Nerden aldin cnm internettenmimerhaba anneler,
benim salyali sipam henüz dis cikarmadi ama elini 4 parmak kemiriyo pardon yiyor.
gecen hafta tesadüfen elime büyük kızıma aldığım kehribar kolyesi geçti.Onda hiç salya olmamıştı, dişlerini de gayet rahat çıkartmıştı o yüzden bu kehribar denen zimbirtinin ise yarayıp yaramadığını test edememiştim o zamanlar.Takmama bile lüzum yoktu çünkü.
3 gündür (geceleri çıkartarak) minnosuma takıyorum maşallah diyim,salya orani %70 azaldi, şok oldum cidden..
tavsiye etmek icin yazmadım, bende işe yaradi cidden bizim salya sorunumuzu çözdü
gıdısı salya akitmaktan yara olmuştu o derece yani
Nerden aldin cnm internettenmi
Doktora sorduk 10 gün yapmaması bile normal dedi bize. Biz dördüncü gün yapabildik ama ne yapmak19 değil 10 gün yazmak istemiştim yanlış olmuş
Yani baya dolu dolu oluyor tabiDoktora sorduk 10 gün yapmaması bile normal dedi bize. Biz dördüncü gün yapabildik ama ne yapmaksırtı full kaka içinde. Nerden temizlemeye başlayacağımı şaşırdım. O atlet falan direk çöpe gitti tabi ki. Dört günün sonunda öyle oluyorsa on günü düşünemiyorum evi naylon ile kaplamam gerekir herhalde ben zeytin yağı içirip masaj ve rezene çayi ile hallettim. Ama sabun deneyecem.
Bizimki de bu hafta başladı yediklerimizden istiyor. Şeftali ve üzüm verdim, çok sevdi, çok heyecanlandı. Kaşık mamalar ile ilgili bilgim yok maalesef. Haftaya yoğurda başlayım diyorum, sonra patates püresine...kızlar herkese merhaba bizim bebek 4 buçuk aylık oldu masada yediklerimize gözünü dikip bakmaya başladıbiz de bi deneyelim dedik ufak bi şeftalinin tadını alsın diye diline değdirdim elinden zor aldım.. hipp kaşık maması almış babası +4 ay yazıyor iyi geceler mamasıymış elmalı tahıllı var mı kullanan??? bizim kız sadece günde bi kaç kez ve gece emiyor beni onun haricinde mama alıyor
Ben denemedim o mamayı ama benim oğlum da aşırı istekli yemeklere karşı. Kilo alımı da az olunca doktor ek gıdaya yavaşça gecebilirsiniz dedi. En güzel yediği şey ev yoğurdu. Patates ve havuç püresini yutarken öğürdü, anladım ki henüz püreye hazır değil ama yoğurdun içine karıştırıp verince yedi. Ben de günde bir öğün 1 yemek kaşığı bu şekilde yediriyorum yoğurtlu meyve ya da sebze. Bir de meyve-sebze filesi aldım içine salatalık ve armut koydum 3 gün arayla bayıldı. Sulu şeyler olunca epey emdi. Bakalım böylece minik bir şekilde başladık ek gıda maceramızakızlar herkese merhaba bizim bebek 4 buçuk aylık oldu masada yediklerimize gözünü dikip bakmaya başladıbiz de bi deneyelim dedik ufak bi şeftalinin tadını alsın diye diline değdirdim elinden zor aldım.. hipp kaşık maması almış babası +4 ay yazıyor iyi geceler mamasıymış elmalı tahıllı var mı kullanan??? bizim kız sadece günde bi kaç kez ve gece emiyor beni onun haricinde mama alıyor
internette bi doktorun yazısını okudum elma ve havuç için önce suyunu verin diyordu mesela önce çeyrek elma suyu sonra yarım elma suyu sonra yarım elma yarım havuç karışık sonra tam elma havuç karışık sonra sadece havuç sonra püreleri belki öyle alışır senin kiBen denemedim o mamayı ama benim oğlum da aşırı istekli yemeklere karşı. Kilo alımı da az olunca doktor ek gıdaya yavaşça gecebilirsiniz dedi. En güzel yediği şey ev yoğurdu. Patates ve havuç püresini yutarken öğürdü, anladım ki henüz püreye hazır değil ama yoğurdun içine karıştırıp verince yedi. Ben de günde bir öğün 1 yemek kaşığı bu şekilde yediriyorum yoğurtlu meyve ya da sebze. Bir de meyve-sebze filesi aldım içine salatalık ve armut koydum 3 gün arayla bayıldı. Sulu şeyler olunca epey emdi. Bakalım böylece minik bir şekilde başladık ek gıda maceramıza
Biz iki haftadır ufaktan ev yoğurduna başladık. Armut püresi yada suyu veriyorum. Biz sofradaysak hele ağzımız kıpırdıyorsa benim oğlum öyle bakıyor ki, lokmalar boğazımıza diziliyorkızlar herkese merhaba bizim bebek 4 buçuk aylık oldu masada yediklerimize gözünü dikip bakmaya başladıbiz de bi deneyelim dedik ufak bi şeftalinin tadını alsın diye diline değdirdim elinden zor aldım.. hipp kaşık maması almış babası +4 ay yazıyor iyi geceler mamasıymış elmalı tahıllı var mı kullanan??? bizim kız sadece günde bi kaç kez ve gece emiyor beni onun haricinde mama alıyor
Bu doktorların bi standardı yok mu acaba. Bize de tam dört aylıkken Demir verdi her gün beş damla dedi. Hangisini dinleyeceğim şaşırdımDoktordan ek gıda (tattırma) oturtma (kucakta, kısa süreli) hepsinden veto yedim.
ne bu acelen dedi,bari 5. ayı dolsun ki o bile erken dedi..
piki dedim
zaten minik oturtmalar haricinde sormadan hic birini yapmamıştım.
sağlık ocağı demirine hayır dedi, demire 6.ay dolmadan zaten kesinlikle baslatmiyor.
boy kilo hepsi normal şükür
bu ay önemli olan etkiye tepki dedi.
senle iletişim kuruyor mu, gülünce tepki veriyormu,oyuncaklara ilgi duyuyormu, göz temasi kuruyor mu vs.
Bu doktorların bi standardı yok mu acaba. Bize de tam dört aylıkken Demir verdi her gün beş damla dedi. Hangisini dinleyeceğim şaşırdım
biz burda doğru dürüst doktor da bulamadık biri saçmaladı 15 günlükken sondayla idrar almaya çalıştı bıraktık diğer son gittiğimizde bir dairede 20 kişi vardı çocuklar öksürüyor kim korona kim grip belli değildi onu da bıraktık devlete gittik çok iyi bir doktordu ama süresi kısıtlıydı bişe soramadan döndük... ben artık internetten araştıra araştıra millete sora sora kendi içgüdülerime göre çocuk büyütmeye başladım... sağlık ocağından verilen demiri kullanmadım onun yerine ocean microfer diye bir damla buldum araştırdım tadı kötü değil kabız yapmıo yazmışlardı kilosunun 1 damla eksiğini veriyorum yani 7 küsür kilo bebek 3 damla bi kez 3 damla 1 kez veriyorum henüz bi sorun yaşamadımbence hepsi yapilabilir şeyler,yani tek bir doğru yokama kimisi başla diyor,kimisi erken çünkü... diyor.
doktorumuz 5 yıldır ayni bizim ilk çocuğumda ne yaptiysam aynini yapmaya calisiyorum.
Demir ilaci agir bir ilaç evet vücudun demire ihtiyacı var ama bu ilacın yan etkileri çok diyor hep.cocuklara işkence gibi adeta herşeyi alt üst ediyor..ek gida ile birlikte başlayalım dedi henüz ilac markasi önermedi.basladigimda yazarım.
Bizim doktor demiri 5.ayda tahlil sonucuna göre verecekmis. Sağlık ocağından verileni kullanma dedi ben de almadım. Sanırım içinde paraben varmışbiz burda doğru dürüst doktor da bulamadık biri saçmaladı 15 günlükken sondayla idrar almaya çalıştı bıraktık diğer son gittiğimizde bir dairede 20 kişi vardı çocuklar öksürüyor kim korona kim grip belli değildi onu da bıraktık devlete gittik çok iyi bir doktordu ama süresi kısıtlıydı bişe soramadan döndük... ben artık internetten araştıra araştıra millete sora sora kendi içgüdülerime göre çocuk büyütmeye başladım... sağlık ocağından verilen demiri kullanmadım onun yerine ocean microfer diye bir damla buldum araştırdım tadı kötü değil kabız yapmıo yazmışlardı kilosunun 1 damla eksiğini veriyorum yani 7 küsür kilo bebek 3 damla bi kez 3 damla 1 kez veriyorum henüz bi sorun yaşamadım
demir ilacını ben hamileliğim boyunca kullandım kendimden de hayattan da tiksinmiştim çocuğa da veremedim hem eksiği var mı yok mu bilmeden niye veriyorlar onu da anlamadım bakalım artık iyi gelir sorun çıkarmazsa bu damla yazarım 3 gün oldu başlayalıBizim doktor demiri 5.ayda tahlil sonucuna göre verecekmis. Sağlık ocağından verileni kullanma dedi ben de almadım. Sanırım içinde paraben varmış
Allah kolaylik versin aklimizi aliyor bu cocuklarArkadaşlar ne kadar yorgun ve uykusuz olduğumun ayırdına bugün vardım; Malum bebiş ağırlaştı, geceleri uykuları kötü, dün aşı olmuştu hıysuzdu, evde kardeşi doğduğundan beri kaprisli olan bir kızım var vs vs.... Neyse konuya döneyim. Akşamüstü kapı çaldı, komşum helva dağıtıyor. “Annem vefat etti.” dedi. Ayy bana kal geldi, Allah’ım dilim dönmüyor bi garibim, beynimin kıvrımlarından bilgiyi çıkarmaya çalışıyorum olmuyor. Ne denirdi resmen unuttum, kavranıyorum. Komşuma dedim ki “uykusuzluktan yorgun düştüm galiba bu durumlarda ne deniyordu? dilim dönmüyor!!!” Kadıncağız “Allah rahmet eylesin denir.” dediAllah rahmet eylesin dedim Sağolsun bozulmadı, olur öyle dedi.
Sürekli sut aldıkları için vücutta demir eksiği olabilir varsayimina dayaniyorlar ,bir de devlette bütün bebeklere tek tek demir tahlili yaptıracak para olmadigindan ve bu parabenli damlaları edip geçmek kolaylarina geliyordemir ilacını ben hamileliğim boyunca kullandım kendimden de hayattan da tiksinmiştim çocuğa da veremedim hem eksiği var mı yok mu bilmeden niye veriyorlar onu da anlamadım bakalım artık iyi gelir sorun çıkarmazsa bu damla yazarım 3 gün oldu başlayalı
Merhaba bende o mamadan denemek istiyorumda acaba gaz yaptimi bebeğinize ? Birde hangi öğünde veriyorsunuz gece yatmadan mı yoksa gündüz mü?Biz iki haftadır ufaktan ev yoğurduna başladık. Armut püresi yada suyu veriyorum. Biz sofradaysak hele ağzımız kıpırdıyorsa benim oğlum öyle bakıyor ki, lokmalar boğazımıza diziliyorversek demek herşeyi yiyecek. O tahıllı mamadan iki gündür deniyoruz çok sevdi. Ama henüz tatmalık veriyorum. Bir de erik yalattırdım, dediğin gibi hunharca emdi onu yavrum hep aç anam