2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Onlardan biri benim, kızım henüz 3 yaşında bile değil oğlum 4,5 aylık.. ne kızıma yetişebiliyorum ne oğluma, ikiside yarım vicdanım çok rahatsız yetemiyorum düşüncesinden kurtulamıyorum. Bazen öğlen oluyo ki ben daha kahvaltı yapmamışım.. kızıma eskiden günde en az 2 çeşit çorba yapardım şimdi 1 çeşit zar zor.. ben buraya destan yazarım Korunurken hamile kaldım iyiki var canım evlatlarım Allah hepimizin çocuklarına sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Eğerki 2.çocuğu kısa vadede istemiyorsanız lütfen iyi korunun bu işin şakası yokmuş

Biz dis patlattik kizda oglan gibi erken cikariyor.
Cok sukur atesimiz falan yok ama huzursuz biraz.

Benin oglan ergen yani yas farki epey var ama yinede yetisemiyorum.
Okullar malum evde oglan.
Ne yemek yapma derdi bitiyor ne toplama ne yikama.
Kiza yetis oglanin bogazina yetis.
Topla yika sil supur zaman nasil geciyo anlamiyorum.
Sukur ki esim bakiyo aksamlari haftasonlari falanda azcik nefes aliyorum.

Hanımlar merhaba malik ek gıda zamanı çok yakın artık mama sandalyesi almayı düşünüyorum bu aralar. Ama ne alacağımı bilemiyorum hangisi daha kullanışlı olur vs fikirlerinizi alabilir miyim?

Hanımlar merhaba malik ek gıda zamanı çok yakın artık mama sandalyesi almayı düşünüyorum bu aralar. Ama ne alacağımı bilemiyorum hangisi daha kullanışlı olur vs fikirlerinizi alabilir miyim?
Benim oğlumdan vardı markası ikea antilop mama sandalyesi olması lazım ben çok memnun kalmıştım takılıp çıkabiliyo parçaları bir yere giderken arabaya koyup gidiyorduk

biraz gecikmeli de olsa 4.ay asimizi olduk
inşallah sıkıntısız atlatırız..
demir verdiler, 6.aya kadar doktorumuz önermiyor bizim.6 da genel bir kan tahlili isteyip gerekirse veriyor.
Ek gidalarini demirden zengin gıdalar ile destekleyebilirsin dedi.
dün babamiz saçlarımızı makinayla kel yaptı mecburduk çünkü konaktan halen kurtulamadik.
zaten kıza benzemioduk ,iyice erkek gibi oldu
Allah sağlık versin

Benim oğlumdan vardı markası ikea antilop mama sandalyesi olması lazım ben çok memnun kalmıştım takılıp çıkabiliyo parçaları bir yere giderken arabaya koyup gidiyorduk
Bana da bir tanıdık önerdi bu mama sandalyesini ama sizlerin fikrini alıp araştırıp ona göre karar vermek istedim, teşekkür ederim

Mrb bayanlar . Biz de 4 ayılik olduk . Ebe demir damlası verdi 1 kere denedim hem öğürdu. Hem de tadı kokusu kotu yani çocuk haklı sizler verebiliyor musunuz. Çok oturmak istiyor kucagimizds biraz destekli oturtuyoruz ama zararı olur diye korkuyorum bir de ben 3 ayda adet oldum bi 15 gün geçti yine lekelenme çok artmadı ama bu normal mi Dr görünmeli miyim sizce

o damlada paraben varmis.
Bende veriyordum ana bir kac gundur vermedim.
ekim ayinda dr. kontrolune gidicem sorcam.
Vermesek cok bi eksisi olur mu.
pekmeze baslayinca pekmez veririm.
ispanak falan..

Şak şak dönüyor artık yakında bıraktığım yerde bulamayacam arkasına yastık koyarak yatırıyorum kalkmaya çalışıyor yakında oturacak gibi hergun ayrı Bir update geliyor
Önündeki oyuncağa uzanmaya başladı, dişleri kaşınıyor sanırım herşey ağza ama emmiyor baya ısırıyor gibi, birde alt dudağını emiyor acaba dış mi çıkarıyor diyorum ama cokda anlamıyorum.
Uykular gündüz uykuları daha iyi ama gece uyutmak çok zor 8 bucukdan 12 ye kadar uğraştık benim kız 10 buçuk gibi kalkıyor acaba diyoruz geç kalktigi için mi geç uyuyor bu sabah 9 da kalkdirmis eşim zorla bebek uyandirmis bakalım bu gece nasıl uyuycak
Sesli gulmuyor bir iki kere biz sevinelim diye güldü okadar sessiz baya gülüyor mavi boncuklar dağıtıyor.
Hergun parka çıkıyoruz ağaçları seviyor kediyi köpeği gösteriyorum ama ilgisini çekmiyor.

Kilitli poşete su koydum önüne koydum dokunma ve his duyusu gelişsin diye dün baya ilgilendi hoşuna gitti bugün suyun içine renkli birşeyler koyup tekrar vericem bakalım sevicek mi severse bu sefer poşetin içine yağlıboya sikip onuna koyucam :)

Makarna suzgecine kurdale geçirdim çeksin diye ama çok anliyamadi ilgisini daha çekmedi kaldırdım haftaya tekrar vericem :)

masallah
suyu bende deniyim bakim ilgisini cekecek mi.
Ayy boyle yontemler olursa paylasin, paylasalim.
Biz balonu sisirip bagladik onunla oyalaniyor yakalayip tutuyor falan.
Kavramaya basladi artik oyuncaklari.
Kitaplar almistim onlarin resimlerini iceliyor bende okuyorum sayfa sayfa.

onermemesi ciddin iyi olmus bizim elimize tutusturdular beles diye galiba ama paraben varmis.
hic kusmayan bebegim gecen kustu yogurt ve koltuga surulmus boyle kan renginde kan kustu sandim aklim cikiyordu.
Kan damlasi verdigim aklima geldi.
Bence faydali diil bebekler kaldiramiyor bu kan damlasini ben vermicem artik.

Konakdan kurtulmustuk guya yine basladi.
Bende kazticam kisin sık gelir temennileriyle (hurafemi bilmem ama inanmak istiyorum) banada kiz mi erkek mi diyolar bant takiyorum disarida bazen.

Memnun olan bir anne daha görmek güzel sanırım kararım ikea yönünde olacak
İkea mama sandalyesi en pratik, en rahat, en hafif mama sandalyesi... tek olumsuz yönü oturağının plastik olması. İlk aylarda içine sırt bölgesi için yine ikeada alınan minder almıştım, bizim kız arkaya kafasını atıp duruyordu, plastik sert olunca canı acıyordu, arkaya da evden ince bir minder koyarak sorunu çözmüştüm. Büyüdükçe minderlere gerek kalmıyor. 3 yaşına kadar kullanabilmiştik.

Çok teşekkür ederim böyle memnuniyet cevapları alınca çok sevindim :))

Merhaba anneler doktoruma asmanın verdigi demir damlasını sordum kullanayım mı diye o da paraben hassasiyetiniz yoksa kullanabilirsiniz. Eğer paraben var diye kullanmak istemezseniz parabensiz takviyelerden kullanabilirsiniz dedi. Ben de parabensiz olanlardan almaya karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…