2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Örümcek yürüteçlerin zararlı olduğunu okumuştum ben de. Yürüme arabası şeklinde olanlar daha çok tavsiye ediliyor ama onun için de çok erken. Bu yüzden şu an düşünmüyorum.
Dediğiniz gibi benim kızım da hep kucakta. Yatırdığım zaman mekik çeker gibi yapıyor kalkmak istiyor arkasından ağlıyor. Sonra hop yine kucak

Onlar da haklı sıkılmış olabilirler. Ben bile sıkılıyorum evde çok kalınca

Evde kullanmadığımız eski bir puset var, ucuna ip bağladık, ipinden çeke çeke evde gezdiriyoruz mızmızlanınca iyi oluyor.

A101’de bu hafta tekerlekli çamaşır sepeti varmış. Eşim ondan alalım ip bağlayıp evde gezdirelim dedi

Bizimki yeni 4 aylık oldu. Bu hafta artık iyice evde dolaşmak istiyor. Kilosu da arttı. Kollarım ağrıyor .... balkonda oturuyoruz bazen. Geçen arabalar ilgisini çekiyor.

Bizimkide cam önlerini seviyo Sıdıka diyorum
Sepetde mantikli pusete artik guvenmiyorum kitlesemde unutuyorum bazen kilitlemeyi falan.

Doğduğundan beri aynı. Sekiz gibi akşam uykusuna yatıyor. ( Bazen 9-10’a sarkıyor.) Her yarım saatte bir uyanıyor, ağlıyor. Pışpışlayarak geri uyutuyorum. Gece 11-12 gibi derin uykuya geçiyor. (Gerçi bu aralar o da olmuyor ya neyse.) Ben çözümü salondaki beşikte uyutmakta buldum. Biz uyuyana kadar salonda yatıyor sonra yatak odasına alıyorum. Yoksa dediğin gibi git gel insan sinir oluyor.

benim büyük kizdan kalan bi yürüteç var evde,ama 8. aydan önce oturtmam.onuda kısa kısa tutuyodum zaten.
hele ki erkek cocuklarina pek onermiyolar diye biliyorum bir araştırın..
ben de kızımın bacakları ayrık olur diye koymuyodum kanguruyu bile cok kullanmadım

Benimki de kanguruya alışıp bebek arabasında oturmaz diye ben kanguru hiç kullanmadım.
Gorumcemin oğlu kanguruyla gezmeye alistiktan sonra 1 gün bile bebek arabasında gezmemis öyle olur diye çok korkuyorum

Biz 4 ay 28 günlük olduk inanın uyku yok bizde bir bebek nie bu kadar uykusuzluga dayanir hic anlamis degilim yatir kalkla memede uyumayi unuttu sukur biraz ama bu sefe rde derin uyku yok akşam 10da yatio gece 1 buçukta uyanıo ondan gerisi şekerleme Allahm bugün lerde geçicek şükür diorum bu bir bebeği büyütüp 2.yi hemen alanların cesaretini ayakta alkislayip alnından öpüyorum

Ya benim büyük kızım 12 yaşında bacaklar da düzgün maşallah eskiden 6 aylıkken oturtuluyordu, 4 aylıkken ek gıda veriliyordu. Şimdi ise bi kaç ay ileriye aldılar. Kendimi yaşlanmış hissediyorum, bu kadar çok mu zaman geçti Bir de arkadaşımın 3 boy çocuğu hepsini dört aylıkken oturtuyordum diyor. Kontrol ettim yamukluk yok ana kucağında çizgi filmi izliyoruz bu arada ama uzun sürmüyor

4 ay gelmesi ile kızımın uykulari bir değişik oldu dediğin gibi :/ normalde de 45 dk sonra uyaniyorxu sonra tekrar emzirip uyuyordu ama artık yarım saate bir uyanıyor kucakta pis pis zor bela uyutuyorum ama buaksam oda olmuyor 4 ay 4 günlük ama anladığım ay sonunda olanlardada uyku sorunu devam ediyor

Evet malesef 3. Ayın sonunda başladı 5. Ay bit ek üzere hala devam ediyor

Benim komsum 3 aylıkken yürüteçe koymaya baslıyodum diyor yanlarını destekleyerek 6 çocuk büyütmüs biriisi çok abartmadan bebeğin gelişimine göre yapılabilir bazı şeylerde nebileyim

Benim komsum 3 aylıkken yürüteçe koymaya baslıyodum diyor yanlarını destekleyerek 6 çocuk büyütmüs biriisi çok abartmadan bebeğin gelişimine göre yapılabilir bazı şeylerde nebileyim
Doktoruma msj atıp sordum bu sabah yürüteç ya da hoppala tarzi bir şeye koyalım mi diye "daha çok erken zararlı olabilir "yazmış ama tabii yine de siz bilirsiniz

Bu gece çok kötü geçti. Yarım saatte, 1 saatte bir uyandı durdu yatak odası, salon gezdim durdum.

Çözüm bulmaya çalışıyorum ama aklıma bişey gelmiyor.. Kızımın da dört aylık uykuları berbattı, sonra düzeldi diye hatırlıyorum. Bu bana güç veriyor

Valla her şey çok çabuk değişiyor. Benim ilk çocuğum 7 yaşında, ben de senin gibi hissediyorum benim oğlan kucakta 3 aylıktan beri oturuyor. Kendisi hazırdı galiba, bi baktık oturmuş. Doktor bi arkadaşımla görüşmüştüm ona gösterdim böyle otursa zarar olur mu diye. “Gayet rahat görünüyor, oturtabilirsin.” demişti.

Yürüteç hakkında pek bilgim yok ama hazır olduğunu sanmıyorum bizimkinin. 6. Ayda desteksiz oturursa, 8-9 aylıkken veya daha geç kullanırım yürüteçi. Fazla uzun tutmam zaten. En fazla beş-on dakika. Faydalı bişey gibi geliyor bana, çocuk için hem eğlenceli hem yürümeye teşvik ediyor. Özgürlük hissini yaşıyor lar.

4 ayın sonlarindayim bizim de uykusu çok zorlasti zaten gündüz uykusu yoktu doğru dürüst şimdi gece de nerdeyse saat başı kalktı besige koydum uyandı en son yanıma aldım onda bile kalktı bı de benimki ne yapsam sırt üstü yatmıyor sürekli yüzüstü doktorlar tehlikeli diyor ama ne kadar çevirirsem cevireyim dönüyor ya da uyanıyor anne karnında bile öyle yatıyordu bı de genetik galiba babası ve babasının kardeşleri de hep öyle yatıyor Allah a emanet uyanıkken bile yüzüstü seviyor kendince sürünmeye çalışıyor uykuları kısa zamanda düzelir ins

Aynı bizi anlatmışsınız oğlum da öyle oldu deliksik uyumuyor birkaç gündür sanırım atak haftasında bebisler sanki anlaşmış gibiler

Kafasını ceviriyorsa yüz üstü yatmakda sorun yok aslında bizimkide sırtüstüden yüz ustune dönüyor uyanıyor basıyor çığlığı
Ama gazlı bir bebekti biz ilk günden beri yüz üstü yatıyoruz ilk zamanlar sadece gündüz başında beklerken baktık kafasını çeviriyor bir aydan beri reflü yataginda yüz üstü yatıyor reflü yatağını 3 ayda bıraktık ondan şimdi daha çok büyük insan gibi yan yatıyor

Aynı bizi anlatmışsınız oğlum da öyle oldu deliksik uyumuyor birkaç gündür sanırım atak haftasında bebisler sanki anlaşmış gibiler
Atak haftasının bitmesine 9 gün kaldı diyor umarım düzelir 9 güne
Geceler olsun istemiyorum ilk zamanlar sallamadan uyusun diyordum aman smdi keşke sallansada uyusa diyorum ayağıma aldığım an basıyor yaygarayi zilli
Gunduz uykuları bir tık daha iyi ama uyumaya direniyor ben 2 saat sonra hadi seni uyuyayım diyorum eğer biri varsa ben ilgilenmissem asla uyumuyor kendi kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…