2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bugün 4 te uyudu 5,5 ta kalkti Allahtan 7 de beslendi 7,5 gibi uyudu. Kesje her akşam öyle yapsa ama işte cocuk bunu kendi ayarliyor, uyku tribi atiyor ağlıyor. Sanırım gündüz uykularını 3 ten 2 ye indirmeye calisiyor 8.ayda falan düzelir diye umuyorum.

Kanguru falan da almadım alışmasın diye banyo iyi fikir

Keşke benimki de o saatlerde kalksa. Peki gündüz kaç uyku yapıyor
İlk kalktıktan 1 saat sonra tekrar yatıyor. 1.5 saat kadar uyuyor. Sonra 1 ile 3 arası 2 saatte öğlen uykusu oluyor, bazen 1.5saat uyuyor. 5 ile 7 arası 1.5.,2 saatte ikindi uykusu var. Toplamda 4 ile 5.5 saat kadar uyumuş oluyor. Akşam da 9 da uyur. Gece 12, 2, 5 gibi uyanır emer tekrar uyur.

Son düzenleme:
Bizim uyku düzeni şu şekilde;

Sabah 8-8 buçuk arası uyanıyor. Uyandıktan 2,5 saat sonra sabah uykusu için uyutuyorum. 1,5 saat kadar uyuyor. Kalkınca 3-3,5 saat kadar uyanık kalıyor. Tekrar 1,5 saat kadar uyuyor. Yani gündüz iki defa uyuyor ve toplam 3 veya 3,5 saat kadar uyuyor. İkindi uykusundan genelde akşamüstü beş gibi uyanmış oluyor. Akşam yemeği yiyoruz, çay içiyoruz, salonda takılıyoruz. Saat 9-9 buçuk gibi gece uykusuna yatmış oluyor. Yani gece 11 saat gündüz 3 saat olmakla birlikte toplam 14-15 saat uyuyor.

Gece 10 defa mızırdanıp pış pış istiyor, bazen emmeden tekrar uyumuyor. Tüm gece bol bol emdiği için bezi dolup taşıyor, üst baş ıslanıyor onları değiştiriyoruz. Sonra tekrar uykuya dalıyor. Falan filan derken sabah oluyor

Doğduğundan beri gündüz uyutamadim gitti çocuğu ille de gece uyuyup erkenden uyanacak, kesinlikle duzene girmiyor kendi duzenine bizi alıştırdı maalesef
Gece uykusuna 5te yatıyorsa sabah 6 da kalkması bence yine iyi. 13 saat uyumuş oluyor sonuçta. Gündüz uykularını azaltmayı denedin mi?

Aynen 15-20 dakika yavaş yavaş ileri doğru çekmeye çalış. Sezdirmeden

5 ten 9 a kadar iyi uyanık duruyor. Benimki ne zaman uyanırsa uyansın 2 saat sonra uyutma terör estiriyor. 5 te ikindi uykusuna yatar 6.5 - 7 gibi uyanır. 9 bilemedin taş çatlasa 9.5 ta uyur. Artık geceleri kesintisiz uymaları lazım. Her uyandığında emzirmemeye çalışıyorum. 4 saatte bir emsin sonra 5 e çıkaracam

Bizim uyku düzenimiz de bayağı farklı.gece 23.30 gibi yatıyoruz.erken yatiramiyorum.7 ve 9 yaşında abi ve ablası var ses yapıyorlar çocuk uyuyamiyor.mecbur onlar uyuyunca uyutuyorum.gece bu ara belli olmuyor.bazen 3 kere kalkar bazen 7-8.sabah 4.30 dan sonra emip uyuyunca sabah 9.30 10 da kalkıyor.oglen 13 de uyur o da belli olmaz ama 3- 4 de kalkar.7 de bı daha uyur ama onu 1 saat bile uyumaz.8 olmadan uyanır.

Bizimde bugün 7 oldu ve diş patlattı.dun çok huysuzdu.ne emdi ne ek besin aldı.hatta bende üzüldüm ağladım
Şimdi gülüyorum ama gece bir baktim ki şeffaf damakta çıkmış minnacık
Ay maşallah bide görünmüyor daha diş ama uykular bozuldu ya.

Bizimde bugün 7 oldu ve diş patlattı.dun çok huysuzdu.ne emdi ne ek besin aldı.hatta bende üzüldüm ağladım
Şimdi gülüyorum ama gece bir baktim ki şeffaf damakta çıkmış minnacık
Alt cenedemi cikti ilk ya bizim hala dis yok ama huysuzluk iştahsızlık cok ne yapacağımı bilemez oldum

Çok geç yatiyormus.

Merhaba kızlar. Bayadir giremedim. Ayın onunda altı aylık olduk. Üçüncü ayda meme reddi vardı. Çok şükür bir aydır emiyor. Dört aylık kontrolünde 200 Gr almıştı. 5.900 dü. Beş aylık kontrolünde 600 Gr aldı çok şükür. 6.600 du. Dün gittik 300 Gr almis sadece. 6.900 olmuş boyu da uzamamis pek 67 cm. Üzüldüm baya. Sütüm de var. Zaten tazyikli sütten dolayı emmemisti. Bide yavaş yavaş tadimlara başlamıştım. Çok da vermiyorum emsin diye. Sağlık ocağında ki hemşire normal dedi. 2.880 doğmuştu. Ama bakınca zayıf geliyor bana. Bu saatten sonra toparlar mi ki. Mamaya da başlamak istemiyorum. Yani kafam çok karışık. Doktora da gidemedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…