- 3 Aralık 2019
- 1.710
- 5.177
- 30
Oh mis gibi hayallerRomantik hayallerim benim de var. Geçen sene stilli yüzmeyi öğrendim. Oğlumla denizde yarış yaptığımızı hayal ediyorumO 15 yaşında ben 52
Sonra dört kişilik aile olarak okey oynuyoruz, pişpirik oynuyoruz... yaz gecelerimizi böyle geçiriyoruz. Eğlenerek, kahkahalarla....
Öğün verme derken günde kaç kere ek gida veriyorsunuz?Selam kızlar
Kemik suyuna başlayalım demişti doktorumuz.Dün kemik sulu pirinç çorbası denedim sevdi
Gözlerim dolu şakır şakır göbek atasım var, inşallah bırakmaz.
Öğün verme, tadımlık yediği kadar devam edelim dedi stres yapma kendine dedi..
Acele etmeden,zorlamadan,biktirmadan..
Anne sütü+Devam sütü ana beslenme halen dedi, içimi rahatlattı..
kilo 7.800gr civarı sizde durum nedir?(15 Mayıs doğumluyuz)
ek gıdaya geçenler kilosu arttı mı bebislerinizin yoksa artış hızı azaldı mı benim gibi?
sevgiler
Doktorun seni sakinlestirmesine sevindimSelam kızlar
Kemik suyuna başlayalım demişti doktorumuz.Dün kemik sulu pirinç çorbası denedim sevdi
Gözlerim dolu şakır şakır göbek atasım var, inşallah bırakmaz.
Öğün verme, tadımlık yediği kadar devam edelim dedi stres yapma kendine dedi..
Acele etmeden,zorlamadan,biktirmadan..
Anne sütü+Devam sütü ana beslenme halen dedi, içimi rahatlattı..
kilo 7.800gr civarı sizde durum nedir?(15 Mayıs doğumluyuz)
ek gıdaya geçenler kilosu arttı mı bebislerinizin yoksa artış hızı azaldı mı benim gibi?
sevgiler
sabah acken lor+yumurta sarisi veriyorum ihlamurla biraz sulandirip,üstüne mama ya da anne sütü.Öğün verme derken günde kaç kere ek gida veriyorsunuz?
Arkadaşlar biz pekmez başladık yoğurtla karıştırıp verdim baska nasıl verebilirim acaba
Ben demir ilaci da hic vermedimbenimki çok tatlı buldu ben yediremiyorum maalesef..yedirebilseydim demir ilacını vermeyecektim ama olmadı
Pekmezi doktor öneriyor mu bu aylarda? Bi de ne kadar verilmeliymiş? Ben aylık kontrole gitmiyorum daArkadaşlar biz pekmez başladık yoğurtla karıştırıp verdim baska nasıl verebilirim acaba
Benim minnoş yumurta sarısını severek yiyor ama içine lor katınca yemedi. Ablası gibi karışık şeyleri sevmeyecek galiba. Yoğurdu ve meyveyi de ayrı ayrı veriyorum. O şekilde severek yiyor.sabah acken lor+yumurta sarisi veriyorum ihlamurla biraz sulandirip,üstüne mama ya da anne sütü.
3 saat sonra sebze püresi ,üstüne anne sütü ya da mama , 3 saat sonra yoğurt+meyve püresi üstüne mama+anne sütü ve kapanış...
bu yazdıklarım kaselerce değil , ve saat araliklari uykusuna göre değişkenlik gösteriyor..
maksimum 3 kaşık kabul ediyor benim sıpam
doktor ek gıdayı ana öğün olarak verme hala anne sütü ya da mama temel besinimiz diyor.mama vermeyim onun yerine 1 kase corba vereyimi bu aylarda kabul etmiyor.
amaç tadlarini bilsin,cignemeyi tad almayi öğrensin yumusak bir geçiş yapalım..
büyük kızım seviyordu yemeyi bodoslama geçmiştik onda ne güzel
onda bile mamayı birakmiyoruz diyordu
Dünden beri mastit oldum. Çok rahatsızlık verdi. Sağdım, emzirdim, masaj yaptım, sıcak kompres yaptım ama kolay kolay geçmedi. Şimdi biraz açıldı çok şükür. Hasta etti beni, canım çok yandı. Tüm gün yattım
7 aydır hiç sıkıntısız emziriyorum ama bunun kıymetini bu hastalıkla anladım. Her an taptaze sağlıklı sütüm hazırmış, hem de vücuduma hiç bir eziyeti olmadan. Ne büyük nimet olduğunu yeni anladım. sütüm için bol bol şükretmek lazımmış onu anladım.
Benim ilk çocuğum olduğu için bilgim yok o yüzden aylık kontrolleri önemsiyorum. (İkinci de olsa giderdim sanki çünkü her bebek farrklidir).Pekmezi doktor öneriyor mu bu aylarda? Bi de ne kadar verilmeliymiş? Ben aylık kontrole gitmiyorum da
Sen blw yaptığın için bilemedim şimdi nasıl verebilirsinAma ben ev büsküvisine katıp verebilirim diye düşündüm. Ben de demir ilacı hiç vermedim. Onun yerine ben takviye olarak kullandımz Sütümden geçsin diye.
Benim de ilk bebegim bizede dr kn ila i vermedi pekmez ver dedi ama veremiyorum sevmedi siz nasil veriyorsunuz bide dut uzum pekmezi farkediyormuBenim ilk çocuğum olduğu için bilgim yok o yüzden aylık kontrolleri önemsiyorum. (İkinci de olsa giderdim sanki çünkü her bebek farrklidir).
8.aydan once bisküvi ya da unlu gida verilmiyor diye biliyorum (kabız olmamasi için).Ben pekmezi her gün 1 cay kaşığı veriyorum doktor o şekilde önerdi. Bu 3.gunumux olacak.
Demir ilaci için de kan değerleri ölçüldü ve gerek duyulmadi bence doktora giderseniz kan değerlerini olcturun çünkü demiri düşükse takviye almasi gerekir (yeğenimin dogdugundan beri düşük o hep kullandi demir ilaci tabi ki doktor kontrolünde)
Ben ots marka organik dut pekmezi aldım 2 yemek kaşığı yogurda 1 cay kaşığı koyup fincanla biraz onun içmesini sagliyorum biraz da kasikla ağzına veriyorum çok şükür tadını sevdiBenim de ilk bebegim bizede dr kn ila i vermedi pekmez ver dedi ama veremiyorum sevmedi siz nasil veriyorsunuz bide dut uzum pekmezi farkediyormu
Dut ya da üzüm farkeder mi bilmiyorum ben dut başladım.Benim de ilk bebegim bizede dr kn ila i vermedi pekmez ver dedi ama veremiyorum sevmedi siz nasil veriyorsunuz bide dut uzum pekmezi farkediyormu
Tesekkurler...Dut ya da üzüm farkeder mi bilmiyorum ben dut başladım.
Yeni doğum yapmışken bir de mastit olmayı düşünemedim. Çok zor olmuştur eminim.inşallah tekrarını yaşamazsın ,Allah şifa versin canımsağım ne kadar zordur en iyi bilenlerdenim
Rahatsızlık verdigi an sağ mutlaka, mastit bebiş 4 günlükken yaşamıştım Allah'ım kurtar diye uyuyodum geceleri, kanallarim da tikanmisti sağım yaparken sadece kanli süt geldi 2 gün, ateş titreme..sonra rahatlayinca normale döndü..