2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhhabalar❤❤❤insallah kuzucuklar iyidir .bizim kizdaa gece 10 keree kalkiyor normalde 2 kere kalkardi bu ara dis etleri sis daha disimiz yok .ben dise bagliyorum ama cok yorucu
Benim kızda bu ara her saat başı uyanıyor. Sabah karşı yanıma alıyorum öyle yatıyoruz yoksa durmuyor.

Nihayet oğlumla yatağımı ayırdım. Uykusu 4. aydan sonra çok bozuldu. O yüzden beraber yatıyorduk. Dün yeni beşiği geldi. Bizim yatağa yapışık bir beşik. Tek tarafı bizim yatakla birleşik. Sık sık uyandığı için böyle bir model yaptırdık.

Gece emzirmelerini azaltabildim bu hafta. Emzirmeden pışpışlıyınca azıcık ağlasa bile daldı. İnşallah böyle devam eder.

Yatağın modeli aşağıdakine benziyor.

Bizimki bu hafta sürünmeyi bayağı hızlandırdı. Önünde terlik, telefon olursa göbeğini ittire ittire depar atıyor dört ayağının üstünde durma egzersizleri yapıyor. Yakında emekleyecek gibi.

Babıldanmaya başladı. Babba, mamma diyip duruyordu ama bugün hiç söylemedi.

Geçen ay yoğurt vermiştim bi kere ama sonra vazgeçmiştim. Bugün ikinci defa verdim çok sevdi. Şap şup yedi Her gün yumurta vermiyorum. Ben bile her gün yemem, hayvansal gıdalara karşı böyle bir önyargım var. Vücuda ağır geliyor bence. Onun dışında hala tek çeşit meyve ve sebzeye devam. Tahıllı mamalar ve irmikli mamalar için 8-9 aylık olmasını bekleyeceğim. Bi de ben bulamaç sevmiyorum. Kalori olarak iyi olur, böyle hepsini kat ohhh mis gibi yesin ama içime sinmiyor. Bizimki biraz tombik çok kalorili beslenmesini istemiyorum.

Bugün avakado, dut kurusu ve tahinli bir kurabiye yaptım. Çok güzel olmadı gerçi ama arada veririm yine. Dolapta dursun dedim.

İlk zamanlar gazdir gaz diyorduk smdide distir ins çabucak ağrısız sıkıntısız çıkarır
3 çocuklu hayat nasıl gidiyor?
Aynengaz bitti diş diyoruź .3.cocukla yaşam yorucu cnm özellikle covid ve canli derslere evden giriyor cocuklar butun gün süruyor.virus bitse rahatliyacagiz insallah.

Sonra susmuyorlar yalnız Her lafın içindeler. Evde durmak bizim büyüğün çenesine vurdu. Babasıyla sohbet edemiyoruz neredeyse herşeye karışıyor
evin içinde küçük her şeye karışan bir kız Allahım ne kadar tatlı olur. O aşamaları bilmediğimden bunlar çok romantik hayaller geliyor

Ya evet ben sürekli yeni tarif bakıyorum netten.

Kızıma yedirdiklerim(severek yedikleri)
Yumurta sarısı (yarım yediriyorum hala)
Ceviz(öğütülmüş)
(yulaf ününü pişirip içine pekmez, tereyağ, lor, muz falan koyup kahvaltı yaptiriyorum)
Yoğurdu kendim mayaliyorum
Loru kendim yapıyorum.
Yoğurt her gün 1 kase yiyor en sevdiği diyebilirim hiç aksatmiyorum.
Avokadoyu ezip yediriyorum(sade seviyor ama bazen içinde 1hurmanin kabuğunu soyup ezip karistiriyorum)

Ispanak çorbası yapıyorum.
Dün ilk defa Pirasa yaptım sevdi yedi.
Yayla çorbası yapıyorum seviyor
Tarhana çorbası seviyor.
Kabak çorbası yapıyorum seviyor.
Tavuk suyu katmaya basladim
Corbalarina 1 kırmızı biber püresi koyuyorum.
Karadut özü 1 çay kaşığı veriyorum(iştah açıyor deniyordu aldim)
8.aydan sonra ılıklı Kemik suyuna başlıcam.
Muz, elma, armut ezip bazen sade bazen irmik pişirip karıştırıyorum yatmadan yediriyorum tok tutuyor.

1 sabah tarhanali omlet yaptım ama pek yemedi.
Pancake, omlet için erken diye düşündüm sonra yapmadım daha (blw yapmiyorum)
Ama purede yapmıyorum çatalla biraz eziyorum yiyor.

Son düzenleme:
evin içinde küçük her şeye karışan bir kız Allahım ne kadar tatlı olur. O aşamaları bilmediğimden bunlar çok romantik hayaller geliyor

Romantik hayallerim benim de var. Geçen sene stilli yüzmeyi öğrendim. Oğlumla denizde yarış yaptığımızı hayal ediyorum O 15 yaşında ben 52

Sonra dört kişilik aile olarak okey oynuyoruz, pişpirik oynuyoruz... yaz gecelerimizi böyle geçiriyoruz. Eğlenerek, kahkahalarla....

Günaydın kızlar
Ctesi 7.ay aşısı olduk yan etki yapmadı ama ne zaman aşı olsak 4 gün uyuyamıyo, sıçrayarak ağlayarak uyanıyor..
o ağlayınca büyük kız da sese uyanıp yanimiza geliyor..sabaha kdr bi onu uyutmaya çalış,bi diğerine sessiz ol uyu de derken sabah oluyor..

7.ayda ne aşısı yapıldı? 6.aydaki aşıdan sonra 9.ayda var dedi ebemiz.

7.ayda ne aşısı yapıldı? 6.aydaki aşıdan sonra 9.ayda var dedi ebemiz.
özel aşı , aşı kartını yanıma almayı unutmuşum ne olduğunu söylerdim ama8.ayda bir aşı daha var o zaman isleticem karneye yazarım.
9 . ayda sağlık ocağında var, kızamık

huzur verdin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…