- 1 Mayıs 2020
- 126
- 196
Örümcek yürüteçlerin zararlı olduğunu okumuştum ben de. Yürüme arabası şeklinde olanlar daha çok tavsiye ediliyor ama onun için de çok erken. Bu yüzden şu an düşünmüyorum.Herkese günaydın ☀ örümcek yürüteç alan var mı aramızda? Tavsiye istiyorumbenim oğlum 4,5 ay oldu. Artık sırtını bir yere dayayarak yada yatarak durmak istemiyor. Koca adam gibi oturup oynayacakmış. Ama benim kollar pert.
Onlar da haklı sıkılmış olabilirler. Ben bile sıkılıyorum evde çok kalıncaArkadaşlar benim kız da bu hafta 4.5 aylık ve kesinlikle pusette oturmuyor ana kucağından dirseklerinden destek alıp kalkmak istiyor ve maalesef hep kucakta gezmek istiyor. Dun akşam üstü saatlerce uyumayınca beslemesini halledip bi çılgınlık yapıp çocuğu Alsancak a götürdük. Pusette durmayan çocuk dakikalarca pusetinde sakince oturup bakındı. Barlardan gelen ışıklara hayran hayran bakarak uyudu. O uyuyunca biz de kahve ictik tatli vs yedik bi gün yüzü gördüketrafimizdan geçen motor sesine bile uyanmadı. Sonra uyandı dönüş yolunda tekrar uyudu. Eve geldiğimizin 5.dk sında ağlayarak uyandı maalesef...çocuk resmen gezmek tozmak istiyor evde olmak istemiyor
Evde kullanmadığımız eski bir puset var, ucuna ip bağladık, ipinden çeke çeke evde gezdiriyoruzGunaydin
Benim kizimda pusetde falan asla durmuyor artik kilitlemezsek kilidini kendi sarkitiyor oturmak istiyor.
Ama yurutec icin erken oldugunu dusunuyorum.
Arkadasim verdi bana yani evde var ama 7.ayindan once oturtmicam.
Zor evet kollarim agriyo benimde ama erken yurutec icin.
bebek arabasini actim evde ona koyup oda oda geziyoruz.
Destekli oturturum artik Ekim ayinda oyuncaklar falan oyalanir.
Kasimda da yurutece koyarim artik.
Bizimkide cam önlerini seviyo Sıdıka diyorumEvde kullanmadığımız eski bir puset var, ucuna ip bağladık, ipinden çeke çeke evde gezdiriyoruzmızmızlanınca iyi oluyor.
A101’de bu hafta tekerlekli çamaşır sepeti varmış. Eşim ondan alalım ip bağlayıp evde gezdirelim dedi
Bizimki yeni 4 aylık oldu. Bu hafta artık iyice evde dolaşmak istiyor. Kilosu da arttı. Kollarım ağrıyor .... balkonda oturuyoruz bazen. Geçen arabalar ilgisini çekiyor.
Doğduğundan beri aynı. Sekiz gibi akşam uykusuna yatıyor. ( Bazen 9-10’a sarkıyor.) Her yarım saatte bir uyanıyor, ağlıyor. Pışpışlayarak geri uyutuyorum. Gece 11-12 gibi derin uykuya geçiyor. (Gerçi bu aralar o da olmuyor ya neyse.) Ben çözümü salondaki beşikte uyutmakta buldum. Biz uyuyana kadar salonda yatıyor sonra yatak odasına alıyorum. Yoksa dediğin gibi git gel insan sinir oluyor.Merhaba anneler bu uyku olayı beni iyiden iyiye zorlamaya başladı. Akşam uykuya yattıktan sonra o kadar çok uyanıyor ki yanına git uyut tekrar gel defalarca. Bunu yapmaktan oturamıyorum gündüz zaten yoruluyorum. Hiç dinlenemiyorum ne zaman bitecek bu durum
Benimki de kanguruya alışıp bebek arabasında oturmaz diye ben kanguru hiç kullanmadım.benim büyük kizdan kalan bi yürüteç var evde,ama 8. aydan önce oturtmam.onuda kısa kısa tutuyodum zaten.
