2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Benim ilk çocuğum olduğu için bilgim yok o yüzden aylık kontrolleri önemsiyorum. (İkinci de olsa giderdim sanki çünkü her bebek farrklidir).
8.aydan once bisküvi ya da unlu gida verilmiyor diye biliyorum (kabız olmamasi için).Ben pekmezi her gün 1 cay kaşığı veriyorum doktor o şekilde önerdi. Bu 3.gunumux olacak.
Demir ilaci için de kan değerleri ölçüldü ve gerek duyulmadi bence doktora giderseniz kan değerlerini olcturun çünkü demiri düşükse takviye almasi gerekir (yeğenimin dogdugundan beri düşük o hep kullandi demir ilaci tabi ki doktor kontrolünde)
Aylık doktor kontrolüne ilk bebeğimi de götürmedim. Bebek büyütürken olmazsa olmazlardan değil bence.

Dün muza pekmez kattım verdim. Önce bi yüzünü buruşturdu ama sonra yedi 😄

Merhaba hanımlar. Çok yorgunum. Bebeğim Gece 12 den sonra hiç uyumadı. Uykusu vardı birkaç dakika dalıp yine uyaniyordu. Galiba karnı ağrıdı. Benim kıza patates iyi gelmiyor. Ek gıdadan önce yediğimde huzursuz oluyordu Dün haşlayıp verdim yine rahatsız oldu.

Dun
Merhaba hanımlar. Çok yorgunum. Bebeğim Gece 12 den sonra hiç uyumadı. Uykusu vardı birkaç dakika dalıp yine uyaniyordu. Galiba karnı ağrıdı. Benim kıza patates iyi gelmiyor. Ek gıdadan önce yediğimde huzursuz oluyordu Dün haşlayıp verdim yine rahatsız oldu

Merhaba hanımlar. Çok yorgunum. Bebeğim Gece 12 den sonra hiç uyumadı. Uykusu vardı birkaç dakika dalıp yine uyaniyordu. Galiba karnı ağrıdı. Benim kıza patates iyi gelmiyor. Ek gıdadan önce yediğimde huzursuz oluyordu Dün haşlayıp verdim yine rahatsız oldu.
Geçmiş olsun. Yeni denediğiniz gıdaları gündüz saatlerinde verirseniz uykusu daha az etkilenir.
Dün benim kızım da 12 ye kadar uyumadi, tüm gün çok huzursuzdu sanırım dis çıkarıyor. Sabah 5,5 ta uyandi

Dun

Geçmiş olsun. Yeni denediğiniz gıdaları gündüz saatlerinde verirseniz uykusu daha az etkilenir.
Dün benim kızım da 12 ye kadar uyumadi, tüm gün çok huzursuzdu sanırım dis çıkarıyor. Sabah 5,5 ta uyandi
Bizim gece de kötüydü. Emmeden sakinleşmedi. Meme vermeyince ağladı, ev halkını uyandırdı. Mecbur emzirdim durdum tüm gece. Çok emince yine bezden sızdı. Onunla uğraştım bi tur.

Az önce gördüm ki üstten dişi patlamış. Diğer üçü bayağı kabarmış durumda. Onlar zorluyor galiba.

Dun

Teşekkür ederim. Gündüz vermiştim ama rahatsız oldu. Bizde de diş yok daha. Karın ağrısı gibiydi. Size de geçmiş olsun.

Bizim gece de kötüydü. Emmeden sakinleşmedi. Meme vermeyince ağladı, ev halkını uyandırdı. Mecbur emzirdim durdum tüm gece. Çok emince yine bezden sızdı. Onunla uğraştım bi tur.

Az önce gördüm ki üstten dişi patlamış. Diğer üçü bayağı kabarmış durumda. Onlar zorluyor galiba.
Bende yanında yattım. Süt gelmese bile rahatliyordu. Yazık yavrulara bu diş çıkarma zor geçecek. Bizimki karın ağrısı gibiydi.

Pekmezi doktor öneriyor mu bu aylarda? Bi de ne kadar verilmeliymiş? Ben aylık kontrole gitmiyorum da 😕

Sen blw yaptığın için bilemedim şimdi nasıl verebilirsin 🤔 Ama ben ev büsküvisine katıp verebilirim diye düşündüm. Ben de demir ilacı hiç vermedim. Onun yerine ben takviye olarak kullandımz Sütümden geçsin diye.

Arkadaşlar biz pekmez başladık yoğurtla karıştırıp verdim baska nasıl verebilirim acaba
Kahvaltı öğününde yumurta sarısı veya peynirinin içine katıp verebilirsin.

Çok şükür azaldı dökülmesi. Banyo yapmaktan nefret eder olmuştum 😮 Son bir aydır normal dökülüyor.
Benim dökülenler pek geçmedi ya saçlarım da uzun saçımı açamıyorum. Acaba test filan mı yaptirsam. Bu durum ne zamana kadar normal onu da bilmiyorum

Merhaba hanımlar bişey sorcam biz 6 ay 2 günlüğüz şimdi bizim iki numara mamaya mı geçmemiz gerekiyor artık mama kullanananlar yardımcı olabilir mi

Merhaba hanımlar bişey sorcam biz 6 ay 2 günlüğüz şimdi bizim iki numara mamaya mı geçmemiz gerekiyor artık mama kullanananlar yardımcı olabilir mi

merhabalar,
6. ayi doldurduğunuzda 2 numaraya geçmeniz gerekir.
6/9 ay arasıdır 2 numara

Kahvaltı öğününde yumurta sarısı veya peynirinin içine katıp verebilirsin.
Pekmezi pisirince kanserojen oluyormuş. Ablam da yogurtla verirsen hiçbir faydası olmaz o şekilde içindeki demiri alamaz dedi.
Sanırım muzla karıştırıp vermek lazım ama henüz muza baslatmadim blw sayfasi muzu 9.ay meyvesi olarak veriyor benim doktorum ds muza baslat dedi.
Önümüzdeki ay blw destekçisi bir doktora gidip soracagim. Bizim dr blw ye tamamen karşı kızım da eliyle yemeye alıştı kaşıkla çok zor yediriyorum

Yani 7 olunca dimi annemle Bi türlü şu ay hesaplamalarında anlaşamıyoruzda 😃😃
Hayır 6. ay bittiginde yani şuan 2 numara icirmeniz gerek.(6 ay + X günlüksünüz ya)
9.ay bittiginde 3 numaraya geçeceksiniz.
örneğin 9 ay + X günlük iken gibi 🤗
Hangi marka icirdiginizi bilmiyorum ama genelde 0-6 6-9 olarak biliyorum

Teşekkür ederim hanımlar yardımlarınız için elimde 1 numara var o bitince başlarım Bi haftaya inşallah demekki annem doğru diyo 😃😃

Teşekkür ederim hanımlar yardımlarınız için elimde 1 numara var o bitince başlarım Bi haftaya inşallah demekki annem doğru diyo 😃😃
Evet 1 numarayı bitirip öyle başlayabilirsiniz, kutunun da üstünde yazıyor zaten 6. aydan itibaren 2 numaralı mamayı kullanınız diye. Hatta biz olayı abarttık kesin geçiş yapmadık, 3 ölçeğin 2 si1 numara, 1 ölçeği 2 numara diye alıştıra alıştıra geçtik. Gaz olmasın diye çok inanmasam da sorun da olmadı. Kutunun içeriğini okuduğunuzda çok da vitamin değerlerinde fark olmadığını görürsünüz. Marka adı verebiliyor muyuz bilmiyorum, biz hipp organik kullanıyoruz.

X