- 26 Nisan 2017
- 230
- 254
- 33
Televizyon kumandası kırmızı meyve elegi benim ev içi terligim kırılmış mantar cingiragin sadece şapka kısmı a 101 den almistim hamileyken kafası kaldı sadece bir tane köpek oyuncak en çok bunları seviyor bı de araba çok seviyor erkek çocuğu olunca eşyalara vurup ses çıkartmayı özellikle parke üzerinde seviyor şimdilik böyleArkadaşlar ben de mayıs annesiyim. Bebeğinizin çok sevdiği bir oyuncağı var mı?
Arkadaşlar ben de mayıs annesiyim. Bebeğinizin çok sevdiği bir oyuncağı var mı?
Ben de Almıştım zeka kartları. Dört aya kadar farklı dört ay altı ay arası farklı altı aydan sonra farklı kartlar renkler ve desenlerArkadaşlar bebeklerinizin bilişsel gelişimi için neler yapıyorsunuz?
Ben yükselenzeka sitesinden kartlar almıştım. Her hafta beş kart çıkartıp, her gün gösterip karttaki nesnenin adını söylüyorum.
bardabas ve pakolin diye setler var. inceledim ama bu aylar için henüz erken diye almadım. Bir yaşından sonra alırım dedim. Siz aldınız mı böyle setler?
Ben "adim adim "diye bir etkinlik seti gördüm ama 9.aydan basliyor zamanı gelince onu alacağım. Şimdi zeka kartları gösteriyorum, e bebekten aldığım içinde cisimlerin olduğu hisir hisir kitaplar aldım onları gösteriyorum. 5 dk bile olsa kitap okuyorum. Bir de haftads birkaç gün dışarı çıkarıyorum parkta diğer çocukları uzakta izliyoruz, ağaçları çiçekleri etrafta gördüklerimizi anlatiyorum dinleyip bana cevap vermeye çalışıyor:))Arkadaşlar bebeklerinizin bilişsel gelişimi için neler yapıyorsunuz?
Ben yükselenzeka sitesinden kartlar almıştım. Her hafta beş kart çıkartıp, her gün gösterip karttaki nesnenin adını söylüyorum.
bardabas ve pakolin diye setler var. inceledim ama bu aylar için henüz erken diye almadım. Bir yaşından sonra alırım dedim. Siz aldınız mı böyle setler?
Kavonoz kapağı, mandal, içi börülce olan plastik şişeArkadaşlar ben de mayıs annesiyim. Bebeğinizin çok sevdiği bir oyuncağı var mı?
Merhaba. İnsan ister istemez kafaya takıyor. Ben hep kiloyu umarsamayan bir anne oldum.. 4.ayda 200 gr 5.ayda 400gr 6.ayda 300 gr almıştı. 200 gr aldığında eşim mamaya başlayalım dedi başlamadım. Çünkü gelişimi iyiydi. Bende burdan fikir amaçlı sordum. Her nekadar takmıyorum desem de acaba mı? dedim. Benim oğlum da 2890gr doğdu 6.5 aylıkken 7 kilo olmuştu. Ebemiz bir sıkıntı yok dedi. Bence sizde takmayın. Ek gıdaya tadımlık olarak başladık zaten 1.5 ay sonra öğün olarak verecez. Doktorun tavsiye etmediyse mamaya başlama bence.Merhaba kızlar. Bayadir giremedim. Ayın onunda altı aylık olduk. Üçüncü ayda meme reddi vardı. Çok şükür bir aydır emiyor. Dört aylık kontrolünde 200 Gr almıştı. 5.900 dü. Beş aylık kontrolünde 600 Gr aldı çok şükür. 6.600 du. Dün gittik 300 Gr almis sadece. 6.900 olmuş boyu da uzamamis pek 67 cm. Üzüldüm baya. Sütüm de var. Zaten tazyikli sütten dolayı emmemisti. Bide yavaş yavaş tadimlara başlamıştım. Çok da vermiyorum emsin diye. Sağlık ocağında ki hemşire normal dedi. 2.880 doğmuştu. Ama bakınca zayıf geliyor bana. Bu saatten sonra toparlar mi ki. Mamaya da başlamak istemiyorum. Yani kafam çok karışık. Doktora da gidemedik.
