2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Evet aslında alıştıra alıştıra geçmek daha mantıklı bende o mamayı denicem yaa denediğim hiç Bi mamayı sevmiyor bakalım onu sevecek mi teşekkür ederim bende o zaman iki alıp birle karıştırıp vereyim zararı yoksa

Merhabalar; benim kızçe 7 buçuk aylık ve beşinci diş geliyor arkadaşlar. Bugün fark ettim. Birkaç gündür uykular bölünüyordu ama sol üst yeni çıktı diye aklıma bile gelmedi. Bu kadar çabuk olması normal mi? Bir de günde kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Bizim doktorumuz iki yeterli dedi şimdilik ama bir arkadaşınki ara öğün falan yazmış. Anne sütü devam, iki öğün(sabah alerjinin izin verdikleriyle kahvaltı, akşam çorba ya da sebze püresi..) ek gıda, bir de süt alerjisinden kaynaklı protein alabilsin diye mamamız var, gece veriyorum o kadar. Nasıl az mı sizce?

Maşallah bizim daha ilk dis ancak çıktı ama 4.ayda cikaran da varmış bizim dr ona bile normal demişti 5 dis cikarmasi da normaldir diye düşünüyorum.
Doktor bana 3 öğün ver dedi 7 ay dolunca 2.ogune başladım, 7.5 aylik olunca da 3 e geçtim yani yavas yavas fazlalastirdim. Siz de 3 e baslayabilirsiniz çok gelirse zaten yemez zorla yedirmeyin çocuk zaten kendi ayarliyor. Ara öğün yedirenler bütün gün cocuga yemek yediriyor herhalde çünkü benim kızım gunde 3 kez gündüz uykusu yapıyor bu durumda ara öğün yiyecek kadar uyanık kalmamis oluyor

Benim kızımında yok henüz diş Geç çıkması daha iyi diyolar ama bilemiyorum oğlumun ilk dişi 9 ay 26 günlüktü öyle hatırlıyorum bu arada bugun işe başladım işimi çok özlemiştim severek yaptığım bir mesleğim var ama kızımı ve oğlumuda işteyken çok özledim

Hadi hayırlı, uğurlu olsun iş hayatın. Hayatınızda yeni bir dönem açılmış. Çalışmak güzel geliyor insana. Mesai saatlerin nasıl?

ben çoraplı yatırıyorum
genelde çorapsız kalkıyor

bende 15 gün oldu başlayalı ama evden calisiyorum, tek fark sabah bebisi anneme götürüyorum, büyük kız benimle, çok farkeden bisiy olmadı

Yarın çorapsız deneyeceğim bizim 4 dişimiz de tamam ama yarım saatte bir uyanır mı bir insan bebesi

Bizimde 2 üst diş geliyor derken megersem 3 dış gelmiş bile son haftaki mızmizligi açıklığa kavuşmuş oldu.

Kızlar benim sıpam gece bir defa mamaya kalkardı şimdi saat başı uyanıyor bazen daha da sık, ve habire mama istiyor. Ama şöyle ki iki yudum alıp tekrar uykuya dalıyor. Biz eşim ile sabaha kadar pert tabi nerde yanlış yapıyorum? Bu aya kadar uyku düzenimiz vardı az çok. Üst dişler de çıktı hadi atlattık çok şükür dedik, uyku haram oldu

Bende ocakta evden ise başlıyorum işimi seviyorum ama içsel cekismem çok fazla beslenmeyi nasil yapıyorsunuz?

vanilya86 bebiş annemde kaç saat kalıyor? Bende gün içi 2 saat anneme bırakmaya başladım ama durmuyormus annen nasil oyalıyor duruyor mu?

Mrb bayanlar bizim de diş yok 7 aylık olduk ama oğlum da epey geç çıkarmıştı ilk dışı 1 yaş gibi. Neyse o sorun değil de bu gece uyanmalar beni mahfetti artık sayamaz oldum bazen saat başı uyaniyo bazen agliyo2bazen emiyo bazen sade emzik veriyorum çünkü ben de pert. Zaten aramızda yatıyor beşiğe bile koyamaz oldum artık böyle durumda olan var mı ne yapmalıyım

Bizim uyku düzenimiz çok iyiydi. Gündüz 3 defa uyurdu toplamda 4.5-5 saat gece en fazla 3 defa kalkardı 7 aylık oldu düzen bozuldu. Saatlere sadık kalmaya çalışıyorum ama oğlum reddediyor. Geceleri saat başı kalkıyor ve meme istiyor emince uyuyor. Biraz araştırdım 7 aylık bebekler memeye daha çok düşermiş. Bebeği üzmeden, güvenini sarsmadan gece emmelerini azaltmak gerekiyormuş. Henüz dişi hiç çıkmadı dişten diyordum ama o da yok. Geceleri her istediğinde vermeyeyim diyorum ama o daha dirençli çıkıyor bir kaç yudum da olsa çekip öyle uyuyor. Sabredeceğiz bu da geçecek. Kademeli olarak azaltacağız mecburen. Biz 3.aydan itibaren beraber yatıyoruz. Ayrı yatsam uyumaz galiba.

Off off bizde aynı şekildeyiz saat başı kalkıyor memeyi vermese ortalığı ayağa kaldırıyor gececek mi bu süreç

Aynen benimki de öyle...disten diye düşünüyorum. Bazen emzik ağzında uyurken inleyip yürek dağlıyor kendisi.
Biz eşimle sırayla baktığımız için arada dinleniyoruz

Aynen benimki de öyle...disten diye düşünüyorum. Bazen emzik ağzında uyurken inleyip yürek dağlıyor kendisi.
Biz eşimle sırayla baktığımız için arada dinleniyoruz
Diş çıkarırken oğlum da inliyordu. Ağrı kesici diş jeli kullandık biz. Anında etki ediyor. Tavsiye ederim. Bizim üst dişler de çıktı ama uyku düzeni yine yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…