2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Arkadaşlar ben de mayıs annesiyim. Bebeğinizin çok sevdiği bir oyuncağı var mı?
Televizyon kumandası kırmızı meyve elegi benim ev içi terligim kırılmış mantar cingiragin sadece şapka kısmı a 101 den almistim hamileyken kafası kaldı sadece bir tane köpek oyuncak en çok bunları seviyor bı de araba çok seviyor erkek çocuğu olunca eşyalara vurup ses çıkartmayı özellikle parke üzerinde seviyor şimdilik böyle

Arkadaşlar ben de mayıs annesiyim. Bebeğinizin çok sevdiği bir oyuncağı var mı?

Şu oyuncaklarını çok seviyor.

Ayrıca tabii ki terlik, kumanda ve cep telefonu görünce affetmiyor

Arkadaşlar bebeklerinizin bilişsel gelişimi için neler yapıyorsunuz?

Ben yükselenzeka sitesinden kartlar almıştım. Her hafta beş kart çıkartıp, her gün gösterip karttaki nesnenin adını söylüyorum.

bardabas ve pakolin diye setler var. inceledim ama bu aylar için henüz erken diye almadım. Bir yaşından sonra alırım dedim. Siz aldınız mı böyle setler?

Ben de Almıştım zeka kartları. Dört aya kadar farklı dört ay altı ay arası farklı altı aydan sonra farklı kartlar renkler ve desenler

Ben "adim adim "diye bir etkinlik seti gördüm ama 9.aydan basliyor zamanı gelince onu alacağım. Şimdi zeka kartları gösteriyorum, e bebekten aldığım içinde cisimlerin olduğu hisir hisir kitaplar aldım onları gösteriyorum. 5 dk bile olsa kitap okuyorum. Bir de haftads birkaç gün dışarı çıkarıyorum parkta diğer çocukları uzakta izliyoruz, ağaçları çiçekleri etrafta gördüklerimizi anlatiyorum dinleyip bana cevap vermeye çalışıyor:))

Merhaba. İnsan ister istemez kafaya takıyor. Ben hep kiloyu umarsamayan bir anne oldum.. 4.ayda 200 gr 5.ayda 400gr 6.ayda 300 gr almıştı. 200 gr aldığında eşim mamaya başlayalım dedi başlamadım. Çünkü gelişimi iyiydi. Bende burdan fikir amaçlı sordum. Her nekadar takmıyorum desem de acaba mı? dedim. Benim oğlum da 2890gr doğdu 6.5 aylıkken 7 kilo olmuştu. Ebemiz bir sıkıntı yok dedi. Bence sizde takmayın. Ek gıdaya tadımlık olarak başladık zaten 1.5 ay sonra öğün olarak verecez. Doktorun tavsiye etmediyse mamaya başlama bence.

Bol bol konuşuyorum oğlumla. Ne yaparsam yapayım anlatıyorum. İki üç günde bir dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Elimden geldiği kadar kitap okumaya çalışıyorum. Oyuncak meyvelerimiz var "Bak bu sarı limon, limon ekşidir." gibi tanıtımlar yapıyorum. Balkona çıkarıp çocukları izletiyorum. Yağmur yağarsa mutlaka yağmuru izletmeye çalışıyorum. Zeka kartlarından bende almak istiyorum çok faydasını göreceğimden eminim. Eşim gereksiz olarak gördüğü için alamadık

3.5 saat uyanik kalabiliyor mu?benimki max. 2.5 saat uyanik kalabiliyor. Bugün saat 6 da uyandi yine maalesef saat 7.5 gibi tekrar uyudu ama sadece 45 dk.

Merhaba hanımlar. Bebeğim 3900 doğmuştu. 7 aylık kontrolde 7500 olmuş az mı almış. Önceki aydan 300 gr fazla almış. Ek gıda da alıyor. Çok hareketli ondan mı acaba. Ek bir şey yapmalı mıyım. Hemşire yarım yada bir kilo alması gerekiyor dedi

Benimki de 7300. Bu ayda az almasi normal diyor Osman Gonulal.
Artık buyumeye gr olarak değil cm olarak bakiyorlar. Son 1 ayda boyu uzadı mi?

3.5 saat uyanik kalabiliyor mu?benimki max. 2.5 saat uyanik kalabiliyor. Bugün saat 6 da uyandi yine maalesef saat 7.5 gibi tekrar uyudu ama sadece 45 dk.
Ooooo bıraksam gece yarısına kadar oturur bizimle. Uzun süre uyumasa bana msn demiyor.

Benim derdim gece sık uyanması Tam uyanmıyor aslında. Sürekli bir mıkırdanma hali. Sağdan sola dönüyor, yüzüstü dönmeye çalışıyor derken hep bi mızmız uyurken. Tam dalıyorum uyandırılıyorum

Genelde herşeyin bir çaresinin olduğunu düşünürüm. Ama buna bi çözüm bulamadım. Sürekli düşünüyorum neden diye. Bu gidişle emme olayını bir yaşında keserim gibi geliyor. Memeden kesilmeden çözülmeyecek galiba

Benim eksiğim dışarı çıkarmamam maalesef Tüm fırsatları evde bunalan büyük için değerlendirince küçüğü ihmal ediyoruz galiba. Küçük hep evde. Pandemi yüzünden eve gelen giden de yok. Böyle alışmasa iyi olacak

Zeka kartını mutlaka almalısın. Ben faydasını şu şekilde gördüm. Önceden kitap gösterdiğimde incelemezdi. Kartlardan sonra kitaplara ilgisi arttı, resimlere bakıyor, dikkatini kısa da olsa odaklamaya başladı.

Kilo alımları ve kiloları neredeyse aynı bebislerimizin sağlık ocağındaki hemşire normal dedi. Doktora daha goturemedik. Eşim bu ortamda götürmek istemiyor hastaneye. Benimde içim içimi yedi. Sizde öyle yazınca rahatladım. Çok şükür gelişimi iyi sağlıklı. Eşim de zayıf herhalde genetik.

Tek başına olunca çıkarmak da zor en azından haftada birkac kez cikarabilsen keşke cisimleri 3 boyutuyla görsün hem temiz hava alir.
Bizimki hergun çıktığı halde eve misafir de istemiyor gelen olursa hıçkıra hıçkıra hiç susmamacasina misafire bakıp bakıp agliyor. Disarda da bakinir ama kimseyle muhatap olmak istemez zaten çok ilginç çocuk:)

Kızlar biz 7 buçuk ayligiz alt dişlerimizi çıkardık ama üst yan kesiciler çıkıyor şuan normalmi üstler çıkmadı ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…