Gecmis olsun evet haklisiniz temkinli.olmanizda yarar var siz tuketiyor musunuz? Sutten geciyor ya hic oylendenediniz mi?
Allah yardimcinjz olsun sut icinde uzulmeyin nasibi okadarmis onemli olan genel sagligi mutlulugu .benimde emmiyordu biliyorsunuz zor dondurdum memeye bu seferse sag gogsumden 15 ml den fazla sut gelmiyor sadece sol meme besleniyor ordan da ne alirsa artikgluteni sakinmiyoruz erken yaşlarda özellikle bebeklik döneminde bagirsaklarin alismasi için ufak ufak vermek gerekiyormus.yani ek gidaya başladığımızda glutensiz beslemek yarar saglamayip aslinda bagirsagin o maddeye alismasini geciktiriyormus.hafif bir ishal gibi oldugu için aklima o geldi goturdum hemen.doktor çölyak olsa gluteni yedigi an direk tepki verir vücudu dedi,kusma ve gelisim geriligi olurdu mutlaka dedi.
Allah korusun cok zor bir hastalık , eşime yemeği ayri pisiriyorum hep,makarnasi ekmegi ayri hepbenim süt maceram maalesef ise basladiktan 1 ay sonra sona erdi.mamaya basladik gunde 3 öğün kadar mama iciyor
Allah yardimcinjz olsun sut icinde uzulmeyin nasibi okadarmis onemli olan genel sagligi mutlulugu .benimde emmiyordu biliyorsunuz zor dondurdum memeye bu seferse sag gogsumden 15 ml den fazla sut gelmiyor sadece sol meme besleniyor ordan da ne alirsa artik
Oldugu kadar artik napalim gittigi yere kadar emer nasilsa yasina yaklasiyorlar ek gida da aliyorlar sonucta anne sutu alanda almayanda buyuyor saglikli mutlu olsunlarda gerisi onemli degilyok kafama takmıyorum,beklenen bir durumdu ben dogdugundan beri sagarak besledim cok cok emek verdim kalbim ferah bu konuda ,son damlasina kadar elimden geldigince anne sütü verdim.
Nasip dediğiniz gibi.Az da gelse vermeye devam edin bir arkadasimda dogdugundan 2 yasina kadar sadece tek meme besledi
Valla kaka durumuna gore degisiyor gun geliyor 4 5 defa kaka yapiyor oyle zamanlarda 7 8 kere degisiyor bez eger 1 kere kaka yaparsa 4 5 defa falan degistiriyorum bazen bezi hic islanmiyor sadece 4 defa gece bagladigim sabaha kadar kaliyorMerhabalar. Günde ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Merhabalar. Günde ortalama kaç bez değiştiriyorsunuz?
Bebiş şimdi nasıl? Takip ettiğim bir kadının kızı ceviz yedikten sonra ishal olmuştu ama buara şirketteki arkadaşlarımın çocukları hasta ishal ve kusma kan kaka temiz ama doktor enfeksiyon demis kardan sonra sulara birşey oldu buara salgın var demiş ins basit birseydirgluteni sakinmiyoruz erken yaşlarda özellikle bebeklik döneminde bagirsaklarin alismasi için ufak ufak vermek gerekiyormus.yani ek gidaya başladığımızda glutensiz beslemek yarar saglamayip aslinda bagirsagin o maddeye alismasini geciktiriyormus.hafif bir ishal gibi oldugu için aklima o geldi goturdum hemen.doktor çölyak olsa gluteni yedigi an direk tepki verir vücudu dedi,kusma ve gelisim geriligi olurdu mutlaka dedi.
Allah korusun cok zor bir hastalık , eşime yemeği ayri pisiriyorum hep,makarnasi ekmegi ayri hepbenim süt maceram maalesef ise basladiktan 1 ay sonra sona erdi.mamaya basladik gunde 3 öğün kadar mama iciyor
Bebiş şimdi nasıl? Takip ettiğim bir kadının kızı ceviz yedikten sonra ishal olmuştu ama buara şirketteki arkadaşlarımın çocukları hasta ishal ve kusma kan kaka temiz ama doktor enfeksiyon demis kardan sonra sulara birşey oldu buara salgın var demiş ins basit birseydir
Eşinin çölyak hastalagini hatırlıyorum buara çevremdeki insanlar gluten vermiycem diye türlü türlü unlar alıyorlar zararlarını anlattılar acaba dedim bende mi alsam tedirgin oldum ama smdi sen böle açıklama yapınca kesmekte mantikli değil
İyi olmanıza sevindimBizimki garip bisiydisürekli kaka yapma hali
eli her yerde , halıyı dişliyor parke yaliyor, geçen ablası tv izlerken onun ayagiyla diş kaşıyordu gözüm karardı
illa mikrop aliyor bir yerlerden..
Gluten kesme bence aile öykünüz de yok, durduk yere sindirim hassasiyeti oluşturma
Bebiş iyi şuan bizimki dişle de ilgili olabilirmis,ust disler 4 oldu alt 2
İyi olmanıza sevindimdişler inci gibi dizilmis belkide diştir kısa sürede çok çıkarmış
O yalama bizdede var terlikleri yalamasi dışında saldım artık
Aslında mikrosupsuz beni korkutuyor bu kış grip olmadik bebisi ucbes kişi dışında gören yok hergun parka gidiyoruz ama kise birbirine dokunmuyor iki çimene koyuyorum çevreden AA pistir kızım hasta olur linci köpek seviyoruz ayy yazık dokundurma çocuğu köpek leş gibi linci hem azcik mikrop alsın istiyorum doğal bağışıklığı güçlü olsun hemde hasta olmasından korkuyorum
Doktor aklımda olsun ihtiyacımız olursa sorarımbüyük kızımda cok titizlendim hataydı ,krese bi başladı direk alerji oldu toz görmemiş çocuk tabii(yani ben oyle saniyodum)..
mecburiyetten 30 aylikken krese vermiştik..alerjik oksuruk yüzünden geniz eti şişti, burun tamamen tıkandı.agizdan nefes almaya baslayinca bademcikler büyüdü de büyüdü..bu sefer solunum etkilenince kulaklarda sıvı birikti, ama ne sıvı! duyma kaybi basladi.
ve sonuç 3 bucuk yasinda geniz eti alindi, bademcikler küçültüldü iki kulağa da tüp takıldı..ben çok ağlamıştım cok iyi bir KBB doktumuz var herkese tavsiye ederim ihtiyacı olan, bana bunun bağışıklık ile alakasi yok yipratma kendini demisti.Alerjik bunyesi varmış meğer, umarim ajerjik cocuklar olmazlar cidden cok zor, ayda 5 gün gidebiliyordu ameliyattan önce okula.. şuan Allah'a şükür iyiyiz, boy atak yapti hatta, meger cocugumun gelisimini de etkiliyormus.
Sen en doğrusunu yapiyosun, keske pandemi olmasaydi da kalabaliga girebilselerdi ne kadar izole yetisirlerse o kdr hasta oluyorlar ilerde..bir de kreste ogretmenler 5 yasini tamamladiklarinda bünyeleri kuvvetleniyor demisti..gercekten de öyle,bizim sinif hep hastaydi buyukler sapasağlamsaglikla buyusunler cok guzel günler görsünler
Kızlarbenim bebiş gelmemek için çok direnmisti içerden çok kaldi ama dünyadada sanki işi varmış gibi hızlı çıktı iki gündür 5-6 adım atıyor
Kıyamam geçmiş olsunben 4 saate bir doyuruyorum, çünkü uyanıyor ve uyumuyor aç aç pöykürüyor..
az önce acilden geldik,
pazartesiden beri günde 5-6 kez kaka yapıyor, ve bu kakalarin 1 tanesi sıvı ve mukuslu oluyor.Takip ettim 4 gün falan sürdü bu şekilde,9.ay aşısına bağladım, dişe bağladım.. çünkü ne ates,ne halsizlik,ne kusma ya da iştahsızlık hicbirsey yok.sadece yiyor alttan cikariyor çocuk
bugün tüm kakalar mukuslu olunca götürdüm..gaita testi istediler orda yapmadı minnoş eve geldik daha ayakkabimi çıkarmadan mıçtı , babamız suan hastaneye yetiştiriyor kakamizi inşallah birşey çıkmaz
totomuz yara oldu kaka yapmaktan pisik merhemleri kullanıyoruz ama ne mümkün toto hic boş kalmıyor ki
Bende geçen gün dışarı çıkardım.Havada güzeldi.Ayakkabılarımı çıkardım toprağâ çimlere bastım.Bebişi de faydalandırdım.İyi olmanıza sevindimdişler inci gibi dizilmis belkide diştir kısa sürede çok çıkarmış
O yalama bizdede var terlikleri yalamasi dışında saldım artık
Aslında mikrosupsuz beni korkutuyor bu kış grip olmadik bebisi ucbes kişi dışında gören yok hergun parka gidiyoruz ama kise birbirine dokunmuyor iki çimene koyuyorum çevreden AA pistir kızım hasta olur linci köpek seviyoruz ayy yazık dokundurma çocuğu köpek leş gibi linci hem azcik mikrop alsın istiyorum doğal bağışıklığı güçlü olsun hemde hasta olmasından korkuyorum
Aslan yükselenli ikizler kızı olmasındansa boşver boğa olsun inat olsunayy maşallah
benim sıpam inadım inat bir boğa, henüz bir adım attığını göremedik, deneme yaptirdigimda sinirleniyor bende zorlamiyorum
Biz varız kabullendim artık eskiden olsa başım ağrırdı bakakim ne zaman düzelirBizim gibi bebegi meme bagimlisi.olup sabaha kadar emmek icin bin kere kalkan var mi
Benimki de yuruyebilecegini düşünüp kendini saga sola atıyor ama tabi yuvarlanıp gidiyor.Aniden adım atmaya başladık
hatta öyle ki sanırım aradaki farki kapatmaya çalışıyor,adimlarken ayakkabisi falan yolda kalıyor, külkedisiim benim