hele ki erkek cocuklarina pek onermiyolar diye biliyorum bir araştırın..
ben de kızımın bacakları ayrık olur diye koymuyodumkanguruyu bile cok kullanmadım
Arkadaşlar benim kız da bu hafta 4.5 aylık ve kesinlikle pusette oturmuyor ana kucağından dirseklerinden destek alıp kalkmak istiyor ve maalesef hep kucakta gezmek istiyor. Dun akşam üstü saatlerce uyumayınca beslemesini halledip bi çılgınlık yapıp çocuğu Alsancak a götürdük. Pusette durmayan çocuk dakikalarca pusetinde sakince oturup bakındı. Barlardan gelen ışıklara hayran hayran bakarak uyudu. O uyuyunca biz de kahve ictik tatli vs yedik bi gün yüzü gördüketrafimizdan geçen motor sesine bile uyanmadı. Sonra uyandı dönüş yolunda tekrar uyudu. Eve geldiğimizin 5.dk sında ağlayarak uyandı maalesef...çocuk resmen gezmek tozmak istiyor evde olmak istemiyor
4 ay gelmesi ile kızımın uykulari bir değişik oldu dediğin gibi :/ normalde de 45 dk sonra uyaniyorxu sonra tekrar emzirip uyuyordu ama artık yarım saate bir uyanıyor kucakta pis pis zor bela uyutuyorum ama buaksam oda olmuyor 4 ay 4 günlük ama anladığım ay sonunda olanlardada uyku sorunu devam ediyorMerhaba anneler bu uyku olayı beni iyiden iyiye zorlamaya başladı. Akşam uykuya yattıktan sonra o kadar çok uyanıyor ki yanına git uyut tekrar gel defalarca. Bunu yapmaktan oturamıyorum gündüz zaten yoruluyorum. Hiç dinlenemiyorum ne zaman bitecek bu durum
Evet malesef 3. Ayın sonunda başladı 5. Ay bit ek üzere hala devam ediyor4 ay gelmesi ile kızımın uykulari bir değişik oldu dediğin gibi :/ normalde de 45 dk sonra uyaniyorxu sonra tekrar emzirip uyuyordu ama artık yarım saate bir uyanıyor kucakta pis pis zor bela uyutuyorum ama buaksam oda olmuyor 4 ay 4 günlük ama anladığım ay sonunda olanlardada uyku sorunu devam ediyor
Benim komsum 3 aylıkken yürüteçe koymaya baslıyodum diyor yanlarını destekleyerek 6 çocuk büyütmüs biriisiYa benim büyük kızım 12 yaşında bacaklar da düzgün maşallaheskiden 6 aylıkken oturtuluyordu, 4 aylıkken ek gıda veriliyordu. Şimdi ise bi kaç ay ileriye aldılar. Kendimi yaşlanmış hissediyorum, bu kadar çok mu zaman geçti Bir de arkadaşımın 3 boy çocuğu hepsini dört aylıkken oturtuyordum diyor. Kontrol ettim yamukluk yok ana kucağında çizgi filmi izliyoruz bu arada ama uzun sürmüyor
Doktoruma msj atıp sordum bu sabah yürüteç ya da hoppala tarzi bir şeye koyalım mi diye "daha çok erken zararlı olabilir "yazmış ama tabii yine de siz bilirsinizBenim komsum 3 aylıkken yürüteçe koymaya baslıyodum diyor yanlarını destekleyerek 6 çocuk büyütmüs biriisiçok abartmadan bebeğin gelişimine göre yapılabilir bazı şeylerde nebileyim
