2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar biz 7 buçuk ayligiz alt dişlerimizi çıkardık ama üst yan kesiciler çıkıyor şuan normalmi üstler çıkmadı ama
Osman Gönülal "Genellikle ilk önce alt ön dişler sonra üst ön dişler daha sonra alt yan kesiciler sonra üst yan kesiciler çıkar ama bazen sıralama değişir. Bu bir hastalık ya da problem olarak görülmez normal bir durumdur." diyor.

Günaydın oğlum ayın 13de 7 aylık oldu ve dün üst dişimizden birtanesi patladı büyüme atakları haftalarına hiç uymuyoruz ben de diyorum haftaya göre mutlu olmalıydık, bu huysuzluk ve uykusuz geceler niye

Merhaba bildirim gelmeyince unuttum burayida.
Çok şükür bizimde gelişimimiz hersey iyi
Dışarı çıkarmamak kötü oluyor sadece.
Seviyordu etrafı izlemeyi.
Hava baya soğuk cesaret edemiyorum covid de malum

Bir kaç gündür yürütecek koyuyorum 15dk kadar.
Etrafı inceliyor yaramazliklar başladı yani
Kendini ileri itmeye çabalıyor ama emekleme gayreti yok.
Oğlum emeklemeden yurumustu bakalım kız nasıl olacak.
Yemek düzeni oturttum ama uyku düzenimiz yok.
Çok geç uyuyor akşam.
Gündüz bazen 2 defa bazen 1 defa uyuyor.
Saatleri her gün değişiyor uzun uyku kısa uyku.
Kitaplar almıştım onların resimlerini inceliyoruz.
Ama kart VS almadım.
AKTIVITE masası aldım.
Müzikler şeyler ilgisini çekiyor bu ara seviniyor Biraz da onunla oyalanir bakalım.

Arkadaşlar imdat oğlum su içmiyor
Benimkide çok zor iciyor
Bardakla denedim oynuyor
Minik biberonla deniyorum şu icirmeye çalışırken gluk gluk falan diye sesler çıkarıyorum tam ağzına koyduğum zaman oyunla işte Biraz çekiyor.
Benimde sıkıntım su
Neyle denesem bilmiyorum.
Gün içinde defalarca deniyorum nekadar içerse işte.

Arkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
Yaa maşallah ben sürekli baba baba diyorum ama icraat yok daha bizde.
Ama çığlıklar falan var.
Biz bisi konuşurken hiii hıı falan diyo ağzını kıpırdatiyor konuşuyormuş gibi taklit galiba.
Her çocuğun gelişimi farklı seyrediyor.
Bakalım nasıl ilerlicez.

Ben blw yapmadım yapmicamda.
Ama eline bisi vermeye de korkuyorum.
Veren var mi?
Yutabiliyor mu koparıp.
Korkuyorum boğazında kalır diye.
Artık püre yapmıyorum.
Çatalla ezip veriyorum herseyi.
Telsehriye, pirinç falan yiyor zaten.
Elma, armut falanda çatalla ezip yediriyorum
Avokadoyu da sevdi.
Bazen ezip sade bazende hurmayla veriyorum ezip

Ama biz yerken yemek istiyor sofraya uzanıyor eline bisi versek diyoruz hani oyalansa ama boğazına kaçıyor.
Böyle anlarda ne versem bilemedim.

Teşekkür ederiz ama benimkinde de emeklemeye dair bir isaret yok sağından soluna zor donuyor.
Yuz üstü yere bırakınca resmen söyleniyor :) erken konuşup gec yürüyebilir her çocuk farklı tabiki bazisi emeklemeden yuruyor...

Ben eline veriyorum ilk gunler çok oguruyordu artık yiyor . Sabah tek yumurtali lorlu omleti goturuyor mesela. Eline alıp yemeyi seviyor, meyveli yoğurt da veriyorum fincana koyuyorum onu da içer gibi hupletiyor tabi ben yardim ediyorum

Maşallah.
Benimkide azimli alayım kavrayayim boğazında kalma korkusuna veremedim.
Hala ayrı kahvaltı veremiyorum karıştırıp veriyorum
Yumurta sarışını minik bölüp yediriyorum.
Omlet denemedim henuz denicem.
8.aya giricez diyorum artık ayrı ayrı koyup lorunu, yumurtasını, cevizini yedireyim.
Alt 2 üst 2 dış de cikardi

Cevizi yiyemeyebilir blw listesinde öğütülmüş ceviz 10.ayda gözüküyor. Ayrica da alerjen bir gida olması dolayısıyla 3 gun kurali ile verin.
Haslanmis yumurta sarısı yemek omlet yemekten daha zor mesela o yüzden omleti avucunda tutabilecek şekilde kesip onune koyabilirsiniz.
Akşam yemegi sirasinda da ben en son tost makinasinda kabak pisirdim avucunda tutabikecegi sekilde verdim tadını seviyor, yiyor.
Kabak yumuşak olduğu için yutmasi kolay olur tost makinesinde yağlı yagit arasina koyup kontrollü sekilde pisirip verirseniz rahat yiyebilir.

Ben blw tam anlamıyla yapamam ama ara sıra eline versem bisi diye düşündüm.
Cevizi ogutup katıyorum kahvaltısında bir alerji gozlemlemedim.
Havuç ve kabağı buharda pişirip denicem bakım kalacakmı bogazinda
Disleri çıktı cignemeyide öğrensin istiyorum

İşte sürekli boğulacak korkusuyla yaparsanız çocuk tedirgin olur eline vereceginiz en risksiz şey kabak onu da çok haslarsaniz tutamaz benimki öyle daha çok sinirleniyor.
Ceviz zaten ogutulup koyulacak dendi bana da ama daha cesaret edemiyorum benimki 7 ay 1 haftalik .

Sabah kahvaltısında karıştırıyorum dişleri var ya arada ağzına geliyor eziyor dişleriyle ama baya ogutuyorum rondoda.
Lor, tereyağ, ceviz, pekmez karıştırıp yediriyorum. Yumurta sarısinı ayrı seviyor..
Bu hafta bu denincem kabak.
Diyorum 8 aylık olacak artık yesin biraz.

Ben de bardak, biberon, alıştırma bardağı, kaşık her yolu deniyorum ama yok başarılı olamadım

Ben de blw yapmıyorum . Biz massdayken salatalık falan ortadan bölüp ince uzun. Veriyorum. Kopariyor ağzında gezdiriyor büyükse dışarı atıyor . Tabi gözüm üstünde hep. Hiç dişi yok.

Tatli patates yerken bugün patates damagina yapisti ogurerek cikardi, sanırım patatesi zeytinyağı ile vermem gerekecek çok korktum

Arkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
Maşallah Bizim ki bir gün ba ba bir şeyler mırıldandı diğer gün unuttu galiba de de lemeye başladı. Dede de yok etrafta

Maşallah Bizim ki bir gün ba ba bir şeyler mırıldandı diğer gün unuttu galiba de de lemeye başladı. Dede de yok etrafta
Kızım bir 15 gün önce baba dede diyordu hiç susmadan birşeyi öğrenince sürekli tekrar ediyor şimdi gel gel yapmayı öğretiyorum babayida dedeyide unuttu yeni bilgi gelince diğerini siliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…