Bol bol konuşuyorum oğlumla. Ne yaparsam yapayım anlatıyorum. İki üç günde bir dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Elimden geldiği kadar kitap okumaya çalışıyorum. Oyuncak meyvelerimiz var "Bak bu sarı limon, limon ekşidir." gibi tanıtımlar yapıyorum. Balkona çıkarıp çocukları izletiyorum. Yağmur yağarsa mutlaka yağmuru izletmeye çalışıyorum. Zeka kartlarından bende almak istiyorum çok faydasını göreceğimden eminim. Eşim gereksiz olarak gördüğü için alamadıkArkadaşlar bebeklerinizin bilişsel gelişimi için neler yapıyorsunuz?
Bizim uyku düzeni şu şekilde;
Sabah 8-8 buçuk arası uyanıyor. Uyandıktan 2,5 saat sonra sabah uykusu için uyutuyorum. 1,5 saat kadar uyuyor. Kalkınca 3-3,5 saat kadar uyanık kalıyor. Tekrar 1,5 saat kadar uyuyor. Yani gündüz iki defa uyuyor ve toplam 3 veya 3,5 saat kadar uyuyor. İkindi uykusundan genelde akşamüstü beş gibi uyanmış oluyor. Akşam yemeği yiyoruz, çay içiyoruz, salonda takılıyoruz. Saat 9-9 buçuk gibi gece uykusuna yatmış oluyor. Yani gece 11 saat gündüz 3 saat olmakla birlikte toplam 14-15 saat uyuyor.
Gece 10 defa mızırdanıp pış pış istiyor, bazen emmeden tekrar uyumuyor. Tüm gece bol bol emdiği için bezi dolup taşıyor, üst baş ıslanıyor onları değiştiriyoruz. Sonra tekrar uykuya dalıyor. Falan filan derken sabah oluyor
3.5 saat uyanik kalabiliyor mu?benimki max. 2.5 saat uyanik kalabiliyor. Bugün saat 6 da uyandi yine maalesef saat 7.5 gibi tekrar uyudu ama sadece 45 dk.Bizim uyku düzeni şu şekilde;
Sabah 8-8 buçuk arası uyanıyor. Uyandıktan 2,5 saat sonra sabah uykusu için uyutuyorum. 1,5 saat kadar uyuyor. Kalkınca 3-3,5 saat kadar uyanık kalıyor. Tekrar 1,5 saat kadar uyuyor. Yani gündüz iki defa uyuyor ve toplam 3 veya 3,5 saat kadar uyuyor. İkindi uykusundan genelde akşamüstü beş gibi uyanmış oluyor. Akşam yemeği yiyoruz, çay içiyoruz, salonda takılıyoruz. Saat 9-9 buçuk gibi gece uykusuna yatmış oluyor. Yani gece 11 saat gündüz 3 saat olmakla birlikte toplam 14-15 saat uyuyor.
Gece 10 defa mızırdanıp pış pış istiyor, bazen emmeden tekrar uyumuyor. Tüm gece bol bol emdiği için bezi dolup taşıyor, üst baş ıslanıyor onları değiştiriyoruz. Sonra tekrar uykuya dalıyor. Falan filan derken sabah oluyor
Benimki de 7300. Bu ayda az almasi normal diyor Osman Gonulal.Merhaba hanımlar. Bebeğim 3900 doğmuştu. 7 aylık kontrolde 7500 olmuş az mı almış. Önceki aydan 300 gr fazla almış. Ek gıda da alıyor. Çok hareketli ondan mı acaba. Ek bir şey yapmalı mıyım. Hemşire yarım yada bir kilo alması gerekiyor dedi
Olcturmedi doğru dürüst. Bilmiyorum. Geçen ay 67 dediler. 68 gibi dedi hemşireBenimki de 7300. Bu ayda az almasi normal diyor Osman Gonulal.
Artık buyumeye gr olarak değil cm olarak bakiyorlar. Son 1 ayda boyu uzadı mi?
Evde çıplak şekilde siz ölçün. Çünkü her ay ne kadar uzadığı ilk yil önemli.Olcturmedi doğru dürüst. Bilmiyorum. Geçen ay 67 dediler. 68 gibi dedi hemşire
Ooooo bıraksam gece yarısına kadar oturur bizimle. Uzun süre uyumasa bana msn demiyor.3.5 saat uyanik kalabiliyor mu?benimki max. 2.5 saat uyanik kalabiliyor. Bugün saat 6 da uyandi yine maalesef saat 7.5 gibi tekrar uyudu ama sadece 45 dk.
Ben "adim adim "diye bir etkinlik seti gördüm ama 9.aydan basliyor zamanı gelince onu alacağım. Şimdi zeka kartları gösteriyorum, e bebekten aldığım içinde cisimlerin olduğu hisir hisir kitaplar aldım onları gösteriyorum. 5 dk bile olsa kitap okuyorum. Bir de haftads birkaç gün dışarı çıkarıyorum parkta diğer çocukları uzakta izliyoruz, ağaçları çiçekleri etrafta gördüklerimizi anlatiyorum dinleyip bana cevap vermeye çalışıyor:))
Benim eksiğim dışarı çıkarmamam maalesefBol bol konuşuyorum oğlumla. Ne yaparsam yapayım anlatıyorum. İki üç günde bir dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Elimden geldiği kadar kitap okumaya çalışıyorum. Oyuncak meyvelerimiz var "Bak bu sarı limon, limon ekşidir." gibi tanıtımlar yapıyorum. Balkona çıkarıp çocukları izletiyorum. Yağmur yağarsa mutlaka yağmuru izletmeye çalışıyorum. Zeka kartlarından bende almak istiyorum çok faydasını göreceğimden eminim. Eşim gereksiz olarak gördüğü için alamadık
Zeka kartını mutlaka almalısın. Ben faydasını şu şekilde gördüm. Önceden kitap gösterdiğimde incelemezdi. Kartlardan sonra kitaplara ilgisi arttı, resimlere bakıyor, dikkatini kısa da olsa odaklamaya başladı.Bol bol konuşuyorum oğlumla. Ne yaparsam yapayım anlatıyorum. İki üç günde bir dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Elimden geldiği kadar kitap okumaya çalışıyorum. Oyuncak meyvelerimiz var "Bak bu sarı limon, limon ekşidir." gibi tanıtımlar yapıyorum. Balkona çıkarıp çocukları izletiyorum. Yağmur yağarsa mutlaka yağmuru izletmeye çalışıyorum. Zeka kartlarından bende almak istiyorum çok faydasını göreceğimden eminim. Eşim gereksiz olarak gördüğü için alamadık
Kilo alımları ve kiloları neredeyse aynı bebislerimizinMerhaba. İnsan ister istemez kafaya takıyor. Ben hep kiloyu umarsamayan bir anne oldum.. 4.ayda 200 gr 5.ayda 400gr 6.ayda 300 gr almıştı. 200 gr aldığında eşim mamaya başlayalım dedi başlamadım. Çünkü gelişimi iyiydi. Bende burdan fikir amaçlı sordum. Her nekadar takmıyorum desem de acaba mı? dedim. Benim oğlum da 2890gr doğdu 6.5 aylıkken 7 kilo olmuştu. Ebemiz bir sıkıntı yok dedi. Bence sizde takmayın. Ek gıdaya tadımlık olarak başladık zaten 1.5 ay sonra öğün olarak verecez. Doktorun tavsiye etmediyse mamaya başlama bence.
Tek başına olunca çıkarmak da zor en azından haftada birkac kez cikarabilsen keşke cisimleri 3 boyutuyla görsün hem temiz hava alir.Benim eksiğim dışarı çıkarmamam maalesefTüm fırsatları evde bunalan büyük için değerlendirince küçüğü ihmal ediyoruz galiba. Küçük hep evde. Pandemi yüzünden eve gelen giden de yok. Böyle alışmasa iyi olacak