Bu gece çok kötü geçti. Yarım saatte, 1 saatte bir uyandı durdu4 ay gelmesi ile kızımın uykulari bir değişik oldu dediğin gibi :/ normalde de 45 dk sonra uyaniyorxu sonra tekrar emzirip uyuyordu ama artık yarım saate bir uyanıyor kucakta pis pis zor bela uyutuyorum ama buaksam oda olmuyor 4 ay 4 günlük ama anladığım ay sonunda olanlardada uyku sorunu devam ediyor
Valla her şey çok çabuk değişiyor. Benim ilk çocuğum 7 yaşında, ben de senin gibi hissediyorumYa benim büyük kızım 12 yaşında bacaklar da düzgün maşallaheskiden 6 aylıkken oturtuluyordu, 4 aylıkken ek gıda veriliyordu. Şimdi ise bi kaç ay ileriye aldılar. Kendimi yaşlanmış hissediyorum, bu kadar çok mu zaman geçti Bir de arkadaşımın 3 boy çocuğu hepsini dört aylıkken oturtuyordum diyor. Kontrol ettim yamukluk yok ana kucağında çizgi filmi izliyoruz bu arada ama uzun sürmüyor
4 ayın sonlarindayim bizim de uykusu çok zorlasti zaten gündüz uykusu yoktu doğru dürüst şimdi gece de nerdeyse saat başı kalktı besige koydum uyandı en son yanıma aldım onda bile kalktı bı de benimki ne yapsam sırt üstü yatmıyor sürekli yüzüstü doktorlar tehlikeli diyor ama ne kadar çevirirsem cevireyim dönüyor ya da uyanıyor anne karnında bile öyle yatıyordu bı de genetik galiba babası ve babasının kardeşleri de hep öyle yatıyor Allah a emanet uyanıkken bile yüzüstü seviyor kendince sürünmeye çalışıyor uykuları kısa zamanda düzelir ins4 ay gelmesi ile kızımın uykulari bir değişik oldu dediğin gibi :/ normalde de 45 dk sonra uyaniyorxu sonra tekrar emzirip uyuyordu ama artık yarım saate bir uyanıyor kucakta pis pis zor bela uyutuyorum ama buaksam oda olmuyor 4 ay 4 günlük ama anladığım ay sonunda olanlardada uyku sorunu devam ediyor
Aynı bizi anlatmışsınız oğlum da öyle oldu deliksik uyumuyor birkaç gündür sanırım atak haftasında bebisler sanki anlaşmış gibilerBu gece çok kötü geçti. Yarım saatte, 1 saatte bir uyandı durduyatak odası, salon gezdim durdum.
Çözüm bulmaya çalışıyorum ama aklıma bişey gelmiyor.. Kızımın da dört aylık uykuları berbattı, sonra düzeldi diye hatırlıyorum. Bu bana güç veriyor
Kafasını ceviriyorsa yüz üstü yatmakda sorun yok aslında bizimkide sırtüstüden yüz ustune dönüyor uyanıyor4 ayın sonlarindayim bizim de uykusu çok zorlasti zaten gündüz uykusu yoktu doğru dürüst şimdi gece de nerdeyse saat başı kalktı besige koydum uyandı en son yanıma aldım onda bile kalktı bı de benimki ne yapsam sırt üstü yatmıyor sürekli yüzüstü doktorlar tehlikeli diyor ama ne kadar çevirirsem cevireyim dönüyor ya da uyanıyor anne karnında bile öyle yatıyordu bı de genetik galiba babası ve babasının kardeşleri de hep öyle yatıyor Allah a emanet uyanıkken bile yüzüstü seviyor kendince sürünmeye çalışıyor uykuları kısa zamanda düzelir ins
Atak haftasının bitmesine 9 gün kaldı diyorAynı bizi anlatmışsınız oğlum da öyle oldu deliksik uyumuyor birkaç gündür sanırım atak haftasında bebisler sanki anlaşmış gibiler