girebilselerdi ne kadar izole yetisirlerse o kdr hasta oluyorlar ilerde..bir de kreste ogretmenler 5 yasini tamamladiklarinda bünyeleri kuvvetleniyor demisti..gercekten de öyle,bizim sinif hep hastaydi buyukler sapasağlam saglikla buyusunler cok guzel günler görsünler

Doktor aklımda olsun ihtiyacımız olursa sorarım
İlk zamanlar pandemi iyi gelmişti oh gelen giden yok diyordum ama şimdi ayy biri görsün sevsin istiyorum çok tatlı oldular
İns alerjik olmazlar ama alerji çok değişik 35 yaşında arkadasimin ağrı kesiciye alerjisi çıktı bir aspirine gözleri kurbağa gibi oluyor

Kızlar benim bebiş gelmemek için çok direnmisti içerden çok kaldi ama dünyadada sanki işi varmış gibi hızlı çıktı iki gündür 5-6 adım atıyor

ayy maşallah
benim sıpam inadım inat bir boğa, henüz bir adım attığını göremedik, deneme yaptirdigimda sinirleniyor bende zorlamiyorum

Kıyamam geçmiş olsun

Bende geçen gün dışarı çıkardım.Havada güzeldi.Ayakkabılarımı çıkardım toprağâ çimlere bastım.Bebişi de faydalandırdım. Maşallah bi güzel yürüttum toprakta çimlerde. Çok iyi geldi ikimizede her gün böyle çıkabilsek ne iyi olur.Cocuklar toprak ne onu bilmiyorlar.Biz hep topraktaydik. Çok az hastalanirdik. Eve geldim maşallah enerji patlaması yaşadım.

Aniden adım atmaya başladık
hatta öyle ki sanırım aradaki farki kapatmaya çalışıyor,adimlarken ayakkabisi falan yolda kalıyor, külkedisiim benim

Aniden adım atmaya başladık
hatta öyle ki sanırım aradaki farki kapatmaya çalışıyor,adimlarken ayakkabisi falan yolda kalıyor, külkedisiim benim
Benimki de yuruyebilecegini düşünüp kendini saga sola atıyor ama tabi yuvarlanıp gidiyor.
Sadece sagi solu tutup ayağa kalkabiliyor kıyamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…