2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334

boy genetik,kilo da beslenmeyle ve hareketle alakalı.yiyip hemen kaka yapiyorsa ve hareketliyse bebis normal yani kilosu.. benimki hareketli ama yattigi yerde tepiniyor emekleme yok henüz..en son 7500 falandi sanırım yanlış hatirlamiyosam bezli , boy 71 di.
boy/kiloyu hic kafaya takmayın önemli olan algısı,taklit becerisi, göz teması,sizi dinliyor mu, tepki veriyor mu vs..

ilk bebegimde cok takintiliydim, boyu cok geriden geliyordu, geç yürüdü vs..
Sonra baktım diger bebekler "dedde " diyemezken o cümle kuruyor,sohbet ediyor.. boşuna en güzel zamanlarimi kuruntu yaparak heba etmisim dedim kendime, aklı fikri maşallah
önemli olan sağlık

Sanırım emeklemeyen bir tek benimki kaldı...emeklemeyi birak emzigi düşse uzanıp almiyor çığlık atıp bana aldirtiyor:))

benimki oturamiyor bile ,emeklemeyi geçtim sadece mama sandalyesinde ve desteklersem oturabiliyor..
o da çok kısa bir süre, öne doğru devriliyor direkt.. Neyse acelemiz yok zaten, sağlığı yerinde olsun da
Bizim minnoş da emeklemiyor henüz. Döne döne tüm salonu turluyor dün ben odada yokken sandalyelerin altına girmiş, ordan dönüp manevra yapamayınca kalakalmış orada

Dün ilk defa göbeğini ittirerek ilerledi. Bi kerecik yaptı ama anneciğini mutlu etmeye yetti

Anneler merhaba benim çok büyük bir sorunum var. Bebeğim 20 günlük. 5inci gün topuk kanındaki sonuçlar için saglık ocagı beni aradı. Bebeğimde biotinidaz enzim düşüklüğü oldugunu ve hastane sevkinden bahsetti dünyam yıkıldı. Eğer doğuştan itibaren bu enzim biotin eksikliği varsa ilk olarak deri hastalıkları akabinde beyin gelişiminde bozukluklar olabilmektedir.) hastalık bu bebeğim çok açtı topuk kanı alındığında ve zayıflamıştı sütüm yoktu diye . Aranızda bu sorunu yaşayan geçiren varsa lütfen bilgi versin topuk kanı testi kesin tanı mı?

Çok şükür algısı açık Dr cin gibi odada herşeyi gözden geçirdi dedi.mama sandalyesi de de desteksizde oturabiliyor.7 yaşındaki kızımda yanimdaydi onunda asi kartına baktım %25 lerde gitmiş.dr bey bu kızım da 7 yaşında vücut yapıları aynı gibi ondada kabızlık hiç yaşamadım yeni öğün yiyince o da hemen kaka yapardı bu bebeğimde öyle dedim.7 yaşından küçük gösteriyor mu dedim.gayet normal kızınız dedi.bebek gelişim olarak geride kalmasin diyor.con takmasamda takıyorum sanki

Ben 6 aylıkken fıldır fıldır bütün salonu donermisim. Bizimki ters çevirdiğimde yani karin ustunde iken kendini duzeltiyor baska da donmuyor sanırım azcık tembel:))

Canım benimkinin de kilosu düşük boyu normal olduğu surece sağlıklıdır diyorlar. Yüzde 25 lerde..
Bizimki de doktoru görünce ağlıyor kadin "maşallah algıları ne kadar açık yabancıları anladigi gibi tepki de koyuyor bu önemli bir bilişsel gelişim "dedi.
Saglikli olsun da kg önemli değil gerçekten

Benim oğlum da hala emeklemedi 7. Ayı bitti ama biraz tembel galiba bu konuda. Ama aşırı hareketli maşallah direkt koşmak amacı galiba
Bizim yeğen 10.ayda 2 ay emekledi sonra hemen yürüdü. Belki de öyle olur. Örümcek vs kullaniyor musunuz?

Bizim yeğen 10.ayda 2 ay emekledi sonra hemen yürüdü. Belki de öyle olur. Örümcek vs kullaniyor musunuz?
Emeklemeleri için sanki erken değil mi? 9-10 aylık olmadan beklemiyorum ben. Öncesinde komando sürünmesi olabilir ama Benimki öyle çılgın hareketli değil ama istediği şeylere ulaşabiliyor. Salonu yeniden dizayn ettik. Diyazn ettik dediğim heryeri halı, ince döşek ve yorganla kapladık çok dekoratif oldu yerde bayağı vakit geçiriyor, oyuncaklarıyla oynuyor, kelime kartlarını yiyor döne döne geziyor. Bizden bağımsız güzel vakit geçiriyor.

Yürüteç evde var ama daha çıkarmadım. 10 aylık falan olmadan çıkarmam sanırım. Salon zaten beyefendinin eşyaları ile doldu. Kocaman salonda yer yok artık

Biz neredeyse iki aydın yürüteci kullanıyoruz. Resmen kurtarıcımız oldu. Çizgi filmi izliyor oturduğu yerde bir de salonun ortasına oyun alanı kuruyoruz bol oyuncaklı. Kendince oynuyor. Sanırım bir aya emekler. Totosunu kaldırıp dizlerin üstünde durmaya çalışıyor.

Eklentiler

• ACBF3580-682B-4F9E-8F8B-C692332A47C6.jpeg
    82,6 KB · Görüntüleme: 41
  • A830E6F1-EA8B-4186-B8AB-9D9B6BA0CDFE.jpeg
    332,3 KB · Görüntüleme: 46
Benim yavru sürekli zıplamak istiyor arkadaşlar. Bir yere tutunup kalkıyor sonra zıplamak için hareket edince düşüyor. Ne kadar olacak bu zıplama merakı bilmiyorum. Ek gıda idare eder bir şekilde e devam ediyor.

Benim yavru sürekli zıplamak istiyor arkadaşlar. Bir yere tutunup kalkıyor sonra zıplamak için hareket edince düşüyor. Ne kadar olacak bu zıplama merakı bilmiyorum. Ek gıda idare eder bir şekilde e devam ediyor.

hop-pala alsan? (bitişik yazinca emoji çıkıyor)
Epey oyalar ve eğlendirir Ay olarak uygun mudur bilmiyorum gerçi

hop-pala alsan? (bitişik yazinca emoji çıkıyor)
Epey oyalar ve eğlendirir Ay olarak uygun mudur bilmiyorum gerçi
Bizim doktorumuz hoppalayi oneriyor dolaptan aldım kapıya aşıyoruz sevdi minik kuşum ara arada 5-10 dk takılıyor ama daha zorlamayı çözemedi kendi etrafında dönmek hoşuna gidiyor

İse başladın mı nasıl gidiyor?

bizim büyük kızdan kalan vardı bende asayım o zaman bacak kasları biraz kuvvetlensin..
başladım canım işe ama henüz calismaya baslayamadim bi'sürü yazışmalar tantanalarla geçer 1 ay böyle

Ben de istiyordum ama sağlıklı mı fikrim yoktu. Teşekkür ederim Kanca mı taksak acaba dedim eşime? Kapıya nasıl asıyorsunuz?

Canım izletme televizyon n’olur? Yakın çevremde iki otizmli çocuk var. İkisi de 6 yaşında hala konuşamıyorlar, çok üzücü. Tv sersemletiyor çocukları.

Mecbur kalınca ben de beş dakika açıyorum ama düzenli olarak her gün bakıyorsa bakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…