2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Estağfurullah, kıyas yapmak için sorduğunu düşünmemiştim ve onu kastetmedim aslında. Ve evet haklısın aynı aylarda doğan bebeklerle üç aşağı beş yukarı yapabildikleri şeyleri paylaşmak faydalı. Geride bir durum olursa erken müdahale olasılığı artar.

İş arkadaşımın kızı otizmli. Daha önce de belirtmiştim. Aylık kontrole özel bir doktora iki yıl boyunca götürdükleri halde doktor hiç anlamamış. Yürüyemiyor ve konuşamıyor olmasını giç önemsememiş. Olur olur acele etmeyin diye geçiştirmiş. Eve gelen bakıcı abla demiş “bu çocukta problem var, bi baktırın.” diye. Ancak arkadaşım o zaman kabullenmiş problemi olduğunu. Arkadaşım oldukça içine kapanık yaşayan birisi, kimseyle görüşmez, etmez. Anneanne, babaanne gibi büyüklerle de görüşmüyormuş. O yüzden kızının gelişim geriliğini kimse farketmemiş. Yani kısaca evet kıyas yapmak kötü ama bazı durumlarda faydalı olabiliyor.

Canım ek gıda ile doyurmaya çalışma. Sütün yetmiyorsa mama ver ve kendini hiç üzme. Tamamen mizaç meselesi. Büyük aynı seninki gibiydi hiç sevmedi ek gıdayı, küçük ne versem yiyor. Şimdi burda anne olarak benim hiç bir etkim yok. İnan senin de yok. Yavaş yavaş alışır ek gıdaya. 2 yaşına kadar tam bir performans bekleme bence.

O üye burda ek gıda konusunda yazdıkları yüzünden linç yedi. Kalbi kırıldı. Özelden mesajlaşmıştık gerçekten çok üzüldü o zaman olanlara.

Hayır o zaman kendisini eleştiren ve hatta dalga geçen hiç bir üye burda aktif olarak yazmıyor. Eleştirdiler, dalga geçtiler, kalp kırdılar ve ortalıktan çekildiler.

Gerçekten üzücü

Merhaba asla kendinizi yetersiz hissedip üzülmeyin. Bu sütünüzü daha da olumsuz etkiler. Kimse dört dörtlük yapmıyor her şeyi. Ama yine de hepimiz mükemmeliz.
Neler denediniz bilmiyorum ama sebzeleri kabak havuç patetes brokoli bal kabağı kereviz.. hatta meyve bile olur. buharda haşlayıp bebeğinizin önüne koyabilirsiniz birer birer. Siz de masaya hemen karşısına oturun lütfen. Kendiniz de o haşlanmış sebzelerden yiyin. Bir süre sonra sizi taklit edecektir. Tabi gözünüzü bir an bile ayırmayın bebeğinizden. Ne büyüklükte parçaları ağzına atıyor dikkatle gözlemleyin. Parmak gıdalar ya da blw dedikleri şey cidden bir şahane. Çok ama çok işe yarıyor. Bir de (bence) önüne oyuncaj koymayın. Müzik açmayın. Siz bir arkadaşınız gibi karşılıklı konuşarak yiyin. Dikkatini dağıtacak bir şey olmasın.
veee içinizde o güç var. Bunu sakın unutmayın. Anayız biz!

Anladım.gerçekten çok üzücü

9.ay aşısı yaptıran var mı?Bizim aile hekimliğin deki hemşiremiz yok dedi. Kuzenim kendi aile hekimliğindeki hemşire 9.ay aşısı yapmış.

Bebeklerin, çocukların bilişsel, duyusal ve motor gelişimleri her zaman takip edilmeli. Bazen önemsiz gördüğümüz şeyler aslında çocuk hakkında ciddi ip uçları veriyor. Aynı aydaki bebeklerin kilosu farklılık gösterebilir problem değildir, biri 1 ay önce oturmaya başlar diğeri 1 ay sonra, biri 6.ayda sürünür diğeri hiç sürünmeden emeklemeden yürür, biri 9.ayda çok iştahlı olur ne versen yer diğeri 3 yaşına kadar zoraki yer bunlar çok dert değil değişkenlik gösterebilir ama 4.aya gelmiş bebekten baş kontrolü sağlaması beklenir ya da 8.aya gelmiş bebekten önden arkaya, arkadan öne dönmesi beklenir eğer yapamıyorsa bir doktorun görmesinde fayda vardır. Aslında bir çoğumuz bir sorun olup olmadığını biliyoruz ama destek almak adına acaba yanılma ihtimalim var mı diye fikir alıyoruz. Ben de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde 3.5 yıl görev yaptım. O yüzden biraz evhamlıyım. Bütün bebekler sağlıkla büyüsünler inşallah.

9.ay aşısı yaptıran var mı?Bizim aile hekimliğin deki hemşiremiz yok dedi. Kuzenim kendi aile hekimliğindeki hemşire 9.ay aşısı yapmış.
Bizim ebe 9.ayda yaptıralım dedi ama Osman Gönülal bu süreçte pek de gerekli görmüyor. 2017 de kızamık vakalarının 5 kat artması sebebi ile bakanlık 12.aydaki aşıyı 9.ayda da yaptırma kararı almış. Ama o aşı karma bir aşı tek başına kızamık aşısı olmadığı için karma olarak yapılıyor. Özellikle pandemiden dolayı herkes evinde olduğu için vaka sayılarında ciddi düşüş yaşanmış. Zaten 3 ay sonra aynı aşı tekrar yapılacağı için o 3 ay içinde kendimizi korursak gerek kalmıyor 2 dozda kazanılacak bağışıklık tek dozda kazanılmış oluyor. Ben 9.ayda kan değerlerine batırmaya gitcem o zaman kendi doktoruma sorcam eğer sana kalmış derse ya da gerek yok derse ben yaptırmayı düşünmüyorum

Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim

Bizim hemşire 9 ile 11 ay arasında yapılacak dedi normalde bir yaş da yapılıyormuş ama kızamık salgını başladığını için bakanlık öne çekmis 9 ay aşısı aslında kızamık aşısı bize böyle anlattı hemşire

5.ayda wk gida verdi diye linc yedi ama bu yaptığı şeyi yeri geliyor Doktorlar da oneriyor.

Kızlar bugün doktora gittik. Kızım geçen aydan beri 2 cm uzayıp 900 gr almis. Kilosu 8200 olmuş.
Doktor mamayi azaltmadi, ek gıdayı 3 öğün tavsiye etti. Kuzu kıymaya baslayin dedi. Ayrıca baliga da baslayacakmisiz haftada 2 kez balik yemesi gerekiyor dedi. Yiyebiliyorsa hergun 1 ceviz dedi. Yumurta sarisi alerji yapmadiysa beyazını da verin hergun mutlaka 1 yumurta yesin dedi. Ayrica tahillara da baslayin dedı.
Kabizligi için de kayisi ya da incir haşlayıp yedirin bol bol da su icirin dedi.
Her ek gidadan sonra dişini ve tüm damaklarini pamuklu islak bir bezle silip temizleyin bu dis sağlığı için çok çok önemli dedi.
Burda yemek listesi ve ek gida önerisi isteyen arkadaslar için yazayım dedim

Teşekkürler paylaştığın için. Gün ogune çıkınca hep bi yeme içme hali oluyor gunler cok kisa ondan herslde. emzirmeye az vakit kalıyor gibime geliyor . Bir de biz pek su icmiyoriz ya sulukla falan icmiyo bardakla döküyor kaşıkla biraz yudum yudum içiyor unutuyorum da

Gün 3 öğün beslenme diyecektim

Gün 3 öğün beslenme diyecektim
İşte burda ara öğün yapmaya çalışan arkadaşlar var, bu kadar yorulmaya gerek yok sonucta ara öğün filan yapacak kadar büyük değiller.
Ben zaten 3 öğün verince arada da mama yiyor sanki bütün gün yiyip içmiş gibi oluyor.

8.ay kontrolümüz vardı bugün ve menenjit aşımızin 2.dozu..asidan once fitil vermelerine ragmen bu sefer hafif ates yaptı.Az once calpol vermek durumunda kaldım.Ek gidada ürün cesidimiz arttı son bir aydır, kiloyada yansımış çok şükür boyumuz da kilomuzda artmış
biz kiymali corbalara,kemik sularına,baklagillere ve baliga basladik bir kac hafta önce..
çocuk alerjik değilse mevsime gore herseyi verebilirsin diyor doktorumuz.
Ben büyük kizimda naptiysam ayni mantik ilerliyorum,cok da ek gidada doktora bagli gitmiyorum açıkçası.mesela
somonu cok sevdi yedirmesi de kolay geliyor bana, haftada 3 verdigim oluyor bazen

Sanırım ek gıda konusunda ben çok gerideyim. Henüz öğünlere başlamadım. Tadımlara devam ediyorum. Yeşil kabak, bal kabağı, havuç, brokoli, tatlı patates, patates, soğan, yulaf, yumurta sarısı, elma, armut, avakado, arpa(şehriye), zeytinyağı, üzüm pekmezi tadımları yaptık. İnek sütü proteinine alerjisi olduğu için süt ürünleri maalesef deneyemiyoruz. Tatlı patates ve normal patates pişik yaptı. O yüzden çok yavaş ilerliyoruz.

kızlar sizin çocuklarda da ağız kokusu oluyor mu 3 gündür kızımın salyası kokuyor böyle ekşi bir koku yeni diş mi çıkarıyor acaba? diş fırçası bi de florürsüz macun sipariş verdim ama hafta içi anca gelir ondan mı başka bişeyden mi kestiremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…