2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Romantik hayallerim benim de var. Geçen sene stilli yüzmeyi öğrendim. Oğlumla denizde yarış yaptığımızı hayal ediyorum 😊 O 15 yaşında ben 52 🙂

Sonra dört kişilik aile olarak okey oynuyoruz, pişpirik oynuyoruz... yaz gecelerimizi böyle geçiriyoruz. Eğlenerek, kahkahalarla....
Oh mis gibi hayaller 😍😍 inşallah hepimizin evlatlariyla geçireceği güzel zamanlar olur ❤

Selam kızlar 💕
Kemik suyuna başlayalım demişti doktorumuz.Dün kemik sulu pirinç çorbası denedim sevdi 🤗 🧿
Gözlerim dolu şakır şakır göbek atasım var, inşallah bırakmaz.
Öğün verme, tadımlık yediği kadar devam edelim dedi stres yapma kendine dedi..
Acele etmeden,zorlamadan,biktirmadan..
Anne sütü+Devam sütü ana beslenme halen dedi, içimi rahatlattı..
kilo 7.800gr civarı sizde durum nedir?(15 Mayıs doğumluyuz)
ek gıdaya geçenler kilosu arttı mı bebislerinizin yoksa artış hızı azaldı mı benim gibi 🙄?
sevgiler 😘

Selam kızlar 💕
Kemik suyuna başlayalım demişti doktorumuz.Dün kemik sulu pirinç çorbası denedim sevdi 🤗 🧿
ek gıdaya geçenler kilosu arttı mı bebislerinizin yoksa artış hızı azaldı mı benim gibi 🙄?
sevgiler 😘
Öğün verme derken günde kaç kere ek gida veriyorsunuz?

7 aydan merhabalar 🙋
Bizde dün gittik doktora 300 Gr almış 2 cm uzamis.
Kemik suyu kuzu kıyma baslayabilinir
Yoğurt başlayabilir.
Kış sebzelerini azar azar taddir gazına göre bakarsın .
Pirinç un vermesende olur , kullanıcısan siyez unu ve bulgur .
Mercimek (kırmızı-sari) nohut basliyabilirsin.
Ev Sirkesini suda açıp ver dedi bağırsaklarını düzenler.
Bağırsaklar için yer elması sirke pancar ver , eğer tembellik devam ederse prebiotige başla .
Su bol bol teklif et, gece beslenmesini 1-2 mümkünse 1 e düşür .
Yapabiliyorsun hergun dışarı çıkar 5 dkda olsa hava alsın.

Selam kızlar 💕
sevgiler 😘
Doktorun seni sakinlestirmesine sevindim 😍 bak bebiş canı istediginde nasıl yiyor ☺️

Merhaba güzel anneler. Bende nasipse 2021 mayıs ya da nisan annesi olacağım. Detaylı ultrason da herhangi bir sorun çıkmış mıydı sizlerde

Öğün verme derken günde kaç kere ek gida veriyorsunuz?
sabah acken lor+yumurta sarisi veriyorum ihlamurla biraz sulandirip,üstüne mama ya da anne sütü.
3 saat sonra sebze püresi ,üstüne anne sütü ya da mama , 3 saat sonra yoğurt+meyve püresi üstüne mama+anne sütü ve kapanış...
bu yazdıklarım kaselerce değil , ve saat araliklari uykusuna göre değişkenlik gösteriyor..
maksimum 3 kaşık kabul ediyor benim sıpam💜
doktor ek gıdayı ana öğün olarak verme hala anne sütü ya da mama temel besinimiz diyor.mama vermeyim onun yerine 1 kase corba vereyimi bu aylarda kabul etmiyor.
amaç tadlarini bilsin,cignemeyi tad almayi öğrensin yumusak bir geçiş yapalım..
büyük kızım seviyordu yemeyi bodoslama geçmiştik onda ne güzel 🙄
onda bile mamayı birakmiyoruz diyordu 👍

Arkadaşlar biz pekmez başladık yoğurtla karıştırıp verdim baska nasıl verebilirim acaba
Pekmezi doktor öneriyor mu bu aylarda? Bi de ne kadar verilmeliymiş? Ben aylık kontrole gitmiyorum da 😕

Sen blw yaptığın için bilemedim şimdi nasıl verebilirsin 🤔 Ama ben ev büsküvisine katıp verebilirim diye düşündüm. Ben de demir ilacı hiç vermedim. Onun yerine ben takviye olarak kullandımz Sütümden geçsin diye.

sabah acken lor+yumurta sarisi veriyorum ihlamurla biraz sulandirip,üstüne mama ya da anne sütü.
3 saat sonra sebze püresi ,üstüne anne sütü ya da mama , 3 saat sonra yoğurt+meyve püresi üstüne mama+anne sütü ve kapanış...
bu yazdıklarım kaselerce değil , ve saat araliklari uykusuna göre değişkenlik gösteriyor..
maksimum 3 kaşık kabul ediyor benim sıpam💜
doktor ek gıdayı ana öğün olarak verme hala anne sütü ya da mama temel besinimiz diyor.mama vermeyim onun yerine 1 kase corba vereyimi bu aylarda kabul etmiyor.
amaç tadlarini bilsin,cignemeyi tad almayi öğrensin yumusak bir geçiş yapalım..
büyük kızım seviyordu yemeyi bodoslama geçmiştik onda ne güzel 🙄
onda bile mamayı birakmiyoruz diyordu 👍
Benim minnoş yumurta sarısını severek yiyor ama içine lor katınca yemedi. Ablası gibi karışık şeyleri sevmeyecek galiba. Yoğurdu ve meyveyi de ayrı ayrı veriyorum. O şekilde severek yiyor.

Kemik suyu konusunda tüm doktorlar hemfikir değil galiba. Şimdilik erken bulan da var sanırım. Ama emin değilim.

Dünden beri mastit oldum. Çok rahatsızlık verdi. Sağdım, emzirdim, masaj yaptım, sıcak kompres yaptım ama kolay kolay geçmedi. Şimdi biraz açıldı çok şükür. Hasta etti beni, canım çok yandı. Tüm gün yattım ☹️

7 aydır hiç sıkıntısız emziriyorum ama bunun kıymetini bu hastalıkla anladım. Her an taptaze sağlıklı sütüm hazırmış, hem de vücuduma hiç bir eziyeti olmadan. Ne büyük nimet olduğunu yeni anladım. sütüm için bol bol şükretmek lazımmış onu anladım.

Dünden beri mastit oldum. Çok rahatsızlık verdi. Sağdım, emzirdim, masaj yaptım, sıcak kompres yaptım ama kolay kolay geçmedi. Şimdi biraz açıldı çok şükür. Hasta etti beni, canım çok yandı. Tüm gün yattım ☹️

7 aydır hiç sıkıntısız emziriyorum ama bunun kıymetini bu hastalıkla anladım. Her an taptaze sağlıklı sütüm hazırmış, hem de vücuduma hiç bir eziyeti olmadan. Ne büyük nimet olduğunu yeni anladım. sütüm için bol bol şükretmek lazımmış onu anladım.

inşallah tekrarını yaşamazsın ,Allah şifa versin canım 🙏 sağım ne kadar zordur en iyi bilenlerdenim 🥺
Rahatsızlık verdigi an sağ mutlaka, mastit bebiş 4 günlükken yaşamıştım Allah'ım kurtar diye uyuyodum geceleri, kanallarim da tikanmisti sağım yaparken sadece kanli süt geldi 2 gün, ateş titreme..sonra rahatlayinca normale döndü..

Pekmezi doktor öneriyor mu bu aylarda? Bi de ne kadar verilmeliymiş? Ben aylık kontrole gitmiyorum da 😕

Sen blw yaptığın için bilemedim şimdi nasıl verebilirsin 🤔 Ama ben ev büsküvisine katıp verebilirim diye düşündüm. Ben de demir ilacı hiç vermedim. Onun yerine ben takviye olarak kullandımz Sütümden geçsin diye.
Benim ilk çocuğum olduğu için bilgim yok o yüzden aylık kontrolleri önemsiyorum. (İkinci de olsa giderdim sanki çünkü her bebek farrklidir).
8.aydan once bisküvi ya da unlu gida verilmiyor diye biliyorum (kabız olmamasi için).Ben pekmezi her gün 1 cay kaşığı veriyorum doktor o şekilde önerdi. Bu 3.gunumux olacak.
Demir ilaci için de kan değerleri ölçüldü ve gerek duyulmadi bence doktora giderseniz kan değerlerini olcturun çünkü demiri düşükse takviye almasi gerekir (yeğenimin dogdugundan beri düşük o hep kullandi demir ilaci tabi ki doktor kontrolünde)

Benim ilk çocuğum olduğu için bilgim yok o yüzden aylık kontrolleri önemsiyorum. (İkinci de olsa giderdim sanki çünkü her bebek farrklidir).
8.aydan once bisküvi ya da unlu gida verilmiyor diye biliyorum (kabız olmamasi için).Ben pekmezi her gün 1 cay kaşığı veriyorum doktor o şekilde önerdi. Bu 3.gunumux olacak.
Demir ilaci için de kan değerleri ölçüldü ve gerek duyulmadi bence doktora giderseniz kan değerlerini olcturun çünkü demiri düşükse takviye almasi gerekir (yeğenimin dogdugundan beri düşük o hep kullandi demir ilaci tabi ki doktor kontrolünde)
Benim de ilk bebegim bizede dr kn ila i vermedi pekmez ver dedi ama veremiyorum sevmedi siz nasil veriyorsunuz bide dut uzum pekmezi farkediyormu

Benim de ilk bebegim bizede dr kn ila i vermedi pekmez ver dedi ama veremiyorum sevmedi siz nasil veriyorsunuz bide dut uzum pekmezi farkediyormu
Ben ots marka organik dut pekmezi aldım 2 yemek kaşığı yogurda 1 cay kaşığı koyup fincanla biraz onun içmesini sagliyorum biraz da kasikla ağzına veriyorum çok şükür tadını sevdi

inşallah tekrarını yaşamazsın ,Allah şifa versin canım 🙏 sağım ne kadar zordur en iyi bilenlerdenim 🥺
Rahatsızlık verdigi an sağ mutlaka, mastit bebiş 4 günlükken yaşamıştım Allah'ım kurtar diye uyuyodum geceleri, kanallarim da tikanmisti sağım yaparken sadece kanli süt geldi 2 gün, ateş titreme..sonra rahatlayinca normale döndü..
Yeni doğum yapmışken bir de mastit olmayı düşünemedim. Çok zor olmuştur eminim.

İlk farkettiğimde pek önemsemedim. Arada sertleşme olup geçiyordu çünkü. Ama bu sefer geçmedi. Çok sıkıntılı oldu gerçekten